Over de boerderij

Hoe dille en peterselie in het land te planten

Pin
Send
Share
Send
Send


Dille en peterselie - de meest voorkomende groenten in het land. Het is gemakkelijk om te planten en te groeien, het is gemakkelijk om de grond voor te planten en ook voorzichtig te zijn. Als u de minimale regels voor de verzorging van de greens in de tuin volgt, zullen de weelderige, mooie en geurige greens u en uw gezin voortdurend verrassen met hun smaak.

Kenmerken van de teelt van peterselie en dille in het land

Dille is een niet-pretentieuze plant die niet hoeft te worden gevoerd in het groeiproces. Hij verwijst naar te vroeg planten die voedingsstoffen uit de bodem halen die in de herfst worden bevrucht.

Je kunt beginnen met oogsten een maand na de eerste scheuten. Tegelijkertijd schommelt de hoogte van de struik rond de 20-30 cm.

Om dille voor de winter te oogsten, wordt aanbevolen om de hele plant samen met de wortel eruit te trekken. En kies vervolgens die delen van dille die je nodig hebt.
Bij het oogsten van dille voor de winter, kunt u het samen met de wortel trekken

Peterselie, net als dille, zal verschijnen een paar weken na de eerste scheuten. Maar als je het stap voor stap plant, precies hoe het later in het artikel zal worden aangegeven, kun je je constant tegoed doen aan verse groenten.

Omdat peterselie een koudebestendige plant is en bestand is tegen temperaturen tot -7 graden Celsius, kan deze iets worden gekweekt voordat de eerste sneeuw verschijnt. Zelfs onder de sneeuw zal ze nog een tijdje groene en geurige bladeren kunnen houden.

Als je wilt, kun je peterselie en dille in de volle grond planten recht op een rij of naast elkaar. Ze kunnen normaal omgaan en bemoeien zich niet met elkaar, als je genoeg ruimte overlaat voor de ontwikkeling van elke afzonderlijke struik.

De juiste data van zaaien volgens de maankalender voor 2018

Volgens de maankalender te landen peterselie aanbeveel 6 en 7 maart, 5 en 6 april, 20 en 24 mei, evenals van 4 tot 7 juni. voor dille De optimale aanlandingsdagen zijn: van 21 tot 25 maart, van 19 tot 23 april, 26 en 27 mei, en ook van 17 tot 22 juni.

Voorbereidend werk voor het zaaien op open terrein

Om een ​​goede oogst groen te krijgen, is het aan te bevelen de zaden en bedden goed te prepareren voor het zaaien. Bovendien hebben de voorbereidende werkzaamheden voor dille en peterselie hun eigen kenmerken. En welke, we zullen verder praten in het artikel.

Het proces van het voorbereiden van de bedden om peterselie te planten

Maak de bedden klaar voor het direct verspreiden van peterseliepitten in het seizoen zelf in het voorjaar. Het is noodzakelijk om onkruid te kiezen, zonder hun wortelstelsel te hebben geëlimineerd. Maak de aarde plat en bereid de voren voor niet meer dan 20 mm diepte.

De afstand tussen de bedden moet ongeveer 10 cm zijn, niet meer.

Wat betreft meststoffen, is het het beste om ze in de herfst te gebruiken in de vorm van compost en humus. In het voorjaar kan alles worden aangevuld met ureum, ammoniumnitraat en kalium-fosforcomplex.

Om dille te planten

Het beste om dillebedden te bereiden sinds de herfst. Hiervoor moet je rijen niet meer dan diepte maken 0,2 m, actief bemesten met humus en andere minerale meststoffen.

Met de komst van de lente wordt het perceel van het land losgemaakt, geëgaliseerd en in richelstroken gemaakt 20 mm. Tussen individuele rijen is het waard om te houden 0,2 m. Dat is voldoende.

Na een uniforme verdeling van zaden in de bedden, hoeven ze niet veel te besprenkelen, dus zo licht.

Voor het planten van dille, bereid de groefdiepte van ongeveer 2 cm

Het is niet nodig om de bedden enkele dagen na het planten met groen water water te geven, ze houden er niet van. Dit kan leiden tot het verschijnen van schimmels, als gevolg van overmatig vocht.

Zaad voorbereiding

Om peterseliezaden te bereiden voor opplant, wordt aanbevolen:

  • gelijkmatig zet de zaden op een schoteltje met nat gaas en wacht tot de eerste scheuten verschijnen;
  • daarna worden de zaden beschouwd als klaar om te planten. Maar het zaaien ervan is uiterst voorzichtig om de spruiten niet te verlaten. Anders zal al het werk tevergeefs zijn.

Om de zaden van dille voor het planten te bereiden, wordt aanbevolen:

Vóór het zaaien worden dillezaden iets langer verwerkt dan peterseliepitten. In de eerste fase is alles identiek. zaad opgemaakt op nat gaas en gedurende enkele dagen wachten ze tot de eerste scheuten verschijnen. Maar in dit geval is het uiterst belangrijk om het temperatuurregime te regelen. Het hoort in de buurt te zijn +50 graden Celsius.

Gaas mag niet uitdrogen, het moet om de 5 uur worden gewassen.

Na drie dagen worden de zaden verwerkt met heet water, waarbij de temperatuur in het gebied wordt gehandhaafd +20 graden en bedek ze met gaas. En pas over vier dagen zullen de eerste spruiten verschijnen.

Kiemende dillezaden

Vóór elke beplanting wordt het groentezaden geadviseerd om te drogen en zich te verspreiden in een goed bevochtigde grond.

Zaaien regels

Zodat u geen greens nodig heeft, is het noodzakelijk om het in fasen te zaaien, met andere woorden eens in de twee weken. Als de wortelvariëteit van dille en peterselie wordt geplant, moet een afstand van 70 - 150 mm tussen afzonderlijke struiken worden gelaten, voor bladplanten moet deze tot 200 mm worden verhoogd.

In de lente, wanneer de temperatuur 's nachts aanzienlijk kan dalen, bedek met greens. Dit beschermt het tegen rijp. Terwijl in de zomer voor een warm klimaat, waar het grootste deel van de dag de zon alles op zijn pad verbrandt, is het beter om een ​​deel van de dille en peterselie ergens in de schaduw te planten. Dit zal de planten beschermen tegen voortijdige vergeling.

Sommige tuinders plantten die en andere groenten direct in dezelfde rij. Ze kan het normaal met elkaar vinden. De omstandigheden van ontwikkeling en groei zijn immers in wezen identiek.

Vertrek na de landing

Verplicht is het onkruid in bedden met groen te verwijderen en de grond los te maken.

Het is de moeite waard om groen water te geven indien nodig, als de grond opdroogde. Het is beter om dit te doen na het snijden van de bladeren. Maar het is belangrijk om te voorkomen dat een korst op het oppervlak van de wortel verschijnt. Dit zal de planten niets goeds brengen.

Om te voorkomen dat dillebloesems voor die tijd worden gegooid, is het aan te raden om water te geven. Als de grond constant nat is, zal dit niet gebeuren.

Trek onkruid kosten zoals ze verschijnen, terwijl de grond losmaken. Zo verwijdert u planten die de normale groei van groen belemmeren en verrijkt u de bodem met zuurstof.

Speciale moeilijkheden bij het planten en de ontwikkeling van peterselie en dille bij tuinders komen niet voor. Omdat de greens pretentieloos zijn en geen speciale aandacht vereisen.

Je hoeft alleen maar naar de grond te zoeken, deze tijdig water te geven en op tijd om onkruid te verwijderen dat de bedden parasiteert. Niets meer. Als de grond vruchtbaar is en u deze sinds de herfst met humus hebt bemest, hoeft u geen extra bemestingscomplex te gebruiken. Minimale inspanning en nuttige groente op uw tafel.

Bekijk de video: Kruiden in de tuin: Munt. (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send