Over de boerderij

Nuttige eigenschappen en contra-indicaties van peterselie

Pin
Send
Share
Send
Send


Een persoon die goed probeert te eten om zijn gezondheid te behouden, heeft altijd een grote hoeveelheid groenten, fruit en groenten in zijn dieet. Peterselie verwijst naar dit soort kruid, waarvan de heilzame eigenschappen onbetwistbaar zijn, maar gedachteloos, onbeperkt gebruik kan het tegenovergestelde effect bereiken.

De samenstelling en kenmerken van bladeren en peterseliewortel

Het geheim van de voordelen van de plant ligt in de hoeveelheid vitamines en sporenelementen die het bevat. Het hoogste tarief is vitamine c: honderd gram van zijn product bevat 150 milligram. Deze waarde komt overeen met twee dagvergoedingen voor volwassenen - zowel mannen als vrouwen. De lijst wordt aangevuld met meerdere B-vitamines, evenals A, K, E.

Peterseliewortel is minder populair in de traditionele keuken, maar de nuttige eigenschappen overtreffen zelfs de vitamine-indicatoren van de bladeren. Het heeft het juiste menselijke lichaam vitamine PP.

Mineralen zitten in voldoende hoeveelheden in de wortel en in het gras.

 • kalium;
 • calcium;
 • fosfor;
 • magnesium;
 • natrium;
 • ijzer;
 • Zink.
Mineralen zitten niet alleen in greens, maar ook in de root

Ook de plantcomponent heeft de samenstelling foliumzuur en inuline. De zaden van de plant zijn bruin en klein, rijk aan essentiële oliën. In de gedroogde versie worden ze maximaal vier jaar bewaard.

Mensen met vitamine C-tekort moeten peterselie in het menu opnemen. Het belangrijkste is om het dagtarief van zijn consumptie niet te overschrijden.

Nuttige eigenschappen van de plant voor het lichaam en de menselijke gezondheid

Groenen wordt overwogen weinig calorieën: per 100 gram zijn er slechts 49 calorieën, eiwitten - 3,7 gram, koolhydraten - 7,6 en vetten - 0,4.

Het blad wordt rauw gebruikt voor salades en decoratie van gerechten, u kunt het toevoegen aan warme gerechten. Een laag vetgehalte maakt het populair voor mensen met een dieet.

Peterselie is een dieetproduct.

Nuttige en helende eigenschappen in het product blijf bij het drogen. Gebruikt als een bladdek en het wortelgedeelte in de gedroogde vorm.

De plant wordt bij veel ziekten op verschillende gebieden gebruikt: gynaecologie, met problemen in het spijsverteringsstelsel en anderen. Bouillon wordt gebruikt om de immuniteit te verbeteren, het zicht te verbeteren en zelfs als een natuurlijk antidepressivum.

Het product is toegewezen aan personen met psychische stoornissen en depressie. Een gunstig effect op patiënten met een dergelijke diagnose heeft lithium, dat aanwezig is in de samenstelling.

Naast het diuretisch effect dat peterselie heeft, heeft het ook het vermogen afscheid toxines en zouten. Om deze reden wordt het plantaardige onderdeel actief gebruikt voor het schoonmaken en afvallen.

Schade en contra-indicaties voor gebruik

Ondanks het feit dat het medicijn geschikt is voor een breed scala aan ziekten, zijn er gevallen waarin het wordt gebruikt is ten strengste verboden en kan schade veroorzaken.

Contra-indicaties omvatten:

 • Blaasproblemen;
 • urolithiasis;
 • cystitis;
 • Ontsteking in de nieren;
 • Chronische ziekten;
 • Allergieën.
Matige consumptie van peterselie wordt aanbevolen, zelfs voor gezonde mensen.

Overmatig eten van dit product kan bestaande schendingen verergeren, waardoor hun progressie en verergering wordt veroorzaakt. Een gezond persoon wordt aangeraden om het ook te eten. begrensd. Een overdosis kan bedreigen met ernstige hoofdpijn, misselijkheid, spierkrampen, ernstig gewichtsverlies.

Er is een mening dat het grootste gevaar is zaadnamelijk gekookt van het essentiële olie. Sommige bronnen beweren dat het verslaving kan veroorzaken, en het effect ervan wordt vergeleken met verdovende intoxicatie.

In 2011 werd peterselie toegeschreven aan medicinale kruiden, waarvan het gebruik matig moet zijn vanwege het sterke effect.

Geneeskrachtige eigenschappen en gebruik in de traditionele geneeskunde

Afkooksel van kruiden helpt met verkoudheid en avitaminose. Om de efficiëntie te verbeteren, worden er andere nuttige planten aan toegevoegd, zoals berkenbladeren, paardestaart, hooglander en stam van de steward.

Bouillonpeterselie helpt bij verkoudheid

Er zijn veel recepten voor de behandeling van huidziekten, behoud van vitaliteit en schoonheid. Voor cosmetische doeleinden wordt peterselie-extract gebruikt om gezichts- en lichaamsmaskers te bereiden. Na het gebruik van deze tool, kunt u de volgende resultaten verwachten:

 • De huid wordt witter;
 • De epidermis is hersteld;
 • Wallen worden verwijderd;
 • De goede werking van de talgklieren is hersteld.

Met alle positieve eigenschappen de moeite waard rekening te houden individuele intolerantie. Om het te identificeren, moet je een klein masker op de huid van je hand leggen en de reactie controleren. Bij afwezigheid van irritatie en roodheid kunt u overgaan tot gezichtsbehandeling.

Het is ook nuttig om het oppervlak van het gezicht met ijsblokjes uit het bevroren sap van de plant te vegen.

Haar afspoelen met peterselie is een oude anti-haaruitvalmethode.

De genezende vloeistof voedt de huid van het hoofd, activeert de groei van nieuwe haren en elimineert roos. Zalf gemaakt van zaden verwijdert haarluizen. Na het over de gehele lengte verdeeld te hebben, wordt het hoofd in cellofaan en een handdoek gewikkeld. Na twee uur wordt de consistentie met water weggewassen.

Peterseliezaden worden gebruikt als een diureticum.

Om de ogen terug te brengen scherp gezichtsvermogen geperste peterselie wordt gebruikt in combinatie met selderij- en wortelsappen. Dezelfde samenstelling wordt gebruikt bij conjunctivitis en cataracten. Verse peterseliebladeren verlichten de conditie van een persoon met muggen, bijen en wespenbeten, waardoor jeuk wordt verlicht. Het is voldoende om het een tijdje aan de probleemsite te koppelen.

In kwaliteit choleretic agent gebruik zaden. Het is voldoende om slechts een halve theelepel in twee glazen warm water te nemen. Het is noodzakelijk om acht uur lang op de compositie te blijven staan ​​en dan om de twee uur twee tot drie theelepels te zeven en te drinken.

Hetzelfde hulpmiddel wordt gebruikt door vrouwen met menstruatiestoornissen. Het effect wordt bereikt door de interne gladde spieren in het lichaam te verstevigen.

Het kauwen van zaden en lavendelbloemen is nuttig om het tandvlees te versterken, het verminderen van hun bloeding.

Gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding

Dit krullende groen is altijd goed voor vrouwen. behalve de periode van het dragen van een kind. De werking is zo sterk dat het zelfs in kleine hoeveelheden miskraam en andere complicaties van het verloop van de zwangerschap kan veroorzaken. De gevaarlijkste wortel en bladeren van peterselie bevinden zich nog in een vroeg stadium.

Groene tinctuur wordt aanbevolen voor vrouwen met problemen met de borstvoeding.

Moeders die borstvoeding geven en dit soort gras toevoegen aan het dieet, hebben meer voordelen. Het zou gebruikt moeten worden voorzichtig, in kleine volumes. Net als andere soorten is dit groene gras een bron van veel essentiële vitamines voor een vrouw en haar baby. Het helpt het hemoglobinegehalte te handhaven, wat vaak afneemt tijdens de borstvoeding.

Moeders die problemen hebben met borstvoeding, naast speciale thee, kunt u drinken tinctuur van groen deze tuinplant.

Deze methode werd in de afgelopen eeuwen gebruikt om de productie van melk te verbeteren. Een eetlepel greens wordt aan een glas kokend water toegevoegd en een half uur lang ingesmeerd. Een zogende vrouw moet de infusie 30 minuten voor het voeden van de baby drinken.

Gebruik van peterselie brengt de baarmoeder op toon, wat het leven van het kind in gevaar brengt.

Redelijk gebruik van groene geschenken uit de tuin is een goede aanvulling op een gezond voedingspatroon. Het is de bron van veel vitale stoffen. Peterselie wordt niet alleen in voedsel gebruikt, maar ook voor een verscheidenheid aan cosmetische ingrepen.

Bekijk de video: Acht redenen om selderij in je dieet op te nemen (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send