Over de boerderij

Hoe greens te drogen in een elektrische droger, oven, heteluchtoven

Pin
Send
Share
Send
Send


Het gebruik van aromatische kruiden gebruikt bij het koken, bekend sinds de oudheid. In de zomer groeien ze in grote aantallen in eigen moestuinen en worden ze verkocht in supermarkten. Hoe sla greens voor de winter op, zodat gezonde eigenschappen en oorspronkelijke smaak niet verloren gaan? Het kan worden ingevroren of gedroogd in een elektrische droger. Er zijn meer dan 200 soorten kruiden die een persoon gebruikt voor koken en genezen. De meest populaire kruiden zijn dille, peterselie en koriander, spinazie en basilicum, venkel en selderij, citroenmelisse en pastinaak.

Voorbereiding van greens voor het drogen

De eenvoudigste manier om je voor te bereiden op de winter is drogen. Het is gemakkelijk om de resulterende kruiden op te slaan, het bevat vitamines en nuttige sporenelementen. Niet elke plant kan worden gedroogd. Sla, knoflook en kervel moeten worden geconserveerd, ingevroren of ongekookt blijven. Het is ook aan te bevelen om de peterselie niet te drogen, omdat het de geur op een zeer specifieke manier verandert. Het gras wordt in kleine porties gezouten of ingevroren.

Voor het drogen worden alleen verse groenten geplukt zonder tekenen van beschadiging.

Maak het materiaal klaar voordat u het droogproces start. Eenvoudige manipulaties helpen rot en schimmelvorming in de werkstukken te voorkomen.

 1. Gras moet worden gewassen en gedroogd op een papieren handdoek.
 2. Verwijder vergeelde, verrotte, verstijfde bladeren, evenals harde stengels.
 3. Snijd vervolgens in stukjes met een lengte van 5 centimeter. Bij het drogen worden ze aanzienlijk verminderd.
 4. Als het proces in vivo plaatsvindt, kunnen de stelen niet worden aangeraakt. Ze zijn gevouwen en vastgebonden met een touw.

Gekochte grondstoffen moeten vooraf worden verwerkt. Laat ze 15 minuten weken in gezout water, in een verhouding van een grote lepel zout per liter. Daarna wordt het gras grondig gedroogd op een papieren handdoek.

Specerijen moeten in kleine stukjes worden gesneden.

Manieren om greens te drogen

Vóór de ontwikkeling van het technische proces was er slechts één methode om te drogen - in de open lucht. Moderne technologie kan het proces versnellen. Elektrische droger, oven, heteluchtoven verminderen de droogtijd tot enkele uren. De voorbereiding van greens voor alle eenheden is hetzelfde.

In de elektrische droger

Het beste apparaat voor groothandel winter blanks - elektrische droger VOLTERA 1000 Lux. De unit verkort de droogtijd aanzienlijk. Het proces vereist geen inspanning van de gastvrouw.

 1. Groenen worden in stukjes van 2 centimeter gesneden en op een enkele laag in een schaal gelegd.
 2. Op het apparaat is de modus "gras" ingesteld of is de temperatuur 40-45 graden.
 3. Als twee laden tegelijkertijd worden gebruikt, moeten ze periodiek worden verwisseld.

De droogtijd varieert van twee tot zes uur. Het hangt af van de kracht van het apparaat. U kunt de tijd opgeven in de instructies die zijn gekoppeld aan de elektrische droger.

In de elektrische droger kunt u onmiddellijk verschillende soorten groen maken.

In de open lucht

De natuurlijke droogmethode omvat twee opties. Voor de eerste horizontale perkament is nodig, en de tweede verticale vereist twijn of bindgaren. Groenen mogen niet in de open zon worden gelaten, het wordt in de schaduw op een goedgeblazen plek gedroogd. Koud regenachtig weer is ongunstig voor het drogen. Hoe korter het proces, hoe nuttiger componenten in het product worden opgeslagen.

Verticaal drogen bestaat uit verschillende stappen.

 1. Gewassen en gedroogde twijgen moeten worden gebonden met snaren in bundels van 5-6 stuks.
 2. Gras dat onder een luifel hangt, waar geen zon is en goede ventilatie. Maar sterke impulsen kunnen leiden tot verwering van de smaak van de smaakmaker.
 3. Bundels worden op een afstand van 10 centimeter van elkaar geplaatst.
 4. Goed gedroogde kruiden behouden hun kleur en elasticiteit. Het proces duurt enkele dagen. Perederzhivat kruiden kunnen niet, omdat ze stof verzamelen, en het aroma verdwijnt.
In de open lucht moet greens in tros gedroogd worden.

Voor peterselie, dille en koriander is de verticale droogmethode het meest acceptabel. Groenen kunnen ook worden afgebroken op een rek, zeef of pallet, voorgesneden in platen. Tijdens het gehele droogproces is het noodzakelijk om het gras om te keren zodat het niet kan rotten.

Hoe de groente in de oven te drogen

Om geen waardevolle eigenschappen te verliezen, moet de temperatuur in de oven strikt worden bewaakt. Anders is het geschikt voor wintergroeves.

 1. Groenen liggen op een laken, bedekt met perkament. De graslaag mag de 2 centimeter niet overschrijden. Van bovenaf is het ook bedekt met perkament.
 2. De temperatuur in de oven is ingesteld op 40 graden. Om dit effect te bereiken, kunt u de deur op een kier laten staan.
 3. Wanneer de greens zullen verdorren, is het noodzakelijk om de temperatuur te verhogen tot 50 graden.
In de oven is het noodzakelijk om de deur te openen om het overtollige vocht te verwijderen

Het proces duurt 2-4 uur, afhankelijk van het type plant. Groenen moeten periodiek worden gecontroleerd, zodat ze niet overdadig zijn. Langdurige blootstelling aan hoge temperaturen zal de genezende eigenschappen verminderen.

Op de vensterbank

Gehakte groenten drogen over een paar dagen op de vensterbank. Het moet op perkament of canvas worden aangebracht. Tweemaal per dag wordt het gras met zachte bewegingen omgedraaid om de bladeren te behouden. De dikte van de laag is maximaal anderhalve centimeter: het vocht in de green moet verdampen.

Voorbereide greens moeten een dunne laag aanleggen

Is het mogelijk om de greens in de convectieoven te drogen?

Aerogrill is ook geschikt voor het drogen van greens. Het principe van het verwerken van gras blijft ongewijzigd. Het wordt gewassen, gedroogd en gesneden. De temperatuur in het apparaat is op een minimum ingesteld, niet meer dan 45 graden. Trek het afgewerkte product uit wanneer de bladeren volledig droog zijn.

De voordelen van kruiden blijven behouden als het koken niet wordt geschonden

Groen droogt snel, verandert niet van kleur, het aroma blijft hetzelfde. U kunt kruiden in plastic containers, blikjes met verzegelde deksels, canvaszakken opslaan. Cellofaan-verpakkingen worden niet aanbevolen. Er moet rekening worden gehouden met het feit dat na het drogen de massa sterk wordt verminderd. Met twee kilogram dille krijg je 220 gram van het eindproduct.

Lees ook over hoe u dille op de juiste manier in greens kunt laten groeien en met welke bereidingsmethoden u de voordelen en smaak van greens kunt behouden.

Bekijk de video: Hoe fruit, groenten of kruiden drogen? (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send