Over de boerderij

Beschrijving en kenmerken van honingdruppels van tomatenrassen

Pin
Send
Share
Send
Send


Als u op uw site hoogrentend wilt worden variëteit met een uitstekende smaak en een exotisch uiterlijk, dan is de honingdruppel van tomaat daar het best geschikt voor. Beschrijving en kenmerken van deze variëteit worden in deze review gepresenteerd.

Beschrijving en kenmerk van een soort van een honingdruppel

De oorsprong van de variëteit Honey Drop is te danken aan Russische fokkers. Heeft betrekking op medium-vroege variëteiten. Aanbevolen om te groeien in regio's met een lange, zonnige zomer. Een verscheidenheid van kersentomaten gekweekt in kassen en in het open veld.

Tomaat Honey Drop

De ouderdom is 110-115 dagen. Heesters hoog, groeien 170 - 200 cm in de kas, 120 - 150 cm in de open tuin. Heesters moeten worden gevormd in 2 stelen. Stelen zijn zwak, vereisen vastbinden en knellen. De bladeren lijken op de bladeren van de aardappel. De vruchten zijn niet groot, kweekborstels van 14-20 stuks, kleur is diep geel. De vorm lijkt op een peer. Het gewicht van elke vrucht is 15-25 gram. Heb een zoete smaak met honingsmaak.

Sterke en zwakke punten

De voordelen van de variëteit zijn:

 • aangenaam smakelijkheid;
 • hoog produktiviteit;
 • veelzijdigheid teelt (kassen, open bedden);
 • verscheidenheid te gebruiken;
 • kans zaadverzameling.
De vruchten van deze variëteit hebben een zeer hoog suikergehalte in de pulp.

De nadelen van deze klasse zijn onder meer:

 • behoefte aan vastbinden;
 • noodzakelijk verwijdering van stepsons;
 • neiging tot kraken rijp.

Zaad voorbereiding

De sleutel tot een goede oogst zijn goed gekweekte zaailingen. Zaaiende zaden zijn begin maart noodzakelijk. Gebruik zaad beter dan 2 jaar ouder worden. Zaden voor het planten moeten gedurende 20 minuten geweekt worden in een 1% oplossing van mangaan voor desinfectie.

Desinfectie van tomatenzaden met kaliumpermanganaatoplossing

Deze procedure is noodzakelijk om de immuniteit tegen ziekten te vergroten. Na de behandeling moeten de zaden met stromend water worden gewassen. Klaar voor het planten van zaden worden gezaaid in containers.

Bodemvoorbereiding

Tomaat Honing druppel geeft de voorkeur aan vruchtbare grond. Voor het planten, moet je de grond in gelijke verhoudingen mengen met zand, turf en een beetje as toevoegen. om de zuurgraad te normaliseren. De grond moet worden besproeid met een hete oplossing van sterk mangaan voor desinfectie.

Zaailingen kweken en verzorgen

De voorbereide grond wordt er langwerpig ingegoten, goed geëgaliseerd. Zaden worden gezaaid door elke 2 cm tot een diepte van 1 cm te persen. Bestrooid met een dunne laag aarde, bevochtigd met een spuitfles en bedekt met glas. Voer het uit in een donkere kamer met een temperatuur van 23-25 ​​graden. Het glas wordt periodiek verwijderd om de zaden te verzadigen met zuurstof.

Tomaat schiet Honey drop

Na 5-7 dagen, na het verschijnen van scheuten, wordt het glas verwijderd en worden de zaailingen overgebracht naar een goed verlichte ruimte. De eerste twee dagen hebben zaailingen extra verlichting nodig. Voer het uit met behulp van fluorescentielampen. In de toekomst moeten de daglichturen minstens 14-16 uur zijn. Water de zaailingen moeten warm water zijn uit de spray. Bemesten is noodzakelijk om twee keer te maken - na het verschijnen van zaailingen en na het duiken. Om te bemesten, kunt u de as-oplossing gebruiken:

 • water is 1 liter;
 • as-1 eetlepel.
Na het verschijnen van de zaailingen moeten 2 vellen in potten worden geplant, 1 liter. Voordat u gaat duiken, bevochtigt u de grond goed in de boxen.

Bij het duiken met zaailingen knijpt u zachtjes in de centrale wortel. Tegelijkertijd groeit er een extra hoeveelheid zijwortels, waardoor de plant sterker wordt.

Het essentiële punt van de picking procedure is om de hoofdwortel te knijpen.

Na het overplanten van veel water en voer maken. Als er 3-4 vellen op de zaailingen zijn, worden ze in de volle grond geplant. Twee weken vóór het verplanten moeten zaailingen worden gehard. Voer dit als volgt uit:

 1. De eerste twee dagen in de kamer met zaailingen open het venster gedurende 2-3 uur;
 2. Verwijder zaailingen 3-4 uur buiten;
 3. Elke dag tijd verhogen het vinden van zaailingen in de open lucht;
 4. Vertrek voor de landing in de frisse lucht 's nachts.

Transplanteren naar open bedden

In kassen worden zaailingen begin april geplant. Kassen moeten goed worden verwarmd. Zaailingen geplant na 65 cm op een rij. De kas moet periodiek worden geventileerd. In geval van een tekort aan lichtplanten, is het noodzakelijk om extra verlichting te regelen. Bewegingsoefening eenmaal per week. Na het water geven is het nodig om de grond los te maken.

Tomaten Honey drop geplant in de grond volgens het schema 40x70 cm

Ervaren tuinders worden geadviseerd om deze variëteit in het open veld te laten groeien. Het valt op dat door de verhoogde luchtvochtigheid en het dichter heersen van struiken, tomaten in de kas vaker ziek zijn. Op de open bedden geplant zaailingen in de laatste dagen van mei. We selecteren bedden op een open plek, goed verlicht door de zon. Plant de zaailingen 60 cm tussen de planten. Na het verplanten zaailingen moeten vastbinden. Heesters vormen in twee stelen. Het wordt aanbevolen om de processen één keer per week te verwijderen, zodat ze niet interfereren met de vorming van eierstokken. Water geven moet matig zijn, maar overvloedig. Het moet worden bewaterd als de grond droogt. Water voor irrigatie moet gescheiden en warm zijn. Na het water geven, is het noodzakelijk om de grond los te maken zodat er geen stilstaand vocht is.

Overtollig vocht in de bodem leidt tot schimmelziekten!

Voer moet drie keer worden gedaan. De eerste wordt een week na de transplantatie uitgevoerd. Bevruchte vogelpoep of toorts kan als meststof worden gebruikt. Tijdens de bloeiperiode is het beter om meststoffen met een grote hoeveelheid stikstof in de bodem aan te brengen. Bij het vormen van gouden vruchten, moeten tomaten bemest worden met meststoffen die magnesiumsulfaat bevatten.

Ziekten en plagen

Honing druppel is immuun voor ziekten zoals:

 • aardappelziekte;
 • grijsrot;
 • been zwart;
Tomaten Honey drop perfect beschermd tegen het verslaan van de meest voorkomende ziekten, waaronder fittotor en zwarte poot

Grenzend aan andere soorten kunnen echter met deze ziekten worden besmet. Behandeling met fytosporine wordt aanbevolen voor preventie.. Van plagen als preventieve maatregel is het noodzakelijk om de struiken met waterstofperoxideoplossing te bespuiten. Van bladluizen helpt goed de oplossing van zeep.

Tomaat oogsten

Honing druppels rijpen 100 dagen na het planten. Tomaten van deze sorita worden gebruikt voor het inblikken, ze kunnen worden gedroogd, vers worden geconsumeerd in salades. Dankzij de zoete smaak kun je het gebruiken om jam te maken. Zeer geschikt voor mensen die allergisch zijn voor rood fruit met een hoge zuurgraad.

Tomaat De honingdruppel onderscheidt zich niet alleen door zijn exotische uiterlijk, maar ook door zijn hoge opbrengst en uitstekende smaak. Zelfs de meest kieskeurige boer zal tevreden zijn met het kweken van deze variëteit op zijn perceel.

Bekijk de video: Patenten op planten: wat is de stand van zaken? Interview met Bart Vosselman (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send