Over de boerderij

Kenmerk en beschrijving van een komkommerras Connie F1

Pin
Send
Share
Send
Send


Komkommers zijn een van de populaire producten. Deze cultuur is vanuit India naar ons toe gebracht en wordt al vele eeuwen gecultiveerd. Tegenwoordig zijn er in India ook wilde variëteiten van komkommers. Ze verdraaien de bomen als onkruid. In Europa en Azië wordt dit gewas voornamelijk in kassen of in tegen de wind beschermde gebieden geteeld. Voor normale groei, evenals komkommers met een hoog rendement, is een hoge luchtvochtigheid vereist. Een van de beste variëteiten van deze cultuur wordt beschouwd als de Connie-variëteit.

Beschrijving en kenmerken van Connie Cucumber Variety

Connie-variëteit - hybride geteeld zowel in kassen als op open gronden. Heesters, zoals beschreven, sterk, krachtig, van gemiddelde lengte met een vrouwelijke bloementype. De bladeren van de plant zijn groen, middelgroot, regelmatige vorm.

De vruchten zijn klein, meestal lang 7-9 cm, ovaal, klein-knolachtig. Pel groene komkommer, met doornen, wit, maar niet stekelig. Het vlees van groen gras is wit, dicht, sappig, niet bitter. Gemiddeld vruchtgewicht 60-80 g.

Het gemiddelde gewicht van de vrucht van Connie-komkommer - 60-80 gram

De belangrijkste kenmerken van het ras moeten worden benadrukt:

 1. Begin vruchten af ​​te werpen op de 50e dag vanaf het moment van verschijnen.
 2. In een knoop is meestal van 3 tot 9 eierstokken.
 3. Hoogproductieve variëteit.
 4. Temperatuurschommelingen zijn niet verschrikkelijk.
 5. De vrucht heeft een geweldige smaak.
 6. Er zijn geen holtes in de greens en daarom worden de vruchten gewaardeerd bij het inblikken.
 7. De vruchten worden gekenmerkt door een uitstekende presentatie.

Indicatoren voor goederenproductiviteit:

 • vroege termen make-up 8,7-9,2 kg / m2;
 • in late termen - 12.8-16 kg / m2.
Komkommerzaden van dit ras kunnen worden gekocht in speciale winkels of online winkels.

Deze variëteit werd gefokt door Russische biotech fokkers door kruising 2 variëteiten. Met de juiste planten en zorg, zullen Connie struiken blij zijn met een genereuze oogst.

De voor- en nadelen van de variëteit

Zomer bewoners en tuiniers kiezen Connie voor de teelt vanwege de voordelen:

 1. Weerstandscultuur tegen veel voorkomende ziekten.
 2. Bescheiden zorg.
 3. Weerstand tegen temperatuurveranderingen.
 4. Lange termijn vruchtlichamen.
 5. Heerlijk fruit zonder bitterheid.
 6. De afwezigheid van holtes in het fruit verhoogt de waarde voor conservering.
Fruitvariëteiten zonder bitterheid en met de juiste zorg komkommer zullen de hoge opbrengst waarderen

Afgezien van de verdiensten, Connie's komkommers hebben een aantal nadelen.

Niet alle telers zijn positief over vreemd knobbels en witte stekels. Daarnaast bekritiseerd en klein formaat zelentsov. De bovengenoemde nadelen kunnen echter niet opwegen tegen de voordelen van de variëteit.

Vereisten voor grond voor aanplant

Het kiezen van een plaats om het te planten is nodig om te overwegen dat komkommers een zon-houdende van cultuur zijn. Echter, zodat Connie niet gewond raakt bij warm weer, de aanwezigheid van penumbra nodig hebben.

Je moet geen komkommers planten na pompoengewassen. Het is beter om een ​​plant te planten na kool, wortelgewassen of peulvruchten.

De belangrijkste bodemvoorbereiding is de introductie van een speciaal mengsel tot een diepte van 30 cm en moet humus, stro, turf en mest bevatten. Dit zal de grond verrijken en opwarmen.

.

De bovengrond los en bevochtigt.

Zaaien regels

Zaaiende zaden zijn nodig als de grond een beetje opwarmt na rijp. Het wordt aanbevolen om zaailingen aan het einde van de lente te planten.

Connie's komkommerzaden

Komkommers worden niet vaak geplant. Er worden ongeveer 2-3 stukken op het plein geplant. Meestal planten zaailingen. Want dit volgt de zaden vooraf weken.

Enkele manieren om zaden te weken:

 1. Verpak de zaden in een voorgeweekte doek en leg ze in cellofaan. Deze laatste moet worden opgewarmd. Na 3 dagen beginnen de spruiten te verschijnen.
 2. Verpak de zaden in een vochtige doek en vouw ze in een glazen pot. Bedek de container met het deksel en houd hem warm. Sprouts verschijnen over 2 dagen.
Voor het weken van de zaden is het verboden om koud kraanwater te gebruiken. Smelt- of regenwater, met een temperatuur van meer dan 26 graden.

Geplant zaailingen nodig niet later dan 2-3 wekenzodat het niet ontgroeit. Bij het planten van zaden worden ze in de grond op een diepte van 3 cm gegooid.

Zorg na het planten

De komkommers van Connie zijn bescheiden cultuur.

Gewoonlijk bestaat de zorg voor een plant uit:

 • irrigatie;
 • top dressing;
 • onkruidbestrijding;
 • opener;
 • ongediertebestrijding.
Voor Connie-variëteiten is de installatie van rails of steunen verplicht.

Zodat de plantenstelen kunnen krullen latten installeren. Deze laatste ondersteunt en beschermt de struiken tegen de wind.

Het wordt aanbevolen om de struiken water te geven per dag een keer. De besproeiingsprocedure moet 's ochtends of laat in de avond worden uitgevoerd. Een keer in 7 dagen zou moeten wieden.

Als komkommers in een kas groeien, moet je controleren dat de struiken niet oververhit raken. temperatuur mag niet boven de 30 graden zijn. Na het planten na 20 dagen moet de grond breken.

Voor de bloei moet je de cultuur een keer voeden. Dit moet één keer en tijdens de bloei worden gedaan. Dan moeten de struiken slechts eenmaal per 10 dagen worden gevoerd. Het volgende mengsel is geschikt voor topdressing: 1 liter mest verdund met water in een emmer. Voeren kan het best worden gedaan in de avonden of niet op zonnig weer.

Algemene zorgrichtlijnen:

 1. als opbrengst hangt af van de formatie van de struikhet wordt aanbevolen om te plukken in de eerste sinussen van 3-4 bladeren.
 2. Oogst tijdig.
 3. Uitvoeren plaag en ziektepreventie 1-2 keer per maand.

Met de juiste zorg zal de plant de rijke oogst van tuiniers bekoren.

De oogst van komkommers moet tijdig worden verzameld.

Ziekten en hun preventie

Ziekten, veel voorkomende plagen, tekenen van infectie, behandelings- en preventiemethoden staan ​​in de tabel.

Naam van plaag / ziekteTekenen van infectiemiddelen
Komkommer bugDe plant heeft gedraaide vellen.Infusie van tabak of farmaceutische kamille
bladluisVerschrompelde en gedraaide bladerenRode peper-infusie
SpintAfzonderlijke witte stippen verschijnen op de bladeren en dan wordt het hele blad wit.Infusie van paardenbloem of alsem, afkooksel van toppen van tomaten, kamille Perzische infusie
KaswittevliegOp de bladeren is er een witte suikerbloei en dan wordt het blad zwart en droogt het uit.Actofit (0,2%)
anthracnoseBruine vlekken op de stelen en bladeren, zweren op de vruchtBetekent Oxyh, Kuproksat, 1% oplossing van Bordeaux-mengsel of 0,4% oxychloride
Witte rot of sclerotiniaVochtige plekken op het basale gedeelte. Daarna is de stengel bedekt met een witte substantie die lijkt op watten.Mangaanzuur kalium
Bacteriose van komkommersHoekige vlekken eerst op de bladeren, dan bedekkend 70-90% van de bladdekking en gedeeltelijk van de stengels van de vrucht0,02% zinksulfaatoplossing
De belangrijkste preventieve maatregel voor het kweken van deze variëteit in kassen is ventilatie, evenals temperatuurregeling.

Oogst- en opslagregels

In het geval van groeiende Connie-komkommers in kasomstandigheden, wordt het gewas ongeveer geoogst wanneer zaailingen in de open grond worden geplant. Bijvoorbeeld, de oogst van komkommers geplant in april valt tot begin juni.

Verse kassen worden opgeslagen gedurende 35 dagen in de koelkast of op kamertemperatuur. Om de bewaartijd te verlengen, moeten de vruchtstengels op het moment van oogsten worden achtergelaten en niet worden afgewassen. De stengels worden in water gedompeld en in deze staat wordt het fruit opgeslagen in de koelkast. tot 4 weken.

Vruchten verschillen in geraffineerde smaak en worden gebruikt bij conservering

Connie-komkommers - een hybride variëteit die geen speciale verzorging vereist en wordt gekenmerkt door een lange vruchtperiode. Vruchten verschillen in geraffineerde smaak en worden gebruikt bij conservering.

Bekijk de video: Spijsvertering 5 havo (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send