Over de boerderij

5 beste gele tomatenrassen met een beschrijving en namen

Pin
Send
Share
Send
Send


In de Middellandse Zee worden gele tomaten gouden appels genoemd. Zo'n naam, deze zonnige vruchten zijn absoluut gerechtvaardigd. De provitamine A beïnvloedt de gele kleur van tomaten.

De beste variëteiten gele tomaten, beschrijving en kenmerken

Door het aantal nuttige eigenschappen, zijn ze op geen enkele manier inferieur aan hun rode tegenhangers. En in sommige posities zelfs overtreffen.Hier zijn enkele van de voordelen van gele tomaten:

Gele tomaten hebben een voordeel boven rode vanwege hun hogere celstofgehalte en lagere zuurgraad.
  • Volgens de vitaminesamenstelling superieur aan andere variëteiten van tomaten;
  • Bevatten niacine, die de bloedvaten versterkt;
  • Tomaten in de pulpbevat veel caroteen;
  • Ze zijn meer dan rode tomaten, Lycopeen enzym wat een antioxidant is. Lycopeen helpt het lichaam te reinigen, vermindert het risico op oncologie;
  • fruitveilig voor mensen met allergieën;
  • Dat zijn ze minder calorieën en hebben minder zuurgraad en zijn daarom nuttig tijdens het dieet.
Alle producten met een gele kleur spelen de rol van natuurlijke antidepressiva, breken vetten af ​​en versnellen metabole processen.

Laten we de onderscheidende kenmerken van meerdere proberen te begrijpen onbepaald (onbeperkte groei), variëteiten van geel, hieronder beschreven.

Gele reus

Tomaat gele reus

Op zoek naar grote gele tomaten zou moeten proberen om een ​​gele reus te planten. Het is halverwege het seizoen (110-122 dagen), onbepaald, struiken groeien van 1, 2 m tot 1,8 m. De vruchten zijn fel geel, rond en plat afgerond in vorm. Het teeltgebied van deze variëteit is Moldavië, Oekraïne, de middelste gordel is Rusland.

Geteeld in filmkassen. Vereist dressing en kousenbanden. Voordelen van tomatendata: grote vrucht, lang vruchtend. Het ras wordt gewaardeerd om zijn zoete smaak en aroma, maar ook om het hoge gehalte aan bètacaroteen in fruit. Bestand tegen scheuren.

Altai oranje

Altai oranje tomaat

Net als de vorige is de variëteit Altai oranje lang en onbepaald, halverwege het seizoen (110-115 dagen). In de middelste zone wordt gekweekt in kassen. Omdat de variëteit hoog is, vereist het ook een kousenband en pasynkovaniya. Als je het in één stengel laat groeien, worden de vruchten groter (tot 700 gram).

Fruit is groot, platrond, met delicate suikerachtige pulp, geschikt voor verse consumptie, in salades, kan worden gebruikt voor het maken van sappen.

Amana Orange (Amana Orange)

Tomaat Amana Orange (Amana Orange)

Gemaakt in de VS. In veel opzichten vergelijkbaar met de twee vorige variëteiten: hoog (tot 1,7 m in de kas), onbepaald, halverwege het seizoen (110-115 dagen). Vereist de vorming van een struik in 1-2 stelen en pasynkovanie, ribbelst aan de steun. De vruchten zijn groot, plat afgerond met een lichte ribbeling, met een gewicht tot 400 gram. Bestand tegen Phytophthora.

voordelen: uitstekende smaak, hoge opbrengst, grote vruchten. De smaak is zoet, met een fruitige toets, het vlees is dicht, sappig, met een rijke smaak, bevat weinig zaden.

Een vat met honing

Tomaat vat honing

Nog een tussentijdse (100-105 dagen) onbepaalde variëteit aan tomaten met een gele (oranje) kleur. Bij het kweken is knijpen en kousenbanden vereist. Het gemiddelde gewicht van het fruit - 400 gr., de vruchten zijn vlak afgerond, enigszins afgeplat, de smaak van fruit is zoetig, zeer geurig, het vlees is dicht, vlezig, zonder uitspreiding op de snede. Multichamber, weinig zaden.

Bullish heart orange

Tomaat Bull's heart orange

Nieuw beschouwd, gefokt door Russische fokkers in 2003. Geschikt voor teelt in alle regio's van Rusland. Hybride F1. Onbepaald, 110 - 160 cm lang, middenseizoen (110-120 dagen), vruchten van geeloranje hartvormig. Aanbevolen voor salades, sappen, ingeblikte goederen. Vereist vroege kousenband, beter op de lus, draaien rond de stengel. Van een struik verzamel je tot 5 kg een tomaat. Niet bedoeld voor langdurige opslag.

Zorgt voor onbepaalde gele vruchtentomaten

Als we praten over de kenmerken van de zorg voor gele tomaten, dan zijn ze niet langer geassocieerd met de kleur van de tomaten, maar met hun andere kenmerken. Alle overwogen variëteiten zijn onbepaald, d.w.z. onbeperkte groei. De basisvereisten van agrotechniek hangen samen met deze functie. Zaadvoorbereiding, zaaien en verzorgen van zaailingen in deze variëteiten van tomaten zijn bijna hetzelfde als in conventionele tomaten. Maar iets langer de periode van het zaaien: het is 50 - 65 dagen.

Om de opbrengst als gevolg van de krapte niet te verminderen, laat tussen de planten tijdens het planten voldoende ruimte over voor groei en ontwikkeling.
Plantpatroon van onbepaalde tomatenrassen

Aanbevolen om te landen5 onbepaalde planten per 2 sq. m.: de afstand tussen de struiken is 50-60 cm, en tussen de rijen - 0.8-0.9 m.

In een gemiddelde broeikas van 6 × 3 meter passen lange onbepaalde tomaten slechts 30-32 struiken geplant op een gespreide manier in twee linten op elk bed.

Desalniettemin groeit het aantal kenners van onbepaalde variëteiten voortdurend. Dit komt door het feit dat het mogelijk is om het luchtruim te gebruiken, dus om het gebied van de site te vergroten. Hoge heesters zorgen ervoor dat er meer fruitborstels ontstaan. Hoge rassen eerste bloemenborstel geven pas na 8-9 van dit blad en daarboven. Elke volgende bloemenborstel leggen ze door 3 bladeren.

Eén plant kan 40 kwasten met fruit binden tijdens het groeiseizoen!

Deze tomaten hebben een hogere opbrengst. En zijn onvriendelijke terugkeer geeft u de mogelijkheid om van juli tot vorst verse vruchten te ontvangen.

Gele tomaten op het latwerk

Een steun voor de stabiele positie van hoge tomaten kan worden ingericht met een bindgaren, waaraan de planten worden vastgebonden en mee groeien.Op een hoogte van ongeveer 2 m in het broeikaseffect wordt getrokken. Eerst stijgt de steel in hoogte tot aan het trellis, en dan moet deze erdoorheen worden verplaatst en geleidelijk worden verlaagd, gebonden aan naburige planten. En op een hoogte van 50 cm van de grond moet knijpen om de groei te voltooien.

Gele tomaten zijn resistent tegen ziekten en zorgen voor een goed rendement voor tuinders. Ze reageren op systematische voeding, het is beter om ze minstens 3 per seizoen te houden. Als het nodig is om Phytophthora te voorkomen, is het aanbevolen om preventieve behandelingen van tomaten met Ordan uit te voeren. Gezien alle voordelen van gele tomaten, proberen fokkers hun houdbaarheid te verlengen.

Momenteel is er een breed assortiment gele tomaten voor elke smaak! Misschien vindt iemand jouw favoriete tomaat in dit artikel!

Bekijk de video: The Great Gildersleeve: Gildy's New Flame Marjorie's Babysitting Assignment Congressman (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send