Over de boerderij

De voordelen en nadelen van slablaadjesalade

Pin
Send
Share
Send
Send


Sla - een van de belangrijkste slaplanten, gekenmerkt door grote populariteit bij tuinders over de hele wereld. Sinds de oudheid zijn er al Chinezen, Egyptenaren en Perzen gegroeid. Elke dag slablaadjes eten, mensen schonken pijnstillers aan hem, een hypnotiserend effect, de mogelijkheid tot ontnuchtering na het drinken van wijn. De Romeinen cultiveerden de plant in zulke hoeveelheden dat hele families eraan werkten.

De samenstelling en voedingswaarde van slasla salade

De plant bevat gewicht gunstige componenten en vitamines. Bovendien is de salade verrijkt:

 • selenium;
 • zink;
 • koper;
 • mangaan;
 • ijzer;
 • fosfor;
 • magnesium.
Caloriesalade is laag - niet meer dan 15 kilocalorieën per honderd gram van een plant.
Calorie bladsla - niet meer dan 15 kcal per 100 gram

Nuttige eigenschappen

De salade wordt beschouwd als een jaarlijkse, het verdraagt ​​koud weer perfect, het onderscheidt zich door goede vroege volwassenheid en hoge opbrengst.

De plant kan renderen niet alleen dieet-, maar ook therapeutische effecten. Het wordt aanbevolen door artsen voor opname in babyvoeding en ouderen. Slablaadjes helpen perfect te herstellen van een operatie en langdurige ziekte.

Sla is in staat te renderen diureticum en kalmerend effectHet helpt perfect bij aandoeningen van de luchtwegen, omdat het slijmoplossend werkt.

Bladplant aanbevolen voor gebruik voor slapeloosheid, tuberculose, atherosclerose. Vers gemaakt sap zal helpen het maag-darmkanaal te stabiliseren. Sap moet meerdere keren per dag worden ingenomen met diabetes.

Traditionele geneeskunde kent een groot aantal recepten die sla gebruiken. wanneer overmatige zenuwen, om het immuunsysteem te versterken.

Sla is onmisbaar in de voeding en lichte salades

Bijna vijfennegentig procent van de salade bestaat uit water, dus het gebruik ervan zal het lichaam helpen verzadigen met vocht. De aanwezigheid in de plantenvezel helpt tegen obstipatie en obesitas. Het is vezels die een gevoel van volheid creëren, versnelt de beweging van voedsel door het spijsverteringskanaal.

Foliumzuur komt ten goede aan zwangere vrouwen tijdens de foetale vorming.

Het kaliumniveau helpt het hart en de bloedvaten perfect te beheersen, verwijdert overtollig water uit het lichaam en verwijdert wallen. Helpt bij het werk van het hart en magnesium, wat nodig is voor een goede opname van kalium.

Bereid op geplette zaden, tinctuur helpt perfect voor moeders die borstvoeding geven, melk lactatie verhogen. Met behulp van deze infusie worden de bloedvaten schoongemaakt, de zenuwen kalmeren, de ontwikkeling van obesitas opgeschort.

Tinctuur van slazaad verhoogt de lactatie van de melk

Schade door gebruik

De plant mag niet worden geconsumeerd als deze beschikbaar is colitis en entorocolitis, jicht, urolithiasis. Je kunt geen sla eten, als de ziekten van het darmstelsel verergeren, vergezeld door diarree, in dit geval kan de salade het lichaam beschadigen.

Een andere contra-indicatie is bronchiale astma.

Recepten met sla

Volksgeneeskunde wordt voorgeschreven om van het fruitsap te ontdoen kiespijn. Als er problemen zijn met de milt, moet je het sap drinken met de toevoeging van azijn. Zaadmengsel, sla, meel en azijn redden je van beenpijn. Van een dergelijke samenstelling wordt een verband aangebracht.

hoesten je moet twintig gram blad malen, een glas kokend water zetten, twee uur laten staan. We filteren alles en drinken drie tot vier keer per dag, elk 50 ml.

Bouillon van bladeren gebladerte helpt bij hoesten en slapeloosheid

De samenstelling van slapeloosheid wordt bereid volgens hetzelfde recept, alleen moet het maximaal dertig minuten worden aangedaan en 1 ml worden ingenomen voor het slapen gaan.

Zaden in de hoeveelheid van twintig gram gieten kokend water (400 ml), staan ​​er een paar uur op. Het is noodzakelijk om twee keer per dag moeders die borstvoeding geven te behandelen op dertig milliliter om een ​​lactatie te verbeteren.

Met cystitis voorbereiding van een infusie van bladeren, die twee tot drie keer per dag moet worden ingenomen, 100 ml.

Als er problemen zijn met haaruitval, wordt slasap aanbevolen voor wrijven in de huid van het hoofd. Voeg honing toe aan het sap, krijg een remedie tegen roos. Vermalen met gist vers gebladerte helpt perfect bij carbuncles en steenpuisten.

Salademaskers worden gebruikt om te beschermen tegen verbranding door de zon, ontstekingen te verlichten, olieachtige glans te verwijderen, de teint te verbeteren.

Om een ​​masker te maken, is het noodzakelijk om de slablaadjes in een brij te hakken, de noodzakelijke ingrediënten toe te voegen, ongeveer 20 minuten op het gezicht van het gezicht te leggen.

Om het masker van slabladeren voor te bereiden voordat het fijngemalen wordt

Masker Recepten:

 • verfrissende samenstelling - gehakte bladeren en zure room (alle twee lepels) worden gemengd, een halve lepel olijfolie wordt toegevoegd;
 • universeel masker - gebladerte vermengd met olijfolie, citroensap is toegevoegd;
 • voor de droge huid - bladeren, zure room, wat plantaardige olie. De tweede optie is blad en verwarmde melk;
 • vette huid - Een paar eetlepels sla, acht druppels citroensap, eiwit. Na het aanbrengen moet het masker worden afgespoeld met kamille-afkooksel. Het tweede recept helpt bij dit probleem - een veldsla, zoveel peterselie, drie lepels ryazhenka of kefir.

Overmatig gevoelig voor de zonhuid kan worden beschermd - sla slablaadjes fijn, kook ze niet langer dan drie minuten in kokend water (een kwart kopje), filter. Het resulterende mengsel moet op het gezicht worden aangebracht. Vloeistof wordt doordrenkt met watten, die verder van het masker worden afgewassen.

Slamaskers zijn geschikt voor zowel normale als probleemhuid.

Recept lotion gebruikt voor de normale huid - Een paar lepels slablaadjes, olijfolie, citroensap. De huid wordt afgeveegd met een voorbereide samenstelling, die na twintig minuten moet worden afgewassen.

Tonic samenstelling - Drie eetlepels bladeren, radijs, klis, amandelolie, citroensap. Alles wordt op de huid aangebracht, na een kwartier afgewassen.

Salade en komkommersap worden gemengd. De doorweekte wattenschijfjes worden ongeveer twintig minuten op de ogen gelegd. Zo'n hulpmiddel helpt perfect om sporen van vermoeidheid en zwelling kwijt te raken.

Vasthouden aan een speciaal dieet, sla wordt gebruikt door een supermodel voor het avondeten, het combineren met rundvlees.

Als deze plant correct wordt gebruikt, is er gelegenheid om van veel kwalen af ​​te komen. Dit prachtige product zal je helpen je lichaam lang slank en mooi te houden.

Bekijk de video: 10 VOORDELEN EN NADELEN VAN YOUTUBER ZIJN! HOE REAGEREN WIJ OP HAATREACTIES? (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send