Over de boerderij

Correct gebruik van azofoski als meststof

Pin
Send
Share
Send
Send


De wens om hoge opbrengsten van tuinbouwgewassen te verkrijgen met minimale inspanning en kosten wordt gedicteerd door de populariteit van de complexe meststof "azofoska". De effectiviteit van het medicijn is al lang bewezen. Het wordt met succes gebruikt in de landerijen en in grote agrarische complexen.

Karakteristieken en beschrijving van Azofoski

Universele complexe meststof met een breed toepassingsgebied. Verkrijgbaar in korrelvorm. Kleine korrels beige, geelachtig of wit.

Gebruikt om de mineralen van alle planten te leveren, inclusief aardappelen, aardbeien en tomaten. Het wordt toegepast op verschillende grondsoorten.

Maximale resultaat geeft op zware, klei en zandige bodems. Azofoska blijft goed in de grond hangen, het wordt niet weggespoeld door atmosferische neerslag.

Meststof is een beige korrels

De essentie van het gebruik als meststof

Azofoska wordt gebruikt als hoofd- of aanvullende meststof. Het versterkt de wortels van planten, activeert het groeiproces, verhoogt de weerstand tegen negatieve klimatologische factoren, verhoogt de voedingswaarde van fruit.

Minerale elementen zijn beschikbaar in plantvorm.

De agrochemische stof verbetert de weerstand van planten tegen ziekten, verlengt de decoratieve bloeifase en, belangrijker nog - verhoogt de gewasproductiviteit.

De drieledige azofoska bestaat uit stikstof, fosfor, kalium (NPK) met de toevoeging van zwavel. Om aan de behoeften van planten op verschillende bodems te voldoen, produceert u merken meststoffen, die verschillen in het aandeel van chemische elementen:

 • NPK 16:16:16. Een klassieke kunstmeststof wordt gebruikt voor het graven, het ploegen van de grond. In de lente wordt gebracht onder de fruitbomen, groenten: aardappelen, tomaten, paprika's. Het aantal azofoski berekend volgens de instructies voor het medicijn;
 • NPK 19: 9: 19. Het medicijn is arm aan fosfor. Voor de centrale zone van de Russische Federatie is deze soort over het algemeen niet geschikt vanwege de armoede van de bodem met fosfor. Het is ideaal voor zuidelijke streken met een droog, warm klimaat;
 • NPK 22:11:11. Vanwege de schokdosis van het stikstofelement is deze soort het levenselixer voor uitgeputte bodems. Het wordt gebruikt als het areaal jaarlijks intensief wordt geëxploiteerd.
Merk van azofoski NPK 16:16:16

Voors en tegens

Positieve en negatieve kanten zitten in elke voeding. Azofoska is geen uitzondering.

Voordelen en voordelen:

 • pellets blijf niet bij elkaar gedurende de gehele garantieperiode van opslag om de reden dat ze worden behandeld met surfactanten;
 • één korrel bevat drie componenten tegelijkertijd;
 • wateroplosbare meststof, goed opgenomen door gewassen;
 • geeft planten volop voedingsstoffen zonder extra medicijnen te kopen;
 • bij juist gebruik verhoogt de opbrengst van groenten- en fruitgewassen van 30 tot 70%;
 • geoogst gewas kan langer worden opgeslagen;
 • heeft een democratische prijs.

nadelen:

 • verwijst naar anorganische stoffen;
 • overmatige consumptie is beladen met onderwijs nitraten in de grond;
 • is gerangschikt tot 3 klasse van gevaarkan ontploffen, ontbranden;
 • korte opslagperiode.
Een kleine hoeveelheid nitraat is nodig voor planten, het neemt deel aan de vorming van chlorofyl.
Overmatig gebruik van azofosca is beladen met de vorming van nitraten

Algemene aanbevelingen voor gebruik voor tomaten, aardbeien, aardappelen

De gebruiksaanwijzing zegt dat azofoska universele chemische stof, geschikt voor het kweken van allerlei planten in tuinen en huistuinen, huisbloemen. Effectief gebruikt voor de verzorging van fruitbomen, bessenstruiken, bolgewassen, knol. Verbetert zaadkieming en stimuleert de groei van zaailingen van zaailingen.

Chemische toegepast in korrelvorm en vloeibare oplossing voor wortel, bladbemesting.

Azofoska werkt vooral goed op zware gronden, het wordt na de oogst als hoofdmeststof toegepast. Op lichte grond wordt het gereedschap in het voorjaar onder de graafmachine gebracht. Het wordt aanbevolen voor open en beschermde grond.

De fundamentele regel van werken met azofoskoy-voldoen aan de normen voor consumptie zoals gespecificeerd in de instructies. Dit helpt de ophoping van nitraten in de bodem te voorkomen.

Bij lage temperaturen kan geen chemicaliën worden gemaakt, het veroorzaakt een overdosis aan nitraten. Volgens de regels van azofoska geïntroduceerd in de lente, wanneer de grond opgewarmd, is het geaccumuleerde vocht niet verdampt. In het najaar wordt deze procedure in het eerste decennium van september uitgevoerd. Dit zijn de beste omstandigheden voor het werken van voedingsstoffen.

De dosering van de meststof wordt aangepast voor het type grond en het type gewas dat wordt geplant.

Bij het landen aardappel In het gat moet je 4 g azofoski gieten. onder fruitbomen en bessenstruiken maak 25 - 30g korrels per 1 m2 over het oppervlak van de boom. Decoratieve bloemen gedrenkt met een oplossing van 20 g van het geneesmiddel tot 10 liter water om de twee weken.

De meeste planten reageren goed op droge meststoffen, ze worden op de grond aangebracht, gevolgd door opname.

Azofoska is giftig voor mensen, het moet strikt volgens de instructies worden toegepast.

agrochemische heeft een toxisch effect op het menselijk lichaam. Daarom moet u, in samenwerking met hem, voldoen aan persoonlijke veiligheidsmaatregelen. Bescherm de huid van de handen, ogen en ademhalingsorganen.

verenigbaarheid

Azofosca Chemical is fysiologisch neutraal meststof. Alle componenten van de tool zijn in de optimale verhouding, dus maak je geen zorgen over compatibiliteit met andere medicijnen.

Maar als de behoefte zich voordoet, kan de chemische stof worden gebruikt in combinatie met andere minerale en organische meststoffen, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen overmaat aan elementen is.

Het preparaat wordt onmiddellijk voor gebruik gemengd met gegranuleerd ammoniumsulfaat, ammoniumnitraat, superfosfaat, ammophos, diammophos, kaliumchloride.

In sommige gevallen gemengd met magnesiumoxide en magnesiumsulfaatDit mengsel kan worden opgeslagen.

Het trieste resultaat is mengen met ureum, ammoniumsulfaat, superfosfaatpoeder, carboammofos. Azofoska-oplossing mag niet worden gemengd met calciumnitraat.

Raad G. Kizima. Aan zaailingen paprika's gezond gegroeid, effectieve oplossing 2 el. lepels NPK-meststof 16:16:16 in 10 liter water met toevoeging van 10 g kalium en 2 theelepels vloeibare complexe meststof met sporenelementen Uniflor Micro.
Wanneer het wordt gemengd met Uniflor Micro, helpt het de peperzaailingen gezond te laten worden.

Opslagregels

Met het juiste gebruik en de opslag van het medicijn is niet gevaarlijk, maar er zijn enkele punten die moeten worden overwogen:

 • bij een temperatuur tot +200 graden geeft azofoska gifstoffen af;
 • in een zeer droge, warme winkel kan een grote hoeveelheid stof willekeurig exploderen.

Houd de chemische stof nodig in verzegelde tassen in een donkere, droge ruimte. Gegarandeerde houdbaarheid van ongeopende verpakking is 18 maanden vanaf de productiedatum.

Azofoska-meststof die de belangrijkste elementen bevat - stikstof, fosfor, kalium, is belangrijk voor alle groente- en fruit-, bessen- en siergewassen. Met correct, rationeel gebruik, zal het onschatbare voordelen brengen voor de planten in uw omgeving.

Pin
Send
Share
Send
Send