Over de boerderij

Aanwijzingen voor het gebruik van fungicide Ridomil Gold voor tomaten en andere groenten

Pin
Send
Share
Send
Send


Ridomil Gold - fungicide, dat wordt gebruikt door moderne tuiniers en tuinders om de belangrijkste schimmelziekten van planten te bestrijden. Meestal gebruikt om aardappelen, druiven, groenten te beschermen.

De samenstelling en het doel van het geneesmiddel Ridomil Gold

Gebruikt om Alternaria, bacterievuur, perinospora in groenten te bestrijden en om mildey op de wijnstok van druiven te vernietigen. De werking van het middel is niet van toepassing op iodium-pathogenen.

Ridomil Gold - fungicide voor de preventie en behandeling van planten

Ridomil Gold is verkrijgbaar in de vorm van poeder of korrels. Ze omvatten 2 actieve ingrediënten: mefenoxam en mancozeb. Ze dragen bij tot de volledige bescherming van de plant: van de wortels tot de vruchten.

Het mechanisme van de impact van de oplossing

Het actieve effect op geïnfecteerde planten heeft de bovengenoemde 2 componenten.

 • mancozeb: tijdens het spuiten nestelt het gewas, en biedt het externe bescherming tegen schimmelziekten.
 • mefenoxam. Handelt systematisch. Na het sproeien treedt volledige penetratie in de plant op. De component, die door de weefsels beweegt (vangt zowel de wortels als de vruchten), beschermt ze tegen ziekten en infecties.

Voordelen van het gebruik

 • Met elke ontwikkeling van de ziekte toont hoge efficiënties.
 • In staat te beheersen infectie ontwikkeling gedurende het groeiseizoen.
 • Na het verwerken van alle delen van de plant lang beschermd tegen infectie. Zelfs als sommige delen van de plant geen directe slag hadden.
 • Bestand tegen vocht. Behandelde planten kunnen na een half uur worden bewaterd. Sudden-regen-fungicide is ook veilig.
 • Veilig voor gewassendie worden verwerkt en hun "buren".
 • Verpakt met Ridomil Gold handig om op te bergen.
Ridomil Gold is verkrijgbaar in poeder- en korrelvorm.

Gebrek aan fungicide

 • is gevaar voor vissen en zoogdieren maar helemaal niet gevaarlijk voor bijen. Daarom mag de oplossing niet in het reservoir worden toegelaten. Behoort tot de 2e klasse van gevaar. Bij het bespuiten van de planten moet u beschermende uitrusting gebruiken: handschoenen, masker, veiligheidsbril.
 • Laag niveau milieuveiligheid.
 • Verpakken is niet bevorderlijk economisch gebruik.
 • Samen toepassen met andere chemicaliën kan niet.

Gebruiksaanwijzing voor tomaten en andere planten

Ridomil Gold - een medicijn voor moderne tuinlieden, dat wordt gebruikt in de strijd tegen Alternaria, bacterievuur en andere schimmelinfecties bij planten. Bijzonder effectief bij het verwerken van tomaten.

Om een ​​tomateninfectie met Phytophthora tijdens regenachtige zomerse omstandigheden te voorkomen, moet je Ridomil Gold zeker gebruiken

De tool is verkrijgbaar in wateroplosbare korrels. Niet-toxisch, als u de doseringen volgt die in de instructies worden vermeld.

Het actieve ingrediënt (mefenoxam) dringt snel in alle delen van de kweek en beschermt de hele plant gedurende lange tijd volledig tegen infectie. Externe bescherming biedt mancozeb. Het beschermt de plant dus volledig tegen infecties zowel van buiten als van binnen.

Hoe te gebruiken

De toepassingsmethode hangt af van wat er wordt verwerkt:

bloemen. Om een ​​oplossing te verkrijgen met 2,5 gram. geld voor 1 liter vloeistof. Eerst wordt 150 - 200 ml water ingegoten en het mengsel grondig geroerd, waarna de rest van het water wordt toegevoegd en opnieuw gemengd.

Groenten en fruit. 10 gr. het medicijn wordt opgelost in 4 liter water, goed gemengd voor gebruik. Standaard worden op 1 honderd delen 10 liter van de bereide middelen verbruikt. Sproeien wordt uitgevoerd bij droog zonnig weer, zonder wind. Het sproeien van de bladeren en stengel moet uniform zijn.

Dit fungicide wordt verdund in water in een hoeveelheid van 25 g per 10 l water (in speciale gevallen - 50 g per 10 l)

Wanneer toegepast

 • Eerste verwerking uitgevoerd met het oog op preventie tijdens het groeiseizoen.
 • De tweede gehouden in een periode met een hoog risico op Phytophthora (ongeveer 2 weken na de eerste behandeling).
 • 3 verwerking (indien nodig) niet eerder dan 2 weken voordat het gewas bereikt.
Besteed niet meer dan 3 behandelingen per seizoen. De bereide oplossing kan slechts één dag worden gebruikt. Houd het langer kan niet.

Voorbereiding van werkende oplossing

Spray Mix bereidt met berekening 25 gr voor. medicijn per 10 liter water. Als de infectie erg sterk is, moet de hoeveelheid fungicide twee keer worden verhoogd.

De werkoplossing van deze concentratie is geschikt voor de preventie van zowel meeldauw en phytophthora als peronospora

Zorg ervoor dat de tank schoon is voordat u de oplossing klaarmaakt. Giet vervolgens de helft van het aangegeven water (kamertemperatuur) en giet het medicijn uit, meng grondig. Nadat het poeder is opgelost, vul dan de rest van het water bij en meng opnieuw.

Termen en methoden van spuiten

Tijdens het seizoen worden 2-3 behandelingen uitgevoerd, afhankelijk van het infectieniveau. Gebruik hiervoor een standaardwerkoplossing.

 • 1e bewerking - profylactisch, tijdens actieve ontwikkeling.
 • 2e bewerking - 12-14 dagen na de eerste.
 • 3e bewerking - 2-3 weken voor de oogst.
Sproeien gebeurt uitsluitend bij droog en rustig weer.

Het sproeien gebeurt op een zodanige manier dat de oplossing gelijkmatig wordt verdeeld over alle delen van de plant.

Ervaren tuiniers worden niet geadviseerd om Ridomil Gold toe te passen als er geen manifestaties van infectie zijn.

Cultuur moet met het medicijn worden besproeid en niet worden overstroomd. De oplossing mag niet uit het gebladerte druipen.

Beveiligingsmaatregelen bij het werken met de tool

Om het niveau van fytotoxiciteit tot een minimum te beperken, moet u de instructies zorgvuldig bestuderen en het medicijn alleen onder de gespecificeerde omstandigheden gebruiken. Voor vissen is het destructief. Zorg ervoor dat u beschermende kleding gebruikt bij het spuiten van de oplossing. Open gebieden van het lichaam zouden dat niet moeten zijn.

Draag voor het spuiten rubberen handschoenen, een gasmasker en kleding die speciaal voor dergelijke gevallen is ontworpen.

In zeer zeldzame gevallen, als onzorgvuldigheid optreedt, komt een klein deel van het medicijn op de huid of in het lichaam. Als huidcontact optreedt, wordt het gebied meer dan eens grondig gewassen met water en zeep. Als de agent is ingenomen - drink veel water en wend u onmiddellijk tot de arts.

Compatibiliteit met andere geneesmiddelen

De mogelijkheid van gelijktijdig gebruik van Ridomil Gold met andere antischimmelmiddelen hangt af van de reactie met de verbinding. Als mengen een alkalische reactie geeft, is het verboden om ze tegelijkertijd te gebruiken. Als de gemengde stoffen neutraal zijn, is de compatibiliteit ervan te vinden in de instructies.

Opslagcondities en houdbaarheid

Het fungicide Ridomil Gold is in staat om zijn bruikbare kwaliteiten te behouden gedurende drie jaar vanaf de fabricagedatum.
 1. Fungicide is niet bang voor plotselinge temperatuurveranderingen. Op de binnenplaats, waar mensen, dieren toegang hebben tot het medicijn, kan het niet worden bewaard. Kies hiervoor een afgelegen plek in een afgesloten ruimte. Zodat het product zijn actieve eigenschappen niet snel verliest, plaats het bedrukte pakket dan in een ander zodat er geen vocht in het preparaat binnendringt.
 2. Brandveilig. De kwaliteit van het fungicide kan gedurende 3 jaar vanaf de productiedatum worden gehandhaafd.

beoordelingen

Elena. Er was paniek die geen effectieve remedie voor Phytophthora kon vinden. Meer dan één tool geprobeerd. Maar pas na het toepassen van Ridomil Gold werd het gewenste resultaat verkregen.

Mikhail. Ik gebruik het medicijn voor het tweede jaar. Hij werd een echte redding voor mijn wijngaard. Het effect verscheen vrijwel onmiddellijk.

Vladimir. Ik ben een boer. Ik heb er herhaaldelijk voor gezorgd dat ik een van de meest effectieve fungiciden gebruik. Hij zal diegenen helpen die al meer dan een jaar in wanhoop verkeren en op zoek zijn naar een betrouwbare tool voor de tuin.

Natalia. Het resultaat is bijna onmiddellijk merkbaar. Een groot voordeel is het feit dat de planten niet direct na de behandeling bang zijn voor vocht. Een mogelijk nadeel is verhoogde fytotoxiciteit.

Alexander. Effectief medicijn voor een redelijke prijs, gemakkelijk in gebruik.

Bij juist gebruik Ridomil Gold helpt elke tuinman en boer om planten en fruit te redden gezond.

Bekijk de video: Aanwijzingen voor montage en gebruik voor mechanische sluitsystemen (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send