Over de boerderij

28 beste variëteiten tomaten voor volle grond

Pin
Send
Share
Send
Send


Tomaten worden overal geteeld, in de meeste regio's van ons uitgestrekte land. De enige uitzondering is het extreme noorden. Alleen hier niet overal is er een mogelijkheid om deze cultuur in een open gebied te cultiveren. Hoewel deze methode van cultivatie enorme voordelen heeft en het mogelijk maakt om de meest nuttige en smakelijke vruchten te verzamelen. Ze verschillen van smaak van tomaten die in broeikasomstandigheden worden gekweekt, en die laatste verslaan. De massafractie van voedingsstoffen is ook significant hoger in deze variëteiten dan in die in de kas.

De beste variëteiten tomaten voor open grond

Welke tomaat is het beste voor open veld? Een ondubbelzinnig antwoord op deze vraag is onmogelijk te geven. Inderdaad, in elke categorie en voor elke regio van Rusland zijn er eigen favorieten.

In het open veld kun je het hele tomatenassortiment laten groeien: bepalend en vroeg, populair ultra vroeg en super vroeg, van laag naar hoog. Ze verschillen ook in smaak, kleur, aroma, chemische samenstelling, sappigheid, etc. De eigenaren van zelfs de kleinste percelen proberen absoluut een beetje tomaten op hen te planten.

Top vroege cijfers

Vroege tomatenrassen zijn de meest voorkomende. Ze zijn te vinden in elk zomerhuisje of tuin. Geen wonder dat deze variëteit al favorieten heeft die het vertrouwen en de liefde van de meeste tuinders hebben gewonnen.

Marisha

Vroege universele variëteit, tomaten zijn uitstekend voor zowel conservering als verse consumptie. Vruchten hebben een ronde vorm, wanneer ze rijp zijn, is hun kleur verzadigd rood. Hun massa varieert van 55 tot 124 gram.

Tomaat Marisha
Smaak wordt zeer op prijs gesteld. De productiviteit is vrij hoog, goed getolereerd transport.

Vruchtbaar en rijpend in de vriendschap. Marisha fokt in het Noord-Kaukasus onderzoeksinstituut voor tuinbouw en wijnbouw.

Valentijn

Gefokt bij het Vavilov-instituut. Vroege variëteit, waarvan de vruchten beginnen te rijpen binnen 3 maanden na het verschijnen van scheuten. De hoogte van de struik is niet meer dan 70 cm, compact. Tomaten hebben een pruimvorm, hun gewicht is 80-90 gram. De schil is dicht, de kleur van rijpe tomaten is roodoranje.

Smaakt is goed, tomaten zijn erg vlezig en dicht. Uitstekend geschikt voor zouten en inblikken, evenals voor vers gebruik. De productiviteit is hoog. Het transport is prima. Bij het leggen op rijping kan dit nog geruime tijd duren.

Tomaat Valentine

iem. die parodieën maakt

Rijpt al binnen 80 dagen na het verschijnen van scheuten. De hoogte van de struik tot een halve meter, compact. Fruit gebonden in alle weersomstandigheden, het gewas rijpt erg vriendschappelijk. De vorm van de tomaat is afgerond, enigszins geribbeld, het gewicht varieert van 100 tot 160 gram.

De kleur wanneer deze rijp is, wordt verzadigd rood. Smaken zijn gemiddeld. Het belangrijkste doel - verse consumptie. Goede opbrengst. Slecht vervoerd.

Sanka

Een echte favoriet van Dacha. Een van de voordelen van de Sanka-variëteit is dat deze ondermaatse standaardstruiken heeft die geen kousenband nodig hebben. Ultra-rijpt (rijpen begint 80 dagen na het verschijnen van scheuten). Verhoogde koude weerstand, voor het rijpen is een minimale hoeveelheid licht nodig.

Opbrengst is gemiddeld. De massa tomaat is ongeveer 80 gram, de kleur is verzadigd rood. Het oppervlak is enigszins geribbeld.

Tomaat is erg vlezig met een goede smaak. Doel - universeel (geschikt voor conservering en vers gebruik).

Oma's kus

Het is een vroegrijpe hoge tomaat die een kousenband nodig heeft. De vorm van het afgeronde, licht geribbelde gewicht van 200 tot 500 gram tomaten. Op de vervaldag hebben ze een felle gele kleur. De smaken zijn uitstekend, hebben een licht fruitig aroma. De vruchten zijn erg sappig en kunnen zowel voor verse consumptie als voor conservering worden gebruikt. De productiviteit is erg hoog.

De meest vruchtbare tomaten

Eigenaren van kleine percelen dromen van het verzamelen van een rijke oogst, maar tegelijkertijd gebruik zo weinig mogelijk gebied. Daarom proberen ze variëteiten te plukken die een groot aantal vruchten produceren en tegelijkertijd goede smaakkenmerken hebben.

Stolypin

De ondermaatse variëteit Stolypin, die heel goed fruit biedt, zelfs bij zeer slecht weer. Het verwijst naar het vroege, resistent tegen de meest voorkomende ziekten. Door de verhoogde koudebestendigheid vormt het fruit zelfs bij koud en regenachtig weer. De productiviteit is zeer hoog, bestand tegen scheuren. Ze hebben een ovale vorm, het gewicht varieert van 90 tot 120 gram.

De huid is erg dicht, glad. De kleur van rijpe tomaten is meestal donkerroze. Geurige en sappige pulp zorgt voor een uitstekende smaak. Het doel is universeel: het kan vers worden gebruikt of worden gebruikt voor verschillende soorten conservering. Het verdraagt ​​het transport zeer goed en verliest zijn commerciële kwaliteiten niet.

Tomaten Stolypin

Raspberry gigant

Bush is erg groot met een dikke, resistente steel. Hoogte bereikt 1 meter. Behandelt vroege soorten met een zeer hoge productiviteit. Na het rijpen barsten de vruchten niet, hebben ze heel weinig zaden. De kleur van de rijpe tomaat is donkerroze en doet denken aan frambozen, de massa kan variëren van 200 tot 400 gram.

De smaken zijn uitstekend, het transport wordt goed verdragen. Wordt voornamelijk gebruikt voor verse consumptie.

Mushroom basket

Middenseizoen variëteit, gekenmerkt door een zeer hoge struik. Geschikt voor fans van iets origineels en ongewoons. Vruchten in volwassen vorm hebben een felle rode kleur, een ongewone geribbelde vorm. Hun gewicht bereikt 500 gram. Smaken zijn erg goed. Hoge opbrengst. Transport en opslag worden goed getolereerd. Wordt gebruikt voor het decoreren van de tafel, vulling enz.

Puzata Hata

Vroege grote variëteit Puzata Khata, waarvoor verplichte kousenband vereist is. De vruchten hebben de vorm van een peer, zijn geribbeld, hebben in een volwassen vorm een ​​rode kleur. Hun massa varieert van 150 tot 250 gram. De smaken zijn gewoon geweldig, suiker is vlezig. Niet veel zaad. De productiviteit is hoog. Doel van tomaten universeel: geweldig voor zowel conservering als verse consumptie. Goed getransporteerd.

De beste grote variëteiten van tomaten

Mooie grote tomaten kunnen het oog niet behagen. Elke inwoner van de zomer droomt ervan om in zijn bedden een soort wonder te laten groeien, wat alle buren zal benijden. Voor deze doeleinden, en geselecteerde grote vruchten variëteiten van tomaten, geschikt voor het produceren van record fruit.

Stier hart

Het behoort tot de lekkerste variëteiten van tomaten, die bovendien ook de enorme vruchtgrootte hebben. Kenmerken van Bull's hart: halverwege het seizoen, heeft een grote hoge struik, behoefte aan een verplichte kousenband. Fruit in verschillende vormen en maten kan op dezelfde plant worden geproduceerd.

De grootste vruchten worden gevormd op de bodem van de struik. Opbrengst- en ziekteresistentie is gemiddeld. Niet slecht getransporteerd. Het gewicht van een vrucht kan 500 gram overschrijden, de kleur op de vervaldag - rood. De huid is dun, het vlees is zonder aderen, er is weinig zaad. Wordt voornamelijk gebruikt voor verse consumptie, maar kan ook worden ingeblikt.

Stier hart

oranje

Mooie oranje variëteit in het middenseizoen, gekenmerkt door een hoog gehalte aan vitaminen. Bush lang, vereist een ribbelst. Het gewicht van het fruit varieert van 200 tot 400 gram, de zaden zijn klein, zeer vlezig. Verwijst naar slatomaatjes, omdat het een uitstekende smaak heeft. Vruchten zijn bolvormig, hebben in volwassenheid een rijke oranje kleur.

De vruchten van deze variëteit worden voornamelijk vers geconsumeerd, geschikt voor baby- en dieetvoeding.

Koning der koningen

Medium vroege hybride, met enorm veel fruit (tot 1 kg!). De struik is lang, de borstels worden gevormd terwijl ze groeien, wat zorgt voor oogst op lange termijn. De vruchten zijn rond van vorm, wanneer ze rijp zijn, hebben ze een rode kleur. Met overmatig vocht dat vatbaar is voor scheuren. Smaakt redelijk goed, hoge opbrengsten. Zaden worden niet verzameld. Tomaten universeel gebruik.

Is Ook Schitterend

Nogal een nieuwe variëteit, had al tijd om een ​​bepaalde populariteit te winnen.

Kenmerken van de variëteit Alsou:

  • struik van gemiddelde hoogte, vereist een kousenband;
  • vroege rijpe tomaat;
  • de vruchten zijn hartvormig, lichtjes geribbeld, het gewicht bereikt 800 gram;
  • volwassen kleur van fruit is fel rood.

Smaakt gewoon geweldig. Geschikt voor alle soorten conservering en voor verse consumptie. Rijk aan vitaminen en voedingsstoffen. De variëteit Alsou wordt goed getransporteerd en opgeslagen, wat een extra voordeel is.

Honing gered

Grote variëteit halverwege het seizoen met groot oranje fruit. Foetale gewicht varieert van 160 tot 220 gram. Smaakt is goed, het vlees is zoet. Geschikt voor verse consumptie en conservering. Fruit heeft een lange bewaarperiode, tolereert transport.

Honing gered

De beste zuidelijke variëteiten (voor de regio Rostov)

Tomatenrassen voor volle grond verschillen niet alleen in rijpingsvoorwaarden, maar ook in zonering. Zelfs dezelfde variëteit in verschillende regio's kan zich anders gedragen. Daarom moet men bij het kiezen van een tomaat ook rekening houden met de bijzonderheden van het klimaat. In het zuiden van ons land, in de regio Rostov, Bashkiria en in de regio Nizhny Novgorod toonden Premium- en Zephyr-tomaten in chocolade het beste.

Chocolade Marshmallow

Het grote voordeel van deze variëteit is de uitstekende smaak. En vanwege de ongebruikelijke kleur van het fruit heeft deze tomaat extra fans gekregen met niet-standaard voorkeuren. Struiken zijn vrij lang, vereisen een kousenband. Middenseizoen met hoge weerstand tegen ziekten.

Chocolade Marshmallow-tomaten

Het gewicht van het fruit is ongeveer 120-150 gram, de kleur tijdens de rijpingsperiode is roodbruin met kleine scheidingen van donkergroene kleur. Het vlees heeft een zoete smaak, erg sappig. Weinig zaad.

Tomaten zijn slecht opgeslagen, meestal vers geconsumeerd. Zeer hoge opbrengst.

premie

Zeer productieve en vroegrijpe hybride met een lage struik. De vruchten zijn vlezig, hun massa bereikt 130-140 gram. Hun vorm is afgerond, in de periode van volwassenheid hebben ze een rode kleur. Ideaal voor verwerking en inmaak, vers geconsumeerd na volledige veroudering in de struiken. Vruchtvorming is erg vriendelijk, ziekteresistentie is hoog.

Premium variëteit

Tomaten geschikt voor de regio Leningrad

In de regio Leningrad heeft zijn eigen kenmerken van het telen van tomaten. Ruw en koel klimaat is niet geschikt voor alle soorten. Het beste voor deze regio zijn de volgende.

Farao

Mid-season hybride met middelgrote struiken. De vruchten zijn rond, zeer dicht. Kleur in een volwassen vorm - rood, gewicht bereikt 115-140 gram. Zeer goede smaak. Het wordt vooral gewaardeerd voor het feit dat tomaten een maand lang hun commerciële kwaliteiten niet verliezen en goed worden getolereerd in het transport. Hun doel is universeel. Vruchten barsten niet, weerstand tegen ziekten is groot.

Leningrad vroeg

Ultra vroege stam variëteit die geen uitharding vereist. De vruchten zijn klein, met een gewicht van 50-60 gram, rood van kleur en rond van vorm. De smaak is redelijk goed, de toepassing is universeel. Bestendig tegen scheuren en de meeste ziekten.

Mongoolse dwerg

Ongewoon vroege variëteit Mongoolse dwerg met vrij kleine struiken. Hun hoogte bereikt slechts 15-25 centimeter. Maar de vruchten zijn niet zo klein - tot 200 gram. Hun kleur is rood, de smaak is zoet, sappig.

De productiviteit is gewoon geweldig. Tomaten zijn bestand tegen kraken, ziekte, tolereren transport.

Het gebruik van geoogst universeel gewas.

flash

Ondanks het feit dat het ras al vroeg rijpt, is het resistent tegen ziekten en verkoudheid. De plant is standaard en in de hoogte maximaal 50 cm, er is geen kousenband nodig. De vruchten zijn rond, niet erg geribbeld, hun kleur is felrood.

Smaakt op een zeer hoog niveau, tomaten zijn bestand tegen scheuren. Geschikt voor alle soorten verwerking en conservering en voor verse consumptie. Lang opgeslagen en goed getolereerd transport. Vruchtvorming gebeurt zelfs onder ongunstige omstandigheden.

Gribovsky

De vroege rijpe kwaliteit, perfect voor het overbrengen van lagere temperaturen. Vruchten met een gewicht van 60 tot 100 gram zijn rond en rood. Smaken zijn erg goed, geschikt voor transport. Bedoeld voor vers gebruik.

Zelfbestoven tomaten

Onder bepaalde omstandigheden komt insectenbestuiving zeer slecht voor. In dit geval zijn zelfbestoven rassen een echte vondst.

Eagle hart

Deze reus tussen de tomaten, die al het andere uitstekend van smaak heeft. Productiviteit is rechtstreeks afhankelijk van de bodem en de kwaliteit van het zaad. De struik is erg krachtig. Vruchten rijpen lang.

Temperatuurdalingen voor deze variëteit zijn niet verschrikkelijk, het is resistent tegen ziekten. Vereist koppelverkoop. De vorm van de vrucht is hartvormig, het gewicht kan 1 kg bereiken, de kleur tijdens de rijpingsperiode is felroze. Niet veel zaden, de pulp is zoet en vol. Fruit wordt heel goed getransporteerd en opgeslagen.

mikado

Mikado variëteit heeft verschillende variëteiten, die niet alleen verschillen in de kleur van fruit, maar ook in termen van hun rijping. In de regel zijn dit vroege en middel vroege tomaten, waarvan de vorm lijkt op het hoofd van een beroemde Japanse keizer. Bush lang, krachtig.

De massa van de foetus bereikt 250 - 300 gram, de vorm is vlak, enigszins geribbeld. De smaken zijn uitstekend, de opbrengst is gemiddeld. Het wordt voornamelijk vers geconsumeerd, maar het is ook geschikt voor verwerking, conservering.

Monomakhs hoed

Vroege shtambovy-variëteit, gekenmerkt door echt koninklijk fruit. Bestand tegen vele ziekten, levert een gewas op, zelfs met een gebrek aan vocht in de grond. Fruit rijpt in der minne. De productiviteit is hoog. Vruchten in volwassen vorm hebben een felle rode kleur, afgeronde vorm, het gewicht bereikt 900 gram.Zeer goede smaak. Tomaten worden goed getransporteerd en opgeslagen voor een lange tijd.

De beste laagblijvende tomaten

Het voordeel van laagblijvende tomaten is dat ze geen kousenband nodig hebben. Het is dankzij dit dat de meeste tuinders hun voorkeur geven.

Abakansky roze

Behoort tot de middelste late variëteiten, vruchtvorming voor een lange periode. Dit is het belangrijkste voordeel van Abakansky ten opzichte van concurrenten. Bush is niet hoog, tot 1 meter. De opbrengst blijft echter hoog.

Het gewicht van één fruit is 250-300 gram, maar met goede zorg kan het 500 gram bereiken. De vorm van het hartvormige, geribde medium van tomaat. Het aantal zaden is klein. De productiviteit is hoog. Wordt voornamelijk gebruikt voor verse consumptie. Vervoerd maakt niet uit.

Tomaat Abakansky roze

Alaska

Perfect aangepaste variëteit voor regio's met een korte zomer.

Vroege, zeer productieve, kleine struik. Vruchten van kleine omvang (80-100 gram), rode kleur en platte afgeronde vorm. Ideaal voor zowel verse consumptie als voor alle soorten blanco's. Bestand tegen ziekten. Fruit zelfs onder ongunstige omstandigheden.

Boney-MM

De vroege standaardkwaliteit van Boni MM verschilt in goede productiviteit. Heeft geen kousenband nodig. De vruchten zijn fel rood, afgerond, licht geribbeld en wegen 60-80 gram. Het is niet alleen bestand tegen ziekten, maar ook tegen ongunstige weersomstandigheden. De smaken zijn hoog. Ideaal voor zowel verse consumptie als voor alle soorten conservering.

Bobcat

Late middelgrote hybride Bobcat met goede opbrengsten. Bestand tegen de belangrijkste soorten ziekten. De variëteit is gemakkelijk bestand tegen droogte, de vruchten hebben een uitstekende smaak, zijn universeel in gebruik. In een volwassen vorm hebben ze een felle rode kleur, afgeronde vorm, het gewicht bereikt 180-240 gram. Goed getransporteerd.

Een verscheidenheid aan variëteiten van tomaten voor open grond is geweldig. In al zijn diversiteit, het blijft alleen om te kiezen wat goed is voor u, het beste past bij uw behoeften en is geschikt voor de teelt in deze klimatologische omstandigheden. Je kunt niet alleen de rijpingstijd variëren, maar ook het kleurengamma van je oogst.

Pin
Send
Share
Send
Send