Over de boerderij

Wanneer en hoe een raap in de volle grond te planten

Pin
Send
Share
Send
Send


Raap, die we in de kindertijd leren van Russische volksverhalen, je moet kunnen groeien. Het is niet altijd een plezier voor de zomerbewoner met zijn enorme formaat en smaakvolle uiterlijk. De nuttige knolgewas van de ongelukkige zomerbewoner neemt vaak de hele top of vanwege het wormgat een onaantrekkelijke uitstraling. Daarom is de vraag over het tijdstip waarop zaden in de volle grond worden geplant, vrij relevant.

Onder de omstandigheden van zorg en landbouwtechnologie, is de teelt in de tuin in veel regio's van Rusland beschikbaar.

De juiste tijd voor het planten van rapen in de volle grond

Kort groeiseizoen 60 - 80 dagen laten we de zomer doorkomen twee gewassen. Het eerste zaaien vindt plaats in het voorjaar van april - april, begin mei in de regio Moskou. In de Oeral en in Siberië zijn de data vrijwel hetzelfde, daar planten ze een raap in de eerste dagen van mei en in het vroege voorjaar - in de laatste dagen van april.

geplant in het voorjaar wortelgewassen bewaren niet voor lange tijd, ze gaan voor zomerconsumptie of worden gebruikt bij de bereiding van winterblanco's. Wortelgewassen geoogst eind juni, begin juli.

Zaden komen uit bij nul temperatuur. Jonge scheuten zijn bestand tegen de daling van de nachttemperatuur tot -6 graden. Voor zaadkieming is de optimale temperatuur 15 graden.

Tweede zaaien - zomer, geeft het gewas, geschikt voor langdurige winteropslag. Deadline voor planten in de centrale zone juli (eerste decennium), in de noordelijke regio's (Siberië, de Oeral), moet zaaien in de zomer worden uitgevoerd half tot eind juni.

Wanneer het op een later tijdstip wordt gezaaid, kan de worteloogst mogelijk niet worden gevormd, zelfs niet bij het gebruik van vroege rijpingsvariëteiten. Het is mogelijk om de term nauwkeuriger te berekenen: om af te trekken van de datum van het verwachte einde van het seizoen, de rijping aangegeven op de verpakking.

De beste variëteiten voor planten in de buitenwijken en de middelste zone

In Moskou zal elke soort die op het juiste moment wordt geplant een goede oogst geven. Dankzij de frequente regens groeien de rapen in de villa's in de buurt van Moskou uitstekend. Voor winterconsumptie kunt u de oude, bewezen variëteit adviseren - "Petrovskaya-1".

Peters raap is geschikt voor langdurige opslag. De wortels zijn geel met wit, sappig vlees. De smaak is aangenaam, een beetje zoet. De vorm van wortelgewassen is netjes, platrond. Vegetatieperiode 70-80 dagen.

Goed cijfer voor de regio Moskou geisha - perfect voor de zomer. Wortel is sappig, smakelijk met wit vlees en schil. Eetbare bladeren, ze bevatten bèta-caroteen. Plus rassen - geen pijl.

Raapvariëteiten voor de teelt in Siberië en de Oeral

Een geweldige keuze voor de Ural en Siberische zomerbewoners zal de variëteit zijn Russische maat. Wortelgewassen zullen tevreden zijn met een grote maat (2 kg), uitstekende klassieke smaak en een lange bewaarperiode. Zaaigraad Russische maat aan het einde van juni, schoon na 2 - 2,5 maand.

Voor zomerconsumptie, ideaal cijfer Sneeuwbol. Wortelgewassen zijn groot, wit, zonder bitterheid, aanbevolen voor voeding. De productiviteit op een niveau is gestaag hoog. Bladeren kunnen worden gebruikt om salades te maken.

Zaad voorbereiding

Om de ontkieming van zaadmateriaal te verbeteren, om het op verschillende manieren te redden van mogelijke infecties:

  1. besprenkelen gedurende de dag.
  2. Gebruik een biostimulerende oplossing om te weken.
  3. Bereid een infusie van as (eetlepel per liter), eis op dag, houd de zaden in de voorbereide oplossing gedurende 6 uur.
  4. zaad houd gedurende 2 uur in knoflookwater. Knoflookwater beschermt tegen bacteriose. Het is noodzakelijk om een ​​eetlepel geraspte knoflook te nemen, over lauw water (½ kopje) te gieten.
  5. Ontkiemen de zaden in een vochtige doek. Het maandverband wordt constant bevochtigd, periodiek geopend voor ventilatie.
  6. Giet de zaden in een potje, sluit het met een deksel en zet het in een bak met heet water (50 graden) gedurende 30 minuten.
Droog na elke behandeling de zaden en zaai dan.
Raapzaad - zeer klein formaat

De grootte van de zaden is klein, ze zijn donker van kleur. Het is moeilijk om te zaaien: het is moeilijk om het aantal zaden per oppervlakte-eenheid te rantsoeneren, het is moeilijk te zien waar het gezaaid is en waar het niet is. Zaden kunnen met rivierzand worden gemengd of met aardappelzetmeel worden bestrooid.

Het voorbereiden van bedden voor het planten in de tuin

Ridge kan worden uitgerust in gebieden waar ze zijn opgegroeid tomaten, komkommers, courgette, maïs, bonen. Geplant na radijs en kool kan dat niet. Je kunt in het najaar een kam graven, een standaard set meststoffen toevoegen voor het graven (superfosfaat, kaliumnitraat, humus), dat kun je in de lente doen, en er wordt ureum toegevoegd.

Als er houtas is, moet deze zeker aan de grond worden toegevoegd tijdens de voorbereiding van de rand. Per vierkante meter is genoeg 1 kop. Raapas reageert goed. Rooidiepte niet minder dan 20 cm.

Verse mest onder rapen maken niet. Mest vermindert de kwaliteit van wortelgewassen.

Technologie van het zaaien van raapzaad in de grond

Een knol groeien is niet van te voren thuis nodig om zaailingen te laten groeien.

De bergkam de dag ervoor zaaiende zaden goed gedrenktuitgaven op elk plein. m 2 emmers water. Rijen zijn gemarkeerd op de rug, met een interval van 30 cm ertussen.

Diepte van de zaadplaatsing op lichte bodems 2 cm, op zware, kleigronden - 1 cm. Poeder de zaden in de groeven beter gezeefd met compost of humus. Zaadsnelheid per vierkante meter 1 g.

Raapzaad wordt geplant in goed gemorste grond

Zorgvoorwaarden na vertrek

Al op de 7e dag zullen de eerste groene scheuten verschijnen, op de vijfde dag, als de dagelijkse temperatuur boven 15 graden is. Opkomende scheuten hebben water nodig. Je moet niet wachten op hoogwaardige wortelgewassen, als we het bewateren verwaarlozen. Bij gebrek aan vocht zijn de wortels klein, niet sappig, met harde pulp. Irrigatiegraad 20 l / m².

Meestal stijgt raap vaak, na 2 - 3 weken schieten staan uitdunnen. Na de eerste procedure blijft er een afstand van 3 cm over tussen de twee planten, iets later moet de plant opnieuw worden gegooid. Met de lente zaait tussen twee scheuten, blijft 6 cm over, met de zomer - 10 cm.

Gemiddeld moet elke vierkante meter plaats bieden aan maximaal 50 wortelgewassen.

De belangrijkste plaag van jonge rapen - kruisbloemige vlo. Pest is gevaarlijk in de eerste maand na opkomst. Wanneer plagen van de rand verschijnen, behandel met Iskra.

De nederlaag van raap kruisbloemige vlo

De tweede meest gevaarlijke plaag van jonge raap - koolvlieg. Ze is bang voor jonge landingen door tabaksstof, tabak, bittere peper, as. Poederkraal de dag doorbrengen na het besproeien.

Raap is vooral goed in de winter. Soep met zuurkool en raap is een origineel Russisch gerecht dat zelfs een fijnproever tevreden zal stellen. Het kweken van gezonde wortels voor de winter is niet moeilijk, het belangrijkste is om ze op tijd water te geven.

Bekijk de video: Snijbiet zaaien, uitdunnen en oogsten. Snijbiet kweken (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send