Over de boerderij

Hoe sla in de volle grond met zaden te planten

Pin
Send
Share
Send
Send


Bladsla is opgenomen in het dieet van therapeutische en dieetvoeding, vanwege de rijke vitaminesamenstelling. Om uzelf en uw dierbaren te behagen met heerlijke en vooral gezonde gerechten, als u het gewas op het tuinperceel plant of direct op de vensterbank.

Met de juiste zorg en de juiste landbouwmethoden kan zelfs een beginneling sla zaaien en kweken.

De timing van het planten van slazaad in de volle grond

Geplant salade in de tuinelke 2 weken, een vers gewas nemen gedurende het warme seizoen. Zaaidata worden bepaald rekening houdend met de kenmerken van de variëteit

Onder de voorgestelde rassen zijn er planten met verschillende vegetatieperiodes: vroeg, midden en laat. Rijpt cultuur gedurende 25-50 dagen.

De werkzaamheden aan het planten beginnen in het vroege voorjaar, wanneer de nachttemperatuur positieve indicatoren bereikt. In de middelste baan valt dit keer April - begin mei. Volgens de maankalender landen de zogenaamde toppen, waartoe de salade behoort, op de groeiende maan.

Het kweken van blad en kropsla is op verschillende manieren mogelijk:

  • zaailingen;
  • zaad.
Een dergelijke variëteit als Romain wordt alleen op zaailingwijze verbouwd.
Romain-sla wordt zaailinggewassen.

Het bed is georganiseerd in de volle grond, in de kas en zelfs op de vensterbank. De zaailing methode is meer geschikt voor regio's met een ruw klimaat en in gevallen waar er een verlangen is om een ​​vroege oogst te krijgen.

De lente wordt gekenmerkt door onbestendigheid van het weer en een hoge kans op nachtvorst. Zaailingen moeten op een open bed worden geplant, wanneer de dreiging van vorstintrede van jonge scheuten is verstreken.

Rassadny manier geeft je de mogelijkheid om een ​​vroege oogst te krijgen, welke loopt 3-4 weken voor op de gebruikelijke voorwaarden.

De meest populaire variëteiten van bladsla voor het kweken in het land

Een verscheidenheid aan variëteiten zal voldoen aan de behoeften en wensen van de meest kieskeurige tuinier. En voor degenen die net beginnen met het beheersen van de technologie van het telen van groentegewassen, is het aanbevolen om bewezen variëteiten te kopen.

passie

Salade Azart

Opwinding - een plant met een gemiddelde vroege rijpingstijd met een groeiseizoen 64 dagen. De afmeting van de waaiervormige plaat is vrij groot, de rand heeft een karakteristieke golving. De structuur van het groen zacht semi knapperig. De struik bereikt een hoogte van 25-27 cm, uitlaatdiameter - 30-32 cm.

Het gewicht van het hoofd van de gemiddelde maat - 250 gr. Voorwaarden om te landen: April-mei.

Na het verschijnen van zaailingen in de fase van vorming van het eerste blad, wordt het dunner maken van de bedden uitgevoerd, waarbij een interval tussen scheuten van 5-7 cm wordt gelaten. Na 2 weken worden extra spruiten verwijderd door het selecteren van onderontwikkelde spruiten. De afstand tussen de resterende - 25-30 cm.

Kenmerken van cultuur: een positieve reactie op bemesting en drenken, maar maak geen misbruik van voedsel. Overtollig water leidt tot rotting van de wortels.

Oakwood

Dubrava-salade

Het groeiseizoen duurt 65-80 dagen. Variatie verwijst naar de olieachtige slasoorten. Rijpe struik wordt gekenmerkt door een grote en semi rechtopstaande vorm. Geelgroene vellen hebben een gevouwen oppervlak, maar de structuur is delicaat. Op de hoogte en smaak.

Voordelen van Dubrava: weerstand tegen grijsrot en bladverbranding.

Het planten wordt aan het begin van mei aanbevolen volgens het schema: 25x30 cm, de diepte van de zaden is 2 cm, de opbrengst per vierkante meter is 2-2,5 kg.

ijsberg

Uiterlijk van salade vergelijkbaar met witte kool. De bladeren tijdens de vorming van naar de kern gaan, vormen een bal. De kleur van sappige, crunchy greens heeft een witachtige tint. De plant is zwaar, grote exemplaren reiken 1 kg (gemiddeld 300-600 gr.).

IJsbergsalade

Technische rijpheid van cultuur komt gedurende 75-90 dagen. Een speciaal kenmerk van de ijsberg is weerstand tegen kaf en valse meeldauw. Graadwaarde: hoge grondstof en smaak, een lange periode van opslag van een vers product (tot 3 weken).

Romain-gelbus

De cultuur van de gemiddelde ouderdomsperiode, het groeiseizoen duurt 85-90 dagen. Langwerpige bladeren groeien strikt verticaal. De structuur van groen is helder, maar zacht voor waarneming. De populariteit van het ras is te danken aan een zeer aangename smaak en sappigheid.

De variëteit is zeer veeleisend voor irrigatie, het is onmogelijk om de grond te laten uitdrogen, de plant zal verdorren. Kenmerk van cultuur: hoge en stabiele opbrengst (1-2.2 kg per 1 m2).

Welke grond heeft een plant lief?

Cultuur reageert daar goed op bemeste grond met drainage, die is verrijkt met minerale additieven. Als het medium wordt aangezuurd, moet het worden geneutraliseerd door het inbrengen van dolomietmeel of gehakte kalk.

De plaats om te planten is gekozen goed verlicht en geventileerdmaar zonder tocht. Cultuur groeit goed in verspreide halfschaduw. Als er een keuze is tussen hoogte en laagland, wordt de voorkeur gegeven aan hoogteverschillen. Dit vermindert het risico op wortelverval.

Een goed geventileerde en verlichte plaats is gekozen voor het planten van de salade.

Hoe een bed klaar te maken voor zaaien

Er moet voorbereidende grond worden voorbereid. In de herfst is het aangewezen om het toekomstige tuinbed te verrijken. humus. En in het voorjaar, 2-3 weken voordat de beplanting werkt, wordt het land weer opgegraven en in het bijzonder minerale meststoffen toegepast kaliumzout, ammoniumsulfaat, superfosfaat en anderen

Als de grond niet vruchtbaar is, kan deze worden verrijkt met de volgende voedingsstoffen: perlietzand, turf, humus, compost, houtas.

De voorbereiding zou in de herfst moeten beginnen, het maken van meststof bij het graven van de grond. In het voorjaar moet de landingsplaats worden gedesinfecteerd met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat of kokend water.

Vóór het zaaien moet je de grond goed egaliseren, alle grote klonten breken met een hark. Salade houdt van losse gronddaarom maakt de dichte grond het gemakkelijker turf, rivierzand en humus.

Goede zaadvoorbereiding voor het planten

Kwaliteitszaden worden gekozen voor planten. hoge kiemkracht (niet minder dan 80%).

Slazaden

Aanvankelijk passeert het zaad de kalibratie: uit het totaal worden gezonde en niet-vervormde monsters geselecteerd. Sorteren omvat ook de afwijzing van kleine korrels.

Zoals de praktijk laat zien, schieten scheuten van hen af ​​en zijn zwak en klein. De grootte van de zaden bemoeilijkt de taak, dus tuinmannen gebruiken deze methode:

  • koken zoutoplossing (3-5%);
  • vul ze met zaden en laat ze 15-20 minuten staan;
  • pop-up zaden verwijderen (geschikt zijn die die onderaan bleven);
  • zuig de resterende zaden voorzichtig af en spoel ze af onder stromend water door een zeef.

Na het drogen moeten de zaden gedrenkt worden in een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat voor desinfectie. De duur van de procedure is 15 minuten.

Alvorens te zaaien, is het de moeite waard om de zaden te controleren op ontkieming.

Selecteer hiervoor een paar stukjes van elke klas en wikkel ze in een vochtige doek. Als de zaden na 1-2 dagen zijn verrijkt, kun je ze in de grond planten en het aantal spruiten tellen.

De lenteperiode wordt gekenmerkt door een tekort aan vitamines en waardevolle micro-elementen voor elke persoon, dus de vroege oogst zal goed zijn, en vooral een nuttige toevoeging aan de tafel. Versnel de ontwikkeling van sla helpt zaad doorweken in voedingsvloeistof.

De volgende meststoffen worden hiervoor aanbevolen:

  • Ideaal (theelepel per liter water);
  • Epin (2 druppels in 100 ml water);
  • Epin-Extra (30 druppels in een glas water).
Het weken van zaden in Épinay zal de groei van sla helpen versnellen

Andere geneesmiddelen die zijn gericht op plantengroei promotie.

Welk schema kan zaden zaaien

Er zijn verschillende schema's voor het planten van sla, de optie wordt gekozen afhankelijk van de kenmerken van het ras. Inwoners van de zomer die eigenaar zijn van kleine stukjes grond, kunnen de plant inzaaien tussen rijen, langs het hek, tussen de bedden van groentegewassen.

Een paar dagen voor het planten wordt de grond overvloedig bevochtigd met de daaropvolgende losmaakprocedure.

Het bed is gevormd op de losse manier en bestellen. Het interval bepaald door het saladeplantingsschema wordt alleen waargenomen bij het overbrengen van zaailingen naar de open grond of een broeikas. Bij het zaaien is de afstand tussen de zaden niet meer dan 3 cm.

Het schema is ontworpen voor laagblijvende planten en beveelt aan om te blijven hangen aan het interval tussen de struiken niet minder dan 20 cm (20x20 cm). Voor hoge gewassen is de afstand optimaal 25-30 cm (25x30 cm). In de serre, het maken van voren voor rijen met een interval van 10-15 cm. Zaden worden ondergedompeld in de grond op een diepte van 1-2 cm. Het is onmogelijk om de plant opnieuw te planten.

De technologie van het kweken van sla is vrij simpel, je hoeft je alleen aan algemene regels te houden en je aan het regime te houden. En de oogst verkregen door onze eigen inspanningen is altijd smakelijker dan gekochte groenten.

Bekijk de video: Zaaien in de volle grond - (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send