Over de boerderij

Hoe om te gaan met spintmijt op aalbessen

Pin
Send
Share
Send
Send


Een spintmijt is een plaag die gebladerte parasiteert en zowel op kamerplanten als in de tuin kan leven. Het teek mannetje bereikt een lengte van 0,5 mm, terwijl zijn teef twee keer zo groot kan zijn. Deze plagen kunnen een andere kleur hebben. Er zijn witte, rode, groene en zelfs oranje insecten.

Het verslaan van aalbesstruiken komt het meest voor van het gebladerte van zijn lagere gedeelte. Het belangrijkste symptoom van de ziekte is het verschijnen van witte stippen op de bladeren. Terwijl in de loop van de tijd de teek steeds hoger wordt en de bes met zijn web omhult. Hoe om te gaan met deze plaag, we zullen in deze review praten.

Tekenen van nederlaag aalbesmijt

Tekenen van nederlaag aalbesmijt

Herken het uiterlijk van spintmijten op aalbessen eenvoudig. Zelfs rekening houdend met het feit dat het ongedierte erg klein is, kunnen ze aanzienlijke schade aan krenten veroorzaken tot de vernietiging ervan. Met het oog op snelle reproductie, kruist u individuen in een korte tijd door de plant., het sap eruit zuigen en daardoor de structuur van het gebladerte vervormen.

oorzaken van

De belangrijkste oorzaken van spintmijten zijn onder andere:

 • warm en droog weer. Dergelijke weersomstandigheden worden als optimaal beschouwd voor de reproductie van ongedierte. Hoewel sommige tikken zelfs de kou kunnen afwachten;
 • als de bodem geen gunstige organische verbindingen heeft of andere sporenelementen, deze worden onmiddellijk gebruikt door ongedierte. Ze vallen planten meteen aan, op een of andere manier verzwakt door het gebrek aan organisch materiaal;
Spint
 • besstruiken kunnen besmet raken met spininsectenvan andere planten in de tuin. Daarom is het belangrijk om de getroffen gebieden te lokaliseren en zo snel mogelijk van plagen af ​​te komen, zodat ze zich niet meer kunnen vermenigvuldigen;
 • over stoffige planten - dit is ook de oorzaak van teken. Ze houden van deze habitat. Het wordt aanbevolen om krenten constant te irrigeren om het voorkomen van ongedierte te voorkomen.

Het is de moeite waard om op te merken dat als je niet meteen alle oorzaken van teken verwijdert, dit geen zin heeft. Omdat het vrouwtje op een dag ongeveer tweehonderd eieren kan leggen. Het is noodzakelijk om in een complex te vechten en niet alleen volwassen individuen, maar ook hun eieren te vernietigen.

Gevolgen van de nederlaag van aalbes

Spintmijt leidt tot uitdroging en uitdroging van krentenbladeren

Als u zich niet van de spintmijten laat ontdoen voor de eierstok, dan kunt u niet op de oogst wachten. Deze plaag is ook verschrikkelijk omdat het beïnvloedt niet alleen de eierstokken op bloemen, maar veroorzaakt ook onherstelbare schade aan het gebladerte. Dit verhoogt de kans op krentenbottel aanzienlijk om ziek te worden met andere aandoeningen.

De praktijk leert dat zwarte bessenstruiken maar zelden ziek worden. Maar als ze door een spint werden geraakt en op tijd niet van het plaagtje afkwamen. Echte meeldauw verslaat onmiddellijk. En al van dit probleem wordt het bijna onmogelijk om zich te ontdoen van.

Hoe om te gaan met spint

In het omgaan met spintmijten Het is het beste om folkmethodes te gebruiken. Ten eerste is het gratis, omdat er in de recepten handige gereedschappen of planten zijn die in een moestuin of achtertuin te vinden zijn. Ten tweede zijn dit veilige methoden voor het elimineren van plagen. Dergelijke infusies en oplossingen brengen geen schade toe aan de planten zelf of mensen.

Gewoon water is een uitstekend hulpmiddel, in het beginstadium om struiken van teken te verwijderen. Dit komt omdat het ongedierte geen hoge luchtvochtigheid verdraagt. Als je de struiken constant boven op het water water geeft of ze na watering omhult met een film om de luchtvochtigheid aanzienlijk te verhogen, zullen de volwassenen snel sterven.
Om spintmijten in de beginfase van een laesie te bestrijden, worden de struiken overvloedig gedrenkt met schoon water.

Hoewel het gebruik van gespecialiseerde chemische formuleringen alleen wordt aanbevolen in de moeilijkste situaties, toen folkmethoden niet het gewenste resultaat opleverden. Sinds winkel voorbereidingen, vallen in de pulp van aalbessen, bederven het, schade aan het menselijk lichaam. Pas chemie toe met daaropvolgende oogsten is alleen mogelijk als het gebruik van fondsen vóór de bloei van krenten. Anders is de oogst verboden om te worden gegeten.

Het gebruik van middelen om spintmijten te bestrijden hangt ook af van de temperatuur buiten.

Bij een luchttemperatuur van + 21 graden Celsius, wordt geadviseerd om drie acaricide behandelingen uit te voeren met een interval van 8 dagen. Als de temperatuur stijgt tot +30 graden, neemt het aantal behandelingen toe tot 4 keer en neemt het interval af tot 5 dagen. Anders hebben nieuwe eieren de tijd om te rijpen, zich verder te verspreiden.

Het gebruik van speciale medicijnen

Acariciden kunnen alleen voor de bloei worden gebruikt, omdat gevaarlijke stoffen in de bessen kunnen komen en mensen kunnen schaden. Als echter niemand de bessen zal oogsten en het probleem ligt in het redden van de tuin van een plaag die zich verspreidt naar andere planten, De betekenis en betekenis van acaricieten in elk stadium van de ontwikkeling van struiken is beschikbaar.

Sproeibessenstruiken spuiten van spintmijten

De wijze van aanbrengen, meer bepaald de instructie voor de bereiding van de samenstelling, staat op de verpakking vermeld. U moet uw eigen aanpassingen aan de oplossing niet maken, het is belangrijk om alle aanbevelingen van de fabrikant te volgen.

De praktijk toont dat het wegwerken van spint is niet eenvoudig. En de eerste beschikbare chemische stof kan niet helpen. We zullen de drug moeten veranderen op basis van andere vergiften.

Gebruik chemicaliën die 3-4 keer worden aanbevolen. Sinds teken eieren vertonen verhoogde weerstand tegen alle geneesmiddelen, waaronder "dodelijke chemie."

Voor aalbessen aanbevolen om aandacht te besteden aan de volgende drugs:

 • Floromayt;
 • Sanmayt;
 • Oberon;
 • flumajta;
 • Apollo;
 • Nisoran.

Gebruik van populaire methoden

Er zijn een aantal planten die zullen helpen om met de plaag om te gaan. Sommige moeten in gedroogde vorm worden gebruikt, andere zijn vers. Overweeg de belangrijkste opties:

 • alsem, verdovend middel, paardebloem, duizendblad, calendula, stinkende gouwe;
 • kan koken een oplossing van fijngehakte ui met knoflook, verdund met water en gedurende 24 uur geïnfundeerd;
 • presteerde goed tegen teek infusie van aardappelbovenkanten.
Infusie van pijlen van knoflook helpt je in de strijd tegen spint
Het wordt aanbevolen om de oplossingen te gebruiken door ze op het oppervlak van de struik te spuiten. En het is noodzakelijk om dit minstens drie keer per dag te doen. Dit komt omdat eieren een hoge vloeistofweerstand vertonen. En om ze te vernietigen is veel moeilijker dan volwassen individuen.

Nu wordt duidelijk dat het de moeite waard is om de strijd tegen de spint direct na zijn verschijning te starten. Dit komt omdat, in de eerste plaats, plagen eenvoudig kunnen worden afgewassen met een stroom water of worden behandeld met een infuus van kruiden. Als u niet op tijd navigeert, dan na het verschijnen van de eierstok kan de mijt deze beschadigen, wat betekent dat er geen oogst zal zijn. Bovendien verspreidt het ongedierte zich snel door de tuin en kan het alle andere gezonde planten treffen, zelfs kamerplanten bereiken. Alles moet tijdig worden gedaan!

Bekijk de video: Gemakkelijk van je luizen af (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send