Over de boerderij

Hoe gedroogde bananen thuis te koken

Pin
Send
Share
Send
Send


Op zoek naar gezonde snoepjes, kun je aandacht besteden aan gedroogde vruchten en gekonfijt fruit. Dergelijke producten worden gewaardeerd voor een grote hoeveelheid vitamines en sporenelementen. Hun calorische waarde is veel lager dan die van snoep. Een van de banale snacks - gedroogde bananen. Ze kunnen worden gebruikt als een apart gerecht of worden gemengd met verschillende additieven. Gedroogd fruit heeft een aangename textuur, een delicaat aroma en natuurlijke zoetheid. Ze worden lange tijd opgeslagen, nemen niet veel ruimte in en zijn ideaal om te eten op de weg, in de sportschool of op het werk.

De details van thuis drogen

Ideaal voor het drogen van klein fruit

Drogen helpt overtollig vocht van fruit te verwijderen, waardoor hun houdbaarheid wordt verlengd. Bovendien neemt bij de aldus bereide vruchten de concentratie van voedingsstoffen toe, en daarmee hun voedingswaarde en verteerbaarheid.

Het droogproces vindt plaats bij een temperatuur niet hoger dan 40 graden, dit zorgt voor een afname van de luchtvochtigheid in het product. Tegelijkertijd worden de enzymen geactiveerd en geven de vruchten een speciale smaak en aroma, waardoor hun consistentie soepel en elastisch wordt. Stukken mogen niet afbrokkelen of breken.

Voor het uitharden worden rijpe hele vruchten geselecteerd, zonder tekenen van bederf met een minimum aantal donkere vlekken. Overrijp en verkruimeld fruit zal niet werken. Bananen worden gewassen en gedroogd.

Ideaal in grootte worden beschouwd als kleine babybananen. Door het verwijderen van de schil van dergelijke vruchten kan volledig worden verdord. Grotere exemplaren worden in 4 stukken of grote cirkels gesneden. Bij dunne sneden zijn de plakken droger.

Om de kleur van bananen op te slaan, wordt aangeraden om voor te bereiden. Hiervoor worden de schijfjes kort ondergedompeld in koud water met de toevoeging van citroensap. Daarna worden ze verwijderd en mogen ze drogen.

Methoden voor de bereiding van gedroogde vruchten

Je kunt de vrucht op verschillende manieren laten vallen.

Er zijn drie manieren om het drogen thuis te doen. Kies voor fruit een technologie die sneldrogend is in een warme wind of in een tocht, waardoor rot en bederf wordt voorkomen.

Hoe bananen in de oven te drogen

Het koken van bananen in de oven is een snelle en betaalbare manier van verwerken, elke huisvrouw heeft zijn eigen recept. Na een voorbereidende voorbereiding worden de vruchten op een bakplaat of rooster gelegd, waarbij kleine afstanden tussen de vruchten overblijven. Om plakken te voorkomen, is het bedekt met geperforeerd perkamentpapier en licht geolied met plantaardige olie.

Het proces van drogen in de oven

De oven wordt verhit tot veertig graden en plaatst daar een blad met spaties. Om gedroogde vruchten in de oven te krijgen, zet u de ventilatie aan of laat u de deur op een kier staan. Plakjes moeten worden omgekeerd voor uniform vochtverlies. Bananen worden kleiner (1/5 deel). De kooktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken en de temperatuur in de oven (ongeveer 4-8 uur). Een karakteristieke witte bloei verschijnt op het oppervlak van de afgewerkte bananen.

profs:

 • toegankelijkheid;
 • snelheid;
 • uitsparingen delen.
Bij het snijden te dun, krijg je chips

nadelen:

 • constante temperatuurregeling;
 • de noodzaak om om te keren;
 • kans om een ​​gekookt product te krijgen.

In de elektrische droger

In de elektrische droger VOLTERA 1000 Lux zijn bananen gladder en mooier. Het verwerkingsproces is geautomatiseerd. Mokken uitgespreid op een dienblad, die hiaten verlaten, en de tijd plaatsen. Een krachtige ventilator en de aanwezigheid van gaten in het rooster drogen het fruit zonder extra draaiing. Nadat de timer is uitgeschakeld, zijn de gedroogde vruchten klaar. Ze moeten in een grote kom doen en twee uur laten staan.

Uitdroging proces

profs:

 • gebruiksgemak;
 • natuurlijke uitstraling.

nadelen:

 • energieverbruik;
 • de behoefte aan vochtnivellering (in een open kom).

In de zon

Natuurlijk drogen met meer voorkeur. Deze methode elimineert volledig de effecten van hoge temperaturen, die de hoeveelheid vitamines kunnen verminderen en de smaak van het eindproduct kunnen veranderen.

Drogen in de open lucht

Bereide bananen worden verpakt in kaasdoek en opgehangen door draad hoog uit de grond in het zonlicht. Ze kunnen ook worden neergelegd op speciale houten pallets in een horizontale positie. Een vereiste voor gedroogd gedroogd fruit van goede kwaliteit is tocht en droog, droog weer. 'S Nachts worden dergelijke spaties het huis binnengebracht en pas in de zon gezet nadat de dauw is uitgedroogd.

profs:

 • efficiency;
 • milieuvriendelijkheid.

nadelen:

 • weerseffecten;
 • de aanwezigheid van insecten en vogels;
 • arbeidsintensiteit;
 • de duur van het proces (2-4 dagen).
Gedroogd fruit in de open lucht is het meest heilzaam voor de gezondheid.

Kant-en-klare banaanplakjes in een zak, plastic bakjes, glazen potten. Ze worden het hele jaar door goed bewaard in de koelkast of in de kast. De container met gedroogde bananen moet goed gesloten zijn. Dit verlengt hun bewaartijd, elimineert de penetratie van ongedierte en verwering.

Gedroogd fruit kan worden gebruikt in plaats van snoep, toegevoegd aan ontbijtgranen, wrongelmassa, gebakjes versieren. Om het originele geluid van het gerecht te krijgen, gebruiken de chef-koks schaafmessen van gedroogde bananen in sauzen voor vleesgerechten en in warme salades. De grondmassa wordt gebruikt in cosmetologie en voor huishoudelijk gebruik.

Lees naast bananen ook over gedroogde appels, over de bereiding van frites van groenten en fruit en over de geurige gedroogde meloen.

Bekijk de video: ZELF 'NUTELLA' MAKEN (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send