Over de boerderij

Juiste mulching van komkommers in het open veld

Pin
Send
Share
Send
Send


Lange tijd blijft de kwestie van de bescherming van komkommers tegen schadelijke factoren actueel. Een van de meest effectieve manieren om de opbrengst van komkommers geteeld in het open veld te verhogen, is mulchen.

Wat is mulchen

Mulchen wordt genoemd dekking van de bovengrond materialen van natuurlijke en kunstmatige oorsprong om de vruchtbare eigenschappen te beschermen en te verbeteren.

Het woord "mulchen" wordt gevormd door het Engelse woord mulch, vertaald in het Russisch, wat betekent "bedekken, onderdak geven".

Het proces maakt het volgende mogelijk:

  1. Bewaar de natuurlijke vochtigheid van de grond;
  2. Verminder het volume onkruid;
  3. Voorkom oververhitting van het bodemoppervlak tijdens de zomerperiode en bevriezing tijdens de vorstperiode;
  4. Gelijkmatig water verdelen over het oppervlak van de grond tijdens neerslag en bewatering;
  5. Voorkom de overdracht van schadelijke bacteriën en schimmelziekten van bodem naar planten;
  6. Verbeter de bodemstructuur en zorg voor de losheid, porositeit, vochtdoorlatendheid;
  7. Voorkom erosie (vernietiging) grond;
  8. Voorkom de vorming van een korst op de grond om de wateropname tijdens irrigatie en vloeibare meststoffen tijdens de wortelbehandeling te verbeteren;
  9. Creëer voorwaarden voor de reproductie van nuttige micro-organismen;
  10. Promoten versneld proces van vorming en ontwikkeling van het wortelstelsel.
Mulchen belemmert onkruidgroei

Kenmerk van het mulchen van komkommers in open grond

Komkommers geteeld in de open grond worden blootgesteld aan wind en neerslag, veranderingen in dag en nacht temperaturen, vroege lente en late herfstvorst, aanval door pathogene bacteriën en plagen.

In de beginperiode van ontwikkeling is het wortelstelsel onderhevig aan de negatieve invloed van schadelijke factoren. Daarom, zowel in de ontwikkelingsfase als in de fase van groei en vruchtvorming, hebben komkommers met open grond de grootste aandacht en zorg nodig.

seizoensgebondenheid

De meest optimale periode voor het mulchen van open grondorgeltjes wordt overwogen vroege lente.

Voor het meest efficiënte gebruik van de eigenschappen, is het noodzakelijk om het type mulch dat jaarlijks wordt gebruikt te veranderen.

In dit geval moet de grond voldoende worden verwarmd door zonlicht. Het is noodzakelijk om te mulchen na het planten van struiken zaailingen. Als het zaaien van komkommers werd uitgevoerd door zaden, wordt de mulch toegepast na het verschijnen van de derde en volgende bladeren.

Welke materialen moeten worden gebruikt om struiken te slijpen

Voor het mulchen van gemalen komkommers organisch (natuurlijke oorsprong) en anorganisch (industriële productie) materialen.

Onder organische materialen, de meest voorkomende zijn vers gemaaid gras, bladafval, compost van verschillende samenstelling en andere organische materialen.

gras

Snijd gras als mulch

Voordat je mompel, snij gras behoeften een paar dagen in de zon laten staan. Dit zal helpen om zich te ontdoen van verschillende insecten en ongedierte die het bevat.

Als kruidenmulch als komkommer zijn de beste eigenschappen klaver en brandnetel. Volgens het gehalte aan voedingsstoffen zijn deze planten ongeëvenaard.

De mulch ligt op het oppervlak van de voorbehandelde, losgemaakte en bemeste grond.

gebladerte

Bladafval wordt gebruikt als een mulch voor komkommers. alleen bij warm, warm weerwanneer planten een koele en vochtige grond nodig hebben. Bij het aanbrengen van bladeren in het regenseizoen, rotten ze en ontwikkelen ze schimmelziekten.

zaagsel

Komkommers onder zaagsel
Voor mulch wordt het aanbevolen om gemalen en vrij rot zaagsel te gebruiken.

Mulchen zaagsel spenderen in het hete seizoenwanneer het nodig is om voldoende bodemvochtigheid te bieden.

In het regenseizoen is er een versneld rottingsproces van zaagsel, dat verschillende ziektes kan veroorzaken. Om deze processen te voorkomen, wordt het aanbevolen om houtsnippers of grote chips te gebruiken.

compost

compost

Compost is een uitstekend voedingsmedium voor nuttige micro-organismen die compost de meest waardevolle en gemakkelijk verteerbare biologische meststof maken - biohumus.

Compost-mulch wordt aanbevolen in het koude en regenachtige seizoen. Een hoge luchtvochtigheid versnelt het proces van verval door het vrijkomen van thermische energie, wat een gunstig effect heeft op de verwarming van de grond en het wortelsysteem in koude omstandigheden.

Kunstmatig materiaal afdekken

Als afdekking kunt u verschillende soorten moderne synthetische en textielrollen gebruiken (folie, agrofibre, geotextiel).

Vanwege zijn ondoorzichtigheid en strakke pasvorm op het oppervlak van de aarde, dergelijke materialen bevriezing van het bodemoppervlak voorkomen tijdens de periode van de lente en de herfstvorst, verhinder het voorkomen van onkruid.

Mulching komkommerfilm

Bulk kunstmatig materiaal

De mulch uit bulkmaterialen (steenslag, grind, geëxpandeerde klei) geniet een grote populariteit.

Bij mulchen is het noodzakelijk om de stengels en bladeren van komkommers te beschermen tegen contact met het mulchmateriaal. Dit voorkomt de overdracht van ongedierte van de bodem naar planten.

Dergelijke materialen zijn in het bijzonder licht, porositeit, esthetiek. Dat zijn ze geschikt voor alle soorten komkommers, verander de eigenschappen van de grond niet en worden niet gedragen door de wind.

Voors en tegens

Mulching open terrein maakt met minimale inspanning en geld mogelijk verhoog de opbrengst en kwaliteit van komkommers.

Net als elke andere methode om voor planten te zorgen, vereist het mulchen van buitenkomkommers echter ook speciale aandacht en een competente houding. Als alternatief voor de procedure kunt u komkommers in een kas planten.

Mulch, als een verdedigingsmechanisme aan de ene kant, kan een bron zijn van kieming van pathogene bacteriën en schimmels. Boom mulching kan bijvoorbeeld stikstofgebrek in de bodem veroorzaken. Zaagsel, houtspaanders, hooi, stro en andere brandbare materialen kunnen een hoog brandrisico opleveren.

Bekijk de video: Volsmaakt Blauwe bessen (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send