Over de boerderij

Het gebruik van fungicide topaas van echte meeldauw en andere ziekten

Pin
Send
Share
Send
Send


Als plotseling uw tuin of kamerplanten door poederachtige meeldauw of roest worden getroffen, dan zal het vrij moeilijk zijn om van de pathogenen af ​​te komen. Zodat de schimmelinfectie niet het gebladerte en de stengels binnendringt, Het wordt aanbevolen om de preventie van planten periodiek uit te voeren met chemische middelen., waaronder Topaz. Dit populaire fungicide kan de plant tegen schimmelziekten beschermen en genezen. Het belangrijkste voordeel van chemische samenstelling is universaliteit - ze gebruiken de tool niet alleen in de tuin, maar ook binnenshuis.

De samenstelling en het doel van het medicijn Topaz

Dit fungicide middel behoort tot de klasse van triazolen. Het medicijn wordt aanbevolen voor de verwerking van groente- en fruitgewassen, tuin- en kamerplanten.

Fungicide Topaz stelt u in staat om zich te ontdoen van dergelijke ongedierte zoals echte meeldauw, oidium, roest

Het wordt zelfs gebruikt voor:

 • bessen;
 • kruisbes;
 • druiven;
 • kersen;
 • perzik;
 • komkommers en andere gewassen.

Actief ingrediënt en werkingsmechanisme

Penconazol wordt beschouwd als het belangrijkste element in het product: het is een vloeistofconcentraat op middellange termijn dat een remmend effect heeft op de ontwikkeling van een schimmel die de ingroei van sporen in plantenweefsel blokkeert. Betekent geen film over greens van culturen, en komt naar binnen, meebewegen met de sappen naar de groeipunten. Dit betekent dat Topaz niet alleen de bladeren en stengels, maar ook jonge scheuten kan beschermen, zelfs in slechte weersomstandigheden. Het fungicide kan worden gebruikt vanaf het begin van de lente tot de late herfst, wanneer het temperatuurregime al daalt tot tien graden van rijp.

Fungicide Topaz verliest zijn effectiviteit niet door scherpe sprongen in de luchttemperatuur, dus kan het bij elk weer op de tuin van een huis worden gebruikt.

Voor- en nadelen in vergelijking met andere middelen

Topaz kan, in tegenstelling tot andere geneesmiddelen, niet alleen een waarschuwing geven, maar ook een therapeutisch effect. Tot de belangrijkste voordelen behoren:

 • lang prestatieniveauuitgebreid spectrum van actie;
 • economie, laag verbruik, redelijke kosten;
 • vol veiligheid voor planten;
 • veelzijdigheid toepassing;
 • stabiliteit naar het verhoogde niveau van vochtigheid en lage temperatuursomstandigheden.

De ideale optie wordt echter niet overwogen. De belangrijkste stof van het medicijn is van synthetische oorsprong, wat een schadelijk effect heeft op het milieu. Bovendien wordt penconazool beschouwd als een chemische stof met een intermediaire toxiciteit, dus als u met Topaz werkt, moet u voldoen aan de veiligheidseisen.

Instructies voor gebruik

Om de plant te redden van de schimmel die is verschenen, zonder hem veel schade toe te brengen, is het noodzakelijk om de instructies voor het gebruik van de tool te weerstaan. In open ruimten moet de verwerking worden uitgevoerd bij rustig en droog weer. Zulke omstandigheden maken het mogelijk dat het gif in de plant wordt opgenomen en met maximale intensiteit inwerkt op de gevaarlijke sporen van ongedierte.

Met de hulp van de fungicide Topaz kunt u preventie en behandeling van schimmelziekten bij planten uitvoeren
Als het drie uur na uw behandeling begon te regenen, hoeft u zich geen zorgen te maken - het hulpmiddel slaagt er volledig in om de plant te penetreren.

De volgende behandeling wordt niet eerder dan in een paar weken uitgevoerd. Als de schimmel de planten hard raakt, kan Topaz hen niet helpen. Het moet worden gebruikt wanneer de eerste tekenen van de ziekte verschijnen.

Dosering voor verschillende culturen

plantenEen ziekteMedicijnengebruikAantal behandelingen
groentemeelachtige dauw1 l per tien vierkante meter4
fruitfruitrot, echte meeldauw2 - 4 emmers op elke boom4
bessenmeelachtige dauw1,5 liter per bus4
wijngaardechte meeldauw1,5 liter per tien vierkante meter4
tuin bloemenroestige mealy dauw1 liter per 10 vierkante meter.3
kamerbloemenechte meeldauw, roest1 liter per 10 vierkante meter.3

Bereiding van werkoplossing voor het bestrijden van echte meeldauw en andere ziekten

Als de verwerking wordt uitgevoerd met ampullen van twee millimeter, dan moeten ze worden verdund in een kleine hoeveelheid water. De oplossing moet grondig worden gemengd en in een emmer met tien liter water worden gegoten. Als je de planten in de kamer moet verwerken, verdun dan de oplossing moet vijf liter zijn, waardoor het twee keer zo verzadigd is.

Voor de verwerking van het tuinperceel wordt een concentraat uit een ampul van twee milliliter opgelost in een kleine hoeveelheid water.

2 ml van het medicijn per 10 liter water is voldoende om dauw, oidium en vruchtrot te behandelen. Bij roest moet de dosering worden verdubbeld.

Termen en methoden voor het spuiten van planten

cultuurDrugsgebruik
groentemet de eerste tekenen van ziekte
fruitprofylactische behandeling tweemaal, voor en na de bloei
bessende verwerking gebeurt vóór de bloei en na de oogst
wijngaardtijdens de periode van de opening van de knop, na de bloei, met de eerste tekenen van ziekte
kamerbloemenna het detecteren van tekenen van ziekte

Veiligheidsmaatregelen op het werk

Gebruik Topaz niet langer dan drie jaar op bedden.

Als je met het medicijn werkt, moet je handschoenen gebruiken. Zorg ervoor dat het gereedschap niet in de ogen en op de huid valt. Het is verboden tijdens het werk te roken, te drinken en te eten. Na het spuiten was je je handen en gezicht met water en zeep.

Het is noodzakelijk om een ​​preparaat te gebruiken, rekening houdend met veiligheidsvoorschriften

Nadat het fungicide in contact is gekomen met de huid, spoel het gebied onmiddellijk met stromend water af. Als de samenstelling in het spijsverteringskanaal terecht is gekomen - drink een paar glazen water, zet aan tot braken, neem actieve kool, raadpleeg een arts.

Compatibiliteit met andere geneesmiddelen

Met andere chemische composities past Topaz goed, als ze vergelijkbaar zijn in gebruik. Met deze functie kunt u het opnemen in de complexe middelen die de planten beschermen. In combinatie met een ander medicijn kan Topaz de duur ervan verlengen, meer vernietigen dan het aantal schadelijke parasieten. Het is zelfs gemengd met sommige formuleringen:

 • koor;
 • Kuproksatom;
 • Kinmiksom;
 • Topsinom.

Opslagcondities en houdbaarheid

Sinds de release van het hulpmiddel zijn eigenschappen gedurende vier jaar behoudt. Store Topaz moet worden gescheiden van voedsel en medische producten. De plaats moet donker zijn, ontoegankelijk voor kinderen. Temperatuurbereik - van - 10 tot + 35 graden.

Blijf van vuur weg!

Beoordelingen van tuinders en tuinders over de toepassing van de fungicide Topaz

Mikhail Borisovich.Ik gebruik het medicijn in de datsja, besproeide bessenstruiken. Middelen perfect helpt met verslaat melige dauw en roest. Het is effectiever dan andere medicijnen.

Inna.Eén behandeling voor het hele seizoen is niet genoeg. De ziekte zal alleen verdwijnen door herhaald spuiten. Het lijkt mij dat Topaz de beste remedie is!

Alla.Meelachtige dauw is gewoon moe! Elk jaar is ze op mijn site. Ik gebruik alleen Topaz - ik weet niet beter dan geld. Slechts één voorwaarde - het medicijn moet in de vroege stadia van de ziekte worden gebruikt.

Victor Ivanovich. Zijn vrouw houdt ervan viooltjes te kweken. Eens verscheen er een bloem op de bloemen, waarvan we dachten dat het gewone stof was. Toen ze het wisten, slaagden ze erin om Topaz te gebruiken. Het hielp!

Jeanne. Dit is het enige middel. Als alles op tijd en correct gebeurt, zal de tuin onder betrouwbare bescherming staan!

Zoals je ziet De tool onderscheidt zich echt door zijn betrouwbaarheid. Door het juiste gebruik kunt u uw tuin- en tuinplanten een goede bescherming bieden tegen vele schadelijke ziekten.

Bekijk de video: Price Comparison Most Expensive Substance - per kg (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send