Over de boerderij

Gebruiksaanwijzing fitotovaya voor aardbeien en komkommers

Pin
Send
Share
Send
Send


Er zijn veel medicijnen die plantenplagen vernietigen, maar de meeste zijn verre van onschadelijk voor de mens. Ze worden gebruikt als de oogst nog ver weg is, maar wat te doen als de vrucht al eetbaar is en hij wordt vernietigd door boze geesten? Hier komt het te hulp Fitoverm, gemaakt op natuurlijke basis. Volgens de instructies is het praktisch onschadelijk voor mensen en na een paar dagen valt het volledig uit, waardoor je veilig het volwassen fruit kunt eten.

Samenstelling en doel

Biologische voorbereiding Fitoverm

Actief bestanddeel van het medicijn - aversectine C. Het wordt verkregen uit micro-organismen die in de bodem leven. Flyoverm wordt gebruikt om te vernietigen:

 • bladluizen,
 • spint,
 • Coloradokever
 • grasmakers
 • wittevlieg
 • fruittaarten
 • trips
 • herbivoren mijten
 • motten
 • schaalinsecten
 • graankever

Zijn actie bestaat uit het verlammen van het insect, waardoor het ten gevolge van de hongerdood op de tweede - derde dag na toepassing vergaat. Duur van actie - van één week tot 20 dagen. Insecten raken niet gewend aan phytoverm, dus het kan een groot aantal keren worden gebruikt.

Voor- en nadelen

Het belangrijkste voordeel van dit medicijn is lage toxiciteit met een voldoende hoge impactefficiëntie. Het hoopt zich niet op in de cellen van de vrucht en bladeren. Het kan worden gebruikt bij zeer heet weer, terwijl andere geneesmiddelen zijn gecontra-indiceerd. Een ander onbetwistbaar voordeel is de lage prijs. Het kan als voorheen worden gebruikt.en tijdens de bloei fruitplanten.

Insecticide Fitoverm heeft een korte vervalperiode, dus het vervuilt de grond niet en wordt gebruikt tijdens het vruchtdragen
Het medicijn is volkomen onschadelijk voor planten, maar gevaarlijk voor bijen.

De nadelen zijn frequent gebruik. en het feit dat het medicijn door regen wordt weggespoeld. Nog een klein negatief - dit insecticide werkt alleen op volwassen insecten en is machteloos voor de larven, omdat ze zich niet voeden. Vanwege dit, en vaak moeten verwerken.

Aanwijzingen voor het gebruik van het medicijn Fitoverm

Spuiten wordt 's avonds uitgevoerd, omdat zonlicht de ontbinding versnelt. Bekijk de weersvoorspelling om niet te verwerken voor de regen, anders moet de procedure worden herhaald.

Stroomsnelheid Fitoverma heeft voor elk type installatie zijn eigen stroomverbruik
 • Wanneer gedetecteerd op uw fruit en bessen bomen en struiken rupsen, teken en ander ongedierte, bomen moeten behandeld worden van de spuit met het medicijn, het oplossen in water 1:10. Dit moet ten minste 2 keer per seizoen worden gedaan. Indien nodig, kan spray herhaaldelijk zijn.
 • Plantaardige gewassen en andere, Het is noodzakelijk om zowel het bovenste als het onderste oppervlak van de bladeren overvloedig te irrigeren. Verdun het medicijn voor het spuiten van komkommers en tomaten hebben twee keer zo sterk als voor bomen en struiken, dat wil zeggen, per liter water 200 gram Fitoverma.
 • Zaailingen die op deze manier zijn behandeld: vóór het zaaien wordt de grond besproeid met Fitoverm, waarbij 200 gram van het medicijn per 5 liter water wordt ingenomen. Voordat zaailingen in de grond worden geplant, moet deze worden besproeid concentratieoplossing, zoals voor groenten.
 • Voor kamerplanten is een dergelijke concentratie nodig: een halve liter water 200 gram van het medicijn. In dit geval hoeft u de bloemen niet te besproeien, maar met een zachte doek of een washandje, de bladeren vochtig maken en proberen het kleinste deel van het oppervlak niet te missen. 

Binnenbloemen verwerken

Niemand wil gif introduceren in woonruimten, maar wat te doen als ongedierte in bloemen wordt gebracht? Hier zal onschatbare hulp Fitoverm zijn.

orchidee

Behandeling van orchideewortels voor plagen van Fitoverm

Als het ongedierte in de wortels wordt gekweekt, plaats de bloempot twintig minuten in het verwarmde water, volwassen insecten moeten drijven. Ze worden geoogst, de plant wordt uit de pot gehaald en de wortels worden behandeld met fytotherm.

viooltjes

Viooltjes worden besproeid zonder de bloemen aan te raken en worden op een donkere plaats gelegd voordat ze worden gedroogd, anders worden de bladeren vlekkerig. 

Aardbeien besproeien Fitoverm

Wanneer er op het huishoudperceel remontante aardbeien worden geteeld, zal de tuinman steevast verschillende insectenplagen tegenkomen. daarom het is noodzakelijk om tijdig preventief te spuiten met aardbeistruiken geschikte insecticiden. De wijdverspreide van dergelijke insecticiden kreeg het medicijn Fitoverm.

Aardbeien besproeien Fitoverm

Insecticide moet worden bereid in volledige overeenstemming met de instructies onmiddellijk voor gebruik. De verwerking gebeurt met een handspuitpistool of mechanische sproeiers.

Het is noodzakelijk om in het vroege voorjaar of tijdens de bloei in de ochtend- en avonduren aardbei door Fitoverm te spuiten.

voorbereiding

U moet de oplossing in de volgende volgorde voorbereiden: Los eerst de vereiste dosis op in een kleine hoeveelheid water, meng goed en breng dan het aanbevolen volume opnieuw aan.

De Fitoverma-werkoplossing wordt vóór verwerking voorbereid en volledig gebruikt.

De oplossing moet onmiddellijk na bereiding worden geconsumeerd, de restanten smelten in de grond onder de planten. Bij warm en warm weer is het gebruik effectiever dan bij kou. De verwerking moet minstens vier keer worden uitgevoerd.

Floterm wordt niet erg toxisch, zelfs als de dosis wordt overschreden. Het kan zowel in de buitenkweek als in kassen worden gebruikt. Het gebruik ervan maakt het niet mogelijk om de grond in kassen te veranderen, omdat het de galnematode vernietigt, waardoor de grond wordt geïnfecteerd en moet worden veranderd. 

Omdat Fitoverm een ​​biologisch medicijn is, het kan niet worden gemengd met chemicaliënvooral als ze alkalisch zijn. Maar aan de andere kant is het perfect compatibel met verschillende biostimulantia (Epin, Novosil, Tsitovit), groeiversnellers en organische meststoffen. Het is gemakkelijk om na te gaan of de medicijnen compatibel zijn is er enig neerslag in oplossing. Als er geen sediment is, is alles in orde.

Om de effectiviteit van de blootstelling te vergroten Het wordt aanbevolen om oppervlakteactieve stoffen aan de oplossing toe te voegen in de vorm van shampoos, vloeibare zeep of gel, die zullen bijdragen aan hechting. 

ongevallenpreventie

Een fyto-verm krijgt een derde graad van gevaar, dat wil zeggen, het is matig gevaarlijk. Bij het uitvoeren van de behandeling moet u beschermende middelen aanbrengen zoals rubberen handschoenen, bril of masker.

Combineer de verwerking niet met eten en roken. Aan het einde van het werk is het noodzakelijk om je handen te wassen en te wassen met zeep.

Als een medicijn per ongeluk in de ogen of op de huid terechtkomt, moet deze plek met zeep worden gewassen, als iemand per ongeluk een stof heeft ingeslikt, moet u actieve kool innemen met veel water, braken opwekken en medische hulp inroepen. 

Geneesmiddelenopslag

Fitoverm verliest zijn eigenschappen zelfs in de kou niet, de toegestane opslagtemperatuur ligt tussen -15 en + 30 graden. De houdbaarheid is twee jaar. Buiten het bereik van kinderen houden. Giet de restanten niet in de vijver, maar verbrand de vrijgegeven verpakking.

De uitstekende eigenschappen van het medicijn Fitoverm maakten hem een ​​favoriet van tuinders en tuinders, en de planten die met zijn hulp worden gekweekt, kunnen niet nalaten de overvloedige oogst of mooie bloemen te danken.

Pin
Send
Share
Send
Send