Over de boerderij

Goede pasvorm en zorg voor kersen Bull's hart

Pin
Send
Share
Send
Send


Deze tuinboom is tegenwoordig te vinden op bijna elk gezinsperceel. Zoete kers is populair vanwege zijn zoete en heerlijke bessen. Het is heel normaal dat elke tuinier alleen de beste gewassen wil laten groeien, en zoete kers is geen uitzondering. In het artikel zullen we het hebben over de grootbloemige variëteit van Bull's hart en de kenmerken ervan geven.

Beschrijving van een klasse van zoete kersen Bull hart

Elk jaar neemt het aantal fans van deze cultuur toe. Haar wens om te groeien en tuiniers van de zuidelijke regio's, en tuiniers van centraal Rusland. Iedereen wil de zoete vrucht van deze variëteit krijgen, die wordt beschouwd als de grootste van de andere, gefokt door specialisten van het binnenlandse fokken.

De plant dankt zijn naam aan de rijke donkerrode kleur van de bessen en de uiterlijke gelijkenis met het hart van een sterk dier.

Zelfs tijdens het Sovjettijdperk werd dit soort zoete kers aanbevolen voor het fokken in Georgië, Azerbeidzjan en het zuiden van het land. En vandaag de grenzen van zijn cultivatie aanzienlijk uitgebreid. Zelfs hoveniers van de Black Soil Region en de centrale regio's van het land krijgen goede oogsten.

Net als andere variëteiten vertoont de plant in de beginfase een goede groei en verandert hij in een sterke boom met een kroon van gemiddelde verdikking op de leeftijd van vijf. Dan neemt de jaarlijkse groei af, de boom bereikt een hoogte van drie tot vijf meter.

De mate van vertakking is laag, het gebladerte bedekt de scheuten dun. Hierdoor kan de kroon goed worden geventileerd.

De spruiten van bladvariëteiten dekken schaars af, wat bijdraagt ​​aan het luchten

Kersenbladeren onderscheiden zich door de volgende kenmerken:

 • verzadigde groene tint;
 • brede lancetvormige vormen, puntige uiteinden, afronding van de basis, eindigend met een duurzaam handvat;
 • bicontagulaire randen van de platen.

Het verschijnen van het gebladerte gebeurt bijna gelijktijdig met de onthulling van bloeiwijzen, en deze periode valt in het midden van mei. De meeste bloemknoppen worden op korte boekettakken gelegd. Bloemen worden verzameld in twee - vier stukken.

Kersen variëteit rij geleidelijk. Het hangt allemaal af van de klimatologische omstandigheden en het weer. Meestal kunnen de eerste opbrengsten worden verkregen eind juni-begin juli.

Fruitkarakteristiek

De bessen zijn groot, wegen van 7 tot 10 gram per stuk. Uiterlijk zien ze er aantrekkelijk uit, de huid is donker, bijna zwart, het vlees heeft een sappige, rode tint.

Hoewel de huid dicht is, is het niet in staat om bessen te beschermen tegen bederf en deukjes tijdens het transport.

Fruit is zelfs, bewaard op korte stelen. Als de oogst geleidelijk verloopt, hangen rijpe bessen rustig nog een maand aan de takken, bijna zonder hun kwaliteit te veranderen.

De bessen zijn groot en wegen ongeveer 7-10 gram

Bessen worden gebruikt vers, ingeblikt. Het gehalte aan suikers en zuren hangt af van de weersomstandigheden en de zorg georganiseerd door de boom.

De voor- en nadelen van de variëteit

Tot het aantal duidelijk omschreven voordelen behoren de volgende kenmerken:

 • zoete kers verdraagt ​​de winterkou;
 • variëteit heeft goede opbrengst;
 • de boom is bestand tegen schimmelziekten;
 • uitstekende smaak van bessen.

Maar cultuur heeft zijn nadelen:

 • de smaak van de bessen hangt af van het weer;
 • het gewas wordt slecht getransporteerd, lang opgeslagen.

Planten en verzorgen

Omdat zoete kers strenge vorst tolereert, kan hij niet alleen in de lente, maar ook in de herfst worden geplant. Maar tuinlieden raden aan om het na de winter allemaal hetzelfde te doen, zodat de boom de tijd heeft om zich goed op een nieuwe plek te vestigen.

Bij het kiezen van een plek om te planten, is het noodzakelijk om te overwegen dat de plant veel warmte en zonlicht nodig. De zuidkant van de site, goed beschermd tegen tocht, is hier het meest geschikt voor.

De zuidkant van de site is het best geschikt voor het planten van een jong boompje.

De samenstelling van de bodem moet anders zijn goede vruchtbaarheid en vochtdoorlatendheid. Grondwater moet zich op een diepte van meer dan anderhalve meter van het aardoppervlak bevinden. Het beste van alles, als het land leem of zandig is. Moerassige gebieden voor het planten van zaailingen zijn niet geschikt.

De landing wordt uitgevoerd in overeenstemming met het interval in 3-3,5 meter. De afstand tussen rijen moet zijn niet minder dan vijf meter.

De landingsplaats is binnen een paar weken klaar. De diepte moet minimaal zestig centimeter zijn. De bovengrond wordt gemengd met verschillende emmers met organische mest en gebruikt voor planten.

Het begraven van de zaailing wordt geleidelijk aanbevolen, en schudt het regelmatig, zodat de grond goed gevuld is tussen de wortels. De wortelhals moet op het oppervlak blijven. Gelijktijdig met de landing set garter nummer.

Alles eindigt met water geven, waar voor wordt gebruikt minstens drie emmers water. Pristvolny cirkel mulch humus of veen.

Groeiende omstandigheden

De boom houdt van vocht, dus water moet overvloedig zijn, maar niet frequent - een keer per maand. Het is noodzakelijk om rekening te houden met weersomstandigheden en de toestand van de bodem te bewaken. Onder de jonge boom stromen drie emmers uit, maar onder de volwassen kers - twee keer zoveel. De procedure wordt uitgevoerd vanaf het moment dat het gebladerte verschijnt en totdat het volledig is gevallen.

In het eerste jaar van groei heeft de boom geen subvoeding nodig. Maar dan moet je meststofverbindingen maken die stikstof bevatten. Het is toegestaan ​​om te voeden met organische verbindingen in de vorm van rottende mest verdund met water.

Van minerale verbindingen fit superfosfaten en nitraat. Ze worden periodiek gemaakt, in kleine hoeveelheden. Als de zuurgraad van de grond hoog is, kan deze worden verminderd met kalk.

Eigenaardigheden van deze variëteit

De kers van deze soort is heel lichtminnend

De boom behoeft bijna geen zorg voor zichzelf, maar bepaalde regels moeten worden nageleefd:

 • de plant svetlolyubivoeer zouden geen andere bomen in de buurt moeten zijn;
 • zaailing moet een sterk, goed vertakt wortelsysteem hebben;
 • belangrijkste groeiomstandigheden - water en bodemgesteldheid.

Ziekten en plagen

Om te voorkomen dat de jonge boom wordt aangevallen door knaagdieren, is het noodzakelijk om de winter in te pakken.

Bovendien is het goed beschermd tegen vorst. Sommige tuinders gooien vergif in de buurt van de boom, wikkelen de stam met dakleer.

Met het begin van de lente, tot de boom is begonnen te bloeien, zou het moeten verwerken kopersulfaat, ureum of chemische samenstelling "30". Dezelfde procedure moet worden uitgevoerd als de bloei volledig is voltooid. Deze maatregelen helpen de boom te redden van ziekten en aanvallen van schadelijke parasieten.

De plant is populair, pretentieloos en heeft geen speciale zorg nodig. De boom geeft altijd smakelijke opbrengsten, als je er een beetje aandacht aan besteedt en, indien nodig, een aantal bestuivers plant.

Pin
Send
Share
Send
Send