Over de boerderij

Karakteristieken en beschrijving van tomatenras Irina F1

Pin
Send
Share
Send
Send


Momenteel heeft elke amateurtuinier of agribusiness de neiging om de maximale opbrengst van tomaten te krijgen. Om dit te doen, gebruikt u uiteindelijk verschillende variëteiten van planten als een experiment, dat eindigt met de keuze van één variëteit die het grootste aantal vruchten zal brengen, terwijl het de minste hoeveelheid arbeid vereist. Heel vaak wordt deze voorkeur gegeven aan het tomatenras Irina, dat door zijn eigenschappen een hoge smaak en opbrengst heeft. We zullen de beschrijving en kenmerken van dit artikel in dit artikel bespreken.

Beschrijving en kenmerken van tomaat Irina

Fokkers in de terugtrekking van deze variëteit aan tomaten probeerden de meeste kwaliteiten te geven. Het grootste voordeel van tomaat Irina is hoge opbrengstzo goed als in uitstekende weerstand tegen allerlei soorten ziekten en infecties.

Deze hybride heeft echter een belangrijk nadeel - de zaden, die worden verkregen uit de vruchten van de plant, zijn ongeschikt voor daaropvolgende beplanting.

Irina-tomatenstruiken hoeven niet geknepen te worden, omdat ze bepalend zijn, wat de zorgprocedure enorm vergemakkelijkt. Tomaatstruiken zijn resistent en gedrongen, vaak kan hun hoogte 80 cm en zelfs hoger worden.

De plant verschilt in vrij sterke stengel, met dichte bladeren en bloeiwijzen die inherent is aan veel van een tomaat. In de regel kunnen, vanaf een bloeiwijze wanneer ze rijp zijn, tot 5 vruchten worden gevormd.

Het gewicht van de vrucht variëteit Irina F1 - een gemiddelde van 130 gram

De vruchten van deze variëteit hebben een rijke smaak en een platte afgeronde vorm zonder ribbels. De grootte van het fruit in diameter bereikt vaak 5 cm en heeft een gewicht tot 130 gram. Fruit leent zich ook voor langdurige opslag, maar alleen op voorwaarde dat het binnenklimaat droog en goed geventileerd is. Bovendien transporteert een verscheidenheid aan Irina transport perfect, ze worden binnen of buiten niet beschadigd.

Regio's van groei

Omdat tomaat Irina niet pretentieus is, kan het worden gekweekt, zowel in open grond als in kassen.

In dit geval is het voor de noordelijke regio's, evenals de middelste zone, beter om zaailingen in de kas te planten om de opbrengst te verhogen. Voor de zuidelijke regio's kunt u het doen met gewone grond zonder luifels. Hier voelt de plant geweldig in de open zon.

De voor- en nadelen van de variëteit

In een klas is er een massa voordelen, namelijk:

  • genoeg vroege volwassenheid;
  • hoge opbrengsten;
  • aangename en unieke smaak;
  • weerstand tegen koude, in dit geval is de eierstok bestand tegen temperaturen onder de 10 graden Celsius;
  • weerstand tegen de meeste ziekten;
  • lange houdbaarheid van fruit;
  • mooi weerstand tegen transport.
Geen significante tekortkomingen die kunnen worden geïdentificeerd, niet gedetecteerd. De enige uitzondering is dat de vruchten die door de inslag zijn beschadigd snel beginnen te verslechteren, maar alle tomatensoorten hebben dit nadeel.

Zaaiende zaden voor zaailingen

Tomatenzaad Irina

Voorbereiding voor de teelt van dit ras begint in het voorjaar, namelijk vanaf de tweede helft van maartwanneer zaden worden geplant onder zaailingen.

Om dit te doen, moeten ze eerst worden gedrenkt in kaliumpermanganaatoplossing, maar alleen als u niet-gegranuleerde zaden gebruikt. Absoluut elke grond zal geschikt zijn voor zaailingen, maar het wordt aanbevolen om het van onder een berk of acacia te nemen, nadat je de procedure eerder hebt uitgevoerd ontsmetting met heet kokend water.

Water gevende zaailingen moeten nodig zijn als de grond al behoorlijk droog is. In dit geval is het uiterst belangrijk om de irrigatieprocedure zorgvuldig uit te voeren om mogelijk binnendringen van water op de bladeren van de plant te voorkomen.

Transplantatie van tomaten in de volle grond

Het planten van zaailingen in de volle grond gebeurt op het moment dat de laatste mei-vorst eindigt, namelijk in 1,5-2 maanden nadat de tomaat als zaailing is geplant.

Bij het planten moet u bepaalde regels volgen, zodat de afstand tussen zaailingen minder dan een halve meter is. Struiken en knijpen worden regelmatig gedaan 3 keer per maand. Het is mogelijk om de aarde los te maken en de plant eens in de twee weken te voeden.

Het water geven van een tomaat Irina wordt strikt onder de wortelstok uitgevoerd en probeert de bladeren van de struik niet aan te raken.

De struik heeft ook regelmatige kousenband nodig om een ​​stevige steel te vormen.

Plant zorg

Voor het planten van planten in de grond wordt aanbevolen om de bladeren met een oplossing te behandelen van de coloradokever, omdat deze plaag zich graag op verse tomatenbladeren laat smullen. De verwerking wordt strikt voorafgaand aan het uitstappen uitgevoerd, anders levert dit niet het juiste resultaat op.

Het is de moeite waard om op te merken dat voor meer vruchtbare groei en de vorming van struiken, ze worden aanbevolen om te worden bespoten met fungiciden, dit zal u toelaten om te eindigen met een indrukwekkende oogst.

Om de vruchten mooi en gezond te maken, is het noodzakelijk om fungiciden te gebruiken

Indien nodig kan bij het kweken van zaailingen de grond worden bemest met minerale en organische meststoffen. Het prachtige uitzicht op de meststof is blad humus, evenals herhaalde drenken van struiken met yoghurt verdund met water in de samenstelling van 1 tot 10. In dit geval zal het zowel voeding als bescherming tegen bladluizen en phytophthora zijn.

Onder het planten van de plant zou moeten worden opgehaald goed verlichte plaatswaar frisse lucht constant circuleert. In de hete zomerperiode wordt de plant dagelijks water gegeven, maar hier is het noodzakelijk om de maat te observeren, anders kunnen de wortelstokken beginnen te rotten door een overvloed aan vocht.

Het wordt ook aanbevolen om tomaten van dit ras weg van de aardappel te planten, het zal de struiken redden van de Coloradokever. In andere culturen kan tomaat vrij gemakkelijk naast elkaar bestaan.

Kenmerken van fruiting

Dit soort tomaten, zoals Irina genoeg onderscheidt hoge opbrengst. In dit geval kan één struik tot enkele kilo fruit verzamelen.

Het is ook vermeldenswaard dat de vruchten al beginnen te rijpen 90 dagen na ontscheping in de volle grond, waardoor je in de regel aan het einde van de zomer kunt oogsten. In dit geval zal de struik tot half september vruchten blijven afwerpen.

Irina heeft geen bijzondere verschillen met haar concurrenten, maar vanwege haar pretentieloosheid, geven veel tuiniers de voorkeur aan dit specifieke plantenras.
Verscheidenheid Irina onderscheidt zich van de rest van een hoog rendement

Ziekten en hun preventie

Met de juiste zorg, tomaat Irina resistent tegen verschillende ziekten. Fokkers hebben hun best gedaan een variëteit te kweken met een variëteit die ziekten verdraagt, terwijl er geen reflectie op het fruit is. Voor de tuinier is het alleen belangrijk om de verzorging en bewatering op tijd uit te voeren en in dit geval zal zelfs de phytophtora de tomatenstruiken omzeilen.

De binnenlandse fokkers slaagden erin om een ​​prachtige variëteit aan tomaten te brengen, die hoge opbrengsten, pretentieloosheid en goede smaak heeft. Het is vanwege deze momenten dat binnenlandse tuinders in toenemende mate hun voorkeur geven aan tomaat Irina.

Bekijk de video: Cartiez Over Ronnie Flex, Franse Karakteristieken en Perfectionisme (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send