Over de boerderij

Juiste spinazie groeit op de vensterbank

Pin
Send
Share
Send
Send


Dit gewas is tegenwoordig erg populair bij tuinders. Dit komt door het feit dat de cultuur tot de greens behoort, verrijkt met vitamines. Het gebladerte van de plant wordt actief gebruikt bij het koken en er worden salades mee bereid. Verse spinazie wordt in verse vorm bewaard, het kan worden ingevroren, het behoudt zijn kwaliteiten zelfs in warme gerechten. De mogelijkheid van lange opslag en eenvoudige cultuurcultuur maakte het zo gewoon bij tuinders. Met de juiste zorg kan het zelfs op een vensterbank worden gekweekt.

Is het mogelijk spinazie thuis op de vensterbank te laten groeien?

plant houdt heel veel van licht. En als het kunstmatig wordt verminderd, wordt het mogelijk om de overgang naar de bloeifase uit te stellen.

Bestand tegen koude, in staat om te ontkiemen op vier graden van warmte. Optimale temperatuur voor normale ontwikkeling - 15 graden warmte in huis of op het balkon. Verhoogde temperatuur veroorzaakt schedelvlekken, waardoor de kwaliteit van het product wordt verminderd.

De hoge precocity-snelheid creëert alle oogstmogelijkheden in anderhalve maand sinds de eerste zaailingen verschijnen.

Om spinazie goed te laten groeien en ontwikkelen, heb je een vruchtbare bodemsamenstelling nodig met een neutraal of zwak zuurgehalte.
Spinazie groeit alleen goed bij voldoende licht.

cultuur houdt van vocht, verdraagt ​​slecht uitdrogen van grond en stagnatie van vocht. De luchtvochtigheid in de omgevingslucht is ook van groot belang. Gezien alle factoren is het heel goed mogelijk om spinazie op de vensterbank te laten groeien.

Nuttige eigenschappen voor het lichaam

De plant bevat:

 • suiker;
 • vezels;
 • vetten;
 • eiwitten;
 • koolhydraten;
 • caroteen;
 • vitaminen;
 • minerale componenten - selenium, calcium, mangaan, koper, magnesium, fosfor en kalium.

Vanwege het lage caloriegehalte slechts 23 kcal per honderd gram van de plant wordt spinazie aanbevolen voor gewichtsverlies.

De combinatie van vitamines en andere elementen is zo succesvol dat spinazie een gunstig effect kan hebben op het menselijk lichaam. Hiermee kunt u verwijder toxines en slakophopingen.

Spinazie consumptie wordt aanbevolen voor gewichtsverlies.
Aanraden om de plant te gebruiken voor profylactische doeleinden en bij de behandeling van vele ziekten.

Het is nuttig voor mensen die last hebben van tanden en tandvlees, het heeft een groot effect op de bloedvaten, stabiliseert het maag-darmkanaal en de pancreas, heeft een kankerbestrijdende werking. Het wordt aanbevolen om te gebruiken voor kinderen en zwangere vrouwen, mensen met uitgeputte organismen.

Daarnaast zijn de volgende eigenschappen toegeschreven aan spinazie:

 • tonic;
 • een diureticum;
 • anti-inflammatoire;
 • laxeermiddel;
 • rustgevend.

Aanbevolen greens om de prestaties te verbeteren schildklier, omdat het een voldoende hoeveelheid jodium bevat.

Afzonderlijk moet gezegd worden dat het gehalte aan luteïne in spinazie helpt om het werk van de ogen te verbeteren, Voorkomt retinale dystrofie. Het wordt aanbevolen voor mensen die veel tijd op de computer doorbrengen.

Er kunnen meer voordelen worden verkregen uit spinazie, als u het vers gebruikt.

De keuze van de capaciteit voor het planten en de voorbereiding van de bodem

Voor het kweken van spinazie op de vensterbank is niet veel inspanning nodig, omdat het goed groeit in kameromstandigheden.

Als de plant in het voorjaar of de zomer wordt gezaaid, is er geen behoefte aan extra verlichting. Maar voor gewassen uitgevoerd in de herfst-winterperiode, zal het noodzakelijk zijn om de lampen na zonsondergang aan te zetten verleng de uren met daglicht tot 10 uur. Markeer de planten bij troebel weer.

Je kunt spinazie in potten en bloembakken laten groeien

Spinazie kan worden gekweekt in eenvoudige bloembakken of houten en plastic dozen. De hoogte van de landtank zou moeten zijn van 15 tot 20 centimeter. En het voedseloppervlak voor een plant moet worden toegewezen in een hoeveelheid van 8 bij 8 bij 10 bij 10 cm. Maar als u van plan bent jonge spinazie te verzamelen, dan kunt u dichter planten.

Het is mogelijk om plantdozen te vullen met de klaargemaakte grondmix voor bloemen. Het bevat geen turf en verzuurt de grond.

U kunt het mengsel zelf bereiden met behulp van vermicompost en kokosvezel in een verhouding van 1 tot 2. Vezels houden perfect vocht vast, voorkomen dat de grond uitdroogt, laten water niet stagneren. Een vereiste is een drainage van meerdere lagen geëxpandeerde klei, gerangschikt op de bodem van de dozen.

Als er geen kokosvezel is, kun je alleen biohumus doen. Voeg in dit geval een paar eetlepels perliet of vermiculiet toe tot honderd centimeter vierkante grond.

Thuis zaden zaaien

Voor de teelt van bladspinazie thuis op de vensterbank wordt aanbevolen om vroegrijpe rassen te planten:

 • Gaudry;
 • stoïcijnse;
 • reus;
 • Viroflay.

Zodat de zaden snel ontkiemen, moeten ze week 24 uur in verwarmd waterhoud het dan een paar uur in een mangaanoplossing.

In de aanlegtank zijn groeven aangebracht, waarvan de diepte anderhalve centimeter is. Zaadmateriaal wordt besprenkeld met aarde, gemorst uit een kleine sproeiflacon. De container is bedekt met plasticfolie, die wordt verwijderd na het verschijnen van spruiten.

In de regel stijgt de plant vijf tot zeven dagen na het planten. In de dozen blijven de planten staan ​​totdat ze twee of drie bladeren vormen. Dan volgt de plant duik naar beneden overal.

Zorgregels

Het is noodzakelijk om uit te voeren regelmatig water geven en spuiten. Dit kan worden gedaan in de ochtend en de avond, wanneer het blad niet in de zon valt. Sommigen plaatsen een container met water in de buurt van de box, zodat het vocht geleidelijk verdampt en de lucht bevochtigt.

Jonge spruiten extra voeren is niet vereist. Maar als je bodem niet vruchtbaar genoeg is, is het toegestaan ​​om organisch materiaal toe te voegen tijdens irrigatie.

Oogsten en voortgezet gebruik

Spinazie wordt geoogst wanneer het een lengte van 7-8 cm bereikt.

Massa oogsten begint zodra spinazie groeit. tot 7-8 centimeter en zal vijf tot zes grote bladeren vormen. Zo nodig kan het knippen van het gebladerte twee tot drie maanden duren, totdat de plant een bloempijl vormt. Nu moet het worden verwijderd en een nieuwe oogst uitvoeren.

Spinazie bladeren worden vers geconsumeerd, bevroren voor opslag, toegevoegd aan bijna elke warme schotel.

Spinazie is een unieke plant die met minimale zorg goede opbrengsten kan produceren. Het gebladerte bevat zoveel vitaminen en nuttige componenten dat uw organisme altijd volledig zal werken.

Bekijk de video: Groente groeit op water; maar hoe smaakt het? (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send