Over de boerderij

Juiste teelt en zorg voor rucola in het open veld

Pin
Send
Share
Send
Send


Het dieet van een persoon moet ten minste 70% van de groenten bevatten. Een goede toevoeging is verse greens, waarvan de chemische samenstelling rijk is aan waardevolle vitamines en mineralen. Rucola wordt beschouwd als een van de meest populaire salade-ingrediënten, maar wanneer gekweekt in zomerhuisjes is het zelden mogelijk om een ​​product te verkrijgen met een exquise kruidig-notige smaak. Het hele geheim ligt in landbouwtechnologie, regels voor planten en verzorging, die in dit artikel zullen worden besproken.

Wat is rucola en hoe ziet het eruit

Plant is soort salade, behoort tot de Indus-familie van de koolfamilie. Aanvankelijk werden groenten beschouwd als onkruid, maar later uitgebreid tot de lijsten met in ons land geteelde groentegewassen. De vraag naar het product begon te groeien na de popularisering van de mediterrane keuken.

Het gewas heeft een kort groeiseizoen, wat het mogelijk maakt om greens te groeien in de volle grond gedurende de warme periode. Wanneer gekweekt in een serre of op een vensterbank, groeit het gewas het hele jaar door, in de lente en de winter.

Rucola bevat rijke vitaminesamenstellingwelke omvatten:

 • ascorbinezuur;
 • vitamine B, E, PP, K;
 • etherische oliën;
 • flavonoïden;
 • plantaardige zuren (erucic, oleic, linoleic, etc.);
 • steroïden en andere stoffen.
Rucola-bladeren bevatten veel vitamines.

Regelmatige consumptie van groenten heeft het volgende effect op het lichaam:

 • versterkt de beschermende functie van het lichaam;
 • normaliseert metabolische processen;
 • kalmeert het zenuwstelsel;
 • verlaagt het cholesterolgehalte in het bloed;
 • verhoogt hemoglobine.

En dit is een onvolledige lijst van de prestaties van rucola, dus het is vaak omvatten dieet en gezondheid van voedsel.

Voorwaarden voor het zaaien van rucola in open grond

Rucola kan meerdere keren per seizoen worden ingezaaid, te beginnen van april tot augustus. Het is belangrijk dat de aarde de tijd had om op te warmen tot 9-14 graden. Indien geplant in koude grond, wordt het proces van kieming en ontwikkeling van zaailingen geremd.

In het zuiden en op de middelste rijstrook kunt u vanaf 15 april zaaien. In de noordelijke regio's wordt aanbevolen om te gebruiken broeikas of zaailingen.

Zaden voor zaailingen moeten planten van eind maart tot begin april. Voorbereiding voor zaden is niet vereist, ze hebben al een goede ontkieming. Jonge boompjes worden gekweekt in potten, dozen of kopjes.

Arugula Seeds

Scheuten verschijnen 4-6 dagen na het zaaien. Wanneer de spruiten 2 echte bladeren vormen, heb je dat nodig duik zaailingen in aparte containers naar beneden (plastic bekers of turfpotten). Volwassen scheuten worden samen met een aardse bal overgebracht naar een open tuinbed om het wortelsysteem niet te beschadigen.

Na ontkieming van zaailingen is het noodzakelijk om de beplanting uit te dunnen, eerst 5 cm tussen de scheuten achterlatend, en later de afstand tot 10 cm te vergroten.Dikte heeft een negatief effect op de smaak van de salade.

De meest geschikte variëteiten voor het kweken in het land of de tuin

Het rassenassortiment bemoeilijkt de keuze voor het bepalen van de teeltvariëteit op de site. Bij het kopen, moet u vertrouwd raken met een korte beschrijving van de planten en de kenmerken van hun landbouwmethoden.

Cupid's Arrows

Plant met gemiddelde rijping, het groeiseizoen duurt 36-38 dagen. De struik bereikt een hoogte van 20-30 cm en vormt een verhoogde rozet van smalle lange bladeren. Tijdens de bloei verschijnen lichtgele bloeiwijzen van kleine omvang.

Kenmerken van de variëteit: consistent levert een hoge opbrengst, externe gelijkenis van de cultuur met paardenbloem.

Aucula Arrow Cupido

truc

De variëteit rijpt in ongeveer een maand (vegetatie 28-30 dagen). De hoogte van de struik bereikt 20 cm, de stengel is rechtop met een kleine rand. De plant bloeit in kleine crèmekleurige bloeiwijzen.

Smaakkwaliteiten van bladeren verschillen van zoete smaak en gebrek aan bitterheid.
Arugula Dovinka

poker

plant van vroeg verouderingsperiode, het groeiseizoen duurt slechts 21-25 dagen. Verzadigde groene bladeren van groot formaat, in een uitmonding zijn er ongeveer 20-26 stukjes. De hoogte van de struik is ongeveer 20 cm.

Om rucola zoetig te proeven met een mosterdtoon. Zaadmateriaal behoudt zijn ontkieming gedurende 4 jaar.

Arugula Poker

Olivetta

plant van vroeg verouderingsperiode, het groeiseizoen duurt slechts 20-25 dagen. De hoogte van de struik is niet groter dan 16-20 cm. De bladeren zijn lyrate, enigszins afgerond. Variatie verwijst naar de vaste plant.

Voordelen van de plant: hoge opbrengst, goede transporteerbaarheid, hoge smaak, met een uitgesproken nootachtige noot en een lichte bitterheid.

Rucola Olivetta

De regels voor het planten van groenten in de tuin

Voor rucola gevuld met een rijke groene kleur en een aangename nootachtige smaak heeft verkregen, is het noodzakelijk om de regels van de landbouwtechniek strikt te volgen, in het bijzonder in de volle grond.

Zaadbereiding voor het zaaien

Rucola-zaden moeten worden gekocht in gespecialiseerde winkels. Bij aankoop met handen moet je uitgeven ontsmetting van zaad. Om dit te doen worden de korrels gedurende 15 minuten ondergedompeld in een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat. Na de ingreep moet u ze grondig afspoelen onder stromend water en opdrogen op een handdoek.

Andere behandelingen om de groei te stimuleren worden niet uitgevoerd, omdat het rucolazaad vrij goed is.

De grond voorbereiden op rucola

Bij het kiezen van een plaats voor een rucola bed, moet worden opgemerkt dat de plant hou niet van schaduw of direct zonlicht. Daarom is het de moeite waard om een ​​plot op te pikken dat de ene helft van de dag in de schaduw staat en de andere in de zon. Idealiter zijn de planten in de middaguren in halfschaduw.

De landing moet worden beperkt tot direct zonlicht.

Salade bodem is goed vruchtbaar, los met een neutraal medium of licht zuur. De volgende voorlopers zijn welkom: wortels, aardappelen, tomaten, pompoen. Het wordt niet aanbevolen om rucola te planten na: kool, raap, daikon, radijs en andere kruisbloemige gewassen.

Voor het planten kan de grond verrijkt worden met calcium door er dolomietmeel, krijt of andere middelen in te brengen.

Welk schema om te kiezen om te planten in de open grond

Het zaaien gebeurt in voorbereide waterputten van 2 cm diep en het interval tussen de rijen tijdens de transplantatie wordt waargenomen in 30-40 cmtussen de gaten - 5 cm. In elk gat worden 2-3 zaden gerepareerd. Een week later is het nodig om de bedden te verdunnen, waardoor het interval tussen de planten toeneemt tot 10-15 cm.

Vertrek na ontscheping

temperatuur

Luchttemperatuur wordt als optimaal beschouwd voor het groeiseizoen. 14-18 graden. In een lager tempo wordt de ontwikkeling van planten geremd.

De kweek zal een scherpe temperatuurdaling tot min 7 graden overleven, maar op voorwaarde dat de kou kort zal zijn. Als er rijp is na het zaaien, dan is het noodzakelijk om een ​​beschutting van plastic folie te maken.

Planten water geven

De grond is altijd op de bedden met rucola moet nat zijn, dus irrigatie wordt regelmatig uitgevoerd. Watergift modus: 3-4 keer per week.

Water geven wordt 3-4 keer per week uitgevoerd.

In geval van vaste hitte, is het noodzakelijk om de grond dagelijks te bevochtigen. Door het ontbreken van vocht krijgen bladeren een bittere smaak en produceert de plant zelf kleur.

Rucola houdt van vocht, maar de watergift moet instelbaar zijn. Stagnatie van water in de bovenste lagen van de bodem is niet toegestaan.

Wieden en losmaken

Voor het normale groeiseizoen vereist de plant losse gronddaarom moet de grond na elke bewatering of eenmaal worden ingedrukt met een schoffel of hoorn.

Gelijktijdig met deze procedure wordt wieden uitgevoerd. Onkruid verdikt de aanplant, wat de ontwikkeling van schimmelziekten, de aantrekking van ongedierte, uitlokt. Bovendien kan de nabijheid van het onkruid de smaak van rucola nadelig beïnvloeden.

Top dressing

De grond voor het zaaien van sla moet goed bemest worden. Dan hoeft het hele groeiseizoen alleen maar nodig te zijn 1-2 voedingen.

Introduceer complexe minerale verbindingen mag dat niet, omdat de toxines die zich ophopen in de bladeren gedurende een korte tijd geen tijd hebben om te ontbinden. Het is beter om een ​​oplossing van kippenmest of rotte mest met irrigatiewater te gebruiken. Ook geschikte stikstofmeststoffen.

Kippenstroperoplossing kan het beste worden gebruikt als meststof.

Plagen en preventie

Rucola-bladeren bevatten een grote hoeveelheid essentiële oliën, hun aroma maakt veel ongedierte bang. Dit echter biedt geen bescherming tegen schimmelinfectiesdie zich goed ontwikkelen in een vochtige omgeving - de grond.

Met het verslaan van het wortelstelsel begint de stengel te vervagen. Aan de wortels van de schimmelziekte vormen bellen kleine bruine kleur. Wanneer de eerste tekenen van de ziekte worden ontdekt, moet de struik uit het bed worden verwijderd en moet de grond worden behandeld met antischimmelpreparaten.

Schade aan rucola-bladeren kan alleen kruisbloemige vlo, liefhebbers van radijs en verschillende soorten salade. Als je de zaailingen bedekt met lutrasil, zal het ongedierte gaan zoeken naar voedsel op een andere plaats.

Ook met het oog op profylaxe, is het aan te bevelen de bedden met houtas te strooien.

Groenen oogsten

Rucola wordt geoogst bij een bladlengte van ongeveer 10 cm

Degenen die al ervaring hebben met het cultiveren van rucola weten dat wanneer ze overbelicht worden door een plant in de tuin, de bladeren hard en bitter van smaak worden. Daarom moet de oogst op tijd zijn moet niet worden uitgesteld.

Een van de tekenen van rijpheid is de lengte van het blad, het moet reiken niet minder dan 10 cm. Na het uitstoten van de steel verslechtert de smaak van de salade.

Grote stopcontacten worden volledig afgesneden, andere bussen worden gedeeltelijk afgesneden. Gebruik bladen om beter te koken. In de koelkast zal het slechts een paar dagen duren voordat het gewas in voedselfolie is gewikkeld.

Samenvattend is het vermeldenswaard dat de teelt van rucola een fascinerende en eenvoudige zaak is. Het naleven van de algemene regels voor de verzorging van een plant kan het lichaam verrijken met gunstige sporenelementen, het immuunsysteem versterken en zelfs de huid verjongen.

Het is mogelijk om rucola te planten en te laten groeien, niet alleen in het huisje of in de tuin, maar ook thuis - op de vensterbank of op het balkon. Het belangrijkste is om kennis te maken met de compatibiliteit met andere planten, plantenzaden volgens de regels en de temperatuur thuis te houden.

Bekijk de video: Afl. 88: Turkse wijn, wijn met een enorme historie (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send