Over de boerderij

De gezondheidsvoordelen van bonen

Pin
Send
Share
Send
Send


In het oude Rome en Griekenland waren bonen het hoofdgerecht. Het bezette 90% van het dieet van gladiatoren vanwege de lage prijzen en de hoeveelheid eiwit, waardoor de spiermassa zich ontwikkelde. Dit product heeft heel lang in Rusland alleen als versiering gediend. Hij werd uit Frankrijk gebracht als klimplant met geurige en prachtige bloemen. De bonen werden gebruikt om speelgoed en decoraties te maken. Vanaf ongeveer de 12e eeuw begon het te worden gegeten, en mensen waardeerden de voordelen en buitengewone smaak van de boon. En er is praktisch geen schade aan.

De juiste samenstelling van rode en witte bonen

Vlees wordt beschouwd als een eiwitrijk product, maar bevat geen koolhydraten en vezels, en bonen zijn leidend in zijn hoeveelheid. Dankzij het uitgebalanceerde gehalte aan micro-elementen, vitaminen en vezels kunt u het als een monoproduct gebruiken.

In 100 g bevat de frisheid, afhankelijk van een klasse,:

 • Calorie 260 - 300 kcal;
 • Koolhydraten 48gr.;
 • Zetmeel 44gr.;
 • Vetzuren 0,2 gram;
 • Eiwitten van 20 tot 25 gram;
 • Vet 2gr.;
 • Voedingsvezels 13 gr;
 • Water 12 - 16gr.;
 • Sacchariden 3 - 3,5 g;

Bonen bevatten alle vitamines van groep B, PP, A, C en vitamine E - deze samenstelling is noodzakelijk voor de juiste vorming van bot- en kraakbeenweefsels. Zwangere vrouwen in het eerste trimester moeten noodzakelijkerwijs het lichaam met deze vitaminen verzadigen, evenals kinderen van adolescentie tijdens actieve groei. Bovendien kunt u zich tegoed doen aan groene bonen.

Vitamine E, in combinatie met vitamine A en C, heeft een gunstig effect op het gezichtsvermogen.

De set sporenelementen is vrij breed, waardoor je het lichaam kunt voeden met essentiële stoffen door dit gerecht één of twee keer per week te voeden.

Mangaan, zink, fluor, silicium, chroom, koper, jodium, enz. Bonen zijn de leiders onder veel voedingsmiddelen in termen van hun ijzergehalte, en zijn 6 mg., Per 100 gram. product. Hiermee kunt u hemoglobine in bloedarmoede en na een operatie herstellen.

Eén soort boon is witte boon.

Calorie inhoud

Bij een voldoende hoog caloriegehalte is het product niet gevaarlijk voor de figuur. Sporters die hun gewicht beheersen, zonder angst, gebruiken rijk aan eiwitten en vezelbonen. Het nut van dit gebruik voor de gezondheid ligt voor de hand.

Met een calorische waarde van ongeveer 300 kcal., Moet u er rekening mee houden dat dit het gewicht van het droge product is. 100 g gekookt product, het is ongeveer 150 kcal. Daarom kunt u veilig dineren met Lobio en hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw figuur zal lijden.

Als een persoon die wil afvallen, vertrouwt op gemiddeld 1000 - 1200 kcal. per dag, dan 200 - 300kkal., tijdens de lunch, ondanks het feit dat je de tafel vol met maaltijden verlaat, een enorm succes.

Door de grote hoeveelheid vezels lossen bonen het probleem van de spijsvertering opdie mensen nastreeft die kiezen voor mono - diëten, of die de gewoonte hebben om te snacken aan koolhydraatvoedsel.

Grijze bereide bonen

Voordeel en schade

Gezien het aantal sporenelementen en vitamines in het product, is het moeilijk om het voordeel ervan te onderschatten. Het belangrijkste voordeel van de boon is de balans van eiwitten, koolhydraten en voedingsvezels. Het is ongeveer alsof je vlees, granen en fruit in een complex at. Het eindproduct is zeer calorieën, maar tegelijkertijd heel bevredigend.

Een rijke set vitamines zorgt ervoor dat zelfs in de koude maanden energiek en krachtig blijft. De portie die tijdens de lunch wordt gegeten, stelt je in staat om je verzadigd te voelen voor de late avond, waar ze van wordt gehouden door mensen met gewichtheffen.

Sporters moeten bonen in het dieet injecteren, omdat het eiwit, dat verantwoordelijk is voor de structuur van spierweefsel, daarin in grote hoeveelheden voorkomt.

Mensen die vasten, of vegetariërs, hoeven zich geen zorgen te maken over de inname van eiwitten in het lichaam als ze voedsel eten van gekookte peulvruchten.

Vlees in de paal is ten strengste verboden, maar proteïne is constant nodig. Dankzij dit product in het dieet van gelovigen en vegetariërs is er een voedzaam, gezond en goedkoop gerecht. Het product heeft een diuretisch effect, verbetert de darmperistaltiek.

Het is gevaarlijk om rauwe bonen te eten, omdat ze een verbinding bevatten die vergif is. Alleen een warmtebehandeling zal het gerecht niet helpen beschermen, je moet de bonen in water koken.

Het kan het lichaam alleen schaden als:

 • Je gebruikt vaak, of in grote hoeveelheden, bonen;
 • Zal rauwe bonen eten;
 • Combineer het met dierlijke vetten, wat de assimilatie van sporenelementen voorkomt;
 • U hebt ziekten van het maagdarmkanaal, pancreas en blaasstenen;

Geneeskrachtige eigenschappen en gezondheidsvoordelen

Naast het gebruik van voedsel, kan het worden gebruikt als een therapeutisch middel van organische oorsprong.

 1. Dit is een geweldig diureticum. De strijd tegen oedeem en hoge druk is veel gemakkelijker als deze peulvruchten aanwezig zijn in het dieet.
 2. Wanneer overwerkt, moe en depressief, een schaal bonen helpt om weer in vorm te komen vanwege de aanwezigheid van sporenelementen daarin, die verantwoordelijk zijn voor de emotionele toestand.
 3. Het vrouwelijk lichaam heeft nuttige sacchariden en sporenelementen nodig voor de goede werking van de voortplantingsorganen.
 4. Kinderen hebben bonen nodig in de voeding voor de harmonieuze ontwikkeling van spier- en botweefsel, de goede werking van de darmen, de toevoer van het lichaam met vitaminen en sporenelementen.
 5. Het mannelijke urogenitale systeem hoeft niet te worden voorkomen. ontstekingsziekten, zoals prostatitis, en chronische ziekten - prostaatadenoom, etc.

Contra-indicaties voor vrouwen en mannen

Er zijn een aantal ziekten die gecontra-indiceerd zijn bij het gebruik van peulvruchten. Dit is:

Week de bonen voor verder gebruik
 • Gastritis en maagzweren, darmobstructie;
 • pancreatitis;
 • allergieën;
 • Diabetes, of een vermoeden ervan;
 • Diathese en andere huidziekten van onbekende aard;
 • Urolithiasis.
Als u een verdenking van een ziekte heeft, moet u het niet riskeren, bezoek dan zeker een arts voor een diagnose.

Gebruik bij het koken: hoeveel te weken vóór het koken?

Bean gerechten komen vaak voor in de keuken van de zuidelijke regio's van de Kaukasus, en deels van de middenband.

Daaruit bereid je pappen, aardappelpuree, soepen. Sommigen bereiden uitstekende gebakjes en aardappelpuree.

Maak het gemakkelijk. U moet een paar regels kennen:

 • Laat de bonen voor het koken een nacht in koud water weken. Bij het weken verliest het zijn nuttige eigenschappen niet. Hoeveel tijd om te weken hangt af van de soort;
 • Kook het gerecht niet in het kookproces, maar pas nadat de bonen zacht gekookt zijn;
 • Overdrijf het gerecht niet, omdat de smaak, het aroma en het aroma van de bonen verloren gaan;
 • Kook niet meer dan 2 uur;
Lobio - een eenvoudig recept met bonen

De bekendste bonengerechten zijn soep en lobio.

Soep wordt bereid naar analogie met erwt, en de ruimte voor verbeelding kan van een gerecht je troefkaart maken. In combinatie met gerookt vlees, zal het zijn charmes niet verliezen, maar probeer het eerst te koken zonder geurig vlees, alleen met gebakken uien en je favoriete specerijen.

Lobio - de beroemde Georgische schotel - in feite is het gekookte bonen, genereus gearomatiseerd met aromatische kruiden, kruiden en tomaat. Een eenvoudig gerecht dat in de Kaukasus als gewoon wordt beschouwd. Immers, laat weken en kook de rode of witte bonen is niet moeilijk.

Elk gerecht kan gunstig zijn en kan ziekte veroorzaken. Je smaak moet goed zijn. Bonen - een product dat de drie producten vervangt. Laat het daarom niet in de steek.

Bekijk de video: Voordelen van peulvruchten (Augustus 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send