Over de boerderij

Aanwijzingen voor het gebruik van het fungicide phytosporine m

Pin
Send
Share
Send
Send


Het medicijn Fitosporin M is niet alleen nodig door inwoners van de zomer, het is ook noodzakelijk voor tuinders en tuiniers. Schimmel- en bacterieziekten zijn niet alleen ziek, tuin- en kamerplanten, bessenstruiken en fruitbomen hebben er last van.

De samenstelling en het doel van het medicijn Fitosporin M

Te koop zijn verschillende vormen van het medicijn. Dit zijn verschillende substanties in structuur:

 1. Pasta.
 2. Suspensie water.
 3. Poeder.
Fitosporin-M-fungicide wordt in verschillende vormen geproduceerd

Efficiëntie is niet afhankelijk van de vorm. Het formulier heeft alleen invloed op de duur van het kookproces. Het poeder in water lost bijvoorbeeld langer op dan pasta, dus het zal langer duren om het werkmengsel te bereiden.

Het poeder kan grijs (wit) van kleur zijn, lange tijd worden bewaard zonder de eigenschappen te verliezen. Suspensie dient te worden bewaard bij kamertemperatuur en te bevriezen. Vering is bedoeld voor bloemenkwekers die zich bezighouden met siergewassen binnenshuis of in een kas.

Phytosporine M volgens het werkingsprincipe behoort tot de groep systemische fungiciden. Doel - om de actieve reproductie van schimmels en bacteriën te stoppen. Ziekten waarmee hij vecht, of dient als preventie:

 1. Alternaria.
 2. Bacteriose.
 3. Zwartrot
 4. Meelachtige dauw.
 5. Schurft.
 6. Rhizoctonia.
 7. Rust.
 8. Rot van knollen (nat, droog).
 9. Phytophthora.
 10. Gangrene gangreen.
 11. Fusarium.
 12. Cercosporosis.

De lijst is niet alles, het kan worden voortgezet, er zijn veel ziektes, het heeft geen zin om alles op te sommen, de meest voorkomende worden vermeld.

Actief ingrediënt en werkingsmechanisme

Het werkzame bestanddeel van het fungicide is een bacteriecultuur, de Latijnse naam is Bacillus subtilis. De combinatie van bacteriën geproduceerd door kunstmatige middelen. Het werkingsmechanisme van Fitosporin is absoluut onschadelijk voor dieren, mensen en planten. Het remt alleen schadelijke micro-organismen en schimmelsporen. Het vasculaire systeem van planten is de manier waarop nuttige bacteriën zich verspreiden.

Bewerk zonodig bloeiende en vruchtdragende planten met M. fungicide Er zijn bessen en vruchten na een dergelijke verwerking is niet gevaarlijk.
Biofungicide Fitosporin M bevat levende sporen en cellen van bodembacteriën Bacillus subtilis

Nuttige bacteriën, die in de grond vallen of op de bladeren, de stengels van planten, wanneer het spuiten zich begint te vermenigvuldigen. De producten van hun leven remmen de reproductie van de schimmel, doden het. De plant, die de steun van gunstige bacteriën heeft gekregen, herstelt de immuniteit en begint de infectie zelf actief te bestrijden. Het resultaat is een plant met immuniteit.

Voor- en nadelen in vergelijking met andere middelen

Gebrek aan toxiciteit is een belangrijk voordeel van Fitosporine ten opzichte van insecticiden en chemische middelen. Echte voordelen:

 • zonder angst voor dronkenschap stilletjes bloemen in het appartement sproeien;
 • fruit eten bijna onmiddellijk na het besproeien van de struiken (bomen).

Instructies voor gebruik

Het is mogelijk om het fungicide bij alle weersomstandigheden toe te passen. De beperking voor buitenbehandelingen is regen. Aanraden om de gewassen na de regen te verwerken. Moet minimaal 3 uur duren.

Dosering voor aardbeien, aardappelen, komkommers en andere gewassen

De percentages poeder voor verschillende culturen worden gegeven in tabel №1.

Cultuur naamHet interval tussen behandelingen (dag)Fungicide snelheid, water snelheid
bloemen (indoor, tuin)1 l - 1,5 g
bladeren, zweep komkommers1410 liter - 10 g
tomatenstruiken1410 liter - 5 g
aardappelstruiken105 l - 10 g
kool bladeren2110 l - 6 g
bladeren, stelen van aubergine1410 liter - 5 g
de grond10 liter - 5 g
knollen knollen, bollen300,5 l - 10 g
zaden - voorbehandeling100 ml - 0,5 g
zaailingen wortels5 l - 10 g

De dosering van het waterige geconcentreerde pastamengsel wordt gegeven in Tabel 2.

Cultuur naamVerwerkingstijdFungicide snelheid, water snelheid
alle gewassen bespuiten10 l - 3 el. l
ingemaakte siergrond1 l - 15 druppels
knollen knollen, bollen1 eetlepel - 3 el. l
zaad inweken2 uur0,5 st - 2 druppels
decoratieve bloemgewassen sproeienVerwerkingstijd1 l -10 druppels
weken stekken1 tafel - 4 druppels

Voorbereiding van werkende oplossing

De vorm waarmee het waterige mengsel wordt bereid, zal afhangen van de vorm van het verkregen biologische product. Van poeder wordt het direct voor het werk bereid. Poederconsumptie wordt gegeven in Tabel 1 hierboven.

Fitosporinepoeder wordt verdund in water bij kamertemperatuur in een verhouding van 1: 2

Pasta wordt aanbevolen voor gebruik voor watermengsels, waarbij de verhouding van 1: 2 wordt waargenomen. Bijvoorbeeld 1 eetl. Ik plak tot 2 el. l water, per 100 g van een pak pasta zal 200 g water nodig zijn, het moet duidelijk zijn dat de resulterende oplossing zeer geconcentreerd is.

De normen van zijn consumptie voor verschillende soorten planten worden gegeven in de overeenkomstige tabel nr. 2. De geconcentreerde oplossing kan lange tijd worden bewaard. Suspensie vloeistof, geconcentreerd, wordt gedruppeld in water om de gewenste concentratie van de oplossing te verkrijgen, 1 eetl. water heeft 10 druppels nodig.

Termen en methoden voor het verwerken van planten

Om ziekten te voorkomen, moeten groentegewassen het hele groeiseizoen worden besproeid. Bereid een waterig mengsel met de gewenste concentratie, gebruik een tuinsproeier om te spuiten. De intervallen tussen behandelingen worden gegeven in de eerste tabel, Een watermengsel van 10 l wordt verwerkt voor een rand van 100 m².

In de lente met behulp van een oplossing van Fitosporin, wordt de behandeling van plantmateriaal (knollen, zaden) uitgevoerd. Op 1 emmer pootaardappelen zal een oplossing van ongeveer 1 l achterblijven. Aardappelen moeten erin bevochtigen. Tijdens de bloeiperiode met een oplossing kunt u aardappelstruiken bespuiten om ziekten te voorkomen.

Kool zaailingen (wortels) dip voordat verplanten. Per 100 wortels is ten minste een liter van een waterige oplossing (1 theelepel poeder / 1 liter) nodig. Het duurt 10-12 dagen en koolbladeren moeten voor de eerste keer worden besproeid, herhaal dan de behandeling om de 10-12 dagen.

Tomaten worden in het zaaifase behandeld. (volgens tabel nr. 1), bij het overplanten van zaailingen in de grond (weken wortels, tabel nr. 1), 12 dagen na verplanten onder de wortel water geven. Komkommers moeten in de pre-planting-fase worden verwerkt en de zaden worden gedrenkt. Tijdens de zomer, bespuit de stengels en bladeren 3 keer, met inachtneming van het interval aangegeven in de tabel.

Het sproeien van planten met fytosporine helpt bij het elimineren van gevaarlijke microflora en het verhogen van de immuniteit van planten.

Alle bloemen (tuin, binnen) spray voor preventie in een bepaald interval, de zieke bloemen moeten worden bewaterd (1,5 g droog poeder / 1 l). De verwerking van kasstructuren en bodem wordt 7-10 dagen vóór het planten uitgevoerd, de concentratie van de oplossing is 15 g / 10 l.

Beveiligingsmaatregelen bij het werken met de tool

Let op bij het voorbereiden en gebruiken van de oplossing: draag werkkleding, handschoenen, een gaasverband of een gasmasker. Spoel onmiddellijk de slijmvliezen (ogen, mond) af als er vloeistof op wordt gemorst.

Compatibiliteit met andere geneesmiddelen

Van plantenplagen en voor de behandeling van hun ziekten, gebruiken de zomerbewoners verschillende chemische middelen, moderne insecticiden, stimulerende middelen, fungiciden. Phytosporin fungicide m is compatibel met bijna alle, met enkele uitzonderingen.

Stimulerende middelen en kruidenremedies Fitosporine M wordt niet aangeraden om te worden gecombineerd vanwege het gehalte aan humuszuren in de pasta.

Compatibiliteit kan experimenteel worden gecontroleerd. Het is noodzakelijk om een ​​klein volume van een oplossing van 2 of meer middelen te bereiden, het uiterlijk van een neerslag wijst op incompatibiliteit, de afwezigheid van 100% compatibiliteit, de mogelijkheid van toediening voor verwerkingsinstallaties. Het is niet nodig om het fungicide toe te voegen aan een alkalische oplossing, het neerslag is in dit geval gegarandeerd.

Combinaties met de volgende geneesmiddelen zijn getest en effectief:

 • Decis;
 • Fitolavin;
 • Quadris;
 • poorten;
 • Fundazol;
 • zirkoon;
 • Platofol;
 • Appin.

Deze combinaties kunnen zonder angst worden gebruikt.

Opslagcondities en houdbaarheid

Bewaar Fitosporin-verpakkingen in de bijkeuken, met uitzondering van de toegang tot dieren en kinderen. Gekocht medicijn kan voor een jaar worden bewaard. Toegestane opslagtemperatuur van 2 tot 30 ° C.

Beoordelingen van tuinders en boeren over het gebruik van Fitosporin M

Marina, huisje in de buitenwijken.Dit seizoen probeerde Fitosporin op verschillende culturen: kruisbes, knoflook, aardbei. Een merkbaar effect was op de tuin met knoflook, schimmelziekten waren dat niet. Het kruisbesmiddel vertraagde de ontwikkeling van echte meeldauw, maar werd niet vernietigd. Ik merkte niet het positieve effect van het medicijn op de aardbeien, het percentage van de ziekte van grijze schimmel is niet afgenomen. Ik concludeerde dat deze remedie regelmatig moet worden gebruikt om ziekten te voorkomen en sterkere medicijnen moet gebruiken voor de behandeling.

Rimma, Ufa. Phytosporin M gedurende vele jaren heb ik gediend als het primaire middel voor de preventie van ziekte. Ik koop meestal pasta. Ik groei het en pas het dezelfde dag toe. Voor het planten behandel ik met de oplossing alle knolgewassen: groenten - aardappelen, bloemen - dahlia's, elke lente spuit ik alle struiken met een fungicide. Voor het planten van zaailingen van bedden voor komkommers, tomaten, heb ik zeker Fitosporin gemorst.

Het effect van een moderne bacteriële agent zal alleen met zijn systemische toepassing zijn. Verwacht niet dat de voordelen van eenmalige behandelingen het waard zijn. Gebruik een fungicide om basisgroentegewassen te behandelen in de zomer, observeren van de intervallen gespecificeerd in de instructies.

Bekijk de video: Aanwijzingen voor montage en gebruik voor mechanische sluitsystemen (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send