Over de boerderij

De timing van het planten en verzorgen van Margilan-radijs in het open veld

Pin
Send
Share
Send
Send


Tussen tuingewassen is niet de laatste plaats Margelaanse radijs. Bovendien, ze is heel genezend, smakelijk en het zal niet moeilijk zijn om het te laten groeien, zelfs met een minimum aan moeite en geld.

Biologische beschrijving en kenmerken van Margilan-radijs

Radijs Margilan is een van de vertegenwoordigers van de koolfamilie. Rooibeest kreeg zijn ongebruikelijke naam dankzij de stad Margilan, gelegen in Oezbekistan, waar het de lokale bevolking aansprak en actief door hen werd gecultiveerd. Hij kwam daar uit China, dus dit land wordt met recht beschouwd als zijn thuisland.

Margelanskaya (Chinees) radijs of Lobo

De plant wordt gekenmerkt door een uitgestrekte rozet van bladeren. Wortelgewassen hebben een korte lengte en bereiken 16-20 cm. Fruit ondergronds deel van de plant kan oplopen tot 500 g van het gewicht. Tijdens het ontwikkelingsproces wordt de foetus gecompacteerd en neemt deze een ronde, ovale of langwerpige vorm aan. Afhankelijk van de variëteit, kan de schil van het fruit een witte, groene, roodachtige en paarse kleur hebben. Witte doorzichtige pulp met een groenige tint. Wortel wordt gekenmerkt door hoge sappigheid en niet erg uitgesproken scherpte. Ongeacht de vorm en kleur van de schil, radijsvruchten hebben veel nuttige stoffen, zijn niet begiftigd met bitterheid, knappen aangenaam bij gebruik en zijn goed voor zouten, koken, stoven, beitsen en vers gebruik.

Fruitplant: met de juiste zorg, kan tot 6 kg sappig fruit worden verzameld vanaf 1 m2.

Voordeel en schade

Marghelan radijs gegroeid sinds de oudheid wordt beschouwd als een bron van vitamines en micro-elementen. Een van de favoriete voedingsmiddelen die het lichaam verrijkt en geneest.

Voedingsdeskundigen raden aan om Margilan-radijs in de voeding te introduceren vanwege het lage caloriegehalte.

De genezende eigenschappen van radijs:

 • versterkt de hartspier en normaliseert bloeddrukindicatoren;
 • biedt werk van het zenuwstelsel geen overbelasting en verlies van concentratie;
 • gunstig effect op hematopoietische functie, is verantwoordelijk voor de toevoer van zuurstof en waardevolle elementen aan organen en weefsels;
 • normaliseert de productie spijsverteringsenzymen en stimuleert zachtjes de activiteit van de pancreas;
 • verwijdert gifstoffenafzetting van slakken en zouten;
 • is effectief pijnstillend en antiseptisch betekent;
 • helpt met laesies van de huidveroorzaakt door schimmel- en bacteriële infecties;
 • vertraagt leeftijd veranderingen, verbetert de conditie van de huid, het haar, de tanden.

Voordat u Margilan-radijs in uw dagelijkse dieet binnengaat, moet u bekend zijn met de contra-indicaties, waaronder:

 • chronische gastritis op het moment van exacerbatie met hoge zuurgraad;
 • maagzweer acute maag;
 • urolithiasis en pathologische aandoeningen die leiden tot een verminderde nierfunctie;
 • in de periode van infectieziekten, omdat het een opgeblazen gevoel en verhoogde winderigheid kan veroorzaken;
 • zwangerschap, omdat de essentiële oliën in de groente de baarmoeder kunnen verbeteren, waardoor een miskraam of een vroeggeboorte ontstaat;
 • tijdens borstvoeding, omdat het de smaak van melk schaadt en bij een baby koliek veroorzaakt;
 • neiging tot allergische reacties.
Contra-indicaties voor het invoeren van het menu van dieet radijs zijn ziekten van het cardiovasculaire systeem

Agrotechnische methoden voor het kweken van wortelgroenten

Het grootste voordeel zal Chinese radijs in hun achtertuin verbouwen. Bovendien heeft deze cultuur geen speciale vereisten voor de samenstelling van de grond en de verzorging, omdat de radijs behoort tot de categorie van niet-pretentieuze planten.

Tijd om te landen

De toekomstige oogst van Chinese radijs hangt af van de kwaliteit van de zaden.

De belangrijkste voorwaarde voor het planten is de juiste bepaling van de tijd van het zaaien van zaden. Radijs kan twee keer per seizoen worden geteeld. Begin mei planten planten en krijgen een gewas voor consumptie in de zomer. Voor opslag in de winter is het beter om een ​​radijs te gebruiken, die begin juli is gezaaid. Deze landingsdata zijn bij benadering.

Ondanks het feit dat de teelt van de Margilan-radijs in het verleden in een zeer continentaal klimaat is toegepast, is het mogelijk om radijs in de open grond in de Oeral en in Siberië te planten.

Radijs is een thermofiele cultuur van korte daglichturen. Als op het moment van het groeiseizoen de duur van het daglicht meer dan 15 uur is en de temperatuurindices hoger zijn dan 15-25 ° C, De radijs zal zich haasten om de steel uit te werpen en zal al zijn kracht richten op de vorming van zaden, niet van vruchten. Om dit te voorkomen, is het noodzakelijk om de tijd van het zaaien van zaden correct te bepalen, met de nadruk op de klimatologische kenmerken van de regio.

Bodemvoorbereiding

Om een ​​hoge kwaliteit oogst te verkrijgen, is het noodzakelijk om de voorkeur te geven aan gebieden met een neutrale en licht zure bodem die rijk is aan organisch materiaal. Om de zuurgraad van de grond te verminderen, is het noodzakelijk om gebluste kalk toe te voegen en in de aanwezigheid van zware kleigrond zand of veen toe te voegen. Uien, tomaten, komkommers en peulvruchten worden beschouwd als goede voorgangers.

Zaai de nodige zaden in de voorbereide grond. Dit vereist de volgende bewerkingen:

 1. Sinds de herfst, geselecteerd voor de teelt van radijs tuin, goed graven tot een diepte van 30 cm.
 2. Om de vruchtbaarheid van de bodem te verhogen maak een complex van organische en minerale stoffen.
 3. Met het begin van de lente, opnieuw bemesten, met behulp van compost of humus.
Het is verboden om verse mest toe te voegen, het zal de smaakkwaliteit van wortelgewassen nadelig beïnvloeden en de houdbaarheid verkorten.

Technologie van planten in de volle grond

Het is noodzakelijk zaden te zaaien in de volle grond, wanneer de luchttemperatuurindicatoren niet lager zijn dan 18-20◦ C. Ook moet je voor het planten plantmateriaal maken, een dag laten weken en goed drogen.

Radijszaden worden gezaaid in de groeven in twee of drie stukken op een afstand van 15-18 cm van elkaar

Fasen van het landingsproces:

 1. Voor de landing de grond moet bedekt zijn en los op.
 2. Maak gaten 2-3 cm diep. Omdat de vruchten in grote maten groeien, moet een afstand van 50-70 cm tussen de rijen en 15 cm tussen de gaten worden gelaten.
 3. In elk uitsparing plaatst 3-5 zadenDit zal het mogelijk maken de kiemkracht van het gewas te vergroten en bij het uitdunnen zwakke spruiten te verwijderen.
 4. Bestrooien met bodemsubstraat en bevochtigen. Om de zaden tegen vorst te beschermen, moet een bed bedekt worden met een film erop.
Onder gunstige omstandigheden verschijnen zaailingen binnen 5 dagen.

Goede verzorging voor radijs

De meeste zichzelf respecterende tuiniers begrijpen dat een echt genereuze oogst een constante zorg zal zijn voor de geteelde gewassen. Deze regel is van toepassing op de radijs van Margilan. Om dit te doen, moet u de volgende activiteiten uitvoeren:

 • water regelmatig en overvloedig vooral op het moment van vorming en vorming van fruit;
 • dunne scheuten, het verwijderen van kleine en zwakke exemplaren en het verlaten van één plant in elk putje;
In het stadium van twee of drie bladeren wordt het dunner worden van de Margilan-radijs uitgevoerd.
 • voeden met vitamines onmiddellijk na het planten en de periode van vorming van wortelgewassen;
 • vernietig al onkruid, en ook om de vergeelde, hangende bladeren op de grond schoon te maken;
 • het afscheuren van gezond gebladerte, dat de toegang van licht en lucht diep in plantages blokkeert, dit zal helpen voorkomen dat ongedierte en pathogenen op de plant voorkomen;
 • schoffel de toppen van vruchten die zich boven de grond vormen, waardoor de groenten niet uitharden in de lucht en niet worden aangevallen door insecten;
 • voorzie de plant van extra bescherming tegen ziekten en plagendoor een reeks noodzakelijke preventieve maatregelen uit te voeren.
Als u de regels van zorg volgt, zullen grote, sappige vruchten ontstaan ​​die u zullen verrassen met hun aantrekkelijke uiterlijk en uitstekende smaak.

Gevoeligheid voor ziekten en plagen

Meestal wordt dit groentegewas aangetast door de kiel, echte meeldauw, witte rot, zwarte poot. Om planten te beschermen tegen infectie het is nodig om overtollig gebladerte af te scheuren voor vrije luchtpenetratie naar de wortels, tijdig omgaan met onkruidgewassen en zorgvuldig najaar oogsten van plantaardige residuen, evenals volg de aanbevelingen voor vruchtwisseling.

De belangrijkste plagen van de radijs zijn Margilan, kruisbloemige vlooien en koolvliegen. Deze insecten kunnen het gedoe vergroten en de opbrengsten verminderen. Daarom, om de noodzaak te voorkomen om gewassen systematisch te behandelen met behulp van grondas, tabakstof. Je kunt ook goudsbloemen planten in de buurt van het tuinbed, waarvan de geur gevaarlijke dieren wegjaagt.

Oogsten en opslag

De cultuur is zeer gevoelig voor temperatuurveranderingen, dus u moet het oogsten van wortelgewassen niet vertragen, omdat zelfs een lichte koeling het gewas kan bederven. Het is noodzakelijk om te focussen op de timing van de rijping van de plant:

 • vroege variëteiten uitgraven na 55-70 dagen na het verschijnen van scheuten;
 • halverwege het seizoen of te laat soorten verzameld na 75-110 dagen.
Wortelgewassen van Margelansky radijs beter schoon voor het begin van koud weer

Het moet bij droog weer worden schoongemaakt, bij voorkeur 's avonds of' s morgens, wanneer er geen brandende zon is. Bij het oogsten moet je de struik bij de bladeren pakken en voorzichtig naar buiten trekken zonder de plant te beschadigen, omdat in aanwezigheid van verwondingen de radijs slechts een paar dagen kan worden opgeslagen. Daarna werden de wortels van de grond schoongemaakt.

Wanneer u het product opslaat, moet u de temperatuur in de kamer 0-1◦С en de optimale luchtvochtigheid van 90% in acht nemen. Zulke omstandigheden zorgen voor de veiligheid van radijs tot het voorjaar.

Tuinders met veel plezier groeien de radijs van Margilan op hun privépercelen, want met liefde zijn de geteelde groenten veel smakelijker en gezonder dan die gekocht in de winkel. Een lage calorie en uitstekende smaak wortelgroenten maken het een goede aanvulling op verschillende culinaire gerechten.

Bekijk de video: Driftsleder: Mal planten for optimal timing (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send