Over de boerderij

De beste manier om de click beetle te bestrijden (wireworm)

Pin
Send
Share
Send
Send


Elk jaar worden huiseigenaren geconfronteerd met tal van plagen. Sommigen van hen komen periodiek voor, maar dergelijke insecten kunnen aanzienlijke schade aan het gewas veroorzaken. Niet elke gastheer weet hoe een gevaarlijke parasietkever eruit ziet, maar zijn larve is iedereen bekend.

Volwassen insecten schaden de planten bijna niet, maar hun vrouwtjes worden gekenmerkt door vruchtbaarheid door een groot aantal eieren te leggen, die elk het aantal wormpoorten in de tuin aanvullen.

Hoe ziet de keverkever er uit

Volwassen individuele reikt 1,75 mm. Het lichaam is verdikt, langwerpig. Boven de vleugels zijn stijve platen, meestal kunnen ze puntgroeven worden onderscheiden. Het oppervlak van de platen geeft een metaalachtige glans.

De kleur van kevers is anders, bepaald door de ondersoort van het insect zelf. Sommige hebben een uniforme zwarte of bruine kleur. Er zijn kevers met een patroon op het voorste deel van de rug en op de overwingplaten, bestaande uit veelkleurige stippen, strepen of patronen.

Er zijn tropische soorten waarvan de kleur de helderste is - oranje, rood, geel, blauw, groen.

Op sommige plaatsen zijn haren en schubben te vinden op het kliklichaam. Het hoofd, dat een derde deel van het hele lichaam in beslag neemt, wordt enigszins teruggetrokken in het voorste deel van de rug. Het heeft twee ronde ogen met een kleine vorm, een snor, verdeeld in elf segmenten elk. Vleugels zijn perfect ontwikkeld. Er zijn zes lange benen, allemaal - lopend. Poten eind klauwen.

Het belangrijkste kenmerk van de kever is een proces dat de middelste en voorste delen van de borst vormt. Het is een eigenaardigheid springmechanismezodat de kever indien nodig kan omrollen.

Zodra het insect ondersteboven op het oppervlak wordt gedraaid, buigt het het voorste thoracale gedeelte, rust op het pronotum. Deze positie van de telg leidt tot volledige paraatheid. Insect scherp gebogen in de tegenovergestelde richting, het proces rust op de elytra en werpt het lichaam op. Na het opstijgen in de lucht voert het insect een flip uit en landt op de benen.

Klikken voert een sprong uit die hoger is dan de parameters van zijn eigen lichaam. twee dozijn keer. Zulke insectenstunts zijn niet leuk. Heel vaak vecht de kever op een vergelijkbare manier voor zijn eigen leven. Ja, en in een dicht substraat is het veel gemakkelijker voor hem om te bewegen.

In het stadium van de larve of wormkever heeft een rups uiterlijk. Het lange lichaam is verdeeld in dertien segmenten, de vorm is cilindrisch. Op een bijna naakt lichaam kun je soms de villi zien, de hoofdcapsule is het meest dicht en donker.

De kop is vierkant van vorm, aan de voorkant iets versmald. Het heeft een snor bestaande uit drie segmenten. Vooraan zijn sterke kaken, bestaande uit de bovenste en onderste kaken.

Wireworm larven

Elke larve heeft zes poten, even ontwikkeld. Lichaam kan worden ingeschilderd lichtgele kleurontmoeten en donkerbruin instances.

Welke planten worden getroffen door een plaag

Meestal woont het ongedierte op velden met wortelgroenten, maar de reproductie ervan vindt plaats op elke site met vegetatie. De favoriete plekken van de parasiet zijn:

  • nachtschade;
  • granen;
  • kool;
  • De bitmap.

Manieren om de kever in de tuin te bestrijden

Klikken winnen is moeilijk. Het is noodzakelijk om niet alleen volwassen insecten te verwijderen, maar ook hun larven, die kunnen uitgroeien tot volwaardige parasieten.

De methode wordt gekozen op basis van het aantal insecten en de wensen van de tuinman zelf.

Het gebruik van speciale medicijnen

manier het meest betrouwbaarveelvuldig toegepast. Chemicaliën hebben een hoge mate van efficiëntie, zijn eenvoudig aan te brengen en geven goede resultaten.

Het is noodzakelijk om ze toe te passen in strikte overeenstemming met de instructies, om de vrucht niet te infecteren en niet om jezelf te vergiftigen:

  • prestige - 10 ml van het medicijn wordt verdund in een emmer water. Het hulpmiddel zou moeten zijn om bedden af ​​te werpen die voor het planten van aardappels en andere groenten worden gebruikt. Bloemen laten vallen, ze moeten worden bewaterd. De chemische stof is binnen vijftig dagen volledig in de grond opgelost, het vormt geen gevaar voor de gezondheid;
  • Akhtar - gebruikt voor het planten, verwerken van de bovenste bodemlagen. Vier gram van een chemisch middel wordt verdund met tien liter water. Het mengsel wordt in de putjes gegoten, bereid voor aardappelen. De verdunde hoeveelheid is genoeg voor honderd vierkanten van het gebied;
  • taboe - aanbevolen voor het verwerken van aardappelknollen, alleen gebruikt bij het planten. Een kosteneffectief middel, 10 ml van het medicijn is nodig voor een halve liter water.

Gebruik van populaire methoden

aanbevolen alternatieve landing aardappelen en boekweit, erwten en bonen, omdat de kever zich niet van deze planten zal voeden.

Gebruik van gebluste kalk, eierschaal, krijt, hout en as van minerale meststoffen verminder de zuurgraad in de grond.

Bij het planten van aardappelen in de buurt van elke knol, graven een handvol uienschillen. Op dezelfde manier als u kunt gebruiken mosterdpoeder.

Een van de oude methoden om met een worm om te gaan is kunstaas. In de late lente moet je een paar gaten maken, leg ze in het gras van vorig jaar, overspoeld met water. Kuilen zijn bedekt met multiplex en binnen een paar dagen zullen ze vol plagen zijn. Gras moet worden verbrand en opnieuw worden herhaald.

Dezelfde methode kan worden gebruikt om de kever en zijn larven in het najaar te bestrijden met behulp van mest in plaats van onkruid.

Draadaas

Preventieve methoden voor het verschijnen van draadkruin op planten

Het is noodzakelijk om onkruid tijdig te vernietigen, de regels van de vruchtwisseling te volgen, het land tweemaal per jaar op te graven in de bedden. Aardappelpleisters aanbevolen dunne peulvruchten.

Eén persoon kan een hele kolonie ongedierte veroorzaken.

Vergeet niet dat er niet alleen aandacht moet worden besteed aan aardappelen, maar ook aan andere groentegewassen, in de strijd om complexe methoden te gebruiken. Dit is de enige manier om je gewas te beschermen en de klik op de plot volledig te vernietigen. Soms duurt het meerdere jaren.

Bekijk de video: The Perfect Push Up. Do it right! (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send