Over de boerderij

3 schema's, hoe een pompoen in een open terrein te knijpen

Pin
Send
Share
Send
Send


Pumpkin verdient terecht een reputatie onder tuinders: het is een onmisbare bron van caroteen en verschillende vitamines. Het is niet alleen smakelijk, maar ook nuttig. Laat het groeien in alle regio's van het land in het open veld.

Elke tuinman heeft zeker de wens om deze bes te planten als hij deze minstens eenmaal in zijn gebied heeft geplant.

Als resultaat van de vruchtbare activiteit van fokkers zijn de soorten en variëteiten van deze planten zeer talrijk. In het artikel zullen we deze procedure bekijken in de zorg, als de juiste kneep en de vorming van de struik.

Groente is een niet-pretentieuze plant als het wordt gekweekt, bovendien zijn er geen speciale voorwaarden voor de inhoud vereist. Maar als op het moment dat de plant rijpt, de teelt van de stelen niet voldoende aandacht krijgt, dan kun je zonder een gewas achterblijven. Daarom is knijpen een zeer belangrijke procedure bij de verzorging van deze plant en heeft het direct invloed op het gewicht van het fruit en de kwaliteit van het gewas.

Waarom moet je de plant in de volle grond knijpen?

Om de vraag te beantwoorden, moet je begrijpen hoe de stam van de plant zich ontwikkelt. Van het zaad dat geplant is tot de vorming van een nieuw zaad, ontwikkelt de plant zich in twaalf stadia van morfogenese. De knop van het groeiseizoen wordt in de derde stap omgezet in een bloem. In eenjarige planten zoals pompoen, vindt de vorming van bloemen in conceptie plaats op de zevende dag.

Met andere woorden, het jonge proces van een bes, met een fase van 3-4 bladeren, heeft al een eierstok voor rijping. Daarom is het de taak van de tuinman om het mechanisme van de vorming van eierstokken nauwkeurig te kennen en de tak te knijpen voor de groei van vrouwelijke bloemen. Met deze bewerking wordt het aantal vruchtdragende takken aangepast.

Het is noodzakelijk om te begrijpen dat voor volledige rijping van groenten het voldoende is om 2-3 wimpers van de plant te laten om maximaal zeven vruchten van gemiddelde grootte te krijgen.

Als je de pompoen verlaat zonder te knijpen en te knijpen, zullen er veel onrijpe vruchten zijn die niet zullen worden opgeslagen en snel zullen rotten.
Grote en rijpe pompoenen gekweekt na het knijpen van een plant tijdens de vorming van scheuten

Types en variëteiten van pompoenen

Met alle variëteit aan soorten en variëteiten, zijn deze groenten onderverdeeld in twee hoofdtypen, - struik- en meerbladige pompoenen. Bij planten met meerdere vleugels moeten alle wimpers in een bepaalde richting worden verzonden, waarbij ze interfererende bladeren tijdig knijpen, samenknijpen en snijden.

Clustertypen pompoenen hebben kleine internodiën en veel scheuten. Bij de hoofdscheut wordt de eerste vrucht gevormd en deze moet worden geknepen. Ze moeten een struik vormen: verwijder de zijscheuten die geen vruchten dragen en ongewenste bladeren. Na dergelijke procedures zullen de vruchten sneller rijpen en zal hun kwaliteit verbeteren.

Pompoenen worden conventioneel gedeeld door doel:

  • Decoratieve pompoenen. Dergelijke groenten zijn voornamelijk voor ambachten;
  • Voeden. In deze variëteiten spreekt de naam voor zich: ze worden gebruikt om dieren te voeren;
  • Eet variëteiten. Deze variëteiten komen overal voor en gaan hier dieper op in.
Pompoen is de enige groente die zijn kwaliteiten tijdens opslag verbetert. Onder de noodzakelijke omstandigheden wordt het zetmeel omgezet in suiker en wordt het zoeter, bovendien hoopt caroteen zich op.

Met de langogige geest verwijst Vitamine, late en hoogrenderende pompoen. Vruchten met een gewicht tot 6 kg, dun, met een kort ovaal, oranjerood vlees, hebben een hoog gehalte aan caroteen.

Bij vroege rijping heeft de variëteit Little Red Riding Hood ook hoge opbrengsten: één plant kan tot 20 vruchten produceren. Ze zijn dik van vel, hebben een klein gewicht, met een zeer interessante vorm, die op een tulband lijkt. Sjorlengte tot 3 meter.

Vroege, rijpe rang Glimlach tuiniert constant met hun opbrengst. Op een struik vormt en rijpt hij tot 6-7 vruchten. Groenten zijn klein, van één tot twee kilo, oranje van kleur, hebben een zoete, geurige smaak.

Pompoen Kustovoy Golden heeft grote vruchten tot 3 kg, ronde afgevlakte vorm. Het fruit rijpt op de 90e dag. Het vruchtvlees van de bes is geel, - sappig, lichtzoetig.

Van de struikensoort moet ook de variëteit Gribovskaya-struik worden vermeld. De variëteit groeit zeer compact, omdat hij geen takken heeft, met 1 m2 Je kunt maximaal 8 kg fruit verzamelen. Groenten zijn oranje van kleur, erg sappig en zoet naar smaak en kunnen lange tijd worden bewaard.

Pompoenen knijpen en vormgeven

Het is noodzakelijk om de stengels te knijpen, zodat er 4-6 blaadjes worden gespaard boven elk ontwikkelend fruit. Afhankelijk van de variëteit en regio, evenals van de weersomstandigheden, moet u beslissen hoeveel u de eierstok moet verlaten. Het wordt aanbevolen om 1-4 eierstokken achter te laten. Ervaren tuinders worden geadviseerd om snoeigelen te doen met verschillende opties, dat wil zeggen, laat een plant met een stengel, een andere met twee, en zo verder.

Selectie en voorbereiding van een pompoenshoot om te knijpen

Er zijn verschillende schema's:

  1. In een stam. Als u een plant in één stengel vormt, moet u alle zijscheuten en onnodige eierstok verwijderen om ze onmiddellijk na hun formatie te verwijderen. Laat 2-4 op de hoofdstam staan. Laat na de laatste eierstok 4-6 bladeren achter en knijp op deze plek het "groeipunt" om een ​​deel van de procedure in te knijpen; op de takken moet je alle bloemen afknippen - zowel vrouwelijke als mannelijke bloeiwijzen.
  2. In twee stengels, de klassieke manier. Laat twee vruchten achter op de hoofdzweep en één op de zijkant. Schiet op de zijscheuten 3-4 blaadjes op en knijp de toppen.
  3. In drie stelen, een hoofdgerecht met 2-3 pompoenen en twee zijden met een vrucht;

Bij het verwerken van een groente is het noodzakelijk om deze tegelijkertijd te vormen. Om dit te doen, verdun je de bladeren van de linker scheuten, verwijder je overtollige okselscheuten en leid je de zwepen in een bepaalde richting met elke zweep niet prikopyat, dan kan de wind ze draaien en de zweep draaien die de groei van de plant negatief zal beïnvloeden.

Ook krijgt de plant bij het water geven van pripatannyh internodiën lash extra voedsel. In een andere uitvoeringsvorm, als het planten van groenten dichtbij het hek is gemaakt, kunnen de scheuten daarop worden opgehangen. Dan, wanneer de bessen rijpen, plaats ze tijdens de groei in eventuele netten en bind ze aan het hek.

Een pompoen-snoeischaar knijpen

Na al deze manipulaties zullen alle voedzame sappen naar de linker vruchten worden gestuurd.

Het bewaren van de groenten moet volledig volgroeid zijn, een hele korst hebben, met een briljant, licht gematteerd patroon. Als er krassen op het oppervlak zijn, moeten ze worden behandeld met groene verf en worden close met een bacteriedodende pleister.

Tot slot zou ik willen opmerken dat pompoen, met de juiste zorg, geeft een uitstekende oogst. Dit is een product dat nuttig en voor iedereen toegankelijk is. Het blijft alleen over om het in uw dieet op te nemen en het resultaat zal niet lang duren. Door het gebruik kunt u niet alleen afvallen, maar ook uw lichaam van nuttige sporenelementen voorzien.

Pin
Send
Share
Send
Send