Over de boerderij

Kenmerken en beschrijving van koolsoorten Steenkop

Pin
Send
Share
Send
Send


Kool voor gebruik als een product werd gekweekt sinds de oudheid. Deze groente heeft veel variëteiten. Vroege variëteiten worden gebruikt in salades, maar zijn niet geschikt voor opslag, middelgrote zijn geschikt voor het inblikken, latere soorten bederven niet in de winter. Veel inwoners van de zomer en boeren geven er de voorkeur aan om zo'n type gewas als Stone Head te planten, we zullen de kenmerken en beschrijving van deze variëteit in dit artikel beschrijven.

Karakteristieken en beschrijving van kool Steenkop

laat Een verscheidenheid aan witte kool, die ze graag in groentetuinen verbouwen, werd twee decennia geleden in het naburige Polen geplant. Het gewicht van de ronde, dichte hoofden van de steenkop nadert 6 kilogramomdat er geen laag is tussen de bladeren.

De verscheidenheid aan culturen is perfect voor salades, plantaardig gezouten, gebeitst en gebeitst. Omdat kool niet kraakt, zijn smaak en vitamines niet verliest, kun je je tot eind april geen zorgen maken over de veiligheid ervan.

Op lichtgroene bladeren, die als met was bedekt zijn, zijn dunne aderen zichtbaar. De kop, met veel suiker, heeft een witte kleur.

Het gemiddelde gewicht van de koppen van Stone Head is ongeveer 6 kg
De stenen kop is niet alleen mooi bewaard, maar beloont ook een goede oogst.

Bij gunstig weer en goede verzorging worden een paar vierkante koppen uit een stuk vierkante meter gesneden, waarvan het totale gewicht meer is dan 10 kilogram.

Deze late cultivar in de tuin kan worden gekweekt uit zaden, maar het is beter om eerst de zaailingen te oogsten, die na 50 dagen naar de tuin worden gestuurd, en na 125 rijpen de koolhoofden. Bij de eerste methode wordt de oogst een maand eerder geoogst.

Koolzaailingen moeten in de volle grond vallen in de laatste dagen van de lente of de vroege zomerwanneer de grond opwarmt tot 10 graden. Zaaien voor zaailingen wordt gedaan tot 10 april. In de grond, waar het wordt gekweekt, zet superfosfaat en houtas. Elke kunstmest is voldoende voor één lepel voor een container waarin een emmer aarde kan worden gegoten.

Je moet ervoor zorgen dat de zaailingen niet ontgroeien, anders strekken ze zich uit en duurt het lang voordat ze wortel schieten in de tuin. Stenen hoofd verdraagt ​​vorst tot minus 5. Als het kouder is, is het bedekt. Koppen zijn vastgebonden wanneer de lucht wordt verwarmd tot 20 graden.

De voor- en nadelen van de variëteit

Veel boeren en tuinders geven de voorkeur aan deze variëteit aan kool, omdat het is gemaakt van vitaminesalades, groenten in borsjt en soepen, gezouten en gebeitst. De tweede gerechten zijn gemaakt van Stone Head, de bladeren zijn goed gevuld koolrolletjes.

Nuttige stoffen en smaak als ze op de juiste manier worden bewaard tot halverwege de lente.

Van de bladeren van de variëteit zijn goed verkregen koolrollen

Het voordeel van de variëteit is:

  • bestand tegen vorst en droogte;
  • geen kraken;
  • de mogelijkheid van levering over lange afstanden;
  • uitstekende opbrengst.
De stenen kop is bestand tegen fusarium en rot, wordt zelden ziek. Het heeft veel suiker en andere nuttige componenten.

Uitstekend opgeslagen. Het is gemakkelijker om voor deze soort te zorgen dan voor andere soorten. Het enige nadeel van de Stone Head is te noemen ruwe bladeren, vanwege wat het mist sappigheid.

Groeiende omstandigheden

Iets plat of flat-faced cabbo's gesneden aan het einde van september of in de eerste dagen van oktober. In Moldavië en in Oekraïne zaaien veel boeren stenen hoofden rechtstreeks in open grond. Als de spruiten echter niet verschijnen, is het nutteloos om te wachten op de andere gewassen.

Koolzaden Stone Head

Meestal worden kant-en-klare zaailingen naar de grond gestuurd. Twee gram zaden worden op een vierkante meter grond geplaatst, zodanig gestrooid dat de diepte minder dan 20 mm was. Top bedekt met folie. Doe het goed begin april.

In de grond wordt elke 70 cm cultuur geplant eind mei of begin juni. Tegen die tijd verschijnen er vijf blaadjes op de zaailingen, na het verschijnen van de tweede wordt een gat uitgegraven.

Voordat kool naar een tuinbed wordt gestuurd, wordt het naar de lucht gebracht, waar het gedurende 2 uur wordt bewaard, zodat de zaailingen worden gehard. In de kas of in de kas die spruiten moeten voeden, maakt u de grond constant los.

Wanneer de eerste blaadjes doorbreken, giet een oplossing met een mengsel van meststoffen in de vorm kaliumsulfaat, ammoniumnitraat, superfosfaat. 10 gram van de eerste substantie wordt op een emmer water gedaan, 20 - van de tweede, 40 - van de derde. Na 10 dagen, waarbij de snelheid van elke component 2 keer wordt verhoogd, worden de zaailingen opnieuw toegevoerd.

In de meest vochtige kweekbehoeften wanneer zaailingen in de grond worden geplaatst. Het is beter om het te doen als het bewolkt en warm is. In de putten tot een diepte van 18 centimeter gegoten humus, as. Het is raadzaam om de gebroken eischaal toe te voegen. Het verdraagt ​​geen ongedierte.

Stenen hoofd voelt geweldig op leem. Het is raadzaam om een ​​dergelijke site opzij te zetten in een laagland waar de zon de hele dag schijnt. In de schaduw zijn de koolsoorten niet gebonden of zitten ze los. De grond moet een matige zuurgraad hebben.

Zaailingen worden begin juni in de grond geplant
Ondanks het feit dat de plant van vocht houdt, zullen zijn wortels rotten als het minstens een dag in water blijft, wat gebeurt na zware regenval op plaatsen waar het dicht bij het oppervlak ligt.

Zorgcultuur

Om van een grote oogst te genieten, moet u de agrotechnische vereisten niet negeren. Het kweken van kool is wenselijk in de bedden, waar eerder geoogste peulvruchten, aardappelen, aubergines, uien. Het groeit goed na squash, pompoenen, als ze het land bemesten, rogge of tarwe zaaien voor de winter. Wanneer tomaten en komkommers naast hen rijpen, zullen er echter niet genoeg voedingsstoffen voor kool zijn.

Deze plantenvariëteit niet beïnvloed door ziekte. Het is niet moeilijk om de cultuur te beschermen tegen ongedierte door goudsbloemen, bittere alsem en munt ernaast te zaaien. Insecten tolereren niet de penetrante geur die uit deze planten komt.

De grootste fout van sommige in de zomer verblijvende bewoners is dat ze voor koolheesters geen zonnige plaats vinden, maar in halfschaduw worden geplant.

Een keer in de paar jaar op zoek naar planten nieuw plot. Jonge struiken met sterke zonnedekking met pijnboomtakken.

Watered Stone Head in de ochtend of in de avonddoor sprinklers te installeren of water in loopgraven te pompen die tussen rijen zijn gegraven. Op dit moment is er geen sterke hitte, de zon bakt niet.

Een volwassen plant draagt ​​normaal gesproken vocht onder de wortel, twee weken voor de rijping, het water wordt gestopt.

Voer de kool 14 dagen na het uitstappen van het bed, een mengsel van stikstof-, fosfaat- en kalimeststoffen. Je kunt chemicaliën vervangen door kippenuitwerpselen met een snelheid van 500 gram per emmer water.

In de zomer wordt organisch beschouwd als een subcortex. mest. Versnelt de groei van struiken biergistoplossing.

Reiniging en opslag

De collectie stenen koppen geproduceerd in begin oktober

Cultuur afsnijden begin oktober oppakken van niet regenachtig, maar droog weer. Kool, waarvan de koppen zijn ontworpen voor langdurige opslag, schoon vóór vorst.

Het is het beste om hoofden met een gewicht tot 4 kilogram in de winter achter te laten, de steel korter te maken en een paar blaadjes achter te laten. De opslagtemperatuur moet minder dan 5 graden zijn. Klein en te groot kvasyat of marineren.

Stenen kop wordt gebruikt om verschillende gerechten te bereiden. Fris, deze variëteit van kool wordt gebruikt gedurende de winter en de lente. In de hoofden zitten goed bewaarde sporenelementen, verschillende vitaminen. Foliumzuur verbetert de productie van maagsap. Sappig en zoet Stenen hoofd wordt gebruikt voor dieetdoeleinden.

Bekijk de video: Kenmerken van slecht gezelschap, Sheikh Sulaymaan al-Ruhaylee (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send