Over de boerderij

De voordelen en schade van rode bieten voor het menselijk lichaam

Pin
Send
Share
Send
Send


Rode biet is een eenjarige, tweejaarlijkse en meerjarige plant. Behoort tot de familie "Amarantovye". Biet heeft 13 soorten en slechts 2 van hen zijn gecultiveerde planten. Hij bracht het in de tuinen voor de extractie van suiker en als een groente.

Rode biet houdt vele jaren stand in de traditionele geneeskunde, in de keuken en in cosmetica. Nu is het moeilijk om een ​​dieet voor te stellen zonder het te gebruiken bij de bereiding van verschillende gerechten. En dit is gerechtvaardigd, aangezien de groente bijna alle noodzakelijke elementen voor het menselijk lichaam heeft. In dit artikel zullen we het hebben over de voordelen en schade van de wortel.

Bedenk hoeveel en welke elementen een groente bevatten, waar deze voor wordt gebruikt en in welke hoeveelheden het kan worden gebruikt zonder angst voor schadelijke effecten.

De chemische samenstelling van wortelgroenten

Een breed scala aan chemische inhoud van rode bieten. Allereerst is het suiker in de vorm van glucose, sucrose en fructose. Ook is de groente rijk aan mineralen: magnesium, calcium, ijzer, koper, mangaan, zink en andere elementen. Kalium is het hoogste gehalte - ongeveer 3,5%. Zuren worden gevonden in de vorm van oxaalzuur, wijnsteenzuur, citroenzuur en appelzuur.

Bieten op een rieten plaat

Calorie rode biet

De calorie-inhoud is klein, slechts 49 kcal gekookt per 100 gram. En in zijn ruwe vorm, en zelfs minder, slechts 40 kcal per 100 g. Het bevat eiwitten in de ruwe vorm van 1,5%, vet - 0,1%, koolhydraten - 8,8%, vezels - 0,7%. Dit suggereert dat de groente gunstige eigenschappen heeft, zowel rauw als gekookt, vooral voor mensen die een dieet volgen. Groente bevat een grote hoeveelheid vitamines - A, C, E, PP en vitamines van subgroep "B".

De voordelen en schade voor de mens

Gezondheidsvoordelen

Vanwege de gunstige biochemische samenstelling is het nuttig voor mensen met verschillende ziekten:

Bieten in de tuin
 1. Met chronische constipatie. Omdat bieten vezels, organische zuren en een aantal andere elementen bevatten, heeft het een vruchtbare invloed op de stofwisselingsprocessen in het lichaam; het lichaam van rottingsbacteriën bevrijden door de werking van verschillende zuren, en is een "schoner" van het lichaam;
 2. Met obesitas en leverziekte. Root bevat lyotrope substantie betaïne, die het vetgehalte in het menselijk lichaam regelt. Bovendien voorkomt betaïne dat chemische stoffen de lever binnendringen;
 3. Met atherosclerose en hypertensie. Magnesium draagt ​​bij aan de behandeling van deze ziekten;
 4. Als een laxeermiddel, diureticum;
 5. Met bloedarmoede. Groente is nuttig voor het herstellen van de bloedstroom, omdat het op zich al sporenelementen heeft die verantwoordelijk zijn voor deze processen.
 6. Bij zwangere vrouwen. Phioic acid heeft een gunstig effect op de vorming van het zenuwstelsel van de foetus;
 7. Bij aandoeningen van de schildklier. In bieten, zoals in elk ander product, draagt ​​een hoog gehalte aan jodium en het gebruik van deze groente bij tot de behandeling van dergelijke ziekten;
 8. Met een dieet. Gezien het feit dat bieten een caloriearm product zijn, gebruik het dan in een bietdieet.

Het bruikbaarheid in gebruik wordt bepaald door twee criteria. Ten eerste bevat het een hele tabel met periodieke elementen.

In de biet is een unieke verzameling micronutriënten, die niet in een ander product in zo'n geassembleerde vorm te vinden is.

Ten tweede bevat de groente veel stoffen die tijdens het koken niet worden vernietigd: de voordelen van gekookte groenten zijn niet minder waardevol dan die van rauwe.

letsel

Biet bevat een rijk scala aan verschillende sporenelementen en aminozuren. Met het overmatige gebruik van deze groente, naast het gebruik ervan, kan het schade toebrengen aan sommige mensen die vatbaar zijn voor de volgende ziekten:

Bietenblaadjes
 • Diabetes mellitus. Diabetici zijn gecontra-indiceerd in suiker en in bieten, het hoge gehalte ervan;
 • Urolithiasis. In bieten is er oxaalzuur en bij deze ziekte is het gecontra-indiceerd;
 • Diarree. Plantaardige zelf is een laxeermiddel als het wordt geconsumeerd;
 • Osteoporose. Bij gebruik verminderen wortelgewassen de calciumopname.
In de meeste gevallen moet bietensap worden gemengd met andere sappen om indigestie, hoofdpijn en misselijkheid te voorkomen.

Leaf voordelen

Laten we in meer detail bekijken wat het gebruik van dit geweldige product is, te beginnen met tops (bladeren). Het blad bevat veel sporenelementen met gunstige eigenschappen. Het bevat meer vitamines dan de wortel zelf. Een van deze vitamines is een sporenelement U, dat onmisbaar is voor maagzweren.

In het vroege voorjaar, wanneer salades en vroege kool nog niet op de bedden zijn gegroeid, zullen jonge bladeren deze groenten volledig vervangen en het menselijke dieet aanvullen met vitaminegerechten. In sommige families, zelfs nu nog, zijn er nog steeds tradities bij de voorbereiding van de eerste schotel - rijke soep en botvinia, waarbij het belangrijkste ingrediënt top is.

De voordelen van sap voor het lichaam van vrouwen

Sap wordt veel gebruikt in de alternatieve geneeskunde, zowel voor intern als extern gebruik. Het is vooral nuttig de aanwezigheid van een vitamine van groep "B". Zoals je weet, beïnvloedt deze categorie vitamines rechtstreeks de interne organen en het zenuwstelsel.

Bietensap in glazen

In het sap zitten elementen zoals ijzer, kalium, magnesium en andere. Ze helpen direct de bloedbaan in de menselijke bloedsomloop, verhogen de hemoglobine, elimineren toxines. De aanwezigheid van jodium heeft een positief effect op de verwijdering van radionucliden en de stimulatie van de schildklier.

Chloor verwijdert slakken en reinigt vaten en werkt als een reinigingsmiddel.

Verse natuurlijke sappen zijn goed voor het lichaam vanwege het gehalte aan organische zuren. Ze hebben op hun beurt een gunstig effect op het immuunsysteem en versterken het.

Het arginine-element vertraagt ​​de groei van tumorneoplasmata, waardoor een therapeutisch effect wordt verkregen. Sap is dus een bijproduct in de behandeling van oncologie. Sap wordt gebruikt voor uitwendig gebruik bij huidziekten. Ook gebruiken veel bietensap voor verjonging en de gezondheid van de huid.

Contra

En nu over de contra-indicaties, waarvan niet veel. Maar toch is de worteloogst in dit geval beter om niet te eten. Je kunt geen bieten eten in welke vorm dan ook onder verminderde druk, diarree, diabetes en individuele intolerantie.

Pas verse groente toe

In de keuken

Het beroemdste gerecht is Borsjt. Onvergetelijke haring onder oude bontjassen op oudejaarsavond, evenals een vinaigrette met een voorraad vitaminen. Daarnaast bereiden ze met de toevoeging van bieten andere gezonde en smakelijke salades voor: met kool en uien, knoflook en mayonaise, met appels, pruimen en anderen.

Het gebruik van bieten bij het koken voor salades

In cosmetologie

Rode biet staat al lang bekend om zijn voedingsstoffen en werd gewaardeerd door onze schoonheden. De unieke samenstelling stelt u in staat om een ​​groente als cosmetische genezende stof met groot succes op te nemen. Een dergelijke reputatie wordt gerechtvaardigd door de volgende kenmerken:

 • Merkbare hydratatie van de huid door het verhoogde kaliumgehalte;
 • Dankzij vitamine "C" wordt de productie van collageen gestimuleerd;
 • Reinigende huidporiën met curcumine;
 • Bescherming tegen ziekteverwekkers;
Als u dagelijks uw gezicht veegt met bietensap, verdund met water gedurende twee weken, dan zal het gevoel van droogte zonder een spoor overgaan.

Alle bovenstaande methoden zijn in de praktijk door een groot aantal mensen getest en zijn effectiever en goedkoper dan veel geneesmiddelen die in apotheken worden gekocht.

Bekijk de video: Fat, Sick & Nearly Dead nl. ondertiteling (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send