Over de boerderij

Beschrijving en kenmerk van een graad van een tomatenberenpoot

Pin
Send
Share
Send
Send


Tuinders die onvoldoende ervaring hebben met de teelt van tomatengewassen, hebben de neiging om zelf de planten te kiezen die geen hoge eisen stellen aan het verzorgen. Een van deze voorbeelden wordt beschouwd als een berentomaat, speciaal gefokt voor consumenten die grote vruchten prefereren. Verder zullen we het hebben over de beschrijving en kenmerken van deze variëteit.

Beschrijving en kenmerken van tomatenbeertap

Tomaten rijpen gedurende drie en een half - vier maanden. De belangrijkste stam in de groei is niet beperkt, zodat tomatenstruiken het hele seizoen constant moeten knijpen. Ervaren tuinders worden geadviseerd om de vorming van struiken in een - twee stengels uit te voeren, door ze op tijd te binden om kolommen te ondersteunen.

De groei van de stengel moet worden gestopt op ongeveer honderdtwintig centimeter, anders zal de kwaliteit van het fruit aanzienlijk afnemen.
Tomaat beer poot close-up

De plant is bedoeld voor teelt in kassen en in open omstandigheden, als de klimatologische omstandigheden dit toelaten. Vijfentwintig tot dertig borstels vormen op elke struik. De vruchten zijn groot, bereiken achthonderd gram, maar in de meeste gevallen varieert hun gemiddelde gewicht van driehonderd tot vierhonderd gram.

Plantaardig afgerond, felrood. Pulp is suikerachtig, er zit weinig zaad in de cellen.

Tomaten worden vooral aanbevolen voor verse consumptie vanwege de geurige smaak. Het vlees is goed in soepen, dipsauzen en sauzen. Tomatensap is bereid, in staat om zijn gunstige eigenschappen voor een lange tijd te behouden.

Fruit bevat een groot aantal nuttige componenten. De aanwezigheid van ijzer helpt mensen met hartproblemen of bloedarmoede. Tomaten stabiliseren perfect de gezondheid van de nieren en het maag-darmkanaal, herstellen het fysieke metabolisme.

Gebladerte planten normaal, groen, lijkt op een berenpoot. Tomaatstruiken verdragen het droge seizoen perfect.

Natuurlijke groeiregio en teeltfuncties in andere regio's

aanbevolen plant voor de teelt in gebieden met gematigde of warme klimaten. Voor koudere locaties is de tomatenplant bedoeld om uitsluitend in kasomstandigheden te worden geteeld.

De tomaat draagt ​​poot op een struik

Sterke en zwakke punten

Net als andere tomatenculturen heeft het ras zijn eigen voordelen, waaronder:

  • uitstekende weerstand tegen gebrek aan vocht;
  • de grootte van het fruit, hun commerciële kwaliteit;
  • uitstekende plantopbrengst;
  • resistentie tegen een groot aantal ziekten inherent solanaceous;
  • smaak geweldig.

De nadelen zijn het verspreiden van struiken die sterke steunen nodig hebben. Sommige tuinders merken de zuurheid van de groente op, wat niet prettig is voor alle consumenten.

Zaaiende zaden voor zaailingen

Overweeg de optie om een ​​tomatencultuurzaailing te kweken.

Je kunt zaaien in speciale dozen of in turftabletten of kopjes. De samenstelling van de grond moet worden gemengd met tuingrond, turf, zand en humus;

Tomaat zaailing beer poot

Het is het beste om zaden te planten in maart. Ze zijn vooraf getest op kieming en gedesinfecteerd. Het planten wordt uitgevoerd in een vochtige grond, de containers worden bedekt met plasticfolie en in een warme kamer geplaatst. Ongeveer in een week verschijnen er scheuten. Op dit moment worden de zaailingen onthuld en overgebracht naar de vensterbank.

Om de spruiten goed te kunnen ontwikkelen, hebben ze voldoende licht en een temperatuurregime van vierentwintig graden warmte nodig.

Zorg na de behandeling

Gedroogde spruiten met warm water. Picks spelen na de vorming van de derde echte bladeren. Tijdens de groei worden de zaailingen gevoed met complexe kunstmestsamenstellingen, geblust om te transplanteren naar een permanente plaats.

Transplantatie van tomaten in de volle grond

Dit moet niet eerder gebeuren dan wanneer de zaailingen twee maanden oud zijn. In de regel valt deze periode in de tweede helft van mei, wanneer de grond in de tuinbedden goed opwarmt. De grond wordt losgemaakt, de putten worden voorbereid, waarin complexe minerale samenstellingen worden gelegd met een snelheid van één lepel per struik.

Het landingspatroon is het meest optimaal als u niet meer dan drie zaailingen op één vierkante meter plaatst. Bij te dikke beplanting leidt dit tot ziekte en een lagere opbrengst. De landing eindigt met de installatie van steunen en bindende struiken.

Oogsten van de poot van de beer

Zorg na verplanten

Het is mogelijk om planten niet vaak, maar overvloedig water te geven met warm water.

Besproeiing met koud water veroorzaakt een massale afvoer van de eierstok.

Van tijd tot tijd moet de grond worden losgemaakt en onkruid worden verwijderd.

Voor de groeiperiode worden tomatenstruiken drie tot vier keer gevoerd. Tegelijkertijd worden minerale meststoffen afgewisseld met organische stof. Vóór het begin van de bloei worden stikstofhoudende complexen geïntroduceerd, na de vorming van de eierstok, zullen planten kalium en fosfor nodig hebben. Als de voedingsstoffen niet genoeg zijn, zal de gewasopbrengst aanzienlijk dalen.

Beschikt over vruchtbare variëteiten

Verplichte staat - rust in de groeiperiode. Bij het drenken moet de grond direct worden gemulched met behulp van droge brandnetels of dennenaalden. Wieden wordt uitgevoerd wanneer het onkruid een hoogte van vijftien centimeter bereikt. Er moet voor worden gezorgd dat het wortelstelsel van tomatenstruiken niet wordt beschadigd.

Tomaat draagt ​​poot in de snede

Ziekten en hun preventie

De plant op genetisch niveau is al betrouwbaar beschermd tegen een groot aantal ziekten, maar preventieve maatregelen zijn niet overbodig. Bij het planten moet de bodemsamenstelling worden afgeworpen met een mangaanoplossing.

Mulchen zal de planten beschermen tegen wortelschade door rot.

Van de Coloradokever worden tomatenstruiken verwerkt met ammoniak in water verdund in water. Bladluizen kunnen gewonnen worden door het gebladerte met zeepwater te besproeien. Insecten zullen verdwijnen als je chemicaliën gebruikt. Maar ze moeten worden toegepast voordat de struiken de eierstok vormen.

Deze tomatenplant kan een goede keuze zijn voor uw tuin. Groot en sappig fruit zal je tafel versieren. Voldoen aan alle regels van de zorg, krijg je een geweldige oogst van heerlijke groenten.

Bekijk de video: Trillingen 1 Beschrijving (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send