Over de boerderij

Radijs oliehoudend als groenbemesters en kunstmest

Pin
Send
Share
Send
Send


Er worden groene meststoffen geplant om de bodemsamenstelling los te maken, te verbeteren en te verrijken met organisch materiaal. Heel vaak is de rol van siderata olie-radijs, die aan alle gestelde eisen voldoet. De belangrijkste waarde van deze plant is dat deze de mogelijkheid heeft om groen te groeien, zelfs bij koud weer.

Beschrijving en kenmerken van aardappelpuree

De plant is een jaar en in staat om een ​​groei van twee meter te bereiken. Stam vertakt, rijkelijk bedekt met bladeren van felgroene tint. In slechts anderhalve maand kunnen het wortelstelsel en de bladverliezende massa toenemen tot vijf tot tien kilogram per vierkante meter bebouwd gebied.

De cultuur reageert goed op laat zaaien, kan diep wortelen en snel groeien. Om deze reden sluiten de gewassen voor een korte periode, waardoor de onkruidvegetatie die verschijnt wordt verdronken. Radijs kan zelfs het belangrijkste onkruid niet weerstaan ​​- tarwegras.

Radijs oliezaad bloem

Unpretentious olieplant kan zich gemakkelijk aanpassen aan alle weersomstandigheden en bodemsamenstellingen. Goed ontwikkelde wortels kunnen vocht uit diepe grondlagen halen. De cultuur wordt als koud en droogtebestendig beschouwd, verdraagt ​​perfect schaduw, houdt van de overvloed aan water.

Hieraan moet worden toegevoegd dat de groente:

  • snel groei opbouwen;
  • perfect bindt stikstof;
  • heeft een fytosanitair effect, het onderdrukken van nematoden en een aantal pathogenen van bepaalde ziekten;
  • beschouwd als een van de beste sideratov, verbetert de bodemkwaliteit.
Radijs wordt aanbevolen voor het planten in de aanwezigheid van een ziekte als kool "kiel".

Vanwege het feit dat de wortels van planten krachtig zijn, is het aangeraden om op kleigronden te planten om hun structuur te verbeteren.

Na deze plant wordt tuinders geadviseerd om verschillende gewassen te planten, behalve kruisbloemigen.
Vruchten van olie radijs

Gebruik als een siderata

Deze cultuur wordt het best gekweekt in leemgebieden, veengebieden, zwak zure bedden, wijngaarden, die zullen bijdragen aan de vernietiging van schadelijke pathogenen in de grond, draadkruin, schimmel gedurende een periode van drie tot zes jaar. De samenstelling van de grond zal los raken, verrijkt, uitgelekt. Op zo'n land zullen andere culturen iets sneller groeien.

Bodembescherming en verrijking

Gebruik als een sideratnogo plant kunt u de bedden verrijken met de ontbrekende stikstof, kalium, fosfor, calcium. Tot de voordelen behoort ook het vermogen om de bodem tegen water en winderosie te beschermen, die het meest uitgesproken zijn in de lente en de herfst;

Fytosanitaire kwaliteit

De plant bevat essentiële oliën die helpen de plant zelf en de grond te beschermen tegen de schimmel en de aanvallen van schadelijke parasieten. Radijs heeft vaak een preventief effect van de worm, aardappelschurft. Dikke greens verduisteren de grond perfect, waardoor het onkruid niet groeit. Rot gebladerte wordt beschouwd als een uitstekende plaats voor de reproductie van micro-organismen die gunstig zijn voor de bodem.

Radijs oliehoudend in de tuin

Gebruik als een voederoogst

Samen met rabs wordt oliehoudende radijs gezaaid voor gebruik als veevoer. Deze toepassing van een plantaardige cultuur is mogelijk geworden vanwege de uitstekende opbrengsten en operationele rijping. Van elke hectare kun je gemakkelijk driehonderd tot vierhonderdduizend foerage krijgen. En als de grond systematisch wordt bemest, dan zal dit cijfer oplopen tot zevenhonderd centen.

Van het inzaaien van de cultuur tot de volledige formatie duurt minder dan anderhalve maand. Het blijkt dat tijdens een seizoen de mogelijkheid bestaat om de top drie keer te maaien.

Groenen kunnen worden gegeven aan verse dieren, gebruikt als grondstof bij de bereiding van kuilvoer, hooikeermateriaal, kruidenmeel, briket.

Bij het inkuilen wordt de groente gemengd met andere kruiden, erwten en haver worden toegevoegd. Nadat het vierde blad is gevormd, is de plant volledig klaar om een ​​succesvolle begeleiding van maïs te worden.

Voor voedsel wordt deze groente aanbevolen om te worden verbouwd met zonnebloempitten, granen en peulvruchten.

Voor het wieden van dit gewas, kan grasland worden gebruikt om vee te lopen, zelfs in de herfstperiode.

Oliehoudende zaden radijs

De energie-indices van een voedingsgewas lijken op voer, klaver en alfalfa. Alleen eiwitgroente bevat ongeveer zesentwintig procent en dit eiwit is het optimale aantal aminozuren.Radijs bevat:

  • zink;
  • kalium;
  • ijzer.

Tijdens de bloeiperiode in één kilo groen is er 30 ml caroteen en 600 ml vitamine C.

Gebruik als een honingplant

Oliezaadgroente is een uitstekende honingplant. Hij bloeit lang, hij kan zelfs bij koud weer nectar produceren. Honing wordt geoogst in de lente en in het midden van het zomerseizoen, wanneer andere honingplanten niet langer bloeien. Nectar bevat ongeveer twintig procent van sucrose, glucose en fructose.

Opgemerkt moet echter worden dat de honing van deze plant bekend staat om zijn snelle verdikking, het wordt niet aanbevolen om deze voor een lange periode te bewaren.

Wanneer en hoe zaaizaden met radijs zaaien?

De zaaicultuur kan op elk moment worden uitgevoerd, op basis van uw doelen. In de regel begint de zaaitijd in april en eindigt tot half september. Radijs als voer of groenbemester moet worden gezaaid, waarbij een interval tussen rijen van vijftien centimeter moet worden aangehouden. In de regel zijn er twee tot drie gram zaadmateriaal per oppervlakte-eenheid, die met drie tot vier centimeter moet worden begraven.

Stelen van olijvenradijs met bloemen

Als het zaaien te laat is, moet zaaien dichter zijn. Met het begin van half augustus verdubbelden de zaairichtlijnen, terwijl de radijs bij koud weer iets langzamer groeit.

Laat zaaien wordt niet aanbevolen voor sideratie.

Het is het beste om een ​​groente te zaaien met een interval van veertig centimeter tussen rijen voor zaden of honing.

Zoals je kunt zien, wordt pannenkoekradijs beschouwd als een industriële en strategische plant. De populariteit neemt elke dag toe. Met een minimum aan zorg voor deze plant, kunt u verschillende problematische problemen in uw achtertuin oplossen.

Pin
Send
Share
Send
Send