Over de boerderij

5 redenen waarom dille niet in de tuin groeit

Pin
Send
Share
Send
Send


Dille is een zeer nuttige plant die bestand is tegen temperaturen zo laag als -4 graden Celsius. Dat is waarom het planten van zaden van groen in de volle grond wordt aanbevolen in het vroege voorjaar. De beste voorgangers voor het planten zijn komkommers, kool, bonen en aardappelen.

Om een ​​goede oogst groen te krijgen, is het aan te bevelen om enkele details van dit bedrijf te kennen. Waarom dille niet groeien in de tuin? Dat is waar we het over zullen blijven hebben.

De belangrijkste redenen waarom de dille niet groeit en groeit in de tuin?

Om goede zaailingen te krijgen, is het nodig om heel vroeg dille te zaaien.

De belangrijkste oorzaken van slechte plantengroei zijn:

 • toegenomen bodemzuurgraad;
 • ontoereikend verlichting;
 • verkeerd zaad voorbereiding;
 • het slechte de zaden;
 • overschot meststof.

We zullen dit verder in detail bespreken.

Slechte grond

Dille hoewel pretentieloze plant, maar het vereist vruchtbare grond voor normale ontwikkeling. En als de grond onvruchtbaar of zelfs zuur is, mooie weelderige en heldergroene struik, wacht je niet.

Tuinders raden zelfs niet aan om op zure grond naar de kalklaag van het land te grijpen. In dit geval moet een paar jaar na het planten van dille, al onder een andere gekweekte plant, een vergelijkbare procedure worden uitgevoerd.

Bodemvruchtbaarheid beïnvloedt dille groei

Jonge boompjes houden erg van de vochtige omgeving, vooral als het zomer is. Daarom is het onmogelijk om barsten en korstvorming op het land te voorkomen. Anders zal de cultuur een pijl vroeg schieten voor de bloei, maar het ergste van alles is dat de zaden inferieur zijn. Hun tuinders worden niet geadviseerd om het volgende jaar te gebruiken voor het planten.

verlichting

Voor de normale ontwikkeling van dille moet het zorgen voor een goede verlichting. Anders kunnen groene bladeren geel worden en zullen de stelen te dun zijn. De praktijk toont dat dergelijke greens moeten ongeveer 16 uur per dag licht ontvangen. Dat is waarom het de moeite waard is om het juiste land te kiezen om te planten.

Slechte zaden

Veel hangt af van de kwaliteit en de juiste selectie van de zaden zelf. Je kunt vaak lovenswaardige woorden horen over zulke variëteiten van dille als Alligator en Kurai. Ze zijn laat. In deze advertentie wordt verteld over de unieke eigenschappen van de plant en de mogelijkheid om lange tijd geen pijl te gooien. Hierin zit niets unieks. Omdat de variëteit laat is, heeft hij eenvoudigweg geen tijd om dit te doen.

Dill Seeds
Sommige tuinders raden aan om zaden voor zaailingen in de apotheek te kopen. Het wordt dus veel goedkoper en de kwaliteit is voor iedereen geschikt. De zaden ontkiemen perfect, en je zult zeker het hele jaar door worden voorzien van greens en parasols.

Onjuiste pasvorm

Heel vaak maken mensen dezelfde fouten, waardoor de greens niet kunnen opstaan ​​en zich normaal kunnen ontwikkelen:

 • als je al gebruikt ontkiemde zadenJe kunt ze niet veel gooien. Het wordt aanbevolen om heel voorzichtig te planten om geen scheuten te ontmoedigen;
 • Zaai geen zaden in droge grond. Het moet nat zijn, omdat deze plant erg van vocht houdt;
Als je gewoon de droge zaden op het land verspreidt, zullen ze wachten op de regen, en dan zullen ze ontkiemen. Als de gekiemde zaden worden geplant in een droog land, zullen ze sterven.
 • Plant zaden niet één keer. Het wordt aanbevolen om meerdere keren te bezoeken met tussenpozen van twee weken. Je kunt jezelf dus lange tijd van greens voorzien;
 • beter plant geen zaden dieper dan 20-30 mm, anders zullen ze lang opstaan;
 • toenemen hoeveelheid kunstmest in de bodem want dille is niet nodig. Dit verhoogt de hoeveelheid oogst niet, maar verhoogt alleen het nitraatgehalte in groen.
Om de concentratie van nitraten in het groen te verminderen, is het aan te raden de bladeren een paar uur in water te laten weken.

Late rassen planten

Het wordt aanbevolen om late rassen in mei en juni te zaaien, terwijl je zult in de zomerperiode kunnen oogsten. Vanwege het feit dat de variëteit laat is, heeft hij geen tijd om paraplu's weg te gooien, en weelderige en groene struiken te vormen die rijk zijn aan bladeren. Dit is het belangrijkste voordeel van dit soort groen. De meest populaire variëteiten van de late dille worden beschouwd als Alligator en Naughty.

Hoe de kieming en groei van dille versnellen?

 • als dille slecht ontwikkelt en groeit, Het wordt aanbevolen om de grond te bemesten. Hiervoor is het het beste om een ​​BIUD te kopen, die in water verdund is in de verhouding van één tot twintig. Als u ureum of nitraat (calciummagnesiumslijm) in de plant gebruikt, zal er zich nitraatophoping voordoen. En dit is slecht voor het menselijk lichaam. Indien gewenst kunt u een complex van kunstmeststoffen toepassen, bijvoorbeeld oplossen. Hij heeft maar één eetlepel per emmer water nodig. Deze compositie is een bewaterd plot met dille. Het resultaat komt niet lang op zich wachten;
 • om de kieming te verbeteren kan de andere kant op. Hiervoor van te voren in mei en april zaailingen worden geoogst in een gewone melkzak. Het is opzij gelegd, er is een gat gemaakt in de hoek om de grond te ventileren en condensaat te verwijderen. Na een paar weken verschijnen de eerste scheuten, die in een afzonderlijke container kunnen worden geschoven, bijvoorbeeld in een gewone plastic beker. De optimale temperatuur op dit moment is + 20- + 25 graden Celsius. In een week kan het worden verlaagd tot + 18- + 20 graden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat door de gehele groei van planten bodemvocht en losheid. In een maand, als het warmer wordt op straat, kun je dille in de volle grond planten. Dus, hoewel er meer tijd zal worden besteed aan en terugkomen met groenen, maar het resultaat zal u verrassen;
Groeiende dillezaailingen in een pot
 • voor de landing zaden worden geadviseerd om in warm water af te spoelenom de essentiële olie af te wassen;
 • blozen dille kan van het verhoogde gehalte aan as en kalk in de bodem, evenals een teveel aan fosfaatmeststoffen. Dat is de reden waarom dergelijke voedingsstoffen verboden zijn voor dit soort groenten;
 • als je besluit dille spray te gebruiken, de afstand tussen de bedden het is noodzakelijk om te stijgen van 0,1-0,15 m naar 0,2-0,25 m. Het wordt aanbevolen dat de plant ruimte laat voor normale ontwikkeling;
 • het is belangrijk om ervoor te zorgen juiste buurt Dus hij houdt niet van groeien in de buurt van een tomaat, maar geeft de voorkeur aan een buurt met komkommers, bonen, uien en kool. En in het laatste geval zal dille een betrouwbare bescherming van de gekweekte plant tegen ongedierte zijn, bijvoorbeeld een beer;
 • zodat na het verdunnen de planten niet vallen en snel hun kracht herwinnen, is het aan te bevelen plantenzaden in een egzigzag 50 mm breed;
 • tuiniers adviseren hen om de zaadkieming te vergroten weken weken in het water vóór ontkieming.

Om een ​​goede teelt van dille te krijgen in zijn datsja en geen gebrek aan groenten te voelen in de zomer en de herfst, Het wordt aanbevolen om na verloop van tijd verschillende soorten groen te planten. Hoewel de locatiekeuze en de juiste voorbereiding van zaden voor aanplant een belangrijke vraag is. Hier moet je goed over alles nadenken en alleen dan zullen je inspanningen worden bekroond met succes.

Bekijk de video: Звезда Мишлен. André Gerrits. Салат из фенхеля. Голландская кухня. Специальный ГОСТЬ. (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send