Over de boerderij

De beste remedies en medicijnen van de coloradokever

Pin
Send
Share
Send
Send


Een vraatzuchtige bladkever kan in een paar dagen een hele bedding van groene groente- of siergewassen vernietigen. Deze plagen omvatten de Coloradokever. Ondanks zijn kleine formaat, is het in staat om echt grote problemen te creëren, dus speciale gereedschappen moeten worden gebruikt om het te bestrijden.

Hoe ziet de Colorado-kever eruit

Het herkennen van een insect is eenvoudig. Het ovale lichaam met uitgesproken pronotum bobbel heeft geeloranje kleur met zwarte strepen (op elke schede zijn er 5 riemen). De vleugels van een kever zijn zwemvliezen, met hun hulp overwint het lange afstanden. De grootte van het ongedierte is klein: lengte is ongeveer 9-12 mm, breedte - 6-7 mm.

larven Coloradokever is niet minder gevaarlijk voor planten. Op de achterkant van het blad van de gelegde eieren verschijnen hele hordes donkerbruine parasieten. De eigenaardigheid van hun spijsvertering is het onvermogen om caroteen te verteren, dat zich ophoopt in de weefsels.

Door het natuurlijke pigment wordt de kleur van de larven oranje (of wortel). Afmetingen bereiken 15-16 mm, met een goede eetlust, is het gemakkelijk om het gezwollen lichaam van de larven te herkennen.

De kever heeft een hoge vruchtbaarheid. Het vrouwtje legt tot 1000 eieren.

Tijdens de zomerperiode ontwikkelen zich tot 3 generaties parasieten. Een onderscheidend kenmerk van insecten is hun aanpassingsvermogen aan chemicaliëngebruikt om te vechten, wat verwerking met de tijd ineffectief maakt.

Welke planten meestal plagen infecteren

Deskundigen en ervaren tuinders merkten op dat de plaag actief het gebladerte van planten van de familie eet Solanaceae.

Je kunt een volwassen insect of larven zien. op bomen, struiken en zelfs bloemen:

 • petunia;
 • Brugmansia;
 • Cestrum-nacht (een soort jasmijn);
 • kaapkruisbes;
 • geurige en gewone tabak;
 • intoxicatie;
 • Mandrake;
 • schizantus en anderen

Van bijzonder belang is de coloradokever. groente cultuur:

 • aardappelen;
 • aubergine;
 • peper;
 • tomaten.
De nederlaag van aardappel laat coloradokever achter
De plaag is het gevaarlijkst tijdens de ontluikende en bloeiende planten, vooral aardappelen.

Vraatzuchtige parasiet houdt niet van alle planten. Dit feit kan worden gebruikt ter bescherming tegen insekten van insecten door verschillende variëteiten van insectenwerende gewassen nabij de bloembedden of in de tuin aan te planten. Houd niet van de bug: goudsbloem, mattiola, bonen, lente-knoflook, calendula en andere culturen met een uitgesproken aroma.

Hoe om te gaan met de kever in de tuin met behulp van gif

Om de plaag tegen te gaan, wordt aanbevolen om biologische agentia en chemische preparaten te gebruiken veilig voor de menselijke gezondheid. Populaire producten met namen en instructies om te verdunnen:

 • fitoverm - Verbruikspercentage - 1 ml per 1 l water, de frequentie van spuiten - 2 keer met een interval van 20 dagen in een hoeveelheid van 5 l van de werkoplossing per honderd;
 • bitoksibatsillin - verhouding - 40-100 gr. voor 10 liter water, de frequentie van spuiten wanneer larven worden gedetecteerd - 2-3 keer met een interval van 6-8 dagen met een snelheid van 1 liter vloeistof per 1 m2;
 • Akarin - Verbruikspercentage - 2 ml per 1 l water, de frequentie van de behandelingen - 2-4 maal met een interval van 10-14 dagen met een snelheid van 5 l van de werkzame stof per honderd.

De beste effectieve medicijnen en insecticiden om te bestrijden

Als het getroffen gebied extensief is en het ongedierte erin is geslaagd om de meeste bedden te bevolken, wordt aanbevolen om betrouwbaardere middelen te gebruiken voor het behandelen van planten - insecticiden. Onder de effectieve:

 • Akhtar;
 • Corado;
 • Fury;
 • beschermheer
 • Bliksem, enz.
Bij gebruik van gif moet de dosering op het etiket van het medicijn worden aangehouden. Na verwerking kan fruit pas na drie weken worden gegeten. Gedurende deze tijd worden toxines afgebroken tot veilige componenten.

Het gebruik van folk remedies

Sommige tuinders vertrouwen op kant-en-klare producten of willen gewoon geen chemicaliën gebruiken, dus de meest onverwachte producten en planten worden gebruikt in de strijd tegen insecten. De volgende recepten zijn populair onder folk remedies.

Recept nummer 1 - noot

Bouillon van groene notenbladeren en fruit doodt kevers en larven ter plaatse. Voor koken betekent dat je moet vullen 1 kg groen kokend water (10 l) en bedek gedurende 5-7 dagen om te infunderen. De resulterende vloeistof besteedt sproeien.

Recept nummer 2 - berkenteer

De berkenteer heeft zich goed bewezen in de strijd tegen de coloradokever. In een emmer met water gefokt 100 gr. product en na grondige vermenging, verwerking van bedden of bomen.

Recept nummer 3 - mosterd

Mosterd wordt vaak gebruikt om ongedierte af te weren. Om de werkende oplossing voor te bereiden zak mosterdpoeder verdund in een emmer water en toegevoegd 100 ml azijn (9%).

Poederbedden worden als een effectieve methode beschouwd.

Niet minder effectief is de methode de bedden van houtas afstoffen. Het is beter om dit 's ochtends te doen, terwijl dauwdruppels op het gebladerte achterblijven.

Het effect is merkbaar zelfs na een eenmalige behandeling, na 1-2 dagen sterven zowel larven als volwassen kevers. Het consumptietarief van fondsen - weeft 10 kg as per honderd.

Preventieve methoden van plagen op planten

Gezien de aanpassing van kevers aan vergiften en hun intensieve reproductie, is het na het verschijnen van de eerste scheuten de moeite waard om voor preventie te zorgen.

Het gebruik van verschillende methoden kost wat tijd en geld, maar de bedreiging voor de oogst zal aanzienlijk worden verminderd. Ervaren tuiniers hebben hun eigen manieren ontwikkeld om de invasie van ongedierte te voorkomen.

Een van de effectieve aanbevelingen zijn de volgende opties:

 • In de buurt van plantaardige bedden of in het gangpad staat aan planten planten, waarvan de geur niet van de coloradokever houdt. Onder natuurlijke insectenwerende middelen: koriander, calendula, goudsbloem, nachtviooltje, oostindische kers, enz.
 • Bij het landen in het gat voeg een handvol houtas toe.
 • Breng periodiek (1 keer in 5-7 dagen) planten besprenkeld met zelfgemaakte infusen of bouillon (mosterd, knoflook, uienschil, enz.). U kunt beginnen met verwerken als u de hoogte van de struik heeft bereikt vanaf 10 cm.
 • Inspecteer de struiken regelmatig met het oog op mechanische assemblage van zwervers.
 • Ongedierte tast zwakke scheuten aan, dus is het noodzakelijk om regelmatig voer te voeren om de plant immuniteit te verhogen. Maar overdrijven met kunstmest zou dat niet moeten zijn.
 • het aanaarden struiken helpen de beschermende functies van de plant te verhogen als gevolg van verrijking met zuurstof.
 • De periode van transformatie van larven in volwassen kevers gaat gepaard met onderdompeling van parasieten in de bovenste lagen van de grond. losmaken aarde tot een diepte van 5-8 cm zal helpen bij het wegwerken van vervelende beestjes. Vooral de moeite waard om tussen de rijen te werken.
 • De vraatzucht van ongedierte wordt aangevuld door kwaliteit als vitaliteit en uithoudingsvermogen. Overleven in de bodem, zelfs een strenge winter zal niet van veel moeite zijn. Daarom is het erg belangrijk om in het najaar de moestuin grondig te reinigen van plantaardig afval en de grond vlak voor de nacht op te graven, zodat de insecten aan de oppervlakte kunnen bevriezen.

Wacht niet tot de "ongenode gasten" in de tuin of in de tuin verschijnen. Het is beter om je vooraf zorgen te maken over de oogst door middel van preventieve maatregelen. De werking van biologische agentia is kort, daarom moeten behandelingen regelmatig worden uitgevoerd. Goed verzorgde planten zullen de eigenaars zeker genereuze vruchtlichamen danken.

Bekijk de video: Monitoring Drosophila suzukii op Cotoneaster bessen Biocontrole 18 januari 2013 (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send