Over de boerderij

Wat is phytophthora en hoe ermee om te gaan

Pin
Send
Share
Send
Send


De belangrijkste taak van elke tuinman wordt geacht te groeien en een goede oogst te oogsten. En hoe hard je ook probeert, er kunnen veel obstakels ontstaan ​​in de vorm van verschillende ziekten van gekweekte planten. Phytophthora en Phytophthora zijn geen uitzondering.

Wat is phytophthora?

Phytortor is een plantenziekte die wordt veroorzaakt door de phytortor-schimmel. Letterlijk wordt "phytophthora" vertaald als "planten vernietigen". Uit de naam wordt duidelijk dat de schimmel het plantenorganisme waarin het valt volledig vernietigt. Hoewel de meeste late aardappelziekte onderhevig is aan nachtschade, maar geen genade mag worden verwacht van aardbeien, castorbush en boekweit. In de tuin zijn aardappelen en tomaten het ergst.

Ziek knol knol aardappel knol

Waar kan een ziekte verschijnen?

Phytophthora beïnvloedt alle delen van de plant, zonder uitzondering. Dit verlaat en stamt, en zelfs de vruchten zelf. De schimmel is bijzonder actief met toenemende luchtvochtigheid, overvloedige dauw, frequente mist, aanzienlijke temperatuursveranderingen, wanneer de hitte overdag ondraaglijk is en 's nachts koel. Bijzondere aandacht wordt besteed aan te dichte beplanting van solanaceous gewassen op een perceel.

De praktijk leert dat planten eind juli of begin augustus het vaakst door deze ziekte worden getroffen.

De meeste tuinders zijn het erover eens dat het nodig is om een ​​geïnfecteerde struik te ontwortelen en te verbranden. Alleen dan kunnen we verwachten dat de aardappelziekte niet verder zal uitbreiden.

Phytophthora kan zowel in open grond als in broeikasomstandigheden voorkomen.

Hoe cultiveer je het land van de ziekte in de lente?

Er zijn veel manieren om Phytophthora in het voorjaar te bestrijden. De eerste is de selectie van variëteiten, wat de zorgvuldige selectie is van gekweekte planten op het land. Het wordt aanbevolen om de voorkeur te geven aan vroege rijpingsvariëteiten die eindelijk rijpen en het gewas wordt geoogst vóór het uitbreken van de bacterievuur. Hoewel het mogelijk is om alleen die planten te planten die bijzonder resistent zijn tegen phytophthora.

Patiënten late blight tomaten in de tuin

In de lente kunt u ook gespecialiseerde chemicaliën en traditionele methoden voor redding van Phytophthora gebruiken. Maar deze kwesties verdienen speciale aandacht en we zullen ze later in het artikel in meer detail bespreken.

Gebruik van chemicaliën

Het wordt aanbevolen om chemische preparaten te gebruiken totdat de phytophtora volledig actief is geworden. In dit geval wordt het besproeien met de bladeren van solanaceous gewassen met gespecialiseerde chemicaliën aanbevolen. Ze kunnen worden gekocht in elke winkel van de agrarische sector, waar ze gif en chemicaliën verdelen.

Merk op dat deze agenten erg agressief zijn. Ze moeten zeer zorgvuldig worden gebruikt, met alle veiligheidsmaatregelen om de tuinman te beschermen tegen de gevaarlijke invloed van chemicaliën. Alle aanbevelingen moeten worden vermeld op de verpakking van chemicaliën. Meestal zijn het rubberen handschoenen om de huid van de handen te beschermen, een veiligheidsbril - ter bescherming van de ogen, in extreme gevallen, een gasmasker om de ademhalingsorganen te beschermen.

Het wordt aanbevolen om de behandeling van planten uit te voeren door alleen in droog en rustig weer te spuiten. Bovendien mogen deze gebieden dan een week lang niet aanraken. Na twee weken moet je het spuiten herhalen om de bacterievuur te bestrijden. Maar dit zou niet minder dan 20 dagen van de oogst moeten gebeuren. Toch zijn dit chemische giftige stoffen en kunnen ze het menselijk lichaam schaden.

Verlaat zieke bacterievuur
Vergeet niet dat het beter is om chemicaliën te gebruiken na de uitputting of het niet werken met andere methoden. Dit is een extreme en radicale maatregel om schimmelziektes te bestrijden.

Folkmethoden

Er zijn veel populaire manieren om met bacterievuur te behandelen. Ze worden aanbevolen om als eerste te gebruiken. Omdat dergelijke methoden worden beschouwd als goedaardig en niet zo ingrijpend als chemicaliën. Overweeg de belangrijkste later in het artikel.

Zoutspray

De methode is goed als een preventie van fytororose. Om de oplossing te bereiden, heeft u een kopje zout en 10 liter water nodig. Sproeien moet 's ochtends of' s avonds worden gedaan, warm en zonnig weer is niet geschikt.

Als de schimmel al op de struiken van een gekweekte plant is verschenen, is het noodzakelijk om de geïnfecteerde bladeren te verwijderen en pas dan de aardappelen of tomaten te verwerken. Met een dergelijk spuiten kunt u een dunne film op de bladeren maken waardoor er geen sporen in de plant kunnen doordringen.

Sproeien as oplossing

Om de asoplossing te maken, is het noodzakelijk om water en as te mengen in een verhouding van twee tot één. Neem meestal 10 liter water en een halve emmer as. De compositie moet drie dagen worden vastgehouden en periodiek alles worden gemengd. Vervolgens wordt 30 g huishoudzeep toegevoegd en wordt water gegoten totdat het mengsel een totaal volume van 30 liter heeft.

Ziek met een schimmelkomkommer

Dit soort asbehandeling wordt driemaal per seizoen uitgevoerd:

  • wanneer de zaailingen net zijn begonnen;
  • toen de eerste bloei verscheen;
  • toen de eerste eierstokken zichtbaar werden.

Melkachtig jodide spuiten

Om de oplossing voor te bereiden, wordt aanbevolen om 1 liter magere melk en 20 druppels jodium per emmer water te gebruiken. Vanwege de antibacteriële eigenschappen van jodium, zal de oplossing het mogelijk maken de schimmel te vernietigen, waardoor het zich verder verspreidt.

Koperen piercing

Zodra de stengel van een gecultiveerde plant sterk wordt, is het raadzaam om een ​​eerder schoongemaakt stuk koperdraad erin te laten rijden. Tegelijkertijd hoeven de uiteinden niet om de steel te worden gewikkeld, maar eenvoudig naar beneden gericht, licht gebogen.

Deze methode verbetert de ademhalingsprocessen van de plant en stabiliseert het chlorofylgehalte.

Koperperforatie zal de weerstand van planten tegen verschillende ziekten, waaronder Phytophthora, aanzienlijk vergroten.

Temperatuur behandeling

Warmtebehandeling van gescheurde groene tomaten zal het verlies aan tomaten tijdens bacterievuur aanzienlijk verminderen. En ze worden aanbevolen om op te warmen voordat ze ongeveer twee minuten lang op een temperatuur van 60 graden Celsius rijpen. De methode kan worden verwerkt en kassen van polycarbonaat.

Phytophthora-ziekte dichtbij

Herfst grondbewerking

In principe is de lente en herfst aanplant en de teelt van land met Phytophthora niet veel anders. Maar als je nog steeds de grens trekt, dan wordt alles in de herfst cardinaal gedaan. Het land wordt geploegd, het onkruid wordt niet alleen uitgetrokken, maar ook verbrand. Alles om phytophthora voor altijd verdwenen. En kwam niet verder in de grond voor overwintering. Een voorwaarde voor preventieve maatregelen wordt ook beschouwd als meststof voor de herfstgrond. In een land dat rijk is aan sporenelementen, komen ziekten minder vaak voor.

Bestrijding van Phytophthora is niet zo eenvoudig als het lijkt. En hoewel er veel middelen en methoden zijn voor dit soort schimmel, is het nodig om er vanaf te komen in verschillende bezoeken, afwisselend middelen van phytophthora. Hoewel het het beste is om preventie Solanaceous gewassen in de tuin te doen. Dit zal niet alleen uw oogst redden, maar het zal niet zo lang duren als de behandeling van Phytophthora.

Bekijk de video: Aangeboden door: Syngenta - Agressieve phytophthora: hoe ga je ermee om? (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send