Over de boerderij

Kenmerken van het gebruik van konijnenmest als meststof

Pin
Send
Share
Send
Send


Deze huisdieren worden als nuttig en zeer productief beschouwd. Dieren worden niet alleen gekweekt voor vlees en huiden. Ze produceren ook mest die wordt gebruikt in moestuinen als meststofsamenstelling. Konijnenmest wordt door velen beschouwd als de meest bruikbare soort tuiniers noemen hem gek konijn goud. Het gebruik van dit type mest is overal verspreid, op basis waarvan meststoffen worden geproduceerd in industriële volumes.

Samenstelling van meststof voor konijnenmest

Mest bevat een grote hoeveelheid organische stoffen en sporenelementen die goed worden opgenomen.

Konijnen eten gras en verwerken het tot een nuttige meststof voor planten.

Eén kilogram afval is verantwoordelijk voor:

  1. stikstof - 6 gram;
  2. oxiden:
  • calcium - 4 gram;
  • magnesium - 7 gram;
  • kalium - 6 gram.

En als één component de boventoon voert in de mest die door andere dieren wordt geproduceerd, worden deze bij konijnen op vrijwel hetzelfde niveau gehouden.

De aanwezigheid van deze elementen, waaraan fosforzuur en andere verbindingen moeten worden toegevoegd, mest kan een substituut zijn voor drie pakketten van drie kilo minerale meststofsamenstelling - ammoniumsulfaat, kaliumzout, superfosfaat.

Konijnengoud als meststof is nuttig omdat het de samenstelling van de grond verzacht, losser maakt, verwarmt en verzadigt. Soms wordt het gebruikt zonder voorafgaande compostering omdat er geen plantenzaad in het substraat kan ontkiemen.

Zelfs klei, die als het moeilijkst wordt beschouwd, zal in drie jaar lichter en brozer worden wanneer hij konijnenmest gebruikt.

Praktische toepassing

De uitwerpselen van konijnen als meststofsamenstelling worden in grote hoeveelheden in bijna elke regio van het land gebruikt. Het is geweldig voor kassen, gebruikt voor het fokken van bloemen en paddenstoelen, voederplanten, komkommers en tomaten.

de frisse

Verse konijnenmest

Breng dit nest zelden aan. Na het oogsten in het najaar wordt verse konijnenmest op de bedden verspreid, waarbij de uitgeputte grond wordt gevoed met voedingsstoffen. In de winter bevriezen de ontlasting en worden ontbonden en verliezen ze vervalproducten op dit moment. Met het begin van de lente lossen de ontdooide wateren en regens op en verzadigen de bodem grondig met nuttige componenten. Als je de grond bedekt met strooisel, zal het hooi de rol van mulch spelen, ontbinden en de grond nog meer "verzadigen".

Het wordt niet aanbevolen om verse mest te gebruiken in zaailingen. Ammoniak en methaan - vervalproducten - zullen jonge spruiten verbranden.

compost

Mestmestcompost

Als u het met het begin van de lente legt, dan kan de volgende winter konijnenuitwerpselen als meststof worden gebruikt. Compost moet over het bedoppervlak worden verspreid., graven, waardoor de aarde kan worden gevuld met nuttige componenten.

Compost kan worden verdund met water en worden gevoed met een dergelijke samenstelling van fruit- en bessenbomen en wortelgewassen. Het wordt gebruikt als mulch, wat helpt de grond vochtig te houden en onkruid onderdrukt. Compost kan worden gebruikt om bedden te bedekken met knoflook die vóór de winter is geplant en die te beschermen tegen vorst;

In droge vorm

Uitwerpselen van konijnen worden beschouwd als de enige organische soorten die in de droge toestand worden gebruikt.

Verlicht ballen moeten worden verbrand of gedroogd. in de zon, verpulver in poeder, meng met de grond, consumeer een lepel per drie kilo aarde.

Konijnenmest in droge vorm

Van dit poeder is het mogelijk om een ​​vloeibaar bovenverband voor binnen- en tuinbloemen te bereiden;

humus

Konijnen mest humus

Dit is een stapel van afgebroken mest, gekenmerkt door een losse en homogene consistentie, vergelijkbaar met vruchtbare zwarte aarde. Kwaliteits humus wordt nadat het is verwerkt door regenwormen. Het moet gewoon op de site worden verspreid en de bedden opgraven.

Zelf kunstmest maken en gebruiken?

Elke veefokker die konijnen kweekt weet hoe hij kooien moet uitrusten. Maar onthoud kort hun structuur nuttig zal zijn.

Om te voorkomen dat de uitwerpselen zich binnenin ophopen, zijn de vloeren voorzien van sleuven of gaten, zodat konijnenuitwerpselen vrij naar beneden kunnen vallen. Deskundigen bevelen voor dit doel aan om metalen roosters te gebruiken met kleine cellen, er trays onder te plaatsen voor de ophoping van strooisel.

In vloeibare vorm zal mest van konijnen snel heilzame stoffen aan de bodem afleveren.

Nadat het nest van konijnen is verzameld, moet het worden gemengd met koe, schaap of paard. Om composteren sneller en brokkelig te maken, moet u voedselafval van biologische oorsprong gebruiken. Maar het zal regelmatig de hele schop moeten gooien. Op de gereedheid van de compost zal de massa zelf worden verklaard, die kruimelig en homogeen zou moeten worden.

Gekookte meststoffen worden gebruikt:

  • in de herfsttijd het toevoegen tijdens het ploegen. In het voorjaar zal het land al verzadigd zijn met alle benodigde componenten en volledig voorbereid zijn voor het planten van gewassen;
  • hem rechtstreeks gemengd in het landingsgat;
  • gemengd met strogebruikt als mulch;
  • toepassen als aas;
  • wordt gebruikt als meststofsamenstelling. Meng het in een 1 op 1 verhouding met houtas, mest moet erop staan ​​dat het gaat gisten. Vervolgens wordt een dergelijk verband verdund met water met een snelheid van 1 tot 10.

Om aas voor te bereiden, moet je anderhalve kilo vers strooisel nemen, het vullen met een emmer water. Het mengsel moet worden toegediend totdat het volledig is opgelost. deze prikormku dragen bij aan de aanlegputten in de hoeveelheid van twee liter per vierkante meter. Deze kunstmestmethode mag een of twee keer per jaar worden toegepast.

Het organiseren van de opslag van mest moet je beschermen tegen uitdroging. En als dit gebeurt, hoeft het gedroogde strooisel niet te worden weggegooid. Het bevat ook ongeveer vijftig procent van de voedingsstoffen, dus konijnenmest kan hiervan profiteren. Van het is bereid vloeibaar aas, dat is zeer effectief.

De ervaring van veehouders en tuinders bewijst dat konijnenkeutels kunnen een goede optie zijn voor voeding en activering van nuttige componenten voor elke plantdie de verwachte opbrengst perfect zal beïnvloeden. De samenstelling van deze mest is niet slechter dan die van koeien en paarden. De consistentie ervan is droger en dichter, waardoor transport veel eenvoudiger wordt.

Bekijk de video: Keytag KT1MU temperatuurlogger kenmerken en gebruik (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send