Over de boerderij

Bezuinigingen en andere manieren om Medvedka uit de tuin te halen

Pin
Send
Share
Send
Send


Tuinieren in ons land heeft een lange traditie, geworteld in de voorouders van boeren. Vele eeuwen lang hebben mensen tuinen en boomgaarden gefokt, gedurende zoveel jaren hebben ze zich verzet tegen een groot leger van insecten, schaamteloos verslindend en schadelijk voor de vruchten van hun harde werk. Insecten domineerden de aarde lang voor de verschijning van de mensheid door werkelijk onbeperkte aanpassingsvermogen. Nu passen ze zich vrij snel aan aan pesticiden, dus er is behoefte aan nieuwe insecticiden. Goed bewezen in het gevecht met Medvedka-chemicaliën - bezuinigingen en andere.

Wie is de beer

Medvedka is een groot graafinsect, een naaste verwant van krekels en sprinkhanen. De lengte van het donkerbruine lichaam (exclusief snorharen) bereikt 5 cm, hard chitinous chest shell beschermt het hoofd. Een paar voorpoten is vergelijkbaar met die van een mol, omdat het een soortgelijke toepassing heeft - het graven van ondergrondse tunnels.

Vaak te vinden in het Europese deel van Rusland, geeft het de voorkeur aan losse, zonnige, vochtige bodems. Bijna de hele tijd is onder de grond, zelden kruipend naar de oppervlakte, en zelfs 's nachts. Overwinter in diepe gaten tot 2 meter, houdt van warme compost, mest. Let op - precies met mest reist vaak door de tuinen deze plaag.

Beer - een groot graafinsect

Wat eet in de tuin

Medvedka is een roofdier dat wormen en andere insecten eet. Bijvoorbeeld, wanneer een beer in gevangenschap wordt gehouden (ja, het gebeurt), eten ze geen knollen en bessen, maar je kunt ze niet uit kreeftachtigen uit vermalen vlees slepen.

Je zaailingen voorkomen gewoon dat ze een ondergrondse doorgang leggen. Het insect knaagt door de zachte wortels met zijn krachtige mondapparaat en gaat verder.

De wortels van tomaten, komkommers, aubergines, kool, paprika's, bessenstruiken zijn beschadigd. Knollen wortels, bieten, aardappelen worden misvormd door tunnels. De destructieve activiteit leidt van mei tot augustus. Het is de moeite waard om op te merken dat geurige planten - knoflook, peterselie, calendula, goudsbloem, els niet verdragen en voorbijgaan.

Hoe ermee om te gaan

Er zijn relatief gezien mechanische en chemische bestrijdingsmaatregelen. Pas ze bij voorkeur toe allemaal tegelijkdoor akkoord te gaan met de buren over een overeengekomen "anti-prospect" -actie. Roeien de pest op de site volledig alleen mogelijk in 2-3 jaar.

Bij het voldoen aan de voorwaarden duurt de vernietiging van de beer 2-3 jaar.

Hoe populaire methoden te brengen

Mechanische (folk) methoden zijn gebaseerd op de levenscycli van een insect.

  • Het is bekend dat ijsberen de winter hebben in mest, die bij ontbinding warmte produceert. Daarom, begin augustus, bereid je voor fossa traps ongeveer 40 cm diep met pereperemym mest. Ongedierte kruipt daar voor de winter. Met de komst van de eerste nachtvorsten zijn deze vallen verspreid, het gevangen medvedok vernietigen.
  • Soms komt het weer mensen te hulp. Door de verhoogde vochtigheid en vochtigheid in de beren soorten, ontwikkelen zich bacterio's en sterven ze.
  • Langs de rand van de site plant knoflook, goudsbloemen, stok elzen haringen met schors.
  • In de putten met zaailingen gezet (iets om uit te kiezen): stukjes vis (een scherpe geur van verval), teentje knoflook, een handvol droge goudsbloemen of uienschil. Het is mogelijk om aan de rand van de bedden deze "goodies" te ontbinden, bestrooid met aarde.
  • Aardappelen zullen beschermen naalden of houtasontpit voordat de knol wordt geplant.
  • Vernette eierschaal met ongeraffineerde plantaardige olie uitgelegd in een ondiepe groef rond de zaailing en bestrooid met zand. Van zo'n "traktatie" sterft het ongedierte.

Chemicaliën en gif

Chemische methoden zijn effectiever, maar ook potentieel gevaarlijker dan populaire.

Lees de instructies voor gebruik van het geselecteerde medicijn en voorzorgsmaatregelen nemen. Draag handschoenen, verwijder chemicaliën van kinderen en huisdieren.

Bezuinigingen - instructies voor gebruik

bezuinigingen

"Bezuinigingen" - breedspectrum insecticide acties. Reddingen van een beer, vlooien, teken, sprinkhanen, bedwantsen, ritnaalden. Het werkzame bestanddeel "fipronil" is relatief veilig bij contact met de huid, oraal in grote hoeveelheden ingenomen, vergiftigt de lever, nieren en het zenuwstelsel.

Fipronil werd gesynthetiseerd door Franse chemici, kwam halverwege de jaren 90 naar Rusland en helpt bij het verwijderen van ongedierte met zijn eigen handen. Insecten hebben nog geen resistentie tegen de insecticide eigenschappen van het medicijn ontwikkeld. "Sneden" wordt gemaakt in de vorm van meerkleurige korrels, verpakt in verpakkingen van 100/200 / 400 g.

Rubit gifkorrels van rood en groen, die lijken op de wortels en stelen van planten, zijn doordrenkt met een geur die de plaag aantrekt.

"Heerlijke" korrels vallen in slaap in de groeven van 3 cm diep en groeven op een afstand van ongeveer een halve meter van elkaar. Bestrooi ze met de aarde om te voorkomen dat huisdieren, katten en honden ze opeten. Je kunt de korrels direct in de plaaggaten leggen.

De geldigheid van het medicijn is ongeveer 15-20 dagen. Pas het gereedschap toe voor het planten van zaailingen en na 2 weken, daarna indien nodig. Medvedka eet gewillig "Rubit" en sterft na 3 uur.

Consumeer chemisch 300 g per honderd. Het medicijn is goed omdat het snel ontleedt tot veilige verbindingen. Planten gekweekt in het gebied behandeld met "Rubit" bevatten geen schadelijke componenten.

Als een vergiftigde dode beer een kat of een hond eet, kan het dier lijden.

Vofatoks

Vofatoks

"Vofatoks" - een andere effectieve remedie voor de beer. Meng gif met 1 kg gekookt afgekoeld graan of gestoomd gemengd voer, voeg 2 eetlepels ongeraffineerde zonnebloemolie toe.

Verspreid 's avonds het aas groeven gegraven tot een diepte van 3-4 cm. De grond moet nat zijn. Strooi er met aarde bovenop.

Boverin

"Bowerin" is een preparaat in vloeibare vorm dat de sporen en mycelium van de schimmel "Beauveria bassiana" bevat die pathogeen is voor een beer. De sporen van de schimmel komen het lichaam van het insect binnen, ontkiemen daar en vrijkomen dodelijke gifstoffen. Aangetaste plaagorganismen zelf verdelers van paddenstoelensporen worden en hun familieleden infecteren.

Boverin

Ongediertepreventie

Een hek gemaakt van plaatstaal of oud linoleum begraven 50 cm onder de grond, om opslagplaatsen voor mest, compost, afval in te sluiten.

De hoogte van de barrière moet minstens 50 cm zijn, hoewel de medvedka laag is, vliegt hij.

Veelvuldig losmaken en graven van de tuin vernietigt de nesten en insectenbewegingen. Vecht met de plaag samen met de buren in het gebied, dus vergroot de kans om het ongedierte van zijn territorium te verdrijven.

Medvedka geeft tuinders veel problemen. Gebruik mechanische en chemische vernietigingsmiddelen in het complex. Cultiveer de grond in de lente, zomer en herfst. Beveiligde percelen met mest en compost. Giftige chemicaliën zullen geen schade veroorzaken als u de instructies voor gebruik en veiligheid volgt.

Bekijk de video: Hoe spaar je EUR in een jaar? (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send