Over de boerderij

Nuttige eigenschappen van koriander en contra-indicaties

Pin
Send
Share
Send
Send


Korianderrood lijkt op peterselie, maar in werkelijkheid is het een compleet andere plant met zijn eigen specifieke geur en smaak. Het is noodzakelijk om te leren welke nuttige eigenschappen en welk effect cilantro heeft op het lichaam en hoe dit product op de juiste manier kan worden aangebracht, evenals contra-indicaties voor gebruik.

Koriander of koriander - beschrijving en kenmerken

Het kruid behoort tot de familie van koriander. Zijn thuisland is het oostelijke Middellandse Zeegebied. Tot op heden, Cilantro is te vinden in bijna elke uithoek van de wereld.

Het bloeit met kleine roze bloemen, verzameld in trossen, die op een paraplu lijken. De vruchten hebben een bruingele kleur en zien er in vorm uit als ballen. Maar het gebladerte valt op de tafel. Het wordt toegevoegd aan salades, warme gerechten, gebruikt als smaakmaker, en voor de bereiding van vitaminedranken.

Grasgeur speelt een belangrijke rol bij het maken van gerechten, soms worden de bladeren alleen omwille van het belang toegevoegd. Hoewel niet iedereen deze geur leuk vindt, vergelijken veel mensen het met bedwantsen.

Gedroogde kruiden verliest deze aromatische eigenschapals de substantie die het bezit in zijn ruwe vorm verdwijnt.

De zaden van deze plant worden koriander genoemd, omdat ze soms ook ten onrechte groene scheuten noemen.

Nuttige eigenschappen van koriander voor het menselijk lichaam

Stoffen die een positieve invloed op het menselijk lichaam hebben, zijn ingesloten beide in groene bladeren en granen. Deze omvatten sporenelementen, zouten, oliën, vitamines.

 • Provitamine A;
 • Vitaminen B, B1;
 • PP;
 • C;
 • Foliumzuur;
 • Riboflovin;
 • pectine;
 • Ruthin;
 • kalium;
 • calcium;
 • choline;
 • natrium;
 • fosfor;
 • ijzer;
 • koper;
 • Essentiële oliën.

De calorische waarde van een product per 100 gram is alleen 23 kcaldat spreekt over hem als een goede optie voor dieetvoeding.

Cilantro is een caloriearm dieetproduct.

Daarnaast heeft het gras het eigendom verwijder overtollig vocht en giftige stoffen. De plant, toegevoegd aan voedsel in verse vorm, verbetert de eetlust en de spijsvertering.

Afzonderlijk is het de moeite waard om naar mannen te kijken die de potentie willen vergroten, omdat er androsterone in de compositie zit. Dit onderdeel wordt ook natuurlijk testosteron genoemd. Het gebruik van dit hormoon is een actief middel en een preventieve maatregel tegen het optreden van prostatitis.

Schadelijke planten voor gezondheid en contra-indicaties te gebruiken

Cilantro is goed voor de gezondheid, maar er zijn situaties waarin het gebruik ervan verboden is.

Deze omvatten persoonlijke eigenaardigheid component. Allergische reactie op koriander komt tot uiting in de vorm van uitslag en roodheid op de huid, misselijkheid, braken en ontspanning van de stoel, buikpijn.

Aanwezigheid van ziekte hart of bloedvaten is ook een contra-indicatie voor het gebruik van deze smaakmaker. Het stimuleert de bloedsomloop en kan het beloop van ziekten zoals hypertensie en tachycardie bemoeilijken en het lichaam schaden. Voor mensen die een beroerte of een hartaanval hebben gehad, wordt het toevoegen van deze smaakmaker aan voedsel niet aanbevolen.

De consumptiesnelheid van deze specerij per dag is 35 gram. Een groter aantal kan slapeloosheid veroorzaken, het geheugen verzwakken, de loop van de menstruatiecyclus van een vrouw verstoren en leiden tot overmatige stimulatie van het zenuwstelsel.

Het verbruik van koriander is 35 gram per dag

Gerechten met deze plant moeten worden beperkt tot patiënten met diabetes en die problemen hebben met de darmen of de maag. Voer cilantro in het dieet van de baby in wordt niet aanbevolen vóór 1,5 jaar.

Gebruik in traditionele volksgeneeskunde

Het plantelement wordt ook gebruikt voor cosmetische doeleinden. Er worden maskers voor haar en gezicht van gemaakt. Essentiële olie van koriander, toegevoegd aan een voedende crème, matteert de huid en verlicht acne. Vers sap is goed voor het gezichtsvermogen. Het wordt ook in kleine hoeveelheden gebruikt voor de behandeling van zenuwaandoeningen en depressie.

In Europa werd Cilantro alleen in de 19e eeuw verbouwd en het gebruik voor medicinale doeleinden is niet erg populair. In India was het al lang bekend over de mogelijkheden om de zaden van dit tuinkruid in de geneeskunde te gebruiken.

Het wordt aan het menu toegevoegd als gewone menselijke voeding wordt overladen met dierlijke vetten. De plant herstelt snel de balans, verlaagt cholesterol.

In tegenstelling tot peterselie wordt koriander niet als giftig beschouwd. Bouillon en thee gemaakt van vers gebladerte, mag dagelijks drinken.

Cilantro-afkooksels mogen dagelijks drinken.

Er zijn medische medicijnen, waaronder deze kruidencomponent. Ze zijn voorgeschreven voor een opgeblazen gevoel, colitis, zwaar gevoel in de maag, darmpijn.

Thee uit Cilantro verwijdert zware metalen uit het lichaam, omdat het dronken is van kwikvergiftiging.

Gebruik tijdens zwangerschap en vrouwen die borstvoeding geven

Met inachtneming van gematigdheid mag een zwangere vrouw deze smaakmaker aan eten toevoegen. De belangrijkste voorwaarde waaraan moet worden voldaan: de aanstaande moeder moet geen individuele intolerantie voor dit product hebben.

In de periode van lactatie van het gebruik van planten zou moeten afzien van omdat verslechtering van de smaak van melk. Het kind vindt de specifieke smaak misschien niet lekker en daarom kan hij de borst weigeren.

Cilantro-recepten

Zelfs in de oudheid merkten mensen de helende eigenschappen van deze plant op en begonnen deze te gebruiken voor de behandeling. Bouillon wordt gebruikt met verminderde eetlust, blaasontsteking, aambeien en andere ziekten.

Het is noodzakelijk om de tinctuur van vers, gehakt gebladerte te bereiden: droog gras zal niet werken. Inhoud is gevuld met kokend water en doordrenkt met de dag. Voor één glas is er een theelepel droge mix. Een dergelijke compositie gedurende een half uur geaccepteerd voor de maaltijd 3 keer per dag. Ze spoelen ook tandvlees als ze bloeden.

Cilantro is geschikt voor soepen, hoofdgerechten, salades
Er zijn veel interessante recepten voor salades met de toevoeging van koriander. Het is geschikt voor soepen, hoofdgerechten.

Een interessante optie wordt overwogen hamburgers met deze groene smaakmaker. Het geeft het vlees een delicate smaak en maakt het gerecht veel gezonder.

Gemalen gedroogde zaden passen goed bij andere kruiden, zoals zwarte peper, hop-suneli en anderen. Hun toevoeging aan vlees- en visgerechten verbetert en harmoniseert de smaak van het eiwitproduct.

Ondanks zijn specifieke smaak, is koriander wijd verspreid in verschillende keukens van de wereld en de traditionele geneeskunde.

Bekijk de video: Zes geneeskrachtige eigenschappen van kamille (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send