Over de boerderij

Hoe appels voor de winter thuis te drogen (5 manieren)

Pin
Send
Share
Send
Send


Het drogen van appels wordt beschouwd als een van de gemakkelijkste manieren om gezond fruit voor de winter te oogsten. In deze vorm behouden ze door de jaren heen al hun waardevolle sporenelementen en vitamines volledig. Thuis drogen kan zowel in natuurlijke omstandigheden als met behulp van speciale apparaten. Geoogste vruchten kunnen worden toegevoegd aan verschillende gerechten die mogen worden gegeten tijdens het vasten, tijdens het omgaan met obesitas of met de juiste voeding.

Hoe appels thuis te drogen

Voor het drogen, is het het beste om zoetzure variëteiten te kiezen met voldoende dicht vlees, waarop geen rot en donkere vlekken zijn. Van te voren moet het fruit goed in water worden gewassen en in cirkels of kleine plakjes worden gesneden.

Er moet rekening mee worden gehouden dat de pulp van de vrucht bij oxidatie met zuurstof snel oxideert en donker wordt. Deze reactie is te wijten aan het feit dat de appels te veel ijzer bevatten.

Om verdonkering van de vrucht te voorkomen, wordt aanbevolen om onmiddellijk voor het proces enkele minuten in water te doen met toevoeging van een kleine hoeveelheid zout. Voor hetzelfde doel kunt u koud water gebruiken dat is aangezuurd met citroenzuur of azijnzuur.

Sommige huisvrouwen voor het drogen zijn bezig met het blancheren van het fruit, maar je kunt het zonder doen. In dergelijke vruchten is het mogelijk om gunstigere micro-elementen en vitaminen te behouden.

Lees ook hoe je snel de kern in appels kunt verwijderen en welke gereedschappen worden gebruikt om appels in plakjes te snijden.

Pre-appels worden in kleine plakjes gesneden

In de oven

Om het fruit voor de winter in de oven klaar te maken, moet je het voorverwarmen tot 50 graden. Bereid fruit moet worden geplaatst op een bakplaat bedekt met bakpapier.

Tijdens dit proces moet de oven op een kier blijven staan. Na een uur moet de temperatuur met 20 graden worden verhoogd en de plakjes nog een aantal uur worden gedroogd. Aan het einde is het nodig om de oven op 80 graden te verwarmen, de deur te sluiten en na een half uur het fruit te verwijderen.

Het hele proces van het oogsten van appels in de oven is ongeveer 7 uur. Het is noodzakelijk om te controleren dat de vruchten niet worden verbrand en niet donkerbruin worden.

In de droger

Veel huisvrouwen, en vooral zij die een huisje hebben, geven de voorkeur aan het oogsten van appels in een elektrische droger VOLTERA 1000 Lux. Deze methode om fruit te drogen vereist de volgende manipulaties:

 • je moet het fruit in plakken van 5-7 mm snijden en ze in pallets stoppen;
 • pallets moeten in een elektrische droger worden geplaatst en op elkaar worden geplaatst;
 • temperatuur moet 55-60 graden zijn;
 • de duur van het oogsten van fruit is 6-8 uur.
Een elektrische droger helpt je snel appels klaar te maken voor de winter

Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat gedroogde vruchten geen vocht afgeven wanneer ze worden ingedrukt.

Drogen in de zon

Het nadeel van deze methode om appels te oogsten is dat het veel tijd kost. Voor een dergelijk proces is het noodzakelijk om bepaalde voorwaarden te creëren:

 • warm zonnig weer;
 • hoge temperatuur van de lucht, zodat de vruchten tijd hebben om op te hopen;
 • zonnig weer bij matige wind;
 • voldoende gebied waarop u een groot aantal vruchten kunt plaatsen.

Het wordt aanbevolen om zomervariëteiten te nemen voor het drogen in de zon, aangezien het op deze manier verzamelen van herfst- en wintervariëteiten geen klimatologische omstandigheden toelaat.

Voordat fruit grondig moet worden gewassen, knip en leg het op een schoon oppervlak. Bovendien kan het fruit op een stevige draad worden gelegd, zodat de afstand tussen de vruchten behouden blijft.

Dienbladen met appels of bundels moeten in de zon worden geplaatst en 's nachts in de kamer worden gereinigd. De bovenkant van het fruit moet bedekt zijn met transparante katoenen doek of gaas.

Drogen in de schaduw

Appels kunnen in de schaduw worden gedroogd, maar het zal veel langer duren. Desondanks wordt een dergelijke droging veel nuttiger geacht dan het oogsten van fruit in de zon.

Bereid fruit moet worden uitgespreid op een bakplaat en zet ze op een schaduwrijke plaats die goed wordt geventileerd. Het is minstens één keer per dag belangrijk om de vrucht om te keren en 's nachts naar huis te brengen.

In de schaduw drogen appels langer dan in de zon, maar behouden ze meer vitamines.

Drogen in heteluchtoven

Voor thuis drogen appels, kunt u een apparaat zoals aerogrill gebruiken. Hiermee kun je fruit oogsten met gember, kaneel en vanille, wat in de winter een heerlijke vulling voor pasteien zal zijn.

Om appels in een heteluchtoven te drogen, is het nodig:

 • was het fruit, verwijder de kern en snij ze in plakjes van 5-8 mm dik;
 • kook water, smelt er 2 eetlepels zout in en dompel de kringen in de oplossing;
 • spoel na enkele seconden het water af en laat het fruit in een vergiet lopen;
 • doe de gedroogde vruchten in een enkele laag op de grill en schakel het apparaat in;
 • beter drogen bij een temperatuur van 100 graden;
Je kunt een zoet dessert maken met behulp van een convectieoven.

Bereid de appels op deze manier in 50-60 minuten. In het geval dat ze lipkovat bleken te zijn, wordt het aangeraden ze 20-30 minuten in de aerogrill te houden.

Gedroogd fruit wordt aangeraden om te worden bewaard in stoffen zakken of kartonnen dozen. Van tijd tot tijd moet u de toestand van gedroogde vruchten controleren, schudden en uitblazen. Voorraden van gedroogd fruit zullen het hele gezin op elk moment van het jaar verrukken met charlotte, smakelijke compote en andere gerechten. Om een ​​dergelijk product te houden is toegestaan ​​voor meerdere jaren en al deze tijd behoudt het nuttige eigenschappen.

Bekijk de video: Geneeskrachtige thee van appel, kaneel, anijs en kruidnagel (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send