Over de boerderij

Hoe om te gaan met spintmijt thuis

Pin
Send
Share
Send
Send


Spint wordt als een van de meest alomtegenwoordige beschouwd. Het beïnvloedt bijna alle planten, met uitzondering van water. Het is geen schande, maar elke kamerplant zal in de loop van de tijd met een soortgelijk probleem te maken krijgen. En als er bloemen in de kamer zijn, is het aan te raden om je voor te bereiden op een lang gevecht met dit schadelijke insect, omdat het bijna onmogelijk is om zijn aanval te voorkomen.

De teek kan op welke manier dan ook in de kamer komen - door de ramen, op het bloemboeket, in de plooien van de buitenkleding, met de grond voor het planten. En als je de aanwezigheid van een onaangename vijand al hebt ontdekt, moet je alle maatregelen nemen om het volledig te vernietigen.

Hoe ziet een spintmijt eruit?

De grootte van een insect hangt volledig af van het niveau van zijn vetheid. De lengte van het vrouwtje reikt 0,4 - 0,6 mm, het mannetje is niet zo groot - overschrijdt niet 0,45 mm. Plagen kunnen er uitzien als een ellips, zacht van vorm, het bovenste deel van het kalf is convex, de onderkant - gelijkmatig.

In het larvenstadium is de plaag transparant, ingeschilderd lichtgroen of groenbruin. Aan de zijkanten is er een paar verschillende donkere vlekken gevormd door transparante zakken van de middendarm. Van augustus tot het begin van het lenteseizoen verschillen de vrouwtjes oranjerood schaduw. De volwassene heeft acht poten, terwijl de larve er maar zes heeft.

Van de meest beroemde plagen worden onderscheiden:

 • rode spint;
 • rood-voet teek;
 • spint, Savzdar;
 • Atlantische spint.

In de verwevenheid van het web leeft verschillende generaties. mijt vermenigvuldigt vrij snel. Mensen rijpen in ongeveer drie weken vanaf het moment dat het vrouwtje de eieren legt.

De reproductie van insecten kan nadelig worden beïnvloed door het verlagen van de temperatuur, hoge luchtvochtigheid. Deze zelfde omstandigheden kunnen de ontwikkeling van de larven zelf vertragen. Als het klimaat verbetert, is het gevaar van een enorme infectie waarschijnlijk.

Spintmijt kan snel genoeg bewegen.

Welke planten opvallen thuis en in de tuin

Habitat zijn bovenste en onderste zijden van gebladerte, stengels en fruit. Als het aantal plaagdieren groot is, kunnen we een spinnenweb onder planten onderscheiden, waaronder ongedierte kruipt. Iets later wordt het web over de bladeren gespannen, de steel eromheen geweven.

Meestal leeft de plaag op de boven- en onderkant van het gebladerte.

De mijt is in staat om binnenbloemen, kersen, groenten- en fruitgewassen, bomen in de tuin en in huis te infecteren. Rozen, chrysanten, crotons worden er het vaakst door aangetast.

Hoe om te gaan met spint in de tuin

Helaas is er nog steeds geen controlemethode die een spintmijt de eerste keer kan doden. In de meeste gevallen vereist twee of meer behandelingentotdat de laatste parasiet uit je planten verdwijnt. En in zo'n gevecht zijn alle middelen goed.

Het gebruik van speciale medicijnen

Mijt verwijst naar spinachtigen, dus het gebruik van insecticiden in de strijd ertegen is onpraktisch.

Met een plaag beter helpen vechten acariciden en insecticacariciden. Van een groot aantal medicijnen zenden de volgende:

 • aktellik - giftige samenstelling. De tool is ontworpen om de teek te bestrijden, het wordt aanbevolen om ze te behandelen voor massa-laesies, wanneer andere medicijnen niet het gewenste effect geven. Bij het spuiten van planten is het noodzakelijk om niet te vergeten dat het medicijn zeer giftig is. De behandelingen moeten in de open lucht of binnenshuis met goede ventilatie worden uitgevoerd;
 • fitoverm - Een ander medicijn dat helpt bij het verwijderen van spinplagen. Het is minder giftig, waardoor je zelfs in kleine ruimtes kunt werken. Maar ontspan niet - doe de verwerking snel, was dan je gezicht en handen, verander je bovenkleding. Om door dergelijke behandelingen van de teek af te komen, moeten maximaal vier procedures wekelijks worden uitgevoerd;
 • neoron - Met behulp van een dergelijk chemisch middel is het mogelijk om niet alleen volwassen individuen, maar ook hun eieren te vernietigen. Je hoeft alleen maar een paar behandelingen te naaien en de planten worden opgeslagen.
 • Naast de vermelde composities, kun je sanmight, actophyte, acarin, vermitek en anderen toepassen. Velen beweren dat het goed werkt voor ongedierte Aktar. Zo'n gereedschap is genoeg om de grond rond de plant af te werpen om van het probleem af te komen.

Gebruik van folk remedies

 • ultraviolet - de teek verdraagt ​​het niet en probeert zich overdag te verstoppen voor zonlicht onder het gebladerte. Het is voldoende om de planten één keer per week een paar minuten aan te steken om hun weerstand tegen vele ziekten te verbeteren. Deze procedure vormt geen gevaar voor planten als u speciale UV-lampen gebruikt;
 • Alcoholverwerking - geeft geweldige resultaten. Een bladoppervlak wordt bevochtigd met watten of met een klein spuittoestel, waarna het even duurt voordat alcohol volledig is verdampt. Alcohol wordt gebruikt in zijn pure vorm, het wordt niet verdund met water, anders kunnen er tijdens het verdampen verbrandingsvlekken op het oppervlak van het blad achterblijven. Na ongeveer zeven dagen wordt aanbevolen de behandeling te herhalen;
 • Helen zwart - giftige plant. Verzamel het moet vallen of met het begin van de lente. Gebruik het in de vorm van infusies, poeders en afkooksels. Om de infusie voor te bereiden, neemt u een pond gemalen droge planten, giet een emmer water en houd twaalf uur aan. Daarna wordt alles gefilterd, meerdere tientallen gram zeep toegevoegd. Het afkooksel is gemaakt van gedroogde kruiden. Het wordt enkele uren gekookt, gekoeld, gefilterd, verdund met water tot een inhoud van tien liter.
 • knoflook - vijfhonderd gram knoflook moet worden gehakt, giet drie liter water, giet vijf dagen in een donkere kamer, afvoer. 60 ml van de infusie wordt verdund in een emmer water, wat vloeibare zeep wordt toegevoegd en spuiten kan worden uitgevoerd;
 • Grijze els - water in de hoeveelheid van tien liter wordt verwarmd, voeg twee tot vierhonderd gram verpulverde planten toe, dring drie uur aan. Infusie wordt aanbevolen om onmiddellijk te gebruiken. Planten worden voor het eerst behandeld nadat het gebladerte is opgebloeid. Herhaal de procedure die na de bloei wordt uitgevoerd. Indien nodig wordt de verwerking opnieuw uitgevoerd, na twee weken wachten.

Preventieve methoden van spintmijten op planten

Het belangrijkste uitgangspunt van een plaagaanval is droge lucht, een lage luchtvochtigheid. Daarom aanbevolen lucht de kamer, bevochtig de lucht, geleidend water.

Als u de planten besproeit, moet u voorzichtig zijn - het water mag niet lang in de oksel van het gebladerte blijven zitten, om geen rot te veroorzaken. Vooral is het nodig om voorzichtig te zijn in de winter wanneer na het uitgevoerde proceswater het water langer dan gebruikelijk verdampt.

Dompel de bloem niet volledig in het water. Een spintmijt kan zichzelf beschermen met een luchtbel, die hij bedekt wanneer hij in contact komt met water.

Om uw planten betrouwbaar tegen de schadelijke parasiet te beschermen, wordt het aanbevolen om ze regelmatig zorgvuldig te onderzoeken op het uiterlijk van spinnenwebben en insecten. Tijdige actie zal je helpen je cultuur te redden, een ongewenste vijand voorgoed uit te schakelen. En niet alleen chemische preparaten zullen helpen, maar ook eenvoudige folkmethoden die altijd betrouwbaar blijven.

Bekijk de video: Zo maak je je plant weer gelukkig - Super Groene Vingers (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send