Over de boerderij

Kenmerken en beschrijving van het type tomaat-monomakh-hoed

Pin
Send
Share
Send
Send


Het werk van fokkers om nieuwe variëteiten van groente- en fruitgewassen te creëren maakt het mogelijk om een ​​verscheidenheid aan hybride variëteiten te verkrijgen voor elke smaak en voorkeur van tuiniers en tuiniers. Velen van hen zijn een echte versiering van de tuin en de tafel. Een van deze hybriden is de Tomato Cap Monomakh. Over de beschrijving en kenmerken van de groentespreek later.

De belangrijkste kenmerken van rassen van tomaat Monomakh hoed

Tomaat De Cap Monomakh werd gefokt door Russische fokkers en officieel geregistreerd in 2003. Bij het ontwikkelen van een nieuw ras besteden binnenlandse veredelaars veel aandacht aan de aanpassing aan de Russische klimatologische omstandigheden. Monomakhs hoed is geen uitzondering, dus hij won meteen liefde en grote populariteit bij tuiniers.

Belangrijke indicatoren: grootbloemig, hoge opbrengst, uitstekende smaak, weerstand tegen alle typische ziekten.

Nog het groene monomakh de hoedenclose-up van de fruittomaat

Beschrijving van de struik

Onbepaald planttype, ideaal voor het kweken in kassen, maar in de volle grond, onderhevig aan de vorming van een struik en een kousenband, geeft ook zeer goede resultaten. Hij bereikt een hoogte van 1,5 m, het is beter om te vormen in twee stelen: naast de hoofdstam, is de tweede ton de stiefzoon, die zich onder de eerste borstel bevindt, en de andere stiefkinderen moeten noodzakelijkerwijs worden verwijderd.

Struiken zijn compact, op 1 m² M. m kan worden geplant tot 6 planten.

De variëteit is gemiddeld vroeg, de rijpingstijd is 90-110 dagen vanaf het moment van de eerste scheuten.

Beschrijving van de foetus

Deze variëteit is ontworpen voor liefhebbers van zeer groot fruit - hun gewicht bereikt 500-800 g, licht geribbelde, mooie roze kleur. De tomaat verschilt gunstig in prachtige zoete smaak met een lichte zuurheid, sterk aroma, suikergehalte. Het belangrijkste doel - verse consumptie, bereiding van sappen, pasta's, sauzen dankzij de optimale combinatie van zuren en suikers. Het vaste-stofgehalte is vrij hoog: 4-6% per 100 g product.

Om te voorkomen dat de borstels breken onder het gewicht van de vruchten en de tomaten in grote afmetingen groeien, mogen er niet meer dan 2-3 eierstokken op de bloemenborstel achterblijven. Fruit wordt goed bewaard, maar niet erg lang.

Een tuin van tomaten in de serre

Productiviteitstomaat

Voor het seizoen, met de juiste landbouwmethoden van een tomaat, wordt maximaal 8 kg van een tomaat verzameld uit een struik, van 1 vierkante meter m - ongeveer 18-20 kg.

Het ras kan worden geteeld in bijna alle regio's van Rusland, het is perfect aangepast aan de natuurlijke en klimatologische omstandigheden, het verdraagt ​​gemakkelijk zelfs droogte.

Maar toch, Tomaat is behoorlijk thermofiel, dus in de zuidelijke regio's, waar het verschil in nacht / dagtemperaturen klein is, geeft een beter gewas dan in de middelste rijstrook. Als de zomer kort is en de nachten koud zijn, is het beter om hem in kassen te laten groeien.

De belangrijkste voordelen

Samenvattend van al het bovenstaande, kunt u de belangrijkste voordelen van de variëteit benadrukken (en dat zijn er veel):

  • zeer groot en smakelijk fruit;
  • hoge opbrengst;
  • weerstand tegen veranderlijke weersomstandigheden, regen, droogte;
  • hoge immuniteit voor verschillende ziekten;
  • harmonieuze rijping van tomaten.
Een tomatenmonomakh-hoed kweken in een industriële omgeving

De nadelen kunnen alleen de takken zijn die onder het gewicht van het fruit zitten, en ze kraken in het stadium van rijping. Je moet elk penseel binden als je een rijke oogst wilt. Om kraken tijdens de rijpingsfase te voorkomen, wordt watergift geminimaliseerd.

Agrotehnika groeien

Net als elke andere wordt deze hybride ook op een zaailingwijze gekweekt.

Bij het planten van zaailingen in de volle grond, moet speciale aandacht worden besteed aan de samenstelling van de bodem: de tomaat verdraagt ​​geen aangezuurde bodems, dus moet u goed opletten bij het maken van dolomietmeel en / of as tijdens de formatie van bedden voor zaailingen.

Zaden planten en zorgen voor zaailingen

Het planten van zaden moet worden berekend met inachtneming van de klimaatzone, zodat ten minste 60 dagen zijn verstreken vóór de verwachte overplanting naar de volle grond. Nauwkeuriger gezegd, het uiterlijk van de eerste scheuten zou 40-45 dagen moeten duren.

Het proces van het zaaien van zaden voor zaailingen verschilt niet van het zaaien van andere tomaten. Zaden worden gedrenkt in een zwakke oplossing van mangaan gedurende 0,5 uur. Bereid de container en de grond van tevoren voor. Voor de bodem, neem 1/2 van het land, 1/2 van turf of rotte mest. Op 1 emmermengsel moet je 2 kopjes zand en 1 kop houtas toevoegen, goed mengen. Vul de container met aarde: houten kisten met een hoogte van 10-12 cm, plastic bekers of containers met drainagegaten.

Vruchten van monomakh van tomaat GLB sluiten omhoog

De behandelde zaden worden in de grond gebracht tot een diepte van 1 - 1,5 cm, voorzichtig bevochtigd, de houder wordt bedekt met glas of transparante film, op een warme, goed verlichte plaats geplaatst. Wanneer de zaden uitkomen, wordt de film verwijderd, wordt de kamertemperatuur enigszins verlaagd, zodat de spruiten niet uitstrekken, maar de verlichting moet nog steeds maximaal zijn (ten minste 12-14 uur).

In het stadium van de opkomst van 2 van deze bladen van zaailingen duiken en knijpen. Na 10 dagen kunt u de eerste gecombineerde voeding maken.

Zaailingen in de volle grond planten en vervolgens verzorgen

In open grond of serre worden zaailingen geplant op de leeftijd van 40-45 dagen, overdag voorgehard op straat. Landingsschema - 50x60 cm per 1 vierkant. m - maximaal 4 planten.

Volgende - de gebruikelijke zorg: matig water geven met warm water 3 keer per week, tijdig voeren, de grond losmaken en onkruid verwijderen, verplichte stompen en zorgvuldige kousenbanden van de struiken.

Om de vruchten in grote maten te krijgen, moet je kleine bloemen op de handen verwijderen, niet meer dan 3 (op de eerste borstel - 2 bloemen), de eerste dubbele bloemen verwijderen alles. Tijdens de bloeiperiode is het nodig om de planten te schudden voor extra bestuiving en daarna water te geven.
Tomaat zaailingen Monomakh hoed

Hoe kom je volgend jaar op zaden?

Om altijd goede zaden te hebben en zeker te zijn van de juistheid van de variëteit, kun je zelfstandig de zaden voorbereiden voor het planten volgend jaar. Het is noodzakelijk om een ​​groot, volwassen exemplaar te kiezen, zaden uit alle kamers te verwijderen, een nacht in water te laten weken, goed afspoelen onder stromend water. Leg op een servet of een zachte doek om te drogen in een geventileerde ruimte, maar niet in direct zonlicht.

Op een droge plaats bewaren tot de lente.

Geen wonder dat de tomaat vooral populair is onder tuinders - een goede smaak en eenvoud hebben hem tot een vaste gast gemaakt op de tafel met zomerse salades.

Bekijk de video: Kenmerken van slecht gezelschap, Sheikh Sulaymaan al-Ruhaylee (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send