Over de boerderij

Hoe wortels en bietenzaden te planten

Pin
Send
Share
Send
Send


Wortelen worden vaak door huisvrouwen gebruikt om verschillende gerechten te bereiden, babyvoeding wordt er van gemaakt, de groente wordt opgenomen in het voedings- en medicinale dieet. Dit komt door de rijke vitaminesamenstelling en een grote hoeveelheid caroteen, die nodig is voor een gezonde huid, slijmvliezen en totale immuniteit. Daarom, om een ​​goede oogst van de bedden te nemen, betekent het regelmatig om het lichaam te vullen met vitamines A, B, C, E en anderen met nuttige stoffen, het is alleen belangrijk om de groente correct op het perceel te planten met zaden.

Termen voor het planten van wortels en bieten in volle grond in Siberië en de Oeral

De belangrijkste richtlijn voor het bepalen van de timing van het zaaien van wortels en bieten in de volle grond zijn de klimatologische kenmerken van de regio. In het zuiden begint de landing zodra de nachttemperatuur niet langer onder het merk valt. 6-8 gradenen overdag zal hoger zijn 10-12 graden.

Deze periode valt op eind maart - begin april. In Siberië en de Oeral is planten gepland van 25 april tot 15 mei, maar het is niet nodig om te haasten, de kans op nachtvorst is nog steeds groot. In ieder geval is het de moeite waard om een ​​belangrijk teken te houden van de gereedheid van het land voor zaaien - bodemtemperatuur mag niet minder dan 4 graden zijn.

Bij het zaaien van zaden moet de bodemtemperatuur boven de 4 graden Celsius zijn.
Wortelen kunnen worden geplant voor de winter, maar je moet rekening houden met alle aanbevelingen over landbouwtechnologie, zodat de zaden niet bevriezen.

De oogst zal eerder dan normaal worden geoogst, maar de groenten zullen niet lang houdbaar zijn. Ze zijn bedoeld voor gebruik in de zomer en de herfst.

Als je later dan deze dadels wortels of bieten zaait, zullen de jonge scheuten zich niet zo actief ontwikkelen. Bovendien kan het rijpen van late en late variëteiten niet altijd op tijd zijn.

Goede voorbereiding van zaden voor zaaien om snel te stijgen

Het oppervlak van de zaden van wortels en bieten heeft een beschermende laag, inclusief essentiële oliën. Dit feit vertraagt ​​de kieming, daarom voeren bijna alle tuinders preseeding-preparaten uit. Om de groei te stimuleren met behulp van verschillende methoden.

 • De eerste methode biedt de zaadzak in de vochtige grond begraven op een diepte van minimaal 30 cm. Dit moet 10 dagen voor het uitstappen gedaan worden. Op de dag van het zaaien wordt de zak verwijderd en worden de zaden gedurende 30-50 minuten op een gevoerd servet gedroogd. Verwerking met natte grond versnelt het kiemproces, scheuten verschijnen al 5-7 dagen.
 • De tweede methode wordt genoemd besprenkelen, dat bestaat uit het onderdompelen van zaden in warm water (25-27 graden) voor een dag. Alle tijd doorgebracht in de vloeistof gaat gepaard met de toevoer van zuurstof met speciale apparaten. Na verwerking worden de korrels in een servet gewikkeld en gedurende 3-5 dagen in een koelkast bewaard. Voor het planten worden de zaden gedroogd tot vloeibaarheid.
 • De derde methode is soaking. Als een oplossing om gebruikt warm water (tot 30 graden) in een hoeveelheid van 1 liter en een theelepel vloeibare meststof, natrium humate of kalium humate te weken. Na een dagelijks verblijf in het mengsel van voedingsstoffen worden de korrels gewassen en gedurende 3-4 dagen in de koelkast geplaatst. Droog ze voor het zaaien.

Bij het klaarmaken van zaaigoed controleer hun ontkieming.

Het voorbereiden van bedden voor het planten van zaden

Wortelen en bieten worden gezaaid in de tijd tussen de eerste groentegewassen, dus het is beter om te beginnen met het koken van het bed in de herfst. Hiertoe verwijdert u alle plantresten van de site en opgraven het is dichter bij vorst, zodat alle schadelijke micro-organismen en larven worden ingevroren.

Samen met het graven in de grond meststoffen worden geïntroduceerd. Het meest geschikt is in dit geval rottende mest. Je kunt ook compost gebruiken.

Als het in de herfst niet mogelijk was om een ​​plaats te maken voor wortels en bieten, in de lente, onmiddellijk nadat de sneeuw gesmolten is, moet u de grond opgraven en verrijken met humus (4-6 kg per 1 m2), met pluizige limoen (100 gr.), En azofoska (30 gr.). Het is ook de moeite waard om het bodemmilieu te beschouwen, het moet neutraal of licht zuur zijn.

Gebruik verse mest om de bedden klaar te maken voor wortels en bieten kan dat niet.
Als meststof kunt u alleen rotte mest gebruiken.

Bij het kiezen van een plaats voor het planten wordt hieraan de voorkeur gegeven voorgangers:

 • komkommers;
 • tomaten;
 • peper;
 • kool;
 • uien;
 • salade;
 • aardappelen.

Je zou niet moeten landen groenten jaarlijks op hetzelfde perceel van de moestuin, evenals na dergelijke voorgangers:

 • peterselie (schept een gunstige omgeving voor plagen);
 • knoflook (haalt voedingsstoffen uit de grond, uitputting);
 • spinazie en anderen

Hoe wortels en bietenzaden te planten

Ervaren tuiniers adviseren bevruchting en beregening rond de site waar u wortels en bieten wilt zaaien. hout as. Het materiaal fungeert als een meststof en bescherming tegen schimmelinfecties.

Zaden van bieten en wortelen worden geplant in de groeven gemaakt door het gereedschap op een afstand 20-25 cm uit elkaar. Voor een betere controle van de zaaidichtheid, wordt het aanbevolen om wat zand op de bodem van een soort geul te gieten. Goed zicht elimineert de verdikking van de zaailingen, die dan hard moeten werken en de rijen moeten uitdunnen.

Groeven om te landen moeten zich op een afstand van 20-25 cm van elkaar bevinden

Als de grond droog is, vóór het zaaien bevochtigen. Zaden moeten voorzichtig worden gelegd, waarbij 2-3 korrels om de 2 cm achterblijven mag niet groter zijn dan 2,5-3 cm. Voor snelle opnamen kunt u de film op een hoogte van 15 cm over het bed strekken.

Het wordt aanbevolen om uien tussen de rijen wortels te planten. De plant schrikt de belangrijkste plaag van de groente af - de wortel vliegt.

De ondernemende hoveniers hebben een snelle ontschepingsmethode bedacht, waarbij ze stroken papier met gelijmde zaden in de groeven leggen. Het is belangrijk bij deze benadering om dun papier (krant) en lijm op basis van zetmeel te gebruiken.

Wanneer de eerste scheuten verschijnen

Scheuten wortelen en bieten verschijnen 5-7 dagen na ontschepingals de weersomstandigheden geen onaangename verrassingen opleveren. Voorjaarsverzorging voor zaailingen omvat frequente loslating, verdunning en, indien nodig, bewatering. Dan ontwikkelen scheuten actiever.

Al 2 weken nadat de shoots het voor elkaar kregen om te ascenderen uitdunnen ze, het interval tussen planten latend 4 cm. Na 15-20 dagen wordt een tweede verdunning uitgevoerd, waarbij de afstand toeneemt tot 8 cm (voor grote variëteiten tot 15 cm).

Zaailingen van wortels uit zaden

Waarom kunnen zaden slecht groeien? Maak je geen zorgen als na een week de scheuten geen tijd hadden om te ontkiemen. Hoogstwaarschijnlijk ligt de oorzaak in koud weer of een dikke laag aarde bovenop de zaden. Het kiemingsproces vindt plaats bij bodemtemperatuur. 4-6 graden. Hoe hoger de index, hoe intenser de ontwikkeling van de kiem.

Landing Care-regels

watering

Water geven voor wortelgewassen is belangrijk regelmatige en systematische watergift. Als de grond lange tijd droog was en toen nat werd, kunnen de groenten barsten.

Irrigatie is intensief tijdens het vormen van de wortel. 1-2 weken voor het oogsten stopt het watergeven, zodat het vocht de houdbaarheid van groenten niet beïnvloedt.

De hoeveelheid water die wordt gebruikt voor irrigatie is ongeveer 20 liter per 1 m2. Bij droogte is het de moeite waard om de regelmatigheid van irrigatie te verhogen.
Regelmatig water geven is belangrijk voor wortels en bieten.

Top dressing

Tijdens het groeiseizoen hebben scheuten van wortels en bieten een paar verbanden nodig. Eerste merk 20 dagen na opkomstgebruik 20 gr. kaliumnitraat, 15 gr. dubbel superfosfaat, 15 gr. ureum. Alle componenten worden verdund met 10 liter water.

De tweede feed wordt toegediend 15-20 dagen na de eerste, gebruik 20-30 gram. diammofoski gescheiden in een emmer water. De techniek van het introduceren van een voedingsmengsel omvat het maken van een groef tussen de rijen (4-6 cm diep), waarin de werkoplossing wordt aangebracht. Na verwerking wordt de groef gevuld met aarde en enigszins verdicht. Giet na het voeren het oppervlak met bezonken water.

Wieden en losmaken

Beide procedures worden gelijktijdig uitgevoerd. Onkruid is een bron van ziekten, trekt ongedierte aan en creëert eenvoudig schaduw voor groentegewassen. Bovendien verstopt een ontwikkeld wortelsysteem de wortels van wortels en bieten, waardoor wortelgroei wordt voorkomen. Daarom moet onkruidbestrijding regelmatig worden uitgevoerd.

Losraken geeft een onbelemmerde toegang tot de grond en de wortels van zuurstof, wat belangrijk is voor een goede vegetatie. Regelmaat van beluchting - 1 keer in 1-2 weken.

Losmaken en wieden wordt eens in de 1-2 weken uitgevoerd.

Preventie van plagen

Om het gebruik van aanbevolen te voorkomen alleen advocaten zadenIn het tegenovergestelde geval moeten ze worden gedesinfecteerd door gedurende 20 minuten te weken in een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat.

De grond heeft ook ontsmetting nodig, het wordt in het voorjaar overvloedig gedrenkt. kokend water of gespoten kopersulfaatoplossing.

Om de invasie van wortelvliegen en ander ongedierte te voorkomen, moet het bed 1 keer in 10 dagen worden besproeid met een infuus van uienschil of knoflook.

Tijdig dunner worden en wieden zijn ook preventieve maatregelen in de strijd tegen plagen en schimmelziekten.

Wortelen en bieten behoren niet tot grillige planten, met de juiste zorg kun je een prachtige oogst krijgen, wat belangrijk is om goed te onderhouden voor de verrijking van het lichaam met vitamines in de winter.

Bekijk de video: Rode Biet kweken van zaaien tot oogsten (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send