Over de boerderij

Voorbereiding Eierstok voor tomaten

Pin
Send
Share
Send
Send


Bij afwezigheid van eierstokken op tomaten of andere gewassen klagen tuinders over het ongunstige weer, waardoor de bestuiving van de bloeiwijzen verslechtert. Er zijn echter een aantal andere factoren die de vorming van fruit beïnvloeden. Dit wordt in dit artikel besproken.

De redenen voor het ontbreken van eierstokken op tomaten of andere gewassen

Interferentie met bestuiving van bloemen kan natuurlijk warm weer en zwakke insectenafwijkingen onder de brandende zon. Maar er zijn nog andere redenen die de vorming van zaden remmen, waardoor stuifmeel steriel wordt. Als gevolg van dergelijke interferentie valt de eierstok af in het beginstadium van formatie.

Onder de belangrijkste factoren die van invloed zijn op het zetten van fruit, identificeren experts het volgende:

 • laag luchtvochtigheid (minder dan 38%) in combinatie met een hoge stabiele temperatuur (boven 31 graden);
 • hoog luchtvochtigheid (meer dan 78%) in combinatie met temperaturen boven 29 graden;
 • zure bodemomstandigheden;
 • planten van zaden of zaailingen in koude grond;
 • tekorten aan micronutriënten in de bodem (magnesium, boor, stikstof, molybdeen, enz.);
 • overmatig gebruik van licht verteerbare meststoffen;
 • weinig licht bedden;
 • bewateren van gewassen koud water;
 • de aanwezigheid van tocht (of langdurig winderig weer);
 • overbelast de struik met eierstokken;
 • de invloed van herbiciden op naburige bedden;
 • nederlaag van een plant door een ziekte met een brandpunt van meer dan 1/3.
Door de kleur van het loof van een tomaat te veranderen, kun je bepalen welke elementen ontbreken
Als je voor planten zorgt, moet je de kleinste veranderingen in de staat van gebladerte zorgvuldig observeren.

De cultuur zelf zal "vertellen" over het probleem dat is ontstaan ​​in de landbouwtechnologie (gebrek aan of overvloed aan voedsel, gebrek aan vocht of overmatige droogheid). Tijdige eliminatie van een stressvolle situatie herstelt de normale vegetatie.

Wat te doen om de vorming van eierstokken op tomaten te stimuleren

Het elimineren van de gevolgen van de gevonden oorzaak van de afwezigheid van eierstokken op tomaten en andere planten is niet eenvoudig. En soms kost het te veel tijd om de essentie van het probleem te bepalen, waardoor het redden van de oogst van het huidige seizoen niet langer mogelijk is.

Daarom moeten tuiniers neem alle stappen om de voorwaarden te verminderendie de vorming van vruchten beïnvloeden.

Als u al met een dergelijke vraag te maken had, dan is de beste oplossing het gebruik van volksremedies of speciale preparaten, waarvan de actie gericht is op het stimuleren van vruchtvorming en het voorkomen van de eierstokken.

Veel tuinders gebruiken de eierstok met succes. Na behandeling met een plant gemakkelijker temperatuurverschillen, droogte of hoge luchtvochtigheid te verdragen.

Geneesmiddel eierstok

Naast stimulatie versterkt spuiten het immuunsysteem, waardoor de scheuten schimmelinfecties en andere even ernstige ziekten kunnen weerstaan. Het effect na het gebruik van het medicijn is merkbaar in een paar dagen en de werking van de actieve componenten duurt 30 dagen.

De samenstelling van de eierstok van het hulpmiddel en zijn werkingsprincipe

Het medicijn is gemaakt van biologische componenten, daarom wordt het beschouwd veilig voor planten en mensen. Herstel van normale vegetatie wordt bereikt door de rijke vitaminesamenstelling, aangevuld met micro- en macro-elementen (molybdeen, mangaan, kalium, magnesium, enz.) In combinatie met natuurlijke zuren.

De werkzame stof is gibberellinezuur natriumzoutbehorende tot de 3e klasse van gevaar (in een lage concentratie is er een laag niveau van toxiciteit).

Het principe van de eierstok is om de cultuur te verrijken met waardevolle stoffen die activeer metabole processen. De plant, gevuld met micro-elementen en energie, laat een stressvolle toestand achter en stopt met het afstoten van de eierstokken. Het medicijn is gericht op de productie van groeihormonen (A3, A4, A7), gekenmerkt door fysieke activiteit.

De voor- en nadelen van het medicijn

De eierstok heeft veelzijdigheid - het kan zowel in de kas als in het open veld worden toegepast

Vóór gebruik moet het medicijn de voordelen ervan in overweging nemen.

 • veelzijdigheid betekent het om het te gebruiken voor het spuiten van groentegewassen, fruitbomen en struiken.
 • De samenstelling bevat veilige stoffen die u in staat stellen te krijgen biologisch gewas. Het actieve bestanddeel heeft geen effect op smaak en uiterlijk.
 • Eén behandeling zorgt voor een hele maand bescherming van de plant.
 • De tool draagt ​​bij aan de vorming van eierstokken, zelfs in ongunstige weersomstandigheden, versterkt de plant immuniteit, versnelt het rijpen van fruit gedurende 5-7 dagen.
 • Sproeien van gewassen elimineert de vorming van onvruchtbare bloemen.

Vanwege het gebruik van biologische stoffen voor de vervaardiging van het medicijn en het gebruiksgemak, werden de eierstokken niet gevonden door de tuinlieden.

De fruitstimulator kan bestuiving door bijen en hommels niet volledig vervangen.

Kookinstructies en beveiligingsmaatregelen

Gebruikstabel van de eierstok

De werkoplossing wordt voorbereid door poeder in water oplossen. Het is belangrijk om de aanbevelingen, instructies en doseringen op de verpakking te volgen. Voor elke groente- of fruitboom is de concentratie anders, bijvoorbeeld worden de volgende verhoudingen voorgeschreven voor een tomaat:

 • spuiten met doel behoud een gezond uiterlijk en bloei - 1,5 liter water 2 g. betekent;
 • verwerking met een weergave stimuleer fruitvorming en verhoog opbrengst - op 1 l water 2 gr. betekent.

Beginnen met verwerken, moet u zich vertrouwd maken met de volgende aanbevelingen:

 • procedure is uitgevoerd vroege ochtend of avond;
 • het weer moet droog en windstil zijn;
 • de werkoplossing moet onmiddellijk vóór het besproeien van de struiken worden bereid (in een verdunde vorm blijven de eigenschappen van het preparaat niet langer dan een dag bewaard);
 • voor een uniforme nevel van vloeistof zou moeten gebruik een sproeier;
 • verwerking om een ​​gezonde plant te behouden is de moeite waard 2 keer per seizoen (in het stadium van knopvorming en na het verschijnen van steeltjes);
 • om de vorming van eierstokken te stimuleren, moet het spatten 3 keer per seizoen (in het stadium van bloei van de eerste borstel, dan de tweede en derde);
 • Het principe van de behandeling en de concentratie van de oplossing die wordt gebruikt in open bedden is hetzelfde als sproeien in kassen.
Bij het verwerken van de eierstok moet u de voorzorgsmaatregelen in acht nemen.
Het medicijn bevat geen chemicaliën in de samenstelling, maar het spuiten moet worden gedaan in overalls, handschoenen en een bril. Als er vloeistof in het slijmvlies terechtkomt, moet het getroffen gebied onmiddellijk onder stromend water worden gespoeld.

Gewasverwerkingstechnologie

Bij gebruik van de eierstok wordt aanbevolen om bekend te raken met de behandelingsregels voor verschillende culturen.

Hoe tomaten te spuiten

Om de vruchtvorming van tomaten te stimuleren, is het noodzakelijk om een ​​tuinbed te bespuiten. driemaalDe voorwaarden worden bepaald door het begin van de bloei van de borstels (de eerste borstel is de eerste behandeling, de tweede borstel is de tweede behandeling, etc.)

De oplossing voor het proces wordt in deze concentratie bereid: voor 1 liter water 2 g. betekent. Consumptiegraad - ongeveer 300 ml per 10 m2.

Komkommerverwerking

Bespuitende komkommers gehouden tweemaal: in de beginfase van de bloei en met de massa-afgifte van bloeiwijzen. De concentratie van de oplossing - 2 gr. geld voor 1,4 liter water. Ongeveer 600 ml vloeistof wordt gebruikt per 10 m2.

Hoe aardappels spuiten

Aardappelen worden verwerkt aan het begin van de bloei, de tweede keer - in een week

Aardappelbedden worden verwerkt 2 keer met tussenpozen van een week (de eerste keer in de beginfase van de bloei). De werkoplossing wordt bereid vanaf 1,5 g. Eierstok en 1,5 liter water. Het vloeistofverbruik is ongeveer 3 liter per 10 m2.

Beoordelingen tuinlieden over het gebruik van het medicijn

Nikolai Vasilievich, 56 jaar oud

In de afgelopen jaren is het groeien van gezonde tomaten moeilijk geworden. Maar er kwamen nog meer problemen na het overvloedig afstoten van eierstokken met een stabiele en grondige zorg. Dochter bracht het medicijn Ovarium, het effect genoteerd na de oogst.

De site is klein, meer dan 100 struiken passen niet en ik experimenteer niet met de variëteit. Behandelde planten gaven een derde meer oogstdan die ik bang was om te spuiten.

Irina, 38 jaar oud

Ik kan de eierstok geen supermedicijn noemen, hoewel ik ook niet kan beweren dat het niet lukt om, in vergelijking met mijn buren, tenminste een soort oogst te oogsten. In tegenstelling tot de controle, die zichzelf helemaal niet liet zien, werd het geld niet in de lucht gegooid.

Vera Anatolyevna, 49 jaar

Gebruikt het hulpmiddel eierstok, spuiten op aubergines, paprika's, bonen en tomaten. Het medicijn bleek de beste te zijn. op tomaten en paprika's. De overgebleven planten vonden geen verschillen tussen de behandelde en onbehandelde struiken.

Tatjana, 35 jaar oud

Het medicijn Eierstok helpt de oogst zelfs na de wintervorst

Eierstok omgaat met zijn taak. Late voorjaarsvorst bedorven opbrengst eerder, nu ben ik rustig voor plantaardige bedden. Wat mij betreft, de remedie manifesteert zichzelf. effectiever dan boorzuurdie vroeger moest gebruiken.

Sergey, 40 jaar oud

Kocht een huisje 7 jaar geleden, ging meteen tuinieren. Vorig jaar, na de zware regens in juni, vond hij verspreide eierstokken op vroege tomaten.

Op advies van een buurman behandelde hij het bed met Ovarium. Na 3-5 dagen, merkte geurige gebladerte en nieuwe scheuten. Verwijderd uit de bush 3-4,5 kg tomaten, voor deze record was 3,2 kg per plant.

Naleving van de algemene regels van de landbouwtechniek en tijdige verwerking met beschermende middelen voorkomt het afstoten van de eierstokken. Door medicijnen te stimuleren, kan de plant onaangename weersverrassingen overleven zonder verlies van rendement.

Bekijk de video: Ontdekken van de cyste aan de eierstok I #cyste I Storytime 1 I Puur Jorieke (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send