Over de boerderij

Wat te doen als tomatenzaailingen niet goed groeien na het plukken

Pin
Send
Share
Send
Send


Het kweken van tomatenzaailingen is een nogal gecompliceerd proces. Dit probleem komt vaker voor bij beginners. Afgaande op de ervaring van degenen die niet in eerdere pogingen zijn geslaagd, kunnen fouten worden voorkomen. Tips van ervaren tuinders laten u alle aspecten van de juiste teelt van tomatenzaailingen in overweging nemen. Over wat te doen als tomatenzaailingen na het plukken niet goed groeien, zullen we in het artikel vertellen.

De redenen waarom tomatenzaailingen na het plukken niet groeien

Er zijn verschillende redenen waarom de groei van tomatenzaailingen is opgeschort. Om ze correct te vinden en te elimineren, is het noodzakelijk om elk van de mogelijke opties te overwegen.

Voordat u enige actie onderneemt die u nodig hebt bepaal de oorzaak, na het plukken groeien de zaailingen niet omdat:

 1. Verkeerde watergift is gedaan, het land is te droog of er is een teveel aan vocht. Als de oorzaak geen water geeft, controleer dan de afvoergaten. Het komt voor dat beginnende tuinders de afvoer vergeten, de afwezigheid van gaten voorkomt dat overtollig vocht ontsnapt.
 2. De ontwikkeling van planten kan vertragen doordat tomaten niet passen grond. Vaak gebeurt dit wanneer zaden vanuit de bedden in de grond worden geplant. De grond kan te zuur of te alkalisch zijn, zodat de groei kan stoppen.
 3. De reden kan zijn stroomtekort. Bemesting is een zeer goed teken van groeistimulatie, maar het moet niet vaak worden gedaan. Een grote hoeveelheid kunstmest zal de plant beschadigen.
 4. De groei kan worden beïnvloed ziekten of plagen. Geïnfecteerde planten hebben niet genoeg kracht om tot hun volle potentieel te groeien. Na transplantatie ervaren de struiken stress, als ziekten of plagen hiermee zijn verbonden, zal de ontwikkeling stoppen.
 5. Als tomaten hun ontwikkeling vertragen na het plukken, betekent dit dat het niet goed is gedaan. De wortels zijn zwaar gescheurd, beschadigd of verbogen. Ook tijdens transplantatie, als de wortels slecht worden samengedrukt, kunnen er luchtholten ontstaan ​​- al deze momenten zijn schadelijk.
Slechte groei kan worden veroorzaakt door onvoldoende of overmatig water geven.
Om de juistheid van het groeiende plantgoed te verzekeren, is het de moeite waard om de mogelijke redenen voor de items te controleren.

Slechte grond waarop tomaten groeien

Beginnende tuinders hechten niet altijd belang aan de grondkeuze, haal het land van de bedden. Dit is een grote fout: plantengroei is afhankelijk van de kwaliteit ervan. Je kunt hier niet op besparen.

Het verdient de voorkeur om kant en klare grond te kopen of een mengsel te bereiden volgens de bestaande regels. Om het te ontsmetten van ziektekiemen, moet u speciaal gereedschap gebruiken. Anders worden pathogene microben of plagen gevormd.

Als de grond niet van goede kwaliteit is, moet deze worden verrijkt met voedingsstoffen, toevoegen turf meststof.

Dit probleem is eenvoudig opgelost, het is niet nodig om de zaailingen te storen. De grond wordt bovenop gestrooid, na het water geven gaat alles wat nuttig is naar de wortels. Dit moment moet worden overwogen, het land voor de landing om correct te koken. Tomaten geven een goede groei, als de bodem voldoende voedingsstoffen bevat.

Voor het planten en plukken van zaailingen is het het beste om kant-en-klare grond voor tomaten te gebruiken

Stress na het verplanten van tomaten

Voor elke plant is verplanten stressvol, zaailingen moeten wennen aan nieuwe omstandigheden. Het kost tijd voor de spruiten om wortel te schieten, dus het is belangrijk om de juiste zorg te bieden.

 • Voor tomaten moet je kijken, opletten temperatuuromstandigheden, irrigatie, inhoud. Tegenwoordig is het gemakkelijker om dit probleem aan te pakken door een groeistimulator aan te schaffen.
 • Met speciaal gereedschap kunnen planten een stressvolle situatie overleven.
 • Onder ervaren tuinders populair veilig gereedschap van natuurlijke stoffen - natrium humate.
 • Dankzij stimulerende middelen ontwikkelen planten zich beter omdat ze een positief effect hebben.

Omgaan met stress zal geneesmiddelen helpen die een positief effect hebben op het wortelstelsel, de groeisnelheid verhogen. Je moet ook de immuniteit van zaailingen verbeteren Immunotsitofita of Novosil.

Stimulerende middelen om volgens de instructies te gebruiken, de gebruiksmethode staat altijd op de verpakking vermeld.
Immunocytofyt kan worden gebruikt als een groeibevorderaar.

Niet-naleving van pickregels

Allereerst moet transplantatie worden gedaan. op tijd. Oorzaken van onjuiste picks:

 1. Te dicht begroeid of, omgekeerd, zal een slecht gevormde plant niet goed wortel schieten.
 2. Vóór de transplantatie was de grond zwak waterig, wat schade aan de wortels veroorzaakte.
 3. Een zaailing voor de plukperiode heeft één kleine wortel, als deze beschadigd is, zal het lang duren om te herstellen.
 4. Als je dicht opgroeiende zaden plant, waar de wortels van planten sterk met elkaar verweven zijn, kunnen zich ook problemen voordoen.

De optimale leeftijd van tomatenzaailingen voor plukjes 10-15 dagen vanaf het moment van opkomst.

Onjuiste zorg

Wat de thuiszorg betreft, dit is een zeer belangrijk onderwerp, de inhoud heeft een grote invloed op de groei. Dit omvat alle accenten van water geven, kunstmest, temperatuur, lichtovervloed.

 • Zorg ervoor dat u de plant water geeft na het plukken;
 • water geven oefening onder het wortel verdedigde water;
 • koud water als water geven schadelijk is;
 • zwakke spruiten houden niet van veel zon, beter maak schaduw;
 • temperatuur mag niet lager zijn 20 graden overdag, 16 graden 's nachts;
 • bemesten na het plukken kan niet, je moet een bepaalde periode wachten;
 • kunstmest nitrophoska produceert niet eerder dan 14 dagen;
 • elke interferentie met de groei van zaailingen is schadelijk;
 • is noodzakelijk controleer de bodem op vocht, sproeien van zwakke spruiten, licht bevochtigen van de grond.
Plaats voor het kweken van zaailingen moet worden gearceerd
Na het plukken, geef de plant voldoende tijd voor de eerste 3-5 dagen.

Wat te doen om zaailingen beter te laten groeien

Zorgen voor tomaten in de groeifase van de zaailingen is een heel belangrijk punt, van hem hangt af van de kwaliteit van het gewas. Hoe sterker de spruiten, hoe gemakkelijker deze zich op het open veld zal nestelen. Het is onmogelijk om dit werk gemakkelijk te noemen, daarom kopen veel tuinders kant-en-klare zaailingen en alleen de patiënt, ze slagen erin om het zelf te laten groeien.

Hier volgen enkele tips om zaailingen beter te laten groeien:

 1. Corrigeer de plaats waar trays met spruiten zullen worden geplaatst. Beste pasvorm vensterbanken of verwarmde kassen.
 2. Om de bodem volgens de aanbevelingen voor te bereiden, zou het moeten bestaan turf, aarde, zand, humus. Ontsmet de grond met speciale middelen of warm hem op in de oven.
 3. Controleer de kwaliteit van het zaad, houd de houdbaarheid in de gaten. Verhard ze in de koelkast, behandel ontsmettingsmiddelen. Zaden kunnen schimmels hebben.
 4. Vroege dagen alleen water met een spuitfles. Bij droge of hete lucht moet u regelmatig spuiten, een vochtige omgeving creëren.
 5. Voor het plukken, zodra 3 bladeren zijn gevormd, de grond goed water geven. Dit moet de dag vóór de transplantatie in drie fasen worden gedaan.
 6. Vervangen in een goed bewaterde bodem van de lade of in veenpotten.
 7. voorzichtig druk op de grondom te roeien "ging zitten". Als dit niet gebeurt, kunnen de wortels afsterven.
 8. Om geen ziekten (plagen) te vormen, gebruikten tuiniers al lange tijd het spuiten van verdunde melk in een verhouding van 1: 4.
Na het plukken moet de grond rond de spruit worden gecomprimeerd.
Met het begin van stabiele warme dagen, tijdens de lunch, worden de trays op straat of balkon genomen. Met deze maatregel kan de plant wennen aan de natuurlijke omgeving om stress te voorkomen.

Om voor een goede groei te zorgen, is het nodig om op de grond te letten, deze op tijd te voeren, water te geven. Als u de aanbevelingen volgt vanaf het moment waarop u de aarde hebt geprepareerd voordat u gaat plukken, moeten er problemen ontstaan. Bij het waarnemen van de groei kunnen eventuele fouten in de zorg worden uitgesloten. Succesvol voor u picks en rijke oogsten!

Bekijk de video: Tomaten kweken en dieven - Groei & Bloei (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send