Over de boerderij

11 beste slasoorten voor open veld en zaden voor hen

Pin
Send
Share
Send
Send


Moeder Natuur stelt met genoegen aan onze tafel een goede salade voor om te helpen in de strijd tegen de jaarlijkse beriberi die ons achtervolgd in de lentedagen. Dit snelgroeiende jaar is een van de belangrijkste leveranciers van nuttige componenten. Fris gebladerte speelt de rol van die buitengewone rozijn, waarmee je een vlees-, vis-, kaasgerecht op harmonieuze wijze kunt versieren. Een belangrijk kenmerk van groen is dat het het hele jaar door kan worden gekweekt. En heel vaak, tuinmannen die een vroege oogst hebben geoogst, zaaien de zaden van dit gewas in de volle grond.

De beste soorten sor-sla voor het planten in het land

Bladsla - een plant van een jaar, verdraagt ​​perfect koud weer. Zaden geven de eerste scheuten zelfs bij vier tot vijf graden hitte, zonder problemen ervaren ze lichte vorst. Volwassen planten zijn nog resistenter en kunnen een vorst van zes graden weerstaan ​​in de tuin en op het platteland

Het wortelsysteem is goed vertakt, meestal in de buurt van het oppervlak van de grond. De kleur van de saladestruiken varieert van lichtgroen tot donkerpaars. Bij het ouder worden groeit een bloeiende stengel vanuit het centrale deel van de uitlaat. Later vormen zich daar bloeiwijzen in de vorm van manden, die uit vijftien kleine bloemen komen. Bloei kan niet meer dan een maand duren.

In Rusland is bladsla, bekend om zijn delicate en sappige bladeren, korte rijpingstijden, erg populair. Het wordt aanbevolen om het hele jaar door te eten.

Cultuur wordt zonder al te veel moeite gekweekt. Het is voldoende om er een of twee bedden onder te nemen, waarop verschillende oogsten kunnen worden geoogst. Tijdens het zomerseizoen hebben slastruiken de tijd om te groeien en zaadmateriaal te geven.

Tuinbed met verschillende slasoorten

Voor open terrein

Levistro - laat rijpende plant, het groeiseizoen duurt vijfenvijftig dagen tot twee maanden. Contactdozen van een open type, de gemiddelde maten. De struik vormt een koolkop, waarvan het gewicht vijfhonderd gram bereikt. De bitterheid is afwezig.De variëteit is uitstekend tegen een aantal ziekten en gevaarlijke parasieten:

 • valse meeldauw;
 • interne necrose;
 • bladluizen.
Perfect gekweekt op onbeschermde bedden en in kassen. Voor opengrond wordt salade aanbevolen voor de teelt vanaf het midden van de lente tot het begin van de herfst.

Ruxai is een andere slaplant met late (tot 50 dagen) rijpingsperioden. Rozet met open uiterlijk, los, bereikt een hoogte van twintig centimeter. Afgerond blad van een roodachtige tint, met een lichte paarse kleur. Ga rond de vierhonderd gram. Smaaktekens zijn uitgesproken fel gekruide en nootachtige tonen.

Ruksay salade variëteit

Gascogne is een medium vroege plant met een groeiseizoen van vijfenveertig tot achtenveertig dagen. Sockets zijn compact, in diameter bereik vijfendertig centimeter. Het gemiddelde gewicht is vijfhonderd gram. De variëteit is perfect bestand tegen tsvetushnosti en de meest voorkomende ziekten. Perfect gecultiveerd in het open veld.

Gascogne op de tuin

Blad vroeg rijpen

Sandwich - een uitstekende variëteit van bladsalade met een vroege rijping. Het groeit even goed in broeikasomstandigheden en in open bedden. Het blad is lichtgroen, zacht, bevat een grote hoeveelheid vitamines en minerale componenten.

De plant wordt aanbevolen om vers te worden geconsumeerd, gebruikt bij de bereiding van sandwiches en salades, en dient als decoratie voor veel gerechten.
Groeiende bladeren van sandwich

Firebird is een vroegrijpe plant die zes en een halve maand na het zaaien gewassen kan produceren. Sockets zijn groot, robijnrood, zacht gebladerte, knapperig. Het blad bevat veel vitamines en minerale zouten.

Grand - vroege rijping, levert veertig tot vijfenveertig dagen na de eerste scheuten verschijnen. Het blad is groot, gekruld, sappig, de voetstukken zijn zeer gelijk. Het ras staat bekend om zijn weerstand tegen 6.

 • tsvetushnosti;
 • necrose;
 • marginale brandwonden.
Sla-subsidie

Kitezh - een vroegrijpe slaplant, vormen rechtopstaande sockets, waarvan de hoogte en diameter vijfentwintig centimeter bereiken. Het blad is middelgroot, langwerpig, roodachtig. De golvende randen hebben kleine sneden in de apicale delen. De smaak van de salade is uitstekend, de opbrengst bereikt twee en een halve kilogram van een vierkante meter bed.

Tigerzh groeit

Zonder bitterheid voor de tuin

Lollo Bionda - wordt beschouwd als een van de meest populaire en prachtige salades. Het blad is zacht, past goed bij warme gerechten, sauzen, gebakken groenten en gegrild vlees. Het kan een goede decoratie zijn voor elk gerecht of tuin.

Lollo bionda

Batavia - bevat een aantal variëteiten, verenigd door gemeenschappelijke kenmerken:

 • lifli;
 • risotto;
 • Greene;
 • Fanlo;
 • cottage;
 • taart;
 • Praagse burgers.

Sockets zijn groot, half uitgestrekt, het blad aan de randen heeft een lichte golving. De salade is heerlijk, lichtzoet en vormt een perfecte aanvulling op de vleesgerechten. Onlangs is de variëteit populair bij veel tuinders.

Variëteit

Eikenbladig dankt zijn naam aan het verschijnen van gebladerte. De plant wordt herkend aan zijn kleurschakeringen en smaak, te herkennen aan de aanwezigheid van nootachtige tonen. Het is een geweldige aanvulling op warme salades, snacks en visgerechten. Vanwege de verhoogde gevoeligheid van gebladerte voor temperatuurveranderingen, moet de salade niet langer dan een paar uur worden bewaard.

Oakwood uitzicht

Mais - vormt kleine bladeren van een donkergroene tint, waardoor contactdozen ontstaan. De smaak is zoetig, met noottonen, eenvoudige pittigheid wordt gevoeld. Je kunt in het land of op een balkon planten.

Ongewone wortel, voorgemonteerd in een mand

Olieachtige variëteit sla. De bladeren zijn glad, lijken vettig aanvoelend vanwege de hoge hoeveelheid vitamine E. Eerder werd deze salade gekweekt om olie te produceren. Het blad is sappig, met een zoetige smaak.

Ze worden aangeraden niet voor gebruik te snijden met een mes, maar gewoon door handen te scheuren.

Salade wordt beschouwd als een niet-pretentieloze plant, het stelt geen speciale eisen aan de teelt. Nadat u voor uzelf de meest geschikte variëteiten hebt geïdentificeerd, kunt u jaarlijks planten en hebt u verschillende gewassen met vitaminen en andere nuttige componenten.

Pin
Send
Share
Send
Send