Over de boerderij

Spint op de zaailingen van peper, tomaat, aubergine en hoe ermee om te gaan

Pin
Send
Share
Send
Send


Spintmijt is een van de gevaarlijkste plagen van gecultiveerde planten, hun zaailingen en kamerplanten. Het kan van invloed zijn op gewassen in de tuin, in de kas en zelfs in uw huis op een vensterbank.

En ondanks het feit dat de grootte van het insect extreem klein is, kan de teek onherstelbare schade aanrichten aan de planten, waaronder de dood veroorzaken. Dit komt omdat de plaag zich onderscheidt door hoge vruchtbaarheid en uitstekende "eetlust" en zowel tomaten en komkommers als andere gewassen kan beïnvloeden.

Dankzij de mogelijkheid om een ​​dun spinnenweb te maken, kreeg de teek zijn naam "spinnenweb". In dit artikel zullen we leren welke maatregelen en methoden kunnen worden aangepakt en van de plaag kunnen afkomen.

Welke zaailingen houdt de spint van liefde?

Spintmijt geeft de voorkeur aan zaailingen van de nachtschadefamilie. Meestal omvat zijn dieet tomaten, paprika's, aubergines en komkommers. Kleine gele stipjes - plaatsen van beten verschijnen langs de hoofdader van het gebladerte. Na verloop van tijd worden ze verkleurd en bovenop worden ze bedekt met een spinnenweb, waarlangs het ongedierte beweegt. Tik legt het vaakst het bovenste deel van de zaailingen vast en probeert het sap volledig uit het gebladerte te zuigen. Als u de insecten niet tijdig opmerkt, kunt u wachten op het onomkeerbare, wanneer het opslaan van de planten niet langer mogelijk is.

Spintmijt dicht omhoog

oorzaken van

Elk insect voor snelle reproductie en ontwikkeling heeft optimale omstandigheden nodig. In het geval van spintmijten is dit hoge temperatuur en droge lucht. Perezimovat plaag kan in de bovenste bol van de grond, in gevallen droge bladeren, in de kas (vooral in de hoeken), evenals in de grond op de vensterbank van uw appartement ramen.

Absoluut om planten te beschermen tegen een gevaarlijke plaag is onmogelijk. Omdat hij zelfs met een windvlaag de cultuur kan bereiken.

Bovendien is het vermeldenswaard dat een spintmijt ook thuis kan verschijnen, zelfs rekening houdend met het feit dat het land wordt geoogst en de zaden zelf binnenshuis worden verwerkt. Alles is hier in de gecreëerde omstandigheden en externe factoren, bijvoorbeeld zoals eerder gezegd over de windstoten.

Het enige dat kan worden gedaan, is het uitvoeren van preventieve maatregelen om het verschijnen van plagen te voorkomen. Houd de planten constant in de gaten en verwijder meteen het beschadigde blad zodra u merktekens ziet. Tijdige verwerking van gewassen met speciale middelen zal het probleem snel elimineren en de oogst behouden.

Verdorde plant door spint

Gevolgen van spinnenweb laesies

Spintmijt veroorzaakt onherstelbare schade aan planten, inclusief hun zaailingen. Het leidt tot de vernietiging van een deel van de cellen, waardoor het gebied en de intensiteit van het fotosyntheseproces worden verminderd, waardoor de nachtschade kwetsbaarder wordt voor verschillende soorten ziekten. De plaag voedt zich niet alleen met de plant, maar is ook drager van infectieziekten. Dit zijn grijze schimmelsporen en andere infectieziekten van landbouwgewassen.

Als de spintmijt zelfs al voor het verschijnen van de bloei de jonge boompjes trof en er geen tijdige behandeling werd uitgevoerd, dan kan de eierstok zich helemaal niet vormen. Daarom zal er geen oogst zijn. Op dit moment wordt de plant kwetsbaar voor andere ziekten, schimmels en infecties. Het groeit lang en verdraagt ​​niet goed en uiteindelijk kan het gewoon doodgaan.

Het is noodzakelijk om meer aandacht te hebben voor elke struik zaailingen en met het uiterlijk van geïnfecteerde planten moeten ze quarantaine bieden. Het is beter om dergelijke zaailingen uit de buurt van gezonde culturen te verwijderen en intensief te behandelen.

Hoe zaailingen van tomaten, paprika's en aubergines van de pest te behandelen?

Chemische stoffen kunnen worden gebruikt om spintmijten te bestrijden. Dit is de meest effectieve manier en in principe kan het ook worden gebruikt voor zaailingen. Het belangrijkste om te onthouden is dat insecteneieren beter bestand zijn tegen gespecialiseerde middelen dan gezonde personen. En het wordt aanbevolen om struiken meerdere keren te verwerken met een korte pauze in een paar dagen.

Acariciden en insecticacariciden worden aanbevolen als chemicaliën.

Spint op een kamerplant

Gebruik van populaire methoden

Er zijn veel populaire methoden om met spintmijten om te gaan met behulp van beschikbare gereedschappen, verschillende kruiden en planten. Overweeg de belangrijkste:

  • 5 liter water, bereid 0,5 kg gemalen gedroogde bladeren en stengels van zwarte henbane. Laat de compositie gedurende 12 uur op de compositie rusten, zeef en voeg 30 g vloeibare zeep toe. Je kunt ook geraspte zeep gebruiken;
  • zwart gebleekt kan ook vers worden gebruikt. Om dit te doen, moet u 3 kg van de plant met een kleine hoeveelheid gekookt water gieten en de infusie gedurende 3 uur laten staan. Zodra alles is afgekoeld, moet de samenstelling worden afgetapt en water worden toegevoegd tot een volume van 10 liter;
  • Bereid 0,3 kg geraspte paardenbloemwortels of 0,5 kg verse bladeren. Vul alles met water bij een temperatuur van maximaal 40 graden Celsius gedurende drie uur. Na het filteren kan de infusie worden gebruikt, en dit gebeurt minstens drie keer: zodra de eerste blaadjes van de zaailingen verschijnen, na het verschijnen van de bloei en nog eens twee weken daarna;
  • knoflook brouwsel toonde zich goed waarvoor je 0,5 kg gehakte knoflook nodig hebt, giet 3 liter water. Om aan te dringen op de samenstelling wordt aanbevolen voor drie dagen op een warme plaats. Dit is een geconcentreerde infusie. Voor het spuiten op 5 liter water heeft u slechts 50 g nodig, en voordat u het gebruikt, moet u nog eens 50 g vloeibare zeep aan de oplossing toevoegen.
Spintmijt aangetast blad

Het wordt aanbevolen om zaailingen van tomaten en andere culturen met dergelijke folk-infusies en oplossingen alleen in de avond wanneer er geen brandende zon is te strooien. Bovendien wordt de toevoeging van zeep uitgevoerd onmiddellijk voor het gebruik van de samenstelling en helpt het om te gaan met de baan. Er zijn veel recepten voor giftige planten. In dit geval is het uiterst belangrijk om de dosering van planten en kruiden te observeren, om niet alleen de plant zelf schade te berokkenen, maar ook de persoon die spuit.

Als wordt aangenomen dat het overplanten in de open grond is, kan dille naast de zaailingen worden geplant. Hij zal actief helpen bij de bestrijding van plagen. En de bloei zal lieveheersbeestjes naar zichzelf wenken, dat ze graag spintmijten eten.

Het gebruik van speciale bereidingen thuis

Tuinders worden geadviseerd bij het behandelen van spintmijten om planten met goedaardige middelen te behandelen, maar als ze niet het gewenste resultaat geven, moet u gespecialiseerde medicijnen gebruiken. In dit geval is het de moeite waard om Bitoxibacilline, Fitoverm of colloïdale zwavel te sproeien. Wanneer deze opties ook niet werkten, let dan op de oplossing van de breedwerkende acaricide - Aktellika, Omayt, Neoron, Sanmite, Talstar, Flumaight, Fufanon. Waaronder je kunt medicijnen gebruiken om spintmijten tegen aalbessen te bestrijden.

Spintmijt is een zeer gevaarlijke plaag die kan leiden tot de dood van zaailingen. Dat is de reden waarom het wordt aanbevolen om uw planten nauwlettend in de gaten te houden en ze onmiddellijk te behandelen met de nodige middelen wanneer de eerste tekenen van de ziekte verschijnen. Dit zal u beschermen tegen verlies van gewassen.

Bekijk de video: Kasje (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send