Over de boerderij

4 manieren om heerlijke gedroogde worst te maken

Pin
Send
Share
Send
Send


Een van de meest populaire producten die op elke tafel aanwezig is, is worst. Er zijn veel recepten voor de voorbereiding. Als de huisvrouwen niet tevreden zijn met de producten die in de winkel worden verkocht, kun je zelf proberen een delicatesse te maken. Het blijkt lekker, voedzaam en aromatisch. Groot belang bij de bereiding van zelfgemaakte worst is een goede droging. Dit is een langdurig proces van twintig dagen tot twee maanden, afhankelijk van het gekozen recept. We bieden je de mogelijkheid om gedroogde worst thuis te bereiden.

Specificiteit van worstdrogen

Meestal is zelfgemaakte worst nogal wat: 400 tot 500 gram worst komt uit 1 kg vlees - dit is meer dan een standaard worststick

Op productieschaal vindt het drogen plaats in speciale kasten, waar temperatuuromstandigheden en vochtigheid worden vastgesteld. Thuis zijn dergelijke omstandigheden afwezig, dus het doel van de eigenaren om ze dichter bij de vereiste te brengen, om het product niet te bederven. Om de worst te drogen is noodzakelijk om uniformiteit en opslagstabiliteit te verkrijgen. De duur van het proces is afhankelijk van het geselecteerde recept. Er zijn algemene regels die moeten worden gevolgd om een ​​kwaliteitsproduct te bereiden.

  1. Vullen is vereist om stevig te scoren en de schelp aan beide zijden goed te binden.
  2. Voor het posten moet je een paar lekke banden maken.
  3. Elke worst is omwikkeld met pleisters gedoopt in zoutoplossing.
  4. Op de vierde dag van het drogen moet je het product een beetje uitrollen. De verbanden zijn verwijderd.
  5. De ruimte waarin het drogen plaatsvindt, moet worden geventileerd, maar zonder tocht.
  6. De vereiste temperatuur is 12-15 graden met een luchtvochtigheid van 75 procent.
Om de worst te drogen, kunt u de droger gebruiken

Controleer de mate van gereedheid door het product te snijden. Als het een uniforme kleur heeft verkregen rond de randen en in het midden, moet het worden verwijderd en in een koelkast worden geplaatst bij een temperatuur van +2 voor nog een week.

Manieren om thuis te drogen

Bij afwezigheid van droogkasten en productieapparatuur is het noodzakelijk om de bestaande aggregaten te gebruiken of de worsten buitenshuis in conditie te brengen. Als de normen niet worden nageleefd, verandert de bovenste laag in een korst, holtes worden van binnen gevormd en dragen bij aan het verval van gehakt vlees. Om dit te voorkomen, is het noodzakelijk om de temperatuur, vochtigheid en luchtstroom te observeren.

Hoe te drogen in de oven voor langdurige opslag

Bij het drogen in de oven is een thermische sensor nodig om de temperatuur in het midden van het brood te regelen.

Een snelle manier om zelfgemaakte worstjes in de oven te bereiden, bespaart tijd en produceert een kwaliteitsproduct. Voordat het proces begint, liggen de afgewerkte broden in de koelkast gedurende 10 tot 12 uur, en vervolgens 3 uur bij kamertemperatuur. Na deze tijd ontvouwt het zich op een rooster zodat de stukjes elkaar niet raken. In één brood is het noodzakelijk om een ​​thermische sensor te plaatsen om constant de temperatuur binnen te zien.

Binnen drie uur stijgt de oventemperatuur naar 75-80 graden. Haal de delicatesse eruit als de temperatuursensor 69-70 graden binnenin zichtbaar is. De broden worden gekoeld met behulp van een koude douche en afgeveegd vocht. Daarna worden ze 10 uur in een koele kamer geschorst. Weer een week droogt het op een temperatuur van 15-20 graden. Als het product gaar is, moet het in de koelkast worden bewaard.

Welke technologie het best wordt gevolgd bij het drogen in de open lucht

De optimale temperatuur voor het drogen is niet meer dan 16 graden

Een groot aantal worsten moet in de open lucht worden gedroogd. Voorwaarde: geen tocht en goede ventilatie. Het droogproces duurt 20 dagen tot 2 maanden, afhankelijk van welke technologie moet worden bereid.

1. Worsten worden op korte afstand van elkaar gehangen. Elk product wordt op verschillende plaatsen doorboord en omwikkeld met pleisters die zijn behandeld met zoutoplossing.

2. De temperatuur in de kamer moet 13-15 graden zijn bij een luchtvochtigheid van 75 procent.

3. Verwijder na drie dagen het verband en rol de worsten om de lucht uit het midden te verwijderen en de korst te verwijderen.

4. Gedurende 16-18 dagen drogen de broden bij een gelijkmatige temperatuur.

5. Na 20-22 dagen gaat de worst nog een week naar de koeling om te rijpen.

Zo'n product wordt goed bewaard bij een temperatuur van +2 graden. In de koelkast duurt het enkele maanden. Als het recept een langere droogtijd vereist, daalt de temperatuur in de kamer naar 6-12 graden.

Hoe gedroogde worst te koken in een elektrische droger

Het worstdroogproces in de elektrische droger is het snelst

Moderne elektrische droger VOLTERA 1000 Lux stelt u in staat smakelijke worst snel te drogen. Nadat de omhulling met gehakt is gevuld, moeten de broden twee dagen in de koelkast liggen, waarna het noodzakelijk is om verder te gaan met het droogproces.

Om de worst sneller te maken, moet deze lichtjes worden toegevoegd en vervolgens in een droger worden geplaatst. In de gemiddelde modus worden de broden 3-4 uur aan elke kant gedroogd. Als u de temperatuur toevoegt en een hoog vermogen instelt, is 2-3 uur voldoende. Tijdens het drogen is de overgang van de krachtigste modus naar het gemiddelde toegestaan. Na een bepaalde tijd wordt de worst uit de pan gehaald en een dag in de koelkast bewaard. Je kunt het meteen opeten of nog een dag wachten om zeker te zijn van volledige bereidheid.

Droge worst thuis maken is gemakkelijk, maar nogal lastig.

Vergeet ook niet om kennis te maken met de originele methoden om groenten te drogen: aardappelen, wortelen, peper en asperges. De droger slaagt er ook perfect in om gedroogde paddenstoelen, cantharellen, aubergines en courgettes te bereiden.

Hoe gedroogde worst te koken

In plaats van gewoon zout, gebruiken we nitrietzout om zelfgemaakte droge worst te bereiden, het doodt ziekteverwekkers die tot botulisme kunnen leiden.

Worsten worden niet in de zon gehangen, ze bereiken pas in goed geventileerde omstandigheden. De broden zijn bang voor tocht en intense luchtstroom, zodat ze in een doos kunnen worden geplaatst, waardoor een kunstmatige hindernis voor de wind ontstaat. Om het drogen gelijkmatig te laten verlopen, is het noodzakelijk om een ​​optimaal temperatuurregime van 12-15 graden en een luchtvochtigheid te creëren, niet hoger dan 75 procent, en te drogen tot het klaar is. In dergelijke omstandigheden rijpt droge, uitgeharde worst binnen 22-25 dagen. Daarna moet het in de koelkast worden bewaard bij een temperatuur van +2 graden.

Het is interessant om te leren hoe je chips van groenten thuis en geurige knoflook kunt koken. Het verbetert je huiswerk en verrijkt het dagmenu.

Bekijk de video: Droge worst maken. (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send