Over de boerderij

Correct gebruik van nitrofosfaat als meststof

Pin
Send
Share
Send
Send


Nitrophoska - het populairste plantvoedsel. Het is een mengsel van (tuk) stikstof, kalium en fosfor, essentiële mineralen voor alle gewassen. Het gebruik van kunstmest nitrophoska verbetert de bodemstructuur en verhoogt de opbrengst van groenten- en fruitgewassen. Daarom is dit vet onmisbaar voor het telen van tomaten.

De samenstelling en het doel van het medicijn Nitrofoska

Nitrophoska is een gebalanceerde minerale korrelvormige meststof. Het bevat stikstof (N), kalium (K), fosfor (P) in de vorm van zouten met een gelijk aandeel 16:16:16. Deze zouten zijn ammoniumnitraat, ammoniumfosfaat, kaliumnitraat, superfosfaat, ammoniumchloride.

Deze samenstelling is geschikt voor het voeden van elke plantensoort.

stikstof hebben planten nodig om groene massa te bouwen. Dit is een belangrijk element voor het proces van fotosynthese. Zonder dat kan het niet, groeiende zaailingen van komkommers, tomaten.

kalium beïnvloedt de smaak van bessen, fruit, groenten, tomaten, versnelt de synthese van suikers.

fosfor belangrijk voor de ontwikkeling van sterke wortels, voor betere vruchtvorming. In het algemeen worden alle metabole processen van de plant gestart.

Nitrophoska is een korrel en is geschikt voor elke plant.

Naast de klassieke compositie 16:16:16 zijn er verschillende soorten van deze voeding met additieven:

 • Zwavelzuur nitrophoska. Zwavel (S) toegevoegd aan samenstelling. Het wordt aanbevolen om tomaten en komkommers, kool en mosterd te voeren.
 • Sulfaat nitrophoska. Calcium (Ca) wordt aan het mengsel toegevoegd, wat de kleur verbetert en de helderheid van de bladeren verhoogt. Het wordt gebruikt voor planten met decoratief blad.
 • Fosfaatnitrofosfaat. De samenstelling ervan bevat een verhoogde concentratie van fosfor. Het is vooral nodig voor groenten om vezels te verteren. Dankzij fosfor kun je een gezonde oogst krijgen met dichte vruchten die goed worden opgeslagen.

Voor- en nadelen in vergelijking met andere voedingen

voordelen:

 • handig om de bodem te verrijken bij het graven, dankzij grote korrels;
 • een uitgebalanceerde samenstelling van de belangrijkste elementen voor gewassen, kan worden gebruikt voor alle gewassen in alle stadia van groei;
 • met de juiste introductie draagt ​​niet bij tot de accumulatie van nitraten;
 • economisch verbruik van kunstmest door de hoge concentratie van elementen in de samenstelling;
 • het vermogen van stikstof en kalium lost volledig op in water;
 • een groot percentage van de ontbinding van elementen in de grond;
 • gemakkelijk en snel opgenomen door de wortels zaailingen bij het betreden van de bodem;
 • kan op elke bodem worden gebruikt, namelijk op zanderig, zuur, neutraal;
 • het stikstofgehalte van kalium en fosfor in gelijke hoeveelheden in elke korrel;
 • de samenstelling behoudt de vloeibaarheid gedurende een lange tijd, het kreukelt niet.
Nitrophoska is goed oplosbaar in water en wordt gemakkelijk opgenomen door de wortels van de plant.

nadelen:

 • stikstof in de samenstelling verdwijnt snel wanneer het pakket wordt geopend;
 • in de vruchtbare periode is de concentratie van kalium en fosfor in deze meststof niet voldoende voor groenten en fruitplanten. Het is noodzakelijk om ook kalium-fosfor-mengsels te gebruiken.

Instructies voor het gebruik van meststoffen in de volle grond

Nitrofoskoy kan alle planten voeden.

Volgens de instructies kan het worden toegepast op de bodem. droog of vloeibaar. Het kan in alle stadia van de gewasontwikkeling worden gebruikt. Beveelde ook de introductie van nitrophoska in de grond aan alvorens in herfst en lente te graven.

Voor volwassen struiken en bomen wordt droge nitrofening in de grond aanbevolen door te mengen. Dit zou in de lente moeten gebeuren. Stikstof in het mengsel verdampt snel en wordt in de winter door grondwater weggespoeld. Overweeg het gebruik van topdressing voor sommige gewassen.

Voor tomaten

Voor tomaten is het beter om phosphoric nitrophoska te gebruiken. De eerste dressing - droge inleiding in het gat bij het planten in de volle grond. Toepassing tarief - 1 eetlepel per putje. Water elke struik met verdunde kunstmest - 5 g per 1 liter water.

Voor tomaten is het beter om phosphoric nitrophoska te gebruiken

De tweede voeding wordt aanbevolen na 14 dagen in dezelfde verhouding. De derde toepassing van topdressing om te organiseren in de periode van ontluiken. Toepassing tarieven zijn hetzelfde.

komkommers

Aanbevolen voor komkommers sulfaatnitrophos. Voor hen is deze meststof twee keer minder nodig dan voor tomaten.

Consumptiegraad voor één bush - 1 theelepeltje droge meststof of 3 g per liter water. Top-feed tijd - bij het planten van zaailingen in de bodem, voor de bloei en in de massa fruit set.

aardappelen

Voor aardappelen is het beter om aan te melden fosfor nitrophoska bij het graven van de grond in de herfst. Verbruikspercentage - 35g op m² Bij het toevoegen van kunstmest aan de bron is de consumptiesnelheid 5 g per gat.

Meststofdeeltjes moeten goed met de grond worden gemengd, zodat ze niet in contact komen met aardappelknollen.
Voor nitrophoska aardappel moet mengen met de grond bij het maken

Aardbeien en bloeiende planten

Voor aardbeien moeten voor het planten zaailingen worden gemaakt 40 - 45 g in elk landingsgat. De volgende voeding is nodig na de eerste oogst. 1 eetlepel moet verdunnen in 10 liter water en giet aardbeienstruiken onder de wortel.

Gebruik voor bloeiende en decoratieve bladplanten sulfaat nitrofosfaatcalcium bevat. Deze planten bemesten 3-4 keer per seizoen met een kant-en-klare oplossing tegen het tarief van 30 gram per 10 liter water.

Bij het toevoegen van nitrophoska in het landingsgat in een droge vorm is het noodzakelijk meng goed met de grond. En alleen dan onderdompelen in het gat knollen, bollen, stekken met een open wortelstelsel. Anders bestaat de kans om het plantmateriaal te verbranden en te bederven.

Beveiligingsmaatregelen bij het maken van Nitroammofoski

Verwijst naar licht ontvlambare en explosieve stoffen. Bewaar of werk daarom niet met kunstmest in de buurt van open vuur.

Wanneer u met kunstmest werkt, is het noodzakelijk beschermende middelen te gebruiken.

Het opslaan van middelen op plaatsen die niet toegankelijk zijn voor kinderen en dieren, met vochtigheid in de kamer niet meer dan 50%. Tijdens het werk met de drugsverslaving masker rubberen handschoenen. Na aanraking met de meststof alle blootgestelde delen van het lichaam met zeep en water wassen.

In geval van accidentele inname van meststoffen in de maag, drink water, wek braken op en neem actieve kool. Neem onmiddellijk contact op met de ambulance.

Kan ik gebruiken met andere medicijnen

 • compatibel met ammoniumsulfaat, ammoniumfosfaat, ammoniumnitraat, calcium en kaliumnitraat;
 • niet compatibel met as en organische meststoffen, kippenmest, mest en Bordeaux-mengsel.

Bordeaux-mengsel kan categorisch niet worden gemengd met medicijnen en meststoffen. Alkalische omgeving Bordeaux-vloeistof vernietigt alle heilzame eigenschappen van medicijnen.

Aldus nitroammofoska en nitrophoska - complexe meststoffen met een uitgebalanceerde samenstelling. Het is in staat om bijna volledig te voldoen aan de behoefte van groenten, bomen en bloemen bij het verkrijgen van de gewenste elementen tijdens het groeiseizoen, bloei, vruchtvorming. Ze is nog steeds de meest populaire dressing van privé-tuinders en grote boerderijen.

Bekijk de video: Global Nitrophosphate Fertilizer Industry 2016 - Analysis, Size, Share, Growth, Trends (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send