Over de boerderij

Hoe zich te ontdoen van de draadboom in een kas met tomaten

Pin
Send
Share
Send
Send


Peru en Ecuador worden beschouwd als de bakermat van tomaten. De oude Indianen werden geurige vruchten voor voedsel en magische rituelen. Tomaat kwam aan het einde van de 18e eeuw naar Rusland. Hij hield van onze overgrootvaders, niet minder dan de Inca's en Maya's. De tomaat wordt romantisch de "liefdesappel" genoemd. Door de zuidelijke cultuur in polycarbonaatkassen te planten, kunt u een rijk gewas oogsten. Weerloze jonge boompjes en bessen van tomaten trekken verschillende plagen aan. Een van de meest irritante is de draadplooi.

Wireworm - hoe het eruit ziet en welke gewassen het eet

Wireworm - wormlike larve De keverkever is van 1 tot 5 cm lang en heeft een dunne, stijve lichaam met een glanzende dekking van een bruine kleur.

Winter besteedt het graven in de bodem tot een diepte tot 50 cm. In het eerste levensjaar is hun lengte slechts 7 mm. In het 2e en 3e jaar groeien en voeden ze zwaar. In het vierde jaar in augustus maakt de larve een nerts in de grond en verpopt zich daar.

Jonge beestjes overwinteren in hun holen. Hun vertrek van de massa begint in april. Van mei tot juli leggen de notenkrakers eieren onder de klonten aarde, scheuren in de grond. Na 2-3 weken verschijnen er nieuwe eierstokken.

Dit ongedierte is pretentieloos, te vinden op bijna alle gebieden.

Het voedt zich met wortels, stengels, knollen, jonge scheuten en het eet zelfs bloemen. De kevers zelf zijn ongevaarlijk. Het gevaar voor de oogst zijn de larven. De draadboor is een groot liefhebber van tarwegras dat kruipt.

Hoe tomaten te beschadigen

Het ongedierte bijt in jonge zachte stengels en wortels van tomatenzaailingen. Beschadigde planten zijn belemmerd, geel en droog. Bacteriën en schimmels nestelen zich gewillig in de putten van het ongedierte, waardoor de tomaat rot wordt. Eet vaak bloemen, waardoor de opbrengsten sterk verminderen.

wireworms raakt geen planten van bordeauxrood en roze variëteiten.

Waar komt de kas vandaan?

 • De bewaker leefde al op dat stuk grond waar de kas werd gebouwd en de tomaten werden geplant.
 • beschikbaarheid kruipend tarwegras geeft de bezettingsgraad van een plot door een plaag aan. Zelfs de onkruidwiet die tussen de bedden is achtergelaten, is goed voedsel voor de draadboor.
 • Natte, warme grondkassen zoals ritnaalden.
 • In de kas zijn er geen vogels die riten in natuurlijke omstandigheden eten.
 • In geïmporteerde grond er waren larven klikken.
 • Graag willen leven zure kleigronden.
 • Planten worden dicht bij elkaar geplant.
 • bodem wordt niet los en graaft niet op voor de winter.
De aanwezigheid van wheatgrass kruipen geeft de aanwezigheid van draadboor aan

Hoe zich te ontdoen van de plaag op tomaten

Je kunt vechten met de draadplooi met agrotechnische technieken en speciale voorbereidingen. Het is raadzaam om deze methoden te combineren om het beste effect te bereiken.

Agrotechnische technieken:

 • Ontdoen van onkruid, vooral van tarwegras en klis. Laat geen onkruid onkruid in het gebied, verbrand ze samen met wortelstokken.
 • constante bodem loslaten. Graaf de grond en laat de zon de grond opwarmen voordat je een nieuwe zaailing plant. De larven zullen sterven (niet alles, natuurlijk, maar genoeg).
 • wireworms kan niet tegen mosterd, verkrachting, boekweit, spinazie, dahlia. Plant deze planten tussen rijen. Niet om de plaag en peulvruchten te proeven - erwten, bonen, lupine.
 • De val is gemaakt van een pot van een halve liter die in de nek is uitgegraven. Doe daar wortel en aardappelstukjes. De draadbaan kruipt over het eten en komt er niet uit.
 • De andere val lijkt op gesneden aardappelen, wortels en bieten. Begraaf tot een diepte van 10-15 cm. Na 3-4 dagen om de val te krijgen, vernietig het ongedierte, werk het aas bij en begraaf het opnieuw. Verander de locatie van vallen.
 • Het ongedierte bezinkt op zure grond. Om de zuurgraad te verminderen, maakt u kalk, eierdoppen, houtas, dolomietmeel. Dolomietmeel is een minerale meststof van natuurlijke oorsprong. Bevat calcium en magnesium. Additieven dragen bij aan de bodem bij het graven, losmaken, planten.
 • Voldoende water geven van planten en bodemvocht.. Soms zorgt een te droge grond ervoor dat de draadboor vocht zoekt in sappige stengels.
 • Leg een handjevol uienschil of een snuf mosterdpoeder in het gat voor het planten.

Geneesmiddelen tegen de loopband

 • Bewateringsinstallaties zwak mangaanoplossing (tot 10 liter water los 5 g poeder op).
 • binnenkomst stikstof meststoffen. Ammoniumsulfaat en ammoniumchloride bij 30 g per 1 m2, ammoniumnitraat - 20 g per 1 m2. Bemest de grond vóór bloeiende planten en tijdens de eierstok van de vrucht.
 • "Bazudin"- insecticide intestinale en contactletsels. Het actieve ingrediënt is diazonine. Verkrijgbaar in korrelvorm, in een verpakking van 30 g. Vul een schone container met driekwart droog zand. Giet de productverpakking erin en roer gelijkmatig. Voordat u zaailingen plant in elk gat, vult u een theelepel van het verkregen zandmengsel. De actie duurt maximaal anderhalve maand.
 • "Diazonin" 10 RG - een krachtig insecticide voor ongediertebestrijding dat het zenuwstelsel verlamt. Het is een geurarme olie. Het medicijn is behandelde planten in de groeifase. Bespaart effect tot 3 weken. Noch de grond noch het gewas hopen zich op.
 • "Akhtar" - Op tiatoxam gebaseerd insecticide. Krijgt in stengels en bladeren van planten, accumuleert niet in fruit. Tijdens het spuiten blijft het effect tot 4 weken behouden, wanneer het op de grond wordt aangebracht - tot 6 weken. Het medicijn is verkrijgbaar in korrels. Een oplossing voor irrigatie wordt bereid in verhouding tot 4 g korrels per 10 liter water. Sproeien gebeurt door 1,2 g van het medicijn op te lossen in 10 liter water.
 • "Provotoks" - Een ander medicijn op basis van diazonine. Ook geproduceerd in korrels (verpakkingen van 40/120 g). 2-4 pellets worden vóór het planten in het gat gebracht. Inpakken van 40 g is voldoende voor 10 m2. Bij temperaturen boven 250 graden wordt het medicijn niet gebruikt. Beveel aan om 's morgens of' s avonds met het medicijn te werken, bij droog en rustig weer.
 • "Nemabakt" - geen chemisch, maar een biologisch medicijn. Bevat microscopische nematoden en bacteriën. De nematode wordt geïmplanteerd in de draadrijm, de bacterie vernietigt de binnenkant. Gebruik het medicijn bij temperaturen tot 250 graden. Eén pakket van het medicijn wordt opgelost in 10 liter zuiver water (t = 200C). Wacht 1,5 uur. Neem een ​​emmer met het medicijn 0,5 liter en giet het in een gieter. Eén gieter ongeveer 5 m2. Watergift wordt 's avonds gedaan, bij voorkeur na regen of regelmatig water geven.
Gebruik geen giftige chemicaliën tenzij absoluut noodzakelijk.

Probeer af te komen van de agrotechnische methoden van het plaagdier. Volg bij het werken met giftige stoffen de gebruiksinstructies en hun eigen veiligheid strikt op.

De draadplooi is een gevaarlijke plaag die het gewas van tomaten aanzienlijk afbreekt. Het is mogelijk en noodzakelijk om het te bestrijden, ondanks de lengte en complexiteit van het proces. Het is onmogelijk om de notenkraker met 100% kwijt te raken, het is pijnlijk vasthoudend en talrijk. Een aanzienlijke vermindering van het aantal individuen is echter redelijk haalbaar. En geloof me, het is het waard! De beloning voor shockwerk is een platencollectie van rijpe tomaten.

Bekijk de video: Suspense: The 13th Sound Always Room at the Top Three Faces at Midnight (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send