Over de boerderij

Volledige beschrijving en kenmerken van tomaat Rio Grande

Pin
Send
Share
Send
Send


Bij het telen van tomaten op industriële schaal is het belangrijk dat het ras geschikt is voor gemechaniseerd oogsten. Een daarvan is de Rio Grande. Een verscheidenheid aan tomaten heeft een aantal voordelen, die ook worden gewaardeerd door de bewoners van de zomer en eigenaren van landhuizen.

Beschrijving en kenmerken van tomaat Rio Grande

Laten we beginnen met de beschrijving. De plant met een determinant type met een groeiseizoen van 110-120 dagen is stressbestendig en universeel gebruik van fruit. De hoogte van de struik is zelden hoger dan 70 cm, dus de landbouwmachines bevatten geen kousenbanden. Een compacte tomaat met een bescheiden hoeveelheid gebladerte hoeft niet te worden bewaard.

De vruchtperiode loopt door gedurende het zomerseizoen. Het fruit in de vorm van room tot technische rijpheid krijgt een gewicht van 70 tot 150 gram. Het vlees van een mooie rode kleur heeft een dichte structuur, waardoor de groente geschikt is om te drogen en te drogen. De oogst wordt vaak gebruikt om sauzen en ketchups te maken. De zoete smaak met een lichte zuurheid wordt gewaardeerd door de chef-koks van vele landen van de wereld.

Tomaat Rio Grande op de struik
De variëteit is het werk van Nederlandse fokkers. De cultuur is bedoeld voor teelt in het open veld en onder de beschutting (in kassen en kassen). De opbrengst van de struik is 4.5-5.8 kg.

De voor- en nadelen van de variëteit

Om een ​​mening te vormen over de Rio Grande-variëteit, moeten de belangrijkste kenmerken in aanmerking worden genomen. Een van de belangrijkste:

 • pretentieloosheid bij vertrek (gebrek aan behoefte aan een kousenband en pasynkovaniye);
 • goede aanpassing aan de complexe klimatologische kenmerken van de regio, slecht weer;
 • sterke immuniteit tegen schimmelinfecties en virussen;
 • interessante smaak;
 • de universaliteit van het gebruik van fruit;
 • vruchtzetting periode gedurende de zomer;
 • lange houdbaarheid van het gewas, goede transporteerbaarheid.

Tomaat heeft geen duidelijke nadelen, hoewel sommige tuinders lage sappigheid opmerken. Dit feit wordt verklaard door de dichte structuur van de pulp, die wordt gewaardeerd in de productie van ketchup en sauzen.

Kenmerken van grondbewerking voor het planten van zaden

Bodemoogst lichte structuur, vruchtbaar (geschikt universeel substraat of een mengsel van graszoden met humus). Vóór het zaaien wordt de grond verhit in de oven of water gegeven met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat voor desinfectie.

Bij het planten van zaden in de volle grond, wordt in de herfst een bed voorbereid dat humus graaft en introduceert. In de lente gebruiken ze minerale meststoffen om de grond te verrijken met essentiële sporenelementen.. Onder de zaden worden gaten gemaakt op een afstand van 40 cm. Aan de randen van de bedden worden de zijkanten van de planken geplaatst, waarmee de film wordt vastgezet als schuilplaats. Na de vorming van 2 paar bladeren worden zaailingen in afzonderlijke gaten getransplanteerd.

Rio Grande Tomato Closeup

Hoe de juiste zaden te kiezen voor planten?

Zaden worden aangeraden om te kopen in gespecialiseerde winkels. Dit zorgt voor een volledige verwerking van het materiaal, weerstand tegen ziekten en plagen.

Het is niet nodig om thuis decontaminatie en inweken uit te voeren om de groei te stimuleren.

Wanneer u granen kiest, moet u eerst vertrouwd raken met de informatie op het etiket, die de basisregels voor landbouwtechniek, houdbaarheid en andere aanbevelingen specificeert. Na het verwijderen van de korrels uit de verpakking moet gezond en groot worden gekozen. Als er laesies worden gevonden, maak dan een afwijzing.

Zaaien regels

Bij het gebruik van de zaailingmethode is het zaaien gepland voor het begin of midden maart (60 dagen voordat zaailingen op het bed worden geplant).

Voor de bodem worden containers of houten kisten gebruikt waarvan de diepte niet minder is dan 10 cm. Ook kunnen plastic bekers en potten worden gebruikt. De bodem van de container moet afvoergaten hebben om overtollig vocht af te geven tijdens het besproeien.

Rio Grande Tomatoes

Kleine inkepingen (niet meer dan 2 cm) met een interval van 4-6 cm worden gemaakt op het oppervlak van de grond met een vinger. 2 zaden worden in elke inkeping gedaan. Top van hen van dichtbij met een laagje turf.

Om optimale omstandigheden voor zaadontkieming te creëren, spuit het gewas met warm water (matig) en dek de container af met glas of film. Temperatuur vóór kieming moet 23-25 ​​° zijn. Zodra de zaailingen verschijnen, wordt de container op een goed verlichte plaats geplaatst, wordt de beschutting verwijderd en wordt de temperatuur verlaagd tot 18-20 °. Zodat de spruiten niet te veel uitstrekken, moet de nachtindicator worden verlaagd tot 16 °.

In het geval van onvoldoende licht, zullen de zaailingen zich niet normaal ontwikkelen, daarom moet extra verlichting (fluorescentielamp) boven het geïmproviseerde bed worden geïnstalleerd.

Na de vorming van 2 blaadjes op scheuten, moet men de zaailingen duiken, dat wil zeggen, elke wortel in een afzonderlijke houder overplanten. 7-10 dagen voor het overbrengen van de zaailingen naar de tuin, wordt de verhardingsprocedure uitgevoerd voor een betere aanpassing in de nieuwe omgeving.

Transplantatie in de volle grond

De overdracht van zaailingen naar de kas wordt uitgevoerd in de periode van half april tot en met 10 mei. In de volle grond worden jonge scheuten geplant van 20 mei tot half juni. In de zuidelijke regio's van het land, wordt het beoefend zaaien direct in open grond.

De beste voorgangers van de Rio Grande-variëteit zijn planten: pittige kruiden, peulvruchten, kool, sla.
Rio Grande Tomatenstruiken

Tomaten worden in rijen geplant met een interval van 35-45 cm of een methode met vierkante nesten volgens het patroon van 40x50 cm. De diepte van de gaten is 10-15 cm. Er worden niet meer dan 6 scheuten per m2 geplaatst. Een mengsel van turf, houtas en humus wordt toegevoegd aan de groef, waarna de scheut wordt ondergedompeld.

Zorg na transplantatie

Tomaat Rio Grande is heel gemakkelijk te verzorgen, zelfs een onervaren tuinman kan groeien en een goede oogst produceren. De basisregels voor landbouwtechniek staan ​​in de volgende paragrafen.

watering

Het is niet nodig om de grond opnieuw te bevochtigen bij het telen van tomaten, het kan de ontwikkeling van schimmelziekten veroorzaken. Na het planten is het voldoende om eenmaal per week water te geven. Regelmaat neemt alleen toe met droogte. De vloeistofsnelheid per bus is minimaal 5 liter. Het is raadzaam om het gebladerte tijdens de irrigatie niet te laten overstromen, zodat het niet geel wordt.

Wieden en losmaken

Tomaat Rio Grande houdt van losse grond, dus beluchting moet regelmatig worden uitgevoerd (1 keer in 10-15 dagen). Gelijktijdig met het losmaken, is het wieden gedaan, het opruimen van de bedden van onkruid. De immersiediepte van het instrument is minimaal 5-7 cm.

Ervaren tuiniers adviseren na de eerste of tweede wieding van struiken om de opbrengst te verhogen.
Rio Grande Tomato Jonge boompjes

Top dressing

Na het verplanten van scheuten in de open tuin, wordt regelmatig gevoerd:

 • de eerste keer dat de grond wordt gevoed met een oplossing van toorts (1: 5) of vogelpoep (1:15);
 • de tweede supplementen worden toegediend na 2 weken (25 gram ammoniumnitraat, 15 gram kaliumzout, 60 gram superfosfaat en 1 gram boorzuur worden op een emmer water geplaatst);
 • het derde portie voeding wordt in een paar weken toegevoegd (30 gram salpeter, 70 gram kaliumzout, 40 gram superfosfaat wordt opgelost in 10 liter water).

De daaropvolgende voeding bestaat uit een oplossing van houtas (per 10 liter water 200 gram as).

Mulching bedden

Direct na het verplanten van zaailingen wordt het bed gemout. Dit zal helpen vocht in de grond te houden zonder frequent water te geven en de hoeveelheid onkruid te verminderen.

Zorg fouten

Veel tuinders maken lastige fouten in de landbouwtechnologie, wat de opbrengst negatief kan beïnvloeden. Een van de belangrijkste:

 • het overvoeren van meststoffen (in het bijzonder stikstofmeststoffen), wat een intensieve groei van het loof met zich meebrengt;
 • het verdikken van de bedden, het uitlokken van de ontwikkeling van de schimmel;
 • snoeien van scheuten om een ​​struik te vormen (het ras heeft geen procedure nodig, de opbrengst wordt verminderd door de gesneden takken);
 • tomaten planten in de buurt van erwten of aardappelen (culturen zijn niet compatibel).

Ziekten en hun preventie

Een sterke immuniteit maakt het ras bestand tegen vele ziekten en plagen, maar dit betekent niet dat de behoefte aan preventie verdwijnt. Als we het hebben over kweken in de kas, is het rationeel om elk jaar de bodem te vervangen aan het einde van het seizoen (een laag van minimaal 25-30 cm is verwijderd). Je moet ook zorgen voor goede ventilatie bij het telen van tomaten.

Aanplant Rio Grande Tomato

Open bedden worden besproeid met kokend water of een oplossing van kaliumpermanganaat met een lage concentratie voor het planten.. Na het planten worden zaailingen regelmatig behandeld met biologische middelen (bijvoorbeeld Fitosporin) of folk remedies om schimmelziekten of ongedierte te voorkomen.

Tomaten worden het meest bedreigd door dergelijke ziekten:

 • aardappelziekte;
 • grijze en witte rot;
 • mozaïekvirus.
Schimmels en het virus treffen vaker zwakke planten, dus je moet het schema voor het inbrengen van bemesting niet negeren, en overdrijven met de hoeveelheid kunstmest.

Onder de gevaarlijke plagen vallen op:

 • cricket;
 • Coloradokever;
 • naaktslakken;
 • bladluizen.

Met het oog op preventie is het noodzakelijk om plantenafval grondig te verwijderen uit de bedden in de herfst. Het wordt goed verdragen door de winterkoude van de larven en volwassen insecten. Voor de eerste nachtvorst moet de grond worden opgegraven om de plaagnesten te openen.. Dus in staat zijn om van de meeste parasieten af ​​te komen. In de lente is het tussen de rijen de moeite waard planten te planten die de meeste insecten beangstigen: goudsbloemen, goudsbloemen, oregano, enz.

Rio Grande is heel gemakkelijk te verzorgen, heeft het vermogen zich aan te passen aan bepaalde omstandigheden, wat een goede hulp is in de landbouwtechnologie. Als je een beetje moeite doet, zal de plant de ijverige eigenaar zeker danken met een genereuze oogst.

Bekijk de video: Pisca de Mandarina En Fresno Ca (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send