Over de boerderij

4 opties voor het druppelen van plastic flessen met hun eigen handen

Pin
Send
Share
Send
Send


Het kweken van komkommers zonder water geven is onmogelijk. Vochtverzadigde planten - dagelijks hard werken. Verlichten van zorg bij het kweken van gezonde groenten zal helpen bij het zelfgemaakte ontwerp van plastic flessen voor de implementatie van druppelbevloeiing van komkommers, die met uw eigen handen kunnen worden gemaakt.

Systeembeschrijving

Druppelbevloeiing - de organisatie van tijdige irrigatie van planten met behulp van opslagtanks en water. Eenvoudige, effectieve manier om vocht te voeden rechtstreeks naar elke spruit. Water passeert gemakkelijk de bovenste laag grond en vult de wortels met levengevend vocht.

Ervaren tuinders weten uit de eerste hand dat een goede oogst afhankelijk is van de hoeveelheid en kwaliteit van tijdige irrigatie. Komkommers hebben in grote hoeveelheden warm water nodig. Druppelbevloeiing zal een grote hulp zijn tijdens het seizoen van rijpende groenten.

Waterverbruik voor het kweken van komkommers is gemiddeld per 1 m2 - 5 liter.
Laat waterflessen veel goedkoper zijn dan het afgewerkte systeem

Overstroming bedreigt de ontwikkeling van schimmelziekten. Drip-systeem - een alternatieve oplossing. Speciaalzaken verkopen een verscheidenheid aan geprefabriceerde irrigatiesystemen. Ze hebben tijd nodig om te installeren. Prijsbeleid is niet iedereen leuk vindt.

Installeer druppelirrigatie persoonlijk, met behulp van plastic flessen - gratis oplossing. Met behulp van de materialen die bij de hand zijn, is het gemakkelijk om een ​​soortgelijk systeem voor iedereen te maken.

Voor- en nadelen van een bewateringssysteem voor flessen

Zorg ervoor dat de behoefte aan een dergelijke installatie op uw site alle verzamelde tuiniers "voor" en "tegen" zal helpen.

Ten eerste de voordelen van het flessysteem:

 • tastbaar waterbesparing (gieter of slang gebruik meer);
 • autonoom werk systemen (u kunt een paar dagen veilig een bed verlaten zonder toezicht);
 • universaliteit: de gebruiksmogelijkheid is niet afhankelijk van het soort grond, de methode van het telen van groenten (kas, moestuin);
 • materiaalbeschikbaarheid;
 • gemak van installatie en onderhoud;
 • gerichte nauwkeurig vastgestelde vochtigheid;
 • de afwezigheid van verharde aardachtige korst rond de plant;
 • het verminderen van de noodzaak om de grond rond de struik los te maken;
 • langzame verdamping van vocht (alleen op warme dagen moet je de toestand van de planten observeren: hebben ze extra water nodig);
 • geld besparen;
 • verlichting van menselijke arbeid;
 • de bovenste laag grond wordt niet weggespoeld;
 • wortels krijgen warme vloeistof (slaagt erin op te warmen onder de stralen van de zon);
 • vereenvoudiging van de voeding (alleen voor zaailingen).
Druppelbevloeiing bespaart vloeistof en laat het direct naar de wortels stromen.

Onkruid groeit zelden in dit gebied.

Zelfgemaakt afvoersysteem is vaak verstopt. Om een ​​dergelijke situatie te voorkomen, is een oude kapron-panty de beste optie om drainage te creëren. Het materiaal rot niet in de grond, heeft een uitstekende doorvoer.

Laten we het nu hebben over de nadelen:

 • veelvuldig verstopping van gaten;
 • het onvermogen om een ​​dergelijk systeem op een groot perceel toe te passen: er is veel verpakking nodig, de tuin ziet er niet esthetisch uit;
 • beperkt volume vloeistof;
 • moeilijk te gebruiken op zware grond (flessen, verstoppingen komen vaak in verval);
 • op warme dagen krijgen de planten weinig vocht van een dergelijke voorraad.

Voor komkommers en tomaten druppelirrigatie met flessen zal het volledige niet vervangen: Afhankelijk van het weer hebben de spruiten extra vocht nodig.

Beschrijving van druppelbevloeiing van komkommers en tomaten

Zo'n systeem van levensondersteuning van groenten is volkomen gerechtvaardigd. Met zijn hulp is het gemakkelijker om een ​​goede oogst van komkommers of tomaten te bereiken. Er zijn veel manieren om dit ontwerp te installeren. Overweeg sommige ervan.

Omhoog klappen

Universele optie. Gemeenschappelijk bij bewoners van de zomer. Geschikt voor kassen en open ruimtes.

Systeem van flessen deksel omhoog

Regeling handwerk:

 1. Meet vanaf de onderkant van 3 cm Shilom, Gypsy-naald (die er in het huis is) steek gaten door tot waar de vernauwing begint. Het aantal gaten hangt af van het type grond, het volume van de container. Gemiddeld - 10.
 2. Maak een gat in de buurt van de bus zodat de schotels op de nek passen (het taps toelopende, taps toelopende deel moet boven de grond uitsteken).
 3. Wikkel het flesje met een doek, stop het in het gat, vul het met water, sluit het met een inheemse dop.
Plastic container, als deze leeg is, kan krimpen onder de druk van de grond. Om dit te voorkomen, kunt u eenvoudig het deksel doorsteken en de vloeistof tijdig aanvullen.

Deksel naar beneden

Snijd de onderkant helemaal af. Schroef het deksel op totdat het stopt, doorboor in een cirkel. Begraaf gerechten bij de stengel zonder de wortels te verwonden. Wikkel een gaas om te beschermen tegen vuil.

Radicaal water geven

Om flacons met een klein volume op te halen - 1,5 liter. Prik in het deksel met een hete naald. Plaats nylon stof tussen dop en hals, schroef vast. Als dit systeem van tevoren is gepland, laat je het flesje eerst halverwege in de grond vallen, snijd de onderkant omhoog. Slaap in slaap zaden, vul de container.

Speciale sproeiers voor radicaal sproeisysteem

Zaailingen geplant - het maakt niet uit. De kolf kan in een kleine hoek worden geplaatst, waardoor de nek dichter bij de wortels wordt geduwd. Snijd de bodem, respectievelijk maak ook, behoud een bepaalde hoek (meer geschikte vloeistof).

Een duurdere optie - verprutst in plaats van doppen. speciale sproeiers (verkocht in tuincentra). Het is handig om ze bij de wortel te houden. Min - een sterke wind kan een vergelijkbaar ontwerp maken.

Een andere methode voor radicale bevochtiging vereist cocktailbuizen, sap. Plaats de container tussen de twee stelen. Hieruit wordt de benodigde lengte tot de wortel gemeten. Eén uiteinde van de buis komt de tank binnen. Aan de andere kant zit een stomp. Van de bodem van de zaailingen in de buis doorboren de vloeistof om naar de juiste plaats te stromen.

hangend

Voor een klein bedje van komkommers geschikte ophangversie. Langs de rij om het frame van het hout en de draad te maken. Flessen doorboren gaten van twee kanten. Rijg de splitsingen. Om vast te maken aan een draad over zaailing. Doorboor de onderkant.

Uniforme vochtinname pas het vereiste aantal lekke banden aan. Zorg ervoor dat er geen druppels op de bladeren vallen. Anders is een verbranding gegarandeerd.

Schema gesuspendeerd irrigatiesysteem

Hoe een systeem van plastic flessen in het land of in de kas te organiseren

Te geven moet de capaciteit van een groter volume selecteren. Hierdoor kan de site langer worden verlaten, zonder de angst dat de struiken zullen sterven.

De ervaring van bewoners van de zomer leert dat een literfles komkommers met tomaten voedt. 5 dagen, drie liter - 10, 6 - 15.

Mits een juiste kennis van het overheersende type bodem. Hieruit is het geschatte aantal gaten, de grootte van de container is geselecteerd. Het blijft over om de juiste installatieoptie druppelirrigatie te kiezen. Bereid gereedschappen, materialen en gerechten voor. Wijs tijd toe, stel in en geniet van het werk dat gedaan is.

Er is geen limiet aan perfectie. Nadat u de dag hebt gemarkeerd voor de installatie van een dergelijk ontwerp, hoeft u echt niet uw eigen versie te bedenken en hoeft u de planten niet met uw handen water te geven. De tuin zal je bedanken voor je inspanningen met een genereuze oogst.

Bekijk de video: De Schotse Hooglanden ontdekken. . van A tot Z ;- (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send