Over de boerderij

Instructies voor het gebruik van de drugkorado van de coloradokever

Pin
Send
Share
Send
Send


Corado is een chemische voorbereiding voor de vernietiging van de coloradokever en de aardappelkoe in privéboerderijen, op privétuinland. Het is ook effectief tegen andere plagen. Dit insecticide is officieel geregistreerd door de staat, vrij verkocht in winkels. Corado is een pesticide (dat is een giftige chemische stof) en het gebruik ervan is alleen mogelijk volgens de instructies.

Beschrijving en kenmerken van het geneesmiddel Korado

De traditionele verpakking - met een blauwe achtergrond - is onlangs vervangen door een helderder oranjebruin. Het beeld van de Colorado-kevers en hun larven blijft ongewijzigd.

Insecticide Fabrikant Corado - Russisch bedrijf "Your farm" (hoofdkantoor in Nizjni Novgorod). : Vloeibare; voor het gemak is de dosering verpakt in een pakket van verschillende groottes:

 • 1 ml ampul per zak;
 • een doos met 5 ampullen van 1 ml;
 • 10 ml flacon per verpakking;
 • 25 ml fles in de doos.

Elk individueel pakket wordt geleverd met instructies.

Korado-medicijn
Onlangs produceerde Your Farm LLC ook Corado - bescherming tegen uien- en wortelvliegen: 2 ampullen van 2 ml elk in een enkele blisterverpakking.

Historische achtergrond

Vloeistof in een ampul of fles - een oplossing van een stof genaamd imidacloprid in een concentratie van 200 g / l. Deze nieuwste chemische stof is ontwikkeld door Bayer, een Duits chemisch en farmaceutisch bedrijf. Onlangs is de geldigheid van haar enige wereldoctrooi verlopen en nu is Imidacloprid vrij om elke onderneming te produceren en verkopen. China produceert grote hoeveelheden en levert deze naar andere landen voor verpakking.

Imidacloprid behoort tot de chemische groep van neonicotinoïden - kunstmatige analogen van de natuurlijke nicotine-alkaloïde.

structuur

De alkaloïde nicotine bevindt zich in de toppen van planten van de familie van Solanaceae. Vooral veel in tabak. Zelfs in de oudheid werd waargenomen dat de infusie van tabak een nadelig effect heeft op veel insecten. In de twintigste eeuw werd kunstmatige pure nicotine gesynthetiseerd, maar het bleek een sterk gif te zijn, niet alleen voor insecten, maar ook voor mensen. Wetenschappers hebben onderzoek voortgezet en nieuwe stoffen ontwikkeld: neonicotinoïden, in kleine doses giftig voor insecten, maar relatief veilig voor mens en dier.

In de moderne wereld worden 5 belangrijke neonicotinoïden gebruikt om insecten in het dagelijks leven en in de landbouw te bestrijden:

 • thiacloprid (alleen voor grote agribusiness),
 • Thiamethoxam (Aktara),
 • acetamiprid (Stozhar, Mospilan),
 • Clotianianid (Apache, Bushido, Punisher),
 • Imidacloprid (enkele tientallen geneesmiddelen).
Colorado kever close-up

Algemene eigenschappen van neonicotinoïden

 1. Hoge toxiciteit voor veel insecten die bladeren knagen en groentesappen opzuigen (inclusief voor de Coloradokever en zijn larven).
 2. Het effect van "verslaving" is praktisch niet waargenomen: insecten passen zich niet aan gif aan.
 3. De chemische stof dringt de plant binnen en verspreidt zich naar de stengels, bladeren, bloemen. Opgeslagen daar voor 2-4 weken. Valt bijna niet in de vruchten en knollen.
Neonicotinoïden zijn erg giftig voor bijen, hommels en andere nuttige bestuivende insecten. Deze stoffen zijn in veel landen over de hele wereld verboden. Ze kunnen categorisch niet worden gebruikt voor bloeiende planten en in de buurt ervan. Als de plant wordt besproeid voor de bloei, zal het stuifmeel van de bloemen bijna een hele maand destructief zijn voor bijen. Er zijn aanwijzingen dat regelmatige behandelingen met neonicotinoïden het aantal regenwormen verminderen.

Kenmerken van imidacloprid

Omdat imidacloprid niet wordt beschermd door een wereldwijd octrooi (in tegenstelling tot andere "broers"), is het beschikbaar voor elke fabrikant en verpakker. Vanwege de concurrentie heeft het de laagste prijs op de wereldmarkt. Deze chemische stof wordt veel gebruikt voor het behandelen van planten van vele insecten: bladluizen, kaswittevlieg, verschillende kevers, vliegen, trips, bodemongedierte.

Het wordt met name geapprecieerd dat de substantie niet alleen kan worden aangebracht door sproeien, maar ook wanneer men water geeft, zaden en knollen behandelt. Het zal zich verspreiden door de vaten van de plant en alle insecten doden die bladeren, stengels en bewerkte granen of knollen binnen 2-4 weken zullen eten.. In de groeiende vruchten dringt het gif zwakjes door.

Imidacloprid maakt deel uit van veel agrochemicaliën. Dat het vervat zit in de populaire zaadverzorgingsproducten (Prestige, Taboo, etc.).

Coloradokever in de tuin

analogen

Imidacloprid in een concentratie van 200 g / l is een andere naam voor elke fabrikant. Het bedrijf "Your Farm" noemde hem Corado en andere bedrijven: Confideline, Commander, Tanrek, Bison, Imidor, Biotlin, Spark Gold. Als Korado alleen wordt aanbevolen tegen de Colorado-aardappelkever en appelluis, dan vechten andere geneesmiddelen van een vergelijkbare samenstelling met verschillende bladluizen, tsvetoyoyami, trips, bedwantsen, kaswittevlieg.

Deze tools zijn uitwisselbaar en Corado heeft een breder spectrum van actie dan aangegeven in de aanbevelingen van de leverancier.

Dat is de reden waarom uw boerderij nog twee geneesmiddelen met dezelfde inhoud heeft vrijgegeven: 200 g / l Imidacloprid: Cortlis (van bladluizen op krenten, appels en potplanten) en Corado - bescherming tegen uien- en wortelvliegen. Dezelfde fabrikant biedt een tweedelige chemische stof op basis van Corado - "Zukobor nummer 1". Om de coloradokever te bestrijden, wordt de Stozhar aanbevolen, waarin er nog een neonicotinoïde, acetamiprid is: het wordt verondersteld minder schadelijk te zijn voor bijen.

Instructies voor het gebruik van het medicijn uit de coloradokever

Het gebruik van de middelen is redelijker maar alleen met een reëel gevaar voor het gewas. Het heeft milieurisico's en is niet geschikt voor verstandeloze preventie.

Opslagcondities

Gebruik binnen drie jaar na productiedatum.

Bewaren in een ruimte waar het niet kouder is dan -5 graden en niet hoger dan +25. Sta vuur toe, verbrand niet.

Impact-objecten

De chemische stof veroorzaakt verlamming van het zenuwstelsel van insecten.

De coloradokever en zijn larven sterven af ​​van directe blootstelling van pesticiden aan hen (contactinvloed), evenals van het eten van bladeren (darmvergiftiging). Het leggen van de eieren lijdt niet, maar de uitgebroede larven sterven ook aan gif in het voedsel (greens blijven bijna een maand na verwerking giftig).

Het 28-punts aardappel lieveheersbeestje is een gevaarlijke kever, een vernietiger van aardappel tops in Primorye en op Sakhalin. Vechten is vergelijkbaar met de activiteiten van de Coloradokever.

Bladluis op de appel wordt vernietigd in elk stadium van het groeiseizoen. Het is raadzaam om het te vangen in de eerste periode van afwikkeling.

Het biologische insecticide Fitoverm (analogen - Iskra Bio, Akarin) is goed bestand tegen elke soort bladluis; voor ecologie is het veiliger.
De tuin besproeien met het medicijn

Verwerkingstijd

 • De verwerking wordt eenmaal uitgevoerd, bij de eerste detectie van plagen op planten.
 • Vermijd winderig weer.
 • Voordat de regen tenminste 4 uur zou duren. Dan zal de chemische stof binnendringen in de plant, en de sedimenten zullen niet langer de werking ervan verzwakken.
 • Kies de avond (na 18 uur), in het extreme geval - ochtend (tot 10 uur). Dus minder invloed van de zon en veiliger voor bijen.
 • Temperatuur speelt geen grote rol (optimaal bereik is breed: van +10 tot + 26).

Toepassingstechnologie

Bestrijdingsmiddel aangebracht door spuiten. Spuiten zou goed moeten zijn (een bezem is niet geschikt).

 1. In de ampul (fles) zit een vloeibaar concentraat, dat wordt verdund met water - eerst in een kleine hoeveelheid, daarna op het gewenste volume gebracht. Bereid de oplossing voor op het werk, bewaar deze niet voor een lange tijd.
 2. Aanbevolen dosering: 1 ml concentraat per 4 liter water.
 3. Landen is niet nodig om overvloedig te bevochtigen. Genoeg oppervlaktespuiten met een debiet van 4 liter oplossing per 100. Als ten minste een derde van de plant wordt verwerkt, zal de gewenste concentratie in de weefsels liggen.
 4. Corado is toegestaan ​​om te mengen met fungiciden (van plantenziekten), behalve voor koperhoudende geneesmiddelen.

effect

In de eerste uren van de insecten stoppen bijna het levensonderhoud. Totale sterfte vindt plaats binnen 2-3 dagen, maximaal - in 5. Bescherming tegen opkomende larven en nieuw aankomende individuen duurt ten minste twee weken, tot een maand.

Sproeien van aardappelen uit de coloradokever

Veiligheidsmaatregelen

 1. Meestal irriteert het medicijn de huid, slijmvliezen van de ogen en de mond niet, maar het is beter om jezelf te beschermen met standaard beschermende kleding.
 2. Alle werkzaamheden moeten worden uitgevoerd in afwezigheid van kinderen en huisdieren.
 3. Spuit geen bloemplanten die vaak worden bezocht door bestuivende insecten.
 4. Sta geen spatten toe op andere aanplant, met name groene gewassen. Ze dringen snel binnen in de plant, ze worden niet weggespoeld met water. Warmtebehandeling (koken, frituren) helpt ook niet. Het pesticide wordt pas na verloop van tijd vernietigd: in de plant in een maand, in de bodem in bijna een jaar.
 5. Corado is destructief voor waterwezens. Het is onmogelijk om in de buurt van waterlichamen te spuiten, vooral om hen de restanten van de oplossing te sturen. Ze worden in een gat gegoten, bedekt met aarde.
 6. Het is toegestaan ​​om drie dagen na de verwerking naar de verwerkte plantage te gaan. Na 10 dagen neemt de concentratie van gif in de bladeren en knollen af. Voor insecten is gebladerte nog eens 10-20 dagen giftig.
 7. Imidacloprid heeft de derde (middel) klasse van gevaar voor mensen, zoogdieren, vogels. Concentraat en verse groenten moeten worden vermeden. Symptomen van vergiftiging: ademhalingsproblemen, trillende ledematen, lethargie; in dit geval is een dringend beroep op de arts vereist, anders kan de lever lijden. Langdurige blootstelling van levensmiddelen aan kleine doses kan het endocriene systeem verstoren.
Voordat u aardappels gaat graven, is het raadzaam om na het spuiten minimaal drie weken te wachten.

Corado is zeer effectief in de strijd tegen de coloradokever. Het werkt snel, veroorzaakt geen verslaving en beschermt de landing betrouwbaar voor nog een maand. Het chemische middel wordt strikt gebruikt waar nodig, met inachtneming van alle veiligheidsregels.

Bekijk de video: PPBOXZorg - Instructies voor het gebruik van de PPBOX (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send